Postao/la Principatus » 19 jun 2010, 23:17
Velezovac. Ti tako pricas, kao da mi forumasi, gledaoci, navijaci odlucujemo kad Pape treba da leti, ali to nije tako. Stvar je u tome, da to savez odlucuje i mozda Pape. Dakle mi tu nemamo sta njega pustati ili ne pustati, mi ga jos samo mozemo podrzati i stati iza legende naseg fudbala ili ne. Kad imam te dvije opcije, ja uzimam prvu.
Nece on nista "probati" u kvalifikacijama, jos samo u utakmici protiv Katara, mozda jos Luxemburga, ali onda ce protiv Francuske izvesti na teren nasu najacu sastavu. Dakle polako.
Sto se tice Sudica, ma da covjeku su 19 godina, star, samo ocjenjen vec sad na 1,4 milliona Eura i igra na poziciji gdje neznamo kud sa igracima, igrao za Svedsku U19 i sad U21, ta reprezentacija je velika nula, a Susic ga bez velikog koncerta za nas pridobio. Mislite da ce roditelji jednog BIH igraca, koji igra za drugu drzavau, se protiviti, kad ih jedan Safet Susic upita da li njihovo djete zeli da igra za domovinu? To je jedan bitan faktor. Pitam se koliko bi se po njemu pljuvalo, da to nije uradio, a ovako Sudic nekima ne valja. Istima kojim ne valja, valjao bi da ne igra za nas i da mogu Susica da optuze za to. A Mujdza ce nam biti zlata vrijedan, sto u defenzivi, sto ce pojacati igru naprijed nevjerovatno. I ako sad jos samo dovede jednog ljevog beka, bio to Subasic ili cak Papac, gotova prva garnitura koja netreba da se boji Francuske. Da nam Salihovic jos ne fali u defenzivnom veznom cetiri igre, bio bi apsolutno bezbrizan, jer kad se on vrati to ce to biti jedna veoma jaka reprezentacija.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.