U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

Pivopija
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la Pivopija » 14 maj 2016, 20:20

Hodzic i Gojak strijekci za Dinamo.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 14 maj 2016, 22:17

Pivopija je napisao/la:Hodzic i Gojak strijekci za Dinamo.
I to kakve golcine. Pogotovo Arminov gol... :tokralju: :tokralju: :tokralju: :bih:
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 16 maj 2016, 21:45

Asistencija Hajradinovića za pobjeda Haugesunda od 1-0 :D
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 18 maj 2016, 18:37

Hadziahmetovic od prve minute protiv Besiktasa, a Bajic je na klupi. Trenutno vode 2:1.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 18 maj 2016, 20:33

Ko je ovaj samed kilic iz oksera i U-20 Francuske repke,ima li kakve veze sa nama?

Eborg
Kontakt:

Post Postao/la Eborg » 18 maj 2016, 21:30

To je tursko prezime.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 22 maj 2016, 14:46

Kakav smijesan lik je ovaj Karacic. Iz najace ekipe u ligi (Sarajevo) nije zvao nijednog igraca, a imamo igrace iz Sirokog, Zvijezde,Radnika i Zeljeznicara. Ko drzi ovog klauna i dalje i za cije interese (Siroki Brijeg). Godinama nije nista napravi sa reprezentacijom, ali zbog nacionalnog kljuca ovdje se pojedinci sprdaju sa reprezentacijom.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Peace
Kontakt:

Post Postao/la Peace » 22 maj 2016, 15:15

Koje to kvalitetno 98. godiste ima Sarajevo... a Zeljo ima 2 najbolja igraca u BiH u tom godistu... momke koji vec igraju za prvi tim... i normalno da ce ih zvati...
Dinamo je udruga građana.Prema ZAKONU o udrugama njeno djelovanje temelji se na načelu DEMOKRATSKOG ustroja,članovi "upravljaju" po principu 1ČLAN=1GLAS.Klub je danas PRCIJA krimosa Mamica!
43 M € UKRADENIH iz Dinama and still counting...

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 22 maj 2016, 15:30

slika

Spisak U19-selekcije.
FRANK RIBERY je napisao/la:Kakav smijesan lik je ovaj Karacic. Iz najace ekipe u ligi (Sarajevo) nije zvao nijednog igraca, a imamo igrace iz Sirokog, Zvijezde,Radnika i Zeljeznicara. Ko drzi ovog klauna i dalje i za cije interese (Siroki Brijeg). Godinama nije nista napravi sa reprezentacijom, ali zbog nacionalnog kljuca ovdje se pojedinci sprdaju sa reprezentacijom.
Nista licno prema tebi, ali koliko je Toni smijesan lik u sta se ja slazem i mislim da je vrijeme itekako da on ode iz U19, toliko je i smijesan tvoj post. Ali ono bas smijesan. Sarajevo u ovom uzrastu nema kvalitete i porediti Zerica i Mujagica koji vec imaju profi ugovore je itekako smijesno. Bajic iz Radnika je jedan od najbolji lijevi bekova u omladinskim selekcijama i momak koji je redovan clan bio u17 repke. Bojo je takodjer bio clan ali mislim da ove igrace koji Toni zove iz Sirokog i Zrinjskog su tu iskljucivo rade "hrvatske" veze. Besim Serbecic je jedan od najtalentovaniji igraca ovog uzrasta i momak koji je sa svojih nepunih 18 godina igro u prvoj postavi prosle godine kad je Zvijeda bila u Premijer ligi. Prije nekoliko dana boravio na probi u Standard Liegu.

Nebi skodilo da se malo informises kad vec takve nebuloze hoces da napises. Manite se bolan klupskog ideala kad je reprezentacija u pitanju. Ne razumijem zasto je to tako tesko. Zasto se uvijek mora gledati "svoj" igrac. Sarajevo u ovom uzrastu nema talentovane djece. Jedini igrac koji je bio clan U17 je Mijovic stoper koji i nije nekog kvaliteta. Gavric i Serbecici su stopama bolji. A evo citam da ovaj mali iz Partizana koji igra u odbrani je prosle godine bio na meti Sportinga i Benfice. Sarajevo ima dosta talentovana djece iz generacija 1997 i 1999.

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 22 maj 2016, 15:50

Uglavnom se slažem s tobom. Samo da dodam da posjete nekim probama isto ništa ne mora da znači. U tim klubovima svake sedmice dodju par igrača na probu.

maroonGiant
Kontakt:

Post Postao/la maroonGiant » 22 maj 2016, 16:05

Catakovic, Blagojevic, Vazda, Heric.....
Iz prve dvije ekipe 1 igrac
Zato nek je iz listice dvojicu zvao nema veze sto su oba tarabe, a vidjeli smo i nedavno i finalu kupa dominaciju, al eto nema kvaliteta
Nema veze vrijeme ce sve pokazati. :bih:

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 22 maj 2016, 16:11

sajo10 je napisao/la:slika

Spisak U19-selekcije.
FRANK RIBERY je napisao/la:Kakav smijesan lik je ovaj Karacic. Iz najace ekipe u ligi (Sarajevo) nije zvao nijednog igraca, a imamo igrace iz Sirokog, Zvijezde,Radnika i Zeljeznicara. Ko drzi ovog klauna i dalje i za cije interese (Siroki Brijeg). Godinama nije nista napravi sa reprezentacijom, ali zbog nacionalnog kljuca ovdje se pojedinci sprdaju sa reprezentacijom.
Nista licno prema tebi, ali koliko je Toni smijesan lik u sta se ja slazem i mislim da je vrijeme itekako da on ode iz U19, toliko je i smijesan tvoj post. Ali ono bas smijesan. Sarajevo u ovom uzrastu nema kvalitete i porediti Zerica i Mujagica koji vec imaju profi ugovore je itekako smijesno. Bajic iz Radnika je jedan od najbolji lijevi bekova u omladinskim selekcijama i momak koji je redovan clan bio u17 repke. Bojo je takodjer bio clan ali mislim da ove igrace koji Toni zove iz Sirokog i Zrinjskog su tu iskljucivo rade "hrvatske" veze. Besim Serbecic je jedan od najtalentovaniji igraca ovog uzrasta i momak koji je sa svojih nepunih 18 godina igro u prvoj postavi prosle godine kad je Zvijeda bila u Premijer ligi. Prije nekoliko dana boravio na probi u Standard Liegu.

Nebi skodilo da se malo informises kad vec takve nebuloze hoces da napises. Manite se bolan klupskog ideala kad je reprezentacija u pitanju. Ne razumijem zasto je to tako tesko. Zasto se uvijek mora gledati "svoj" igrac. Sarajevo u ovom uzrastu nema talentovane djece. Jedini igrac koji je bio clan U17 je Mijovic stoper koji i nije nekog kvaliteta. Gavric i Serbecici su stopama bolji. A evo citam da ovaj mali iz Partizana koji igra u odbrani je prosle godine bio na meti Sportinga i Benfice. Sarajevo ima dosta talentovana djece iz generacija 1997 i 1999.
Nista licno protiv tebe i ZEljeznicara, ali Sarajevo je zasluzilo da se bar jedna igrac nadje na spisku reprezentacije (mali Balgojevic ili Skrijelj su mogli biti pozvani), ekipa koja ima ponajbolju odbranu i najbolji napad u ligi nije zasluzila da je se godinama zapostavlja u ovom uzrastu. Pravo nastupa jos uvijek imaju i Herci i Vazda i Kadusic bez obzira sto je zvao samo 1998. godište. Da li su Zeric i Mujagic najbolji u svom uzrastu kako pojedinci pisu, vdijeli smo ove sezone. Ovo je presedan, vjerovatno juniorski prvak BiH nece imati nijednog igraca u reprezentaciji, ni u probnim utakmicam. :oops:

Sarajevo ce uzeti duplu krunu, a nema kvaliteta. :rol:
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 22 maj 2016, 16:18

Karačićev spisak je identičan Malkocevicevom za ovu gen. ova ekipa gotovo sigurno nece igrati kvale bit ce tu momaka i 99 godišta, dobra je ovo generacija najvise očekujem od Mustedanagica.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 22 maj 2016, 16:28

@sajo10

Kako ba nema kvalitetnih igrača? Pa Čataković recimo je zabio i nekoliko golova za seniore? Momci su i prepišali ligu na proljeće, osvojili Kup poprilično dominantno...

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 22 maj 2016, 16:46

Djela i nedjela ambasadora Nk Sirokog.

Doticni gospodin Karacic vodio je juniorsku reprezentaciju pet puta u kvalifikacijama, Tri puta smo prosli u elitnu skupinu. U 9 odigranih utakmica elitne skupine osvojio je samo 4 boda, uz gol razliku 7-20. Ne mora se cijela pita pojesti da se vidi da nevalja, a mi je jedemo vec pet puta. Gdje su reference (nacionalni kljuc) da doticni i dalje vodi reprezentaciju i pored pet velikih neuspjeha.

Svugdje u svijetu trener nakon neuspjeha bude smjenjen, ovaj se udomacio, pustio korijenje ko da je privatna reprezentacija, sto ocigledno i jeste. Propadaju nam generacija za generacijom zbog ovog poslusnika koji nista u trenerskoj karijeri nije napravio. Nemam ja zamjerke toliko na spisak koliko bode u oci cinjenice da se najbolja ekipa godinama zapostavlja za interes promocije igraca SIrokog koji poslije mjenjaju drzavljanstva i igraju za Hrvatsku.

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 22 maj 2016, 17:34

Steph je napisao/la:@sajo10

Kako ba nema kvalitetnih igrača? Pa Čataković recimo je zabio i nekoliko golova za seniore? Momci su i prepišali ligu na proljeće, osvojili Kup poprilično dominantno...
Ne znam zasto komentarisete ako pojma nemate ovo je generacija 98-99.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 22 maj 2016, 21:06

Steph je napisao/la:@sajo10

Napisao je momak iznad, Catakovic je 1997... a ja sam potvrdio sam da Sarajevo ima nekoliko vrlo interesantni igraca u toj generaciji koja je osvojila duplu krunu. Medjutim ovo su igraci rodjeni 1998 i tu su jedino Smajlagic i Mijovic imali mjesta proslog ciklusa U17-repke. Sad neznam jeli tu ima jos igraca koji bi mogli dobiti poziv iz te generacije jer nisam u toku. Da se razumijemo, nisam nikakav fan Karacica i mislim da je vrijeme da vise ode. Ali eto sta je tu je.

Ja sam jedino reagovo na post jer nije jedini koji je pisao jedno i drugo a da uopste nema pojma da li ti igraci imaju pravo igrati ili nesto trecem. Ne zelim da ispadam pametnjakovic niti imam sta protiv nekoga ali takvi postovi mi znaju biti trn u oku jer ocito da kad se napiso nesto tako da je jedina svrha bila "sto nema moga tu, a ima od komsije ili od ovog onog".
maroonGiant je napisao/la:Catakovic, Blagojevic, Vazda, Heric.....
Iz prve dvije ekipe 1 igrac
Zato nek je iz listice dvojicu zvao nema veze sto su oba tarabe, a vidjeli smo i nedavno i finalu kupa dominaciju, al eto nema kvaliteta
Nema veze vrijeme ce sve pokazati. :bih:
1997, 1997, 1997, 1997... Ne razumijem sta je tesko shvatiti... Pricas o dominaciji ali jeli shvatas da oni nemaju prava nastupati haha?. Oni nemaju prava da nastupaju za U19 selekciju... Kvalifikacije na jesen smiju samo igrati igraci rodjeni 1998 i logicno da ce se stvarati tim za taj ciklus. Ovo je PRVI mec ove reprezentacije u ovoj godini sto je absurd da u petom mjesecu prvi put nastupas. Trebali smo do sada minimum odigrati dvije-tri utakmice...

@FRANK RIBERY

NE, Sarajevo nije zasluzilo da ima barem jednog reprezentativca! Isto tako kosto Zeljo nije zasluzio da ima reprezentativca ako de facto oni ne zasluzuje da budu ti ili ako imas bolje igrace u opticaju. Zasto to mora biti igrac iz Sarajeva, Zelje, Slobode etc? Ne mora. Kakvo je to bolan razmislanje. Znaci ja navijam za jednog od dva najveca kluba u drzavi i jedan igrac mora biti tu. Ne mora. Ocito da Sarajevo ima ne tako jaku generaciju igraca 1998. Ali zato imate dobre potencijale 1997 i 1999 pogotovo. Zato nije ni cudo sto imate po minimum 3-4 igraca u tim selekcijama. A to sto si napisao za Zerica i Mujagica uopste ne zelim komentarisati jer ocito da ne poznajes o kome je rijec niti te boli briga vec gledas iz neke zavidnosti. Svidjelo se tebi to ili ne ali Mujagic i Zeric su jedni od dva igraca ove U19-reprezentacije koji ce igrati najvise i koji ce imati bitne uloge. Pogotovo Zeric, jer je to ogroman talenat za nase uslove!

Dokle vise ove yebene price oko klubova kad su u pitanju mlade reprezentacije... Neki ovdje jedino komentarisu utakmice da bi mogli da ili pohvale svoga ili da kude drugoga. A ne zbog dobrobita nasi selekcija. To je zalosno bolan. Zalosno razmislanje. Cast svim izuzetcima, jesu rijetki ali et...

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 22 maj 2016, 21:18

Moja greška, mislio sam da svi 'tekući' juniori imaju pravo također.

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 22 maj 2016, 21:24

Pa imali bi, da se nismo izblamirali u kvalifikacijama jesenas, doduse sa tom istom generacijom igraca 1997. Ne shvatljivo da posle dvije godine za redom ispadanja u poprilicno dobroj kval. grupi Karacic i dalje vodi reprezentaciju... Nije ni Sakib bolji ali eto u U17 su se poklopile neke druge stvari, pogotovo jer iz Elitnog idu dva tima, a u juniorima je slucaj da samo jedan tim ide na zavrsnicu.

Btw, eto Varesanovic je pozvao u olimpijsku selekciju (U23) najveci broj igraca iz FK Sarajeva. Plakalo naprimjer. Pa ni navijac Sarajeva ne moze reci da je on zasluzio mjesto. Ali da budemo fer, selektor uvjek ima nekoliko imena koji ce igrati pod njegovom palicom a kad dodje drugi, nece mozda imati mjesto. Zato i Toni zove nekoliko igraca iz Sirokog i Zrinjskog koji mozda i ne zasluzuju da budu tu. Isto tako samo sto mi neznamo o kome je rijec ne treba odma te igrace pod linc stvaljat jer dolaze iz te sredine. Naprijem Mato Stanic, koji dolazi iz Sirokog i trenutno je clan Dinama je kazu veliki talenat a sam je izjavao da zeli da nastupa za BiH iskljucivo... Yebiga, kad nemamo sansu da pogledamo mladje selekcije pa da donesemo sud, ovako haj ga znaj...

Thetraphak1921
Kontakt:

Post Postao/la Thetraphak1921 » 23 maj 2016, 00:48

FRANK RIBERY je napisao/la:
Nista licno protiv tebe i ZEljeznicara, ali Sarajevo je zasluzilo da se bar jedna igrac nadje na spisku reprezentacije (mali Balgojevic ili Skrijelj su mogli biti pozvani), ekipa koja ima ponajbolju odbranu i najbolji napad u ligi nije zasluzila da je se godinama zapostavlja u ovom uzrastu. Pravo nastupa jos uvijek imaju i Herci i Vazda i Kadusic bez obzira sto je zvao samo 1998. godište. Da li su Zeric i Mujagic najbolji u svom uzrastu kako pojedinci pisu, vdijeli smo ove sezone. Ovo je presedan, vjerovatno juniorski prvak BiH nece imati nijednog igraca u reprezentaciji, ni u probnim utakmicam. :oops:

Sarajevo ce uzeti duplu krunu, a nema kvaliteta. :rol:
Pitaj nekog omladinca koji je igrao protiv Zerica da li mu je ko mogao uzeti loptu i koliko je dominantan bio nad ostalima. Eto kakav je talenat..
Međunarodni turnir koji je na Otoci bio odrzan, dokazao je koliko je dominantan i protiv igraca iz omladinskih skola u regionu, gdje je, izmedju ostalog, proglasen igracem turnira.

Evo, neka ti pomogne.
[youtube][/youtube]

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Daduli, Goalgetter, Google Adsense [Bot], Shevko, visarionovich i 34 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []