Sloboda Dita Tuzla

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

neno#4
Kontakt:

Re: Sloboda Dita Tuzla

Post Postao/la neno#4 » 15 maj 2010, 13:07

TaRgEt_ je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:zao mi je @Target, sam si se odao, nema veze nek ljudi znaju s kim imaju posla :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ja ja : -) dodjes kada treba zajebavati :)
kakvo je to ponasanje, aaa decko.....sretan si ovih dana pa da ti ne kvarim raspolozenje :D :D :D :D
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

armin90
Kontakt:

Post Postao/la armin90 » 15 maj 2010, 13:31

37. rođendan nesuđene zvijezde bh košarke

Na današnji dan, 37. rođendan bi slavio Edin Edo Salaharević, nekada jedan od najvećih talenata K.K. Slobode i prvak Jugoslavije sa juniorskim sastavom Slobode. Kažemo slavio, iz razloga jer Edin već dugo nije sa nama, a upravo 37. godina od rođenja zvijezde koja je čekala da zasja pravim svjetlom povod je pisanja ovog teksta.

Edin Salaharević rođen je u Vlasenici 15. 05. 1973 gdje je i naučio prve košarkaške korake, njegov talenat brzo su primjetili veći klubovi iz BiH. Već sa 16 godina, Edin je prešao u redove sarajevske Bosne gdje se međutim nije dugo zadržao a nedugo zatim, 1989. godine se skrasio u redovima tuzlanske Slobode.

Početkom rata, 1992. godine Salaharević je sa juniorskim sastavom Slobode postao prvak bivše Jugoslavije, u generaciji s njim igrali su još i Mulaomerović, Delić, Paščanović poznatiji kao turski reprezentativac Pars, bili su tu još i Vukičević, Selaković, Puljić…a sa klupe ih je vodio Sead Žunić, poslije savjetnik u zagrebačkoj Ciboni i reprezentaciji Hrvatske.

Nakon sezone u kojoj su juniori Slobode postali najbolji u Jugoslaviji, ponuda nije nedostajalo pa je tako interesovanje za Salaharevića i Mulaomerovića istakla splitska Jugoplastika. Oni nisu otišli u Split jer su za Slobodu tada bili vezani dugogodšnjim ugovorom a Jugoplastika je godinu kasnije postala prvak Evrope.

Nakon osvajanja titule juniorskog prvaka Jugoslavije, Edinu Salahareviću stigao je poziv za okupljanje juniorske reprezentacije Jugoslavije.

Tada je Edin dobio poziv za igranje u reprezentaciji, i nakon osvojene titule sa torbama i koferima stigao je majci na Bajram u Vlasenicu odakle je trebao produžiti za Beograd, tu je međutim bio kraj, - priča nam Edinov mlađi brat Nedim Salaharević.

Početkom rata, Edin je sa svojom porodicom od strane dojučerašnjih komšija zarobljen i držan je u kućnom pritvoru. Iako su se za njegovo oslobađanje borili mnogi od KK saveza Jugoslavije, Partizana, Crvene Zvezde…spasa mu nije bilo.

Kada se pročulo da je Edin zarobljen, mnogi iz košarkaških krugova u Srbiji su se angažovali kako bi se moj brat pustio na Slobodu. Insisitrali su čak i preko ratnog zločinca, kapetana Dragana, zapovjednika paravojne formacije, na Edinovom puštanju. Međutim, svaki su put dobijali isti odgovor a on je glasio “Kakvi ste vi Srbi kada se borite za život jednog muslimana”. To su nažalost govorili oni s kojima je moj brat odrastao, družio se, igrao košarku, njegove komšije koje su preko noći postalci zlikovci.

U kućnom pritvoru, Edin je sa porodicom boravio od 21. aprila do 13. septembra 1992. godine kada je sa ocem odveden u logor, a mlađi brat Nedim sa majkom se “probio” do Tuzle.

Nakon što su nas rastavili 13. septembra, od tada se više nismo vidjeli. Prošle godine, njegovo tijelo identifikovano je tačno 17 godina nakon što se Edin sa Slobodom osvojio trofej juniorskog prvenstva Jugoslavije. Njegovo tijelo pronađeno je u tri različite grobnice a utvrđeno je da je ubijen udarcem tupim predmetima u glavu, - govori Edinov brat, Nedim Salaharević.

Priliku da Edina vidi na djelu i uoči veliki talenat, imao je sadašnji trener Slobode, Senad Muminović koji se pita dokle bi Edin “dogurao” da se nije desilo to što se desilo.

Dobro se sjećam Edina i njegovih igara u juniorskom sastavu Slobode. Malo je reći da je bio veliki talenat, uz Damira Mulaomerovića bio je najbolji igrač tadašnje Slobodine generacije. Bio je momak koji je obećavao, bez sumnje bi postao istinska zvijezda naše košarke ali je nažalost mučki ubijen i zaustavljena je jedna velika karijera. Teško mi je uopšte da govorim o tome, samo se pitam dokle bi Edin dogurao da nije ubijen, rekao nam je trener Slobode, Senad Muminović.

Visoko mišljenje o rahmetli Edinu Salahareviću ima i trenutni director tuzlanskog kluba, Žarko Vujović koji je u vrijeme kada je Edin došao u redove Slobode bio u prvom timu.

Mislim da je bio Maj 1992. godine kada smo mi nakon završenog prvenstva igrali prijateljsku utakmicu protiv Drine u Zvorniku, tada sam se u motelu Vidikovac prvi put sreo sa Edinom i odmah sam vidio da se radi o jednom dobrom momku, bio je rekao bih zlatno dijete. Kada bi neka djeca danas mogli posjedovati barem 50% Edinovih karakternih osobina, njihovi roditelji mogu biti zaista presretni roditelji. Osim što je bio jako dobar momak, bio je daleko najbolji igrač u juniorskom sastavu Slobode pa i u cijeloj bivšoj Jugoslaviji. Bio je jednostavno nevjerovatan košarkaš, igrao je za juniorski sastav a trenirao sa prvim timom, kada bih ga morao uporediti sa nekim od današnjih igrača, onda bi rekao da je Edin najviše sličio Mirzi Teletoviću. Sigurno bi bio veliki košarkaš da nažalost nije ubijen. To je bolna rana za sve nas koji smo poznavali Edina i teško da će ona ikada zacijeliti, kazao je Žarko Vujović.

I tuzlanske Fukare su ove sezone u utakmici protiv Bosna Ase BHT odali počast Edinu Salahareviću.

Edin bi sada bio na zalasku bez sumnje velike karijere, svi koji su ga poznavali govore da je bio igrač vanserijskog talenta, međutim njegov put do slave okončali su zlikovci, pravda je kažu spora ali dolazi. Nedavno su za zločine u Vlasenici osuđeni Predrag Bastah na 22. godine zatvora i Goran Višković na 18 godina. Naravno, nikavka kazna ne može vratiti Edina njegovom bratu, majci i svima koji su ga poznavali. Ali o Edinu Salahareviću, velikom košarkaškom talentu čija je karijera prekinuta i prije nego što je počela, pričat će se još dugo dugo godina i uspomena na njega nikada neće nestati.

Veoma tuzna i potresna prica (ako ste imalo covjek i ako negledate na vjeru).

R.I.P.
--Pametnij popusta--

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 15 maj 2010, 23:28

armin90 je napisao/la:37. rođendan nesuđene zvijezde bh košarke

Na današnji dan, 37. rođendan bi slavio Edin Edo Salaharević, nekada jedan od najvećih talenata K.K. Slobode i prvak Jugoslavije sa juniorskim sastavom Slobode. Kažemo slavio, iz razloga jer Edin već dugo nije sa nama, a upravo 37. godina od rođenja zvijezde koja je čekala da zasja pravim svjetlom povod je pisanja ovog teksta.

Edin Salaharević rođen je u Vlasenici 15. 05. 1973 gdje je i naučio prve košarkaške korake, njegov talenat brzo su primjetili veći klubovi iz BiH. Već sa 16 godina, Edin je prešao u redove sarajevske Bosne gdje se međutim nije dugo zadržao a nedugo zatim, 1989. godine se skrasio u redovima tuzlanske Slobode.

Početkom rata, 1992. godine Salaharević je sa juniorskim sastavom Slobode postao prvak bivše Jugoslavije, u generaciji s njim igrali su još i Mulaomerović, Delić, Paščanović poznatiji kao turski reprezentativac Pars, bili su tu još i Vukičević, Selaković, Puljić…a sa klupe ih je vodio Sead Žunić, poslije savjetnik u zagrebačkoj Ciboni i reprezentaciji Hrvatske.

Nakon sezone u kojoj su juniori Slobode postali najbolji u Jugoslaviji, ponuda nije nedostajalo pa je tako interesovanje za Salaharevića i Mulaomerovića istakla splitska Jugoplastika. Oni nisu otišli u Split jer su za Slobodu tada bili vezani dugogodšnjim ugovorom a Jugoplastika je godinu kasnije postala prvak Evrope.

Nakon osvajanja titule juniorskog prvaka Jugoslavije, Edinu Salahareviću stigao je poziv za okupljanje juniorske reprezentacije Jugoslavije.

Tada je Edin dobio poziv za igranje u reprezentaciji, i nakon osvojene titule sa torbama i koferima stigao je majci na Bajram u Vlasenicu odakle je trebao produžiti za Beograd, tu je međutim bio kraj, - priča nam Edinov mlađi brat Nedim Salaharević.

Početkom rata, Edin je sa svojom porodicom od strane dojučerašnjih komšija zarobljen i držan je u kućnom pritvoru. Iako su se za njegovo oslobađanje borili mnogi od KK saveza Jugoslavije, Partizana, Crvene Zvezde…spasa mu nije bilo.

Kada se pročulo da je Edin zarobljen, mnogi iz košarkaških krugova u Srbiji su se angažovali kako bi se moj brat pustio na Slobodu. Insisitrali su čak i preko ratnog zločinca, kapetana Dragana, zapovjednika paravojne formacije, na Edinovom puštanju. Međutim, svaki su put dobijali isti odgovor a on je glasio “Kakvi ste vi Srbi kada se borite za život jednog muslimana”. To su nažalost govorili oni s kojima je moj brat odrastao, družio se, igrao košarku, njegove komšije koje su preko noći postalci zlikovci.

U kućnom pritvoru, Edin je sa porodicom boravio od 21. aprila do 13. septembra 1992. godine kada je sa ocem odveden u logor, a mlađi brat Nedim sa majkom se “probio” do Tuzle.

Nakon što su nas rastavili 13. septembra, od tada se više nismo vidjeli. Prošle godine, njegovo tijelo identifikovano je tačno 17 godina nakon što se Edin sa Slobodom osvojio trofej juniorskog prvenstva Jugoslavije. Njegovo tijelo pronađeno je u tri različite grobnice a utvrđeno je da je ubijen udarcem tupim predmetima u glavu, - govori Edinov brat, Nedim Salaharević.

Priliku da Edina vidi na djelu i uoči veliki talenat, imao je sadašnji trener Slobode, Senad Muminović koji se pita dokle bi Edin “dogurao” da se nije desilo to što se desilo.

Dobro se sjećam Edina i njegovih igara u juniorskom sastavu Slobode. Malo je reći da je bio veliki talenat, uz Damira Mulaomerovića bio je najbolji igrač tadašnje Slobodine generacije. Bio je momak koji je obećavao, bez sumnje bi postao istinska zvijezda naše košarke ali je nažalost mučki ubijen i zaustavljena je jedna velika karijera. Teško mi je uopšte da govorim o tome, samo se pitam dokle bi Edin dogurao da nije ubijen, rekao nam je trener Slobode, Senad Muminović.

Visoko mišljenje o rahmetli Edinu Salahareviću ima i trenutni director tuzlanskog kluba, Žarko Vujović koji je u vrijeme kada je Edin došao u redove Slobode bio u prvom timu.

Mislim da je bio Maj 1992. godine kada smo mi nakon završenog prvenstva igrali prijateljsku utakmicu protiv Drine u Zvorniku, tada sam se u motelu Vidikovac prvi put sreo sa Edinom i odmah sam vidio da se radi o jednom dobrom momku, bio je rekao bih zlatno dijete. Kada bi neka djeca danas mogli posjedovati barem 50% Edinovih karakternih osobina, njihovi roditelji mogu biti zaista presretni roditelji. Osim što je bio jako dobar momak, bio je daleko najbolji igrač u juniorskom sastavu Slobode pa i u cijeloj bivšoj Jugoslaviji. Bio je jednostavno nevjerovatan košarkaš, igrao je za juniorski sastav a trenirao sa prvim timom, kada bih ga morao uporediti sa nekim od današnjih igrača, onda bi rekao da je Edin najviše sličio Mirzi Teletoviću. Sigurno bi bio veliki košarkaš da nažalost nije ubijen. To je bolna rana za sve nas koji smo poznavali Edina i teško da će ona ikada zacijeliti, kazao je Žarko Vujović.

I tuzlanske Fukare su ove sezone u utakmici protiv Bosna Ase BHT odali počast Edinu Salahareviću.

Edin bi sada bio na zalasku bez sumnje velike karijere, svi koji su ga poznavali govore da je bio igrač vanserijskog talenta, međutim njegov put do slave okončali su zlikovci, pravda je kažu spora ali dolazi. Nedavno su za zločine u Vlasenici osuđeni Predrag Bastah na 22. godine zatvora i Goran Višković na 18 godina. Naravno, nikavka kazna ne može vratiti Edina njegovom bratu, majci i svima koji su ga poznavali. Ali o Edinu Salahareviću, velikom košarkaškom talentu čija je karijera prekinuta i prije nego što je počela, pričat će se još dugo dugo godina i uspomena na njega nikada neće nestati.

Veoma tuzna i potresna prica (ako ste imalo covjek i ako negledate na vjeru).

R.I.P.
sa ovim momkom sam isao zajedno u razred....kakva je to gromada od momka bila..strasno mi ga je zao :( :( ...neka mu dragi Allah podari sve dzenetske vrtove i rahmet mu dusi...
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 29 maj 2010, 22:18

Miralem Halilović: Povlačim pijavu za draft, odlazim iz Slobode!

Kapiten tuzlanske Slobode, Miralem Halilović, nedavno je maturirao u tuzlanskoj Gimnaziji, ali za razliku od većine školskih drugova, nije se ovim povodom odao velikom slavlju i tulumarenju. Košarkaškom profesionalcu proslava mature nije prilika za opuštanje u dimu cigareta i aromi alkoholnih pića. Njegovo mjesto je skoro uvijek- na košarkaškom igralištu!

- Trenutno smo do 1. juna na odmoru, a poslije ćemo se okupiti, dogovoriti rad i pripremati se za narednu sezonu. Početkom jula napunit ću 19. godina i to je vrijeme punog sazrijevanja svakog sportiste. Ako se želim baviti ovim sportom, onda nema prevelikog opuštanja – rekao nam je Miralem Halilović, s kojim smo ugodno razgovarali u bašti restorana “Omega”.
Draft za dvije godine
Neposredan povod za razgovor, bila je Halilovićeva prijava na draft NBA, kao i najava njegovog skorog odlaska iz matičnog kluba.
Koliko je iznenadila vijest o prijavi na draft, toliko je čudna bila i informacija o povlačenju prijave!? Šta je u svemu tačno?

- Prijavu za draft, u stvari, podnio je Aleksandar Rašković, drugi čovjek u menadžerskoj agenciji Davida Baumana, čovjeka koji pod svojom kapom ima najbolje talente iz cijelog svijeta i s kojim sam prije dvije godine potpisao ugovor o, da tako kažem, mojoj košarkaškoj budućnosti. U svemu je bilo najbitnije da me pozovu u Adidasov košarkaški kamp u Trevisu, od 5. do 7. juna, gdje će se na okupu naći najveći talenti iz Evrope.
Halilović kaže da je za draft još rano, ali da se nada da će u Trevisu biti dogovoreno nešto za njega važnije.
- Prije dvije godine u Adidasovom kampu u Istanbulu proglašem sam najboljim igračem završne utakmice najboljih mladih košarkaša. Nisam imao punih 17 godina, a nakon toga sam sklopio ugovor s Baumanom. Sada se nadam da ćemo tamo, moji roditelji i ja, te Slobodan Rašković, odlučiti o mojoj daljnjoj košarkaškoj karijeri.
Čelnici su tražili više
Draft će, kaže Halilović, sačekati još sezonu, dvije. Sve ide postupno. Ali, malo ko je očekivao da će Halilović najaviti skoro sigurni odlazak iz Slobode, što je ovih dana tema pisanja medija.
- Moglo se dogoditi da odem još u toku prvenstva. Vjerovatno na prijedlog Tuzlaka Damira Mulaomerovića, za mene se zagrijao Zagreb CO. Čak su ponudili stanovito obeštećenje, ali ljudi u Tuzli, s kojima su pregovarali, tražili su puno više. To je razlog zbog čega nisam otišao u NLB ligaša, ali se nadam da ću u toj ligi igrati iduće sezone – vjeruje Miralem Halilović, ne rekavši ko je iz Slobode pregovarao za Zagrebom.

U dobi u kojoj jeste, rijetko koji mladi igrač dobije ovakvu priliku. Uspjelo je to, primjerice, klupskim suigračima Elmedinu Kikanoviću i Milanu Miloševiću, odnosno, Hercegovcu, Stanku Baraću, a prije njih, u veliki klub otišao je Mirza Teletović.
Halilović se nada da iduće sezone neće braniti boje Slobode, a osim zagreba, postoji interes još nekih klubova iz regije, poput Fenerbahčea, Bosne Asa BH Telekoma, pa i Cibone.
Nadam se pozivu selektora
U tek završenoj sezoni, u kojoj se Sloboda jedina od velike četvorke otišla korak nazad, Halilović je igrao s promjenljivim uspjehom. Vrlo dobro u Ligi 12, istim tempom u prvih pet kola Lige 6, a onda se gubio.
- Ne želim se pravdati, ali ću reći da sam u Ligi 12 igrao prosječno 30 minuta i dosta dobro. U Ligi 6, nakon poraza od Širokog TT Kabela, bilo me je osjetno manje na parketu. To me psihički opterećivalo, pa i kada sam ulazio u igru, nisam bio pravi. Ne želim nikoga optuživati niti sebe opravdavati, ali poslije svega, shvatio sam da je došlo vrijeme da krenem novim košarkaškim putevima. Mislim da bih u Slobodi samo stagnirao, mada moram reći da mi je taj klub dao priliku da iskažem talenat, i na tome sam pojedincima zahvalan.

Lani je Halilović prvi put pozvan u reprezentaciju. Bio je na širem spisku selektora Mensura Bajramovića. Pozivu se nada i za naredni kvalifikakcijski ciklus reprezentacije.
- Ko god bude selektor, vjerujem da će me pozvati. Vrijeme je da se reprezentacija podmladi. Među kandidatima vidim sebe, pogotovo kada u većem klubu steknem nova znanja, rutinu i sigurnost – navodi Miralem Halilović, košarkaški biser ponikao u Školi košarke pod palicom Azura Sakića, Zorana Iličkovića, Adnana Hodžića i drugih trenera ovoga kluba.
Široki bez premca
Sloboda je u ovoj sezoni bila finalista Kupa BiH, ali je u prvenstvu nazadovala za jedno mjesto u odnosu na prethodne tri sezone.
- Liga 12 bila je slaba, Liga 6 je mnogo kvalitetnija, ali u cjelini, kvaliteta domaće košarke je opala. Momčad Širokog TT kabela odskače, bez premca su i zasluženo su osvojili naslov prvaka BiH – mišljenje je Halilovića.

Slobodin koncept oslanjanja na domaće igrače jeftiniji je od dovođenja stranaca. No, iskustva drugih klubova, poput Širokog TT Kabela i Igokee, dali su bolji rezultat.
Miralem Halilović nije zadovoljan prilikom koja je mladima pružena u Slobodi.
- Spominjalo se često da smo Dejan Jeftić, ja i još neki mladi igrači perspektiva kluba, a svaki put kada je završnica utakmice bila “gusta”, rijetko ko od nas bi se našao na parketu, nego je povjerenje ukazivano najstarijima. Mislim da su našu igru drugi klubovi pročitali i zato nas nije bilo u polufinalu play offa – mišljenje je još aktuelnog kapitena Slobode.
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 04 jun 2010, 11:52

SLOBODA DITA – CIBONA VIP 87:84
ČETVRTINE: 20:24, 15:14, 20:21, 32:25
TUZLA – Dvorana Mejdan. Gledatelja 6.000. Suci: Lepetić, Vojinović i Šutulović (svi Crna Gora). Opunomoćenik: Lasetović (BiH).
SLOBODA DITA: Anderson 5 (2-1), Terzić 4 (2-2), Wane 11 (4-3), Korlatović 13, Sijerčić, Mekić 4, Kurlić 2 (2-2), Vujović 4 (2-0), Husanović 20 (3-2), Aleksić 22 (8-8), Tadić, Mujezinović 2. Trener: Velimir Gašić.
CIBONA VIP: Longin 8 (6-1), Kus 6 (2-1), Sesar, Krunić 15 (10-9), Prkaćin 8 (4-4), Bowman 18 (6-6), Mance, Mamić 15 (8-6), Freeman 14 (8-5), Džidić. Trener: Jasmin Repeša.
TRICE: Sloboda Dita 7 od 24 (Korlatović 3, Husanović i Aleksić po 2), Cibona VIP 4 od 10 (Longin, Kus, Mamić, Freeman po 1).
SKOKOVI: Sloboda Dita 20 (Wane i Anderson po 5…), Cibona VIP 37 (Mamić 9, Bowman 7, Freeman 6…)
ASISTENCIJE: Sloboda Dita 10 (Aleksić 5, Anderson 2…), Cibona VIP 7 (Freeman 3…)

Evo malo posjecanja na zlatne dane tuzlanske kosarke kada se pricalo o kosarci bjezalo iz skole kada je dita harala bila neko i nesto dok sada .. jadno bitno je da poslujemo pozitivno ali malo sutra :(((
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla

Cottager
Kontakt:

Post Postao/la Cottager » 07 jun 2010, 20:58

Targete kume, imal sta novo u Slobodi ;)
Fulham pride is still alive, come on you Whites!!!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 07 jun 2010, 22:10

Bruka: Sakrili okupljanje generacije iz 1981. godine!?

Nakon što u tek završenoj sezoni nisu u potpunosti ostvarili klupske ciljeve, u košarkaškom klubu Sloboda čine pogreške u seriji.

Najprije su, zbog nekoliko kritičkih napisa u medijima o neuspješnoj sezoni, gotovo u potpunosti prekinuli kontakte s medijima. Možda i nisu, ali potezi koje menadžment vuče, upućuju na ovakav zaključak i niti su u interesu kluba, a niti sportske javnosti.

Ako se može oprostiti što su prekinuli praksu obavještavanja novinara o završetku sezone, o početku priprema (počele 1. juna) i planu rada do početka novog prvenstva, neshvatljivo je da su u skoro potpunoj anonimnosti upriličili susret košarkaša i trenera slavne generacije iz 1981. godine!?

Naime, u subotu je u klupskim prostorijama organizovano druženje jedne od najslavnijih generacija košarkaša u istoriji kluba, one koja je u Jazinama u Zadru, 21. marta 1981. godine, u čuvenoj majstorici protiv Slovana iz Ljubljane, pobijedila poslije tri produžetka 105:100 i izborila ulazak u Prvu ligu tadašnje zajedničke države.

Cijela Tuzla je tada srcem, i dušom bila u Zadru, kolone automobila i autobusa otputovale su u grad Kreše Ćosića, Josipa Pina Đerđe i drugih velikana zadarske i jugoslovenske košarke, da bodre ekipu Vlade Đurovića u proboju među yu elitu. I uspjeli su, uz veliko slavlje, u Zadru i kasnije u Tuzli.

Ta se generacija okupila u subotu. Kažu da je inicijator bio Rizo Nurkanović, došao je Vlado Đurović, bio je njegov pomoćnik Alija Biberović, došli su ko zna sve odakle, Zoran Marković, Drago Zec, Zoran Talijan, Berislav Mijatović, Željan Pilavdžić i drugi…Iz nekih razloga nisu došli Bratislav Mitrović, Sead Husarić, Siki Gračić koji živi u Kanadi…

Ponegdje se na forumima pojavila vijest “došao je u Tuzlu Vlado Đurović”, ali ništa više. Javno, ni spomena o susretu, o skupu koji nije privatna stvar nekog klupskog pojedinca, nego je vijest dana!

Da, to je vijest za grad, za sve ljubitelje sporta, za sve poklonike košarke koji još pamte “zadarsko ludilo”. To je vijest i za klub, za popravak njegovog ozbiljno poljuljanog ugleda. To nije vijest jedino za one koji su dovoljni sami sebi i koji na svaki kritički novinski napis reaguju zatvaranjem vrata i stvaranja samo sebi dovoljnog svijeta.

Gledamo sliku radosti košarkaša u Jazinama, vide se razdragana lica. Negdje na dnu mase je predsjednik kluba, tadašnji bankar Drago Todorović. Tamo negdje, s kraja, viri legenda kluba, igrač i jedan od tvoraca Slobode Dite, Ismet Mišo Berberović.Njega nikada niste mogli vidjeti u prvom planu, a u poslu je bio uvijek ispred svih.

Ovakva bruka, poput subotnjeg ignoriranja javnosti pri susretu sa velikanima kluba, Dragi, Miši ili potonjem predsjedniku Ibrahimu Braci Morankiću, pa ni kasnijem Muharemu Abdurahmanoviću Hari, ne bi se mogla dogoditi.

Što je najčudnije, za subotnji skup nisu znali i nisu pozvani ni neki članovi sadašnjeg Stručnog štaba Slobode, pa su se iznenadili kada smo ih pitali jejsu li bili na subotnjem druženju. Gotovo nevjerovatan gaf! I nepopravljiva šteta. Ali i potvrda kako je klupski menadžment trenutno najslabija karika kluba.

slika
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 10 jun 2010, 15:06

Suljagića nema u Mejdanu

Pod trenerskom palicom Senada Muminovića, trenira većima prvotimca. Na spisku nema kapitena Miralema Halilovića, koji je u kampu u Trevisu

Košarkaši tuzlanske Slobode prva su ekipa u našoj zemlji koja je počela sa pripremama za narednu sezonu. Iako, će se prvenstvene utakmice igrati početkom oktobra, u taboru Slobode kao i ranijih godina pripreme počinju nekoliko mjeseci ranije. Treba reći kako je iza Tuzlaka prosječna sezona u kojoj nisu izborili mjesto koje je vodilo u doigravanje. Analize učinka za sada nema, tačnije o tome predstavnici medija ništa ne znaju, jer se rukovodeći kadar nakon posljednjeg poraza od Čapljina Laste razbježao u stilu kud koji...

Ali vratimo se na pripreme. Pod trenerskom palicom Senada Muminovića, trenira većima prvotimca. Na spisku nema kapitena Miralema Halilovića, koji je u kampu u Trevisu i koji je najavio kako će potražiti novi klub. Za njegove usluge su, navodno, zainteresirani iz Zagreba. Na treninzima nema ni centra Amara Suljagića, koji je prošlo ljeto došao iz Bosna Asa BHT. Pozadinu njegovog izostanka košarkaši Slobode - ne znaju.

Čini se kako će Sloboda u narednu sezonu ući sa identičnim ambicijama. No, to ne zadovoljava armiju navijača, koji su siti prosječnih timova i utakmica.

Strasnog nam igraca nema :))) jaoo kako cemo bez njega :D
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 10 jun 2010, 15:16

U timu su sve sile od igraca :evil: sta uradise od kluba .

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 10 jun 2010, 15:26

Dođe mi da plačem :(
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

bad_boy
Kontakt:

Post Postao/la bad_boy » 14 jun 2010, 12:37

Senad Muminović: S kratkom klupom teško da smo mogli više!

Košarkaši Slobode sezonu su okončali kao petoplasirana ekipa, što je u sportskoj javnosti ocijenjeno kao korak nazad u odnosu na tri prethodne sezone.

Istina, izborili su plasman u finale Kupa BiH, ali i tamo su u najvažnijem meču pokazali lošije lice i uvjerljivo su poraženi od, u ovoj sezoni, slabe Bosne Asa BH Telekoma.

Trener Tuzlaka, Senad Muminović, koji četiri sezone vodi ekipu, kaže da se Sloboda pokazala u dva izdanja tokom prvenstva.

- U Ligi 12 odigrali smo vrlo dobro i bili smo drugi, iza Igokee. Kasnije, u Ligi 6, odigrali smo dobro prvih pet kola, a onda zakazali. Tim s kratkom klupom se potrošio. Nisu u glavama sve posložili kako treba i jednostavno nisu zadržali kontinuitet dobrih igara – ocjenjuje Muminović.

Jedini bez sponzora

Navodi kako nije bilo imperativa da se ostvari plasman među četiri najbolje ekipe, mada se to u klupskim planovima spominjalo. Uz to, Sloboda je bila jedini klub u završnici prvenstva bez sponzora, što je pokazatelj umješnosti klupskog menadžmenta.

- Željeli smo u ovoj sezoni provjeriti koliko mogu momci koji su čekali pravu priliku. Nismo kupovali skupe igrače, jer nije bilo novaca. U početku je domaći kadar pokazao da smo bili u pravu. U završnici, međutim, nije bilo sve kako treba i izgubili smo posljednjih pet utakmica. Čak sve domaće, iako u prvom dijelu prvenstva niti jedan susret u Mejdanu nismo izgubili, kaže.Klupski menadžment se u svim zamislima pravdao potrebom štednje. Najavljivano je i sudjelovanje u Balkanskoj ligi, ali se odustalo, mada je dio novca za tu namjenu dobijen od Ministarstva za civilne poslove BiH. Odustalo se i od tradicionalnog turnira „Slobodini košarkaški velikani“…

- Ko ne bi volio imati u timu tri iskusna playa ili tri petice!? Sve bi bilo drukčije sa par iskusnijih igrača. Ali, u klubu se potencirala štednja i mi smo prvenstvo odigrali faktički s jednim kvalitetnim razigravačem. Držim da sadašnjoj ekipi treba iskusan centar i dobar šuter, i ponovno bismo bili u završnici prvenstva. Smatram da ovakav rezultat, i situaciji stalnih upozorenja o štednji, nije neuspjeh.

Igraju li momci ili novci?

Trener Širokog TT Kabela, Ivan Velić, rekao je da je njegov klub imao manji proračun od Bosne Asa BH Telekoma i Igokee, ali da „igraju momci, a ne novci“. U Slobodi nije bilo te sinteze.

- Teško je očekivati formiranje kvalitetne ekipe bez financijske potpore. Svi mi želimo jaku Slobodu i evropske utakmice, ali stvarnost je drukčija.

Muminović kaže kako su igrači bili slobodni do 1. juna, a onda će se okupiti i početi s pripremama. Pauza će uslijediti u julu, a onda novi rad, stvaranje nove ekipe. Ugovori ističu Mirzi Hrnčiću, Zlatanu Halilbegoviću, Ameru Suljagiću, Miši Tanasiloviću, a odlazak najavljuje i najtalentiraniji Miralem Halilović.

- Upravi sam predložio ko bi trebao ostati, ko može otići, kao i koga bi trebalo dovesti. Nekima će sigurno biti ponuđen novi, ali financijski lošiji uslovi ugovora, pa ko hoće-hoće.

Peršić prije ostalih

Sloboda je faktički prvenstvo odigrala sa 6-7 igrača, što je bilo prenaporno za većinu iskusnijih. Neki od njih iskoristili su ukazanu priliku da se dokažu, neki nisu, ističe Muminović.Prije svih, šansu je iskoristio Dalibor Peršić, i s njim sam u potpunosti zadovoljan. Tu i tamo bljesnuo bi Filip Adamović, ali je on na plećima nosio najteže zadatke. Od njega je ovisila igra cijele ekipe, a nismo imali pravu zamjenu.

Draško Albijanić je oscilirao. Ima dobru ruku i brzinu, ali je psihološki nestabilan, analizira Muminović

-Vrlo malo je odradio Amar Suljagić, više se očekivalo i od Mirze Hrnčića. Halilović? Ako je odlučio da ode, želim mu da pronađe pravi klub i da i on i mi u svemu nađemo interes. Nama i jeste cilj da stvorimo igrača, prodamo ga i od toga živimo neko vrijeme, rekao je Senad Muminović, trener Slobode.

Nisu me kontaktirali

Razgovor s Muminovićem obavili smo prije izbora selektora reprezentacije BiH. S obzirom da je bio kandidat, rekao je: O tome znam jedino iz medija. Vjerujte, niko me iz Saveza, niti od ljudi zaduženih za razgovor s kandidatima, nije pozvao ni telefonom da razgovaramo o tome.

U međuvremenu je za selektora izabran Sabit Hadžić, trener koji jeste predvodio reprezentaciju na tri evropska prvenstva, ali ni jednu utakmicu u završnici nismo dobili. Spominje se da će Muminović Hadžiću biti pomoćnik, kao što je bio i Mensuru Bajramoviću.
Moja leđa su već plava,i ne dostaje mi snaga.Čekam kad ću se probudit,al`ovo je već java.Još koja godina,pa ću se počet gušit,nemam više sta izgubit` idem ih rušit.

bad_boy
Kontakt:

Post Postao/la bad_boy » 17 jun 2010, 10:36

Filip Adamovic odlazi iz Slobode,kao razlog naveo je porodicne probleme.A Vujovic nece dovodit pojacanja izgleda,vec ce na poziciji plejmejkera Irfan Hodzic i Muhamed Gak dobit sansu.
Moja leđa su već plava,i ne dostaje mi snaga.Čekam kad ću se probudit,al`ovo je već java.Još koja godina,pa ću se počet gušit,nemam više sta izgubit` idem ih rušit.

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 17 jun 2010, 13:08

bad_boy je napisao/la:Filip Adamovic odlazi iz Slobode,kao razlog naveo je porodicne probleme.A Vujovic nece dovodit pojacanja izgleda,vec ce na poziciji plejmejkera Irfan Hodzic i Muhamed Gak dobit sansu.

Razlog od prije nove godine niko love nije dobio Miralem Halilovic u Zagrebu 150 hiljada eura transfer 99 % dogovoreno ... sretno mu gdje god igrao i da sve probleme rijesi .....
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 19 jun 2010, 22:40

Raspadamo se mi !!!

ivicaolic
Kontakt:

Post Postao/la ivicaolic » 19 jun 2010, 23:02

Izgleda da cemo se iduce sezone sa sjetom sjecati"rezultata" od ove godine. Miralem je vec jednom nogom u Zagrebu (najvjerovatnije za oko 100000 (maximalno), Dalibor Persic U Širokom, Jeftić digao papire, Jakubović ide u Švedsku (valjda do tamo treba da ode da pokaze da nesto zna i da je makar sansu trebao dobiti) itd. spisak jos nije konacan.....

Ali ne treba da se brinemo imamo velikog trenera(zamalo u reprezentaciji) grandioznu upravu a mozda neko od igraca nemogne naci angazman negdje drugo pa ostane.

Sve u svemu izgleda da cemo iduce godine opet imati gradski derbi Sloboda - Student .

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 19 jun 2010, 23:41

ivicaolic je napisao/la:Izgleda da cemo se iduce sezone sa sjetom sjecati"rezultata" od ove godine. Miralem je vec jednom nogom u Zagrebu (najvjerovatnije za oko 100000 (maximalno), Dalibor Persic U Širokom, Jeftić digao papire, Jakubović ide u Švedsku (valjda do tamo treba da ode da pokaze da nesto zna i da je makar sansu trebao dobiti) itd. spisak jos nije konacan.....

Ali ne treba da se brinemo imamo velikog trenera(zamalo u reprezentaciji) grandioznu upravu a mozda neko od igraca nemogne naci angazman negdje drugo pa ostane.

Sve u svemu izgleda da cemo iduce godine opet imati gradski derbi Sloboda - Student .

Vrlo blizu :D a Dado je zasluzio svaka mu cast na transferu ....jako Ambiciozna uprava nakon svega kazu da nece pojacanja dovoditi :D
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 19 jun 2010, 23:53

na ove sve sto ivica kaze moram da dodam i Misu Tanasilovica koji najverovatnije nije vise clan Slobode,
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 20 jun 2010, 00:00

haman da je vrlo moguce da nisu placali ljudima :) ...a ovo je katastrofa ,dno -dna ,nemas vise sta govorit..sta smo mi docekali da ljudi iz SLobode idu u Siroki ili da uzimaju papire i bjeze iz kluba glavom bez obzira...i sto je najgore od svega,ljude boli briga za to,postalo je svejedno.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 20 jun 2010, 00:03

ultrasstyle_tz je napisao/la:haman da je vrlo moguce da nisu placali ljudima :) ...a ovo je katastrofa ,dno -dna ,nemas vise sta govorit..sta smo mi docekali da ljudi iz SLobode idu u Siroki ili da uzimaju papire i bjeze iz kluba glavom bez obzira...i sto je najgore od svega,ljude boli briga za to,postalo je svejedno.

PA to je vrlo pouzdano od Nove Godine se plata nije dobila , kaze nas vrli direktor i trener necemo pojacanja doviditi a osim ovih nabrojanih spisak jos nije konacan vrlo moguce da i bez Albijanica ostanemo ... ali nije bitno :) kaze Sene imamo Gaka i Hodzica na playu :D
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 20 jun 2010, 00:39

ultrasstyle_tz je napisao/la:haman da je vrlo moguce da nisu placali ljudima :) ...a ovo je katastrofa ,dno -dna ,nemas vise sta govorit..sta smo mi docekali da ljudi iz SLobode idu u Siroki ili da uzimaju papire i bjeze iz kluba glavom bez obzira...i sto je najgore od svega,ljude boli briga za to,postalo je svejedno.
:roll: :roll:
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.