Moto GP

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Koji vozač po vama osvaja titulu ove godine:

Marquez
34
42%
Rossi
20
25%
Lorenzo
3
4%
Vinales
5
6%
Pedrosa
1
1%
Dovizioso
8
10%
Iannone
4
5%
neko drugi
6
7%

Ukupno glasova: 81

JoseeMourinho
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Moto GP

Post Postao/la JoseeMourinho » 22 maj 2016, 18:47

Evander je napisao/la:
JoseeMourinho je napisao/la:
Evander je napisao/la: Koga dizem?

Samo me nervira ovo "pobijedio bi da je ostao".
Pa daleko veća vjerovatnoca je da bi pobijedio nego tvoja prognoza da bi bio treći i zanimljivo većina nas ima isto mišljenje samo ti kontru pucas, a znamo da si navijač Lorenza ;)
Kojim logikom?
Raadi cega mislis da su vece sanse da bi Rosi pretekao Lorenca, nego Marquez Rosia?

Realno, sanse su iste.
Ok

akisarajevo92
Kontakt:

Re: Moto GP

Post Postao/la akisarajevo92 » 22 maj 2016, 18:49

miki_92 je napisao/la:@aki

u ovako konkurentnom prvenstvu skoro je nemoguce stici 30+ bodova zaostatka

Marquez i Lorenzo su vec napravili po jednu veliku gresku ove sezone, i to je prakticno ispunjena kvota za jednu sezonu

sanse da i jedan i drugi kiksaju zestoko do kraja prvenstva su jako male
ove sezona je dosta nepredvidljivija od proslih, i jos uz ovakav Michelin (iako se oni popravljaju iz trke u trke)

ja sumnjam da ce obojica zavrsiti sve trke do kraja, mada je sada jos veci pritisak na Valentinu, jer ostali imaju pravo na gresku
Don't believe the hype.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 22 maj 2016, 19:01

Uz isti broj zavrsenih utrka do kraja, Rossi nema sanse da stigne oba vozaca koja su ispred njega. Mozda jednog, ali oba nema sanse. Isto bi bilo da je bilo ko od druga dva vozaca u njegovoj poziciji.
Sad, koliko ce ko do kraja odustajati, to cemo tek da vidimo.
Za sad je Rossi u ogromnom minusu.

BijelaCokolada
Kontakt:

Post Postao/la BijelaCokolada » 22 maj 2016, 19:21

I sam si napisao da nisi pratio utrku prije Rossijevog odustajanja.Tako ne mozes nikako reci da smo mi nerealni,i da si ti upravu.

chelsea358
Kontakt:

Post Postao/la chelsea358 » 22 maj 2016, 20:01

Kakav duel Lorenza i Markeza,steta za Rosija.Vinales da popravi start mogao bi se boriti za koju pobjedu cak i ove sezone.

Evander
Kontakt:

Re: RE: Re: Moto GP

Post Postao/la Evander » 22 maj 2016, 20:09

BijelaCokolada je napisao/la:I sam si napisao da nisi pratio utrku prije Rossijevog odustajanja.Tako ne mozes nikako reci da smo mi nerealni,i da si ti upravu.
Pola utrke je bio iza Lorenca i nije ga uspio preteci? Je li g napao iti jednom?
Pritom, na startu je izgubio poziciju.
Na osnovu cega onda mozes tvrditi da bi ga pretekao?
Zasto to nije uradio do kobnog odustajanja?

miki_92
Kontakt:

Re: RE: Re: Moto GP

Post Postao/la miki_92 » 22 maj 2016, 21:05

naravno da je probao, na startno-ciljnom pravcu i shvatio da je tu Lorenzo jak i da mora traziti drugu opciju koju nije ni docekao jer je motor otkazao

ovo je bila klasicna Rossijevska trka , sjedi, uci i testira gdje je vozac ispred njega jak te kuje plan

kakve veze ima start sa tempom, tu je Rossi uvijek bio slab
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Evander
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: Moto GP

Post Postao/la Evander » 22 maj 2016, 21:09

miki_92 je napisao/la:naravno da je probao, na startno-ciljnom pravcu i shvatio da je tu Lorenzo jak i da mora traziti drugu opciju koju nije ni docekao jer je motor otkazao

ovo je bila klasicna Rossijevska trka , sjedi, uci i testira gdje je vozac ispred njega jak te kuje plan

kakve veze ima start sa tempom, tu je Rossi uvijek bio slab
Kad je na taj nacin Rossi zadnji put dobio utrku?

miki_92
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: Moto GP

Post Postao/la miki_92 » 22 maj 2016, 21:33

dobio ih je mali milion kroz karijeru

Rossi je 2x promasio kocenje gdje je izgubio sigurno 8-9 desetinki kombinovano i opet je bio na Lorenzovom tocku, ako tvrdis da nije imao nikakve sanse objasni kako je uspio da vrati taj zaostatak sa lakocom

na kraju krajeva ja ne tvrdim nigdje da bi on 100% pobjedio nego da je imao najbolji ritam citav vikend samim time i najvece sanse da pobjedi, kako bi izgledalo to finale i bitka izmedju njih trojice nikad necemo saznati

ti ovdje lupetas i govoris od pocetka kako nije imao nikakvih sansi za pobjedu a pola utrke nisi ni gledao

clanak s Motomatters, al' sta ce oni, Evander bolje zna :lolno:
Rossi looked like he had every chance of a win, but his Yamaha, like Lorenzo's in the morning's warm up, just expired

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 22 maj 2016, 21:59

Ja ne kazem da nije imao sansu i da ne bi pobijedio, samo tvrdim da ne bi pobijedio 100 posto kao sto neki tvrde.
Kao sto je mogao pobijediti, mogao je isto izgubiti od Markeza i to drugo mjesto. Mozda je imao vise potrosene gume, mozda je bolje sacuvao gume. To je sve svera nagadjanja.
To o tempu na treninzima je suludo govoriti. 1000 puta vidjeno da neko ko dominira na testovima ne dobije na kraju. Ianone je imao najbolja vremena, pa opet su ga oderali u utrci.

A to sta je bilo nekad i sta je sad, ne igra vise nikakvu ulogu. Rossi nije sto je nekad bio. Odavno on nije dobio utrku u zadnjem krugu, a prije mu je to bila specijalnost.
Koliko god da je on sam brz, ipak se i druga dva kandidata nesto pitaju. Danas su i Lorenco i Marquez jako dobro vozili i tvrditi, kao sto neki tvde, da bi Rossi sigurno dobio, po meni je glupost,

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 22 maj 2016, 22:35

ko je pratio svaki trening od petka, zna da Jorge ni Marc nisu mogli prici po vremenima Rossiju, pa cak i Vinalesu

Jorge je (ponovo) imao srece da Maniacu prokliza kvacilo i izgubi 8 pozicija na startu, i Valentinu koji je imao ritam da pobjedi u trci - eksplodira motor

ali opet, svaka cast obojici za zadnji krug, odlican vikend u sve 3 kategorije
Don't believe the hype.

BijelaCokolada
Kontakt:

Post Postao/la BijelaCokolada » 23 maj 2016, 00:25

akisarajevo92 je napisao/la:
miki_92 je napisao/la:@aki

u ovako konkurentnom prvenstvu skoro je nemoguce stici 30+ bodova zaostatka

Marquez i Lorenzo su vec napravili po jednu veliku gresku ove sezone, i to je prakticno ispunjena kvota za jednu sezonu

sanse da i jedan i drugi kiksaju zestoko do kraja prvenstva su jako male
ove sezona je dosta nepredvidljivija od proslih, i jos uz ovakav Michelin (iako se oni popravljaju iz trke u trke)

ja sumnjam da ce obojica zavrsiti sve trke do kraja, mada je sada jos veci pritisak na Valentinu, jer ostali imaju pravo na gresku
Pa i nemaju bas pravo na gresku,jer ce u suprotnom onaj drugi osvojiti titulu.Tako da su svi svoje ispucali..

SuperPippo
Kontakt:

Post Postao/la SuperPippo » 24 maj 2016, 13:22

Evander je napisao/la:Pisete gluposti, cisto iz navijackog ugla. Niko od vas ne zna stanje guma ni kod Rosia ni kod ostalih, koliko je ko stedio i uspio sacuvati. Fakt je da je Lorenco od pocetka bio prvi. Fakt je takodje da je Markez bio brzi, ali nije uspio pobijediti. Fakt je da je Lorenco bolji vozac tako da su puno vece sanse da bi opet pobijedio.
Ja evo tvrdim da nije odustao, zavrsio bi treci.

Najbolje vozi na kraju? Kad je zadnji put uradio nesto na kraju utrke?
Pritom, nemoj mi racunati probijanje na drugo mjesto prilikom sudara Dovia i Ianonea.

Gledajuci sve treninge u Mugellu i utrku mogu ti reći da bi 99% Rossi dobio utrku jer je cijelo vrijeme bio brži od njih. I sam znaš da je Lorenco najbolji u prvom dijelu utrke i da većinom utrke dobija tu pobjegne ostalim vozaćima a Rosi mu je konstantno bio unutar 7 desetinki i nije htio da puno rizikuje u početku utrke. Znači budi siguran da bi ga uzeo, čak mislim i da Iannone da nije napravio grešku na startu da bi se za pobjedu borio. Sve u svemu utrka extra ono što svi želimo da gledamo a teško da Rosi sad može stići obojicu jer je već dva kiksa imao ali vidjećemo sve je moguće ma da prednost dajem Lorencu jer je psihički mislim jači od Markeza.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 24 maj 2016, 16:10

;)
In the first laps it seemed like you were unable to overtake Lorenzo…

“To be honest, I only tried to attack him once at the San Donato, but I went long. The second time wasn’t an attempt to overtake, but rather a problem with the clutch, maybe a warning sign of the problem with the engine. I lost contact, but I was able to catch back up with Jorge in a few turns. I was probably faster than him by a few tenths.”

http://www.gpone.com/en/2016052226474/m ... gello.html

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 02 jun 2016, 20:14

Repsol Honda Team ‏@HRC_MotoGP
HRC is pleased to announce a contract extension with @marcmarquez93 that will see him continuing to race for Repsol Honda Team through 2018.
Yamaha Confirm Overrevving Was Cause of Mugello Engine Problems

https://motomatters.com/news/2016/06/02 ... se_of.html

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 03 jun 2016, 17:06

@PolEspargaro has signed for @KTM_Racing for the next two years. #CatalanGP
Rins to Suzuki on 2+2 year contract
Zarco to ride with Tech3 alongside Jonas Folger

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 03 jun 2016, 18:23

Salom :(

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 03 jun 2016, 18:35

Kakav šok

Vrlo gotivan vozac jos iz Moto 3 klase :cry:
Don't believe the hype.

JoseeMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseeMourinho » 03 jun 2016, 18:36

sta je bilo? :mrgreen:

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 03 jun 2016, 18:42

JoseeMourinho je napisao/la:sta je bilo? :mrgreen:
preminuo od posljedica povreda koje je zadobio u FP2

nema nigdje snimka ali navodno se motor zabio u zastitnu barijeru prvo te se odbio pravo u Saloma :(

Odgovori

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Gifron i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []