NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,Pasha,kad_kako

LeSa
Kontakt:

Re: Svaštara

Post Postao/la LeSa » 23 maj 2016, 23:40

Kawhi je napisao/la: I onda kažeš kako fali poštovanja na ovom forumu. :thumbup:
Ničim te nisam uvrijedio, ali evo molim te pojasni mi svoje tvrdnje, na čemu je bazirano takvo razmišljanje ?
- Ono malo što znam zahvaljujem svom neznanju -

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 23 maj 2016, 23:48

Dirk jedini vodio svoju ekipu do titule. 6. strijelac svih vremena. KG je osvojio, ali kao treća violina. I dobro, KG jeste bolji allrounder od Dirka, ali Dirk je dosta bolji scorer. Pošto vidim da @Josee spominje Currya, KDa i slične mogu reći samo da Russ nije ništa slabiji scorer od Stepha, a bolji je allrounder i samim tim bolji košarkaš, dok je između KGa i Dirka veća razlika.

Ja bih iskreno Karla stavio na peto mjesto, ali on je valjda najbolji RS igrač ikad. To što pada u PO svi olako zaboravljaju.
LeSa je napisao/la:
Kawhi je napisao/la: I onda kažeš kako fali poštovanja na ovom forumu. :thumbup:
Ničim te nisam uvrijedio, ali evo molim te pojasni mi svoje tvrdnje, na čemu je bazirano takvo razmišljanje ?
Pa da ponovim još koji put. Malone je vjerovatno najbolji RS igrač ikad, ali u PO je druga priča. Za razliku od najvećih koji pravi tek budu u playoffu. Između ostalog takav je i Dirk. Da ne idemo u napredne statistike i to, Dirk sa 22 8 u RS diže na 25 10 u playoffu. Pogledaj i napredne statistike gdje je Karl u playoffu smiješan u odnosu na RS.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 23 maj 2016, 23:58

Kawhi je napisao/la:Dirk jedini vodio svoju ekipu do titule. 6. strijelac svih vremena. KG je osvojio, ali kao treća violina. I dobro, KG jeste bolji allrounder od Dirka, ali Dirk je dosta bolji scorer. Pošto vidim da @Josee spominje Currya, KDa i slične mogu reći samo da Russ nije ništa slabiji scorer od Stepha, a bolji je allrounder i samim tim bolji košarkaš, dok je između KGa i Dirka veća razlika.

Ja bih iskreno Karla stavio na peto mjesto, ali on je valjda najbolji RS igrač ikad. To što pada u PO svi olako zaboravljaju.
Izgubio si me kod ovog da je KG bio treca violina onog Bostona. U toku sezone je bio najbolji igrac tog Bostona, vodja odbrane, glavni korektor i overall najbolji igrac (cak i sam pogled na statistiku to potvrdjuje, u svim kategorijama (PER, WS, OWS, DWS, VORP, OBPM, DBPM WS/48) osim OPBM je ispred Piercea kao i ispred Allena (ovdje je jos drasticnija razlika, Allen je ispred samo u OBPM). U PO je ista stvar, ispred Piercea i Allena je takodjer u svemu sem OBPM. Jedino gdje su Pierce i Allen bili bolji je to finale protiv nas i tu je po meni Allen trebao dobiti MVP. Ako i dalje smatras da je KG bio treci igrac te ekipe, evo ti pa pogledaj:

http://www.basketball-reference.com/teams/BOS/2008.html

I da, Russ se ko scorer ne moze poredit saa Stephom.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 23 maj 2016, 23:59

PaskalHens je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:
PaskalHens je napisao/la:Ove statistike su veliki ku.rac. Na to se mogu pozivati isključivo ovi što im igrači siluju statistiku ala lebron, kad dođe vrijeme da se konkretno poduzme (čitaj titula) tad statistika ne pije vode.
Pa pije ne bi mi vjerovao. U zadnjih 20ak godina najjači igrači u PO Jordan i Duncan statistički, čak mislim da potonji najviše diže svoje napredne statistike u PO u odnosu na RS. Npr. Malone doživljava najveći pad, a vjerujem da je i CP3 tu negdje. Ne da mi se provjeravati.
Samo što su Jordan i Duncan sproveli svoju statistiku u djelo. Malone i CP3 se ne ubrajaju u najveće svih vremena..

@lilard ne mrzim ga zaista, mrzim samo nipodoštovanje svega što uradi jedna sorta igrača, a lebron se uzdiže, iako je sad za sad najveći luzer. Iako znam da ovaj svjesno trola, al' eto ne mogu si pomoći.
Postavljanje cinjenica je trolanje?
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

PaskalHens
Kontakt:

Post Postao/la PaskalHens » 24 maj 2016, 00:20

Ne, već onaj dole komentar ispod.. Činjenica nije statistika. Činjenica je košarkaška utakmica u globalu.
Viva la France, as they say in Rome.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 24 maj 2016, 09:58

@kawhi, zaboravljas da je malone imao "nesrecu" da igra u vremenu u kojem je igrao... i kad je bio na vrhuncu karijere naletio je na jordana... i tada je bio drugi najbolji igrac u cijelom PO...

da su sudije svirale onaj faul u napadu, sad bi karl imao vjerovatno jednu titulu... ili da se kobe i shaq nisu nadrkavali...

i nisi daleko od istine kad kazes da je KG bio treci igrac bostona.... pierce neprikosnoveno najbolji, a allen i KG su se "mijenjali" u ulozi 2. igraca, zavisno od protivnika...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 24 maj 2016, 12:16

Nekim izgleda nije dovoljno ni kad im markerima nacrtas :roll:

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 24 maj 2016, 15:53

KK_Bosna je napisao/la:@kawhi, zaboravljas da je malone imao "nesrecu" da igra u vremenu u kojem je igrao... i kad je bio na vrhuncu karijere naletio je na jordana... i tada je bio drugi najbolji igrac u cijelom PO...

da su sudije svirale onaj faul u napadu, sad bi karl imao vjerovatno jednu titulu... ili da se kobe i shaq nisu nadrkavali...

i nisi daleko od istine kad kazes da je KG bio treci igrac bostona.... pierce neprikosnoveno najbolji, a allen i KG su se "mijenjali" u ulozi 2. igraca, zavisno od protivnika...
Maloneova finala s Jazzerima dolaze u vrijeme najslabijeg zapada u zadnjih 30 godina. Uvjeren sam da sad ne bi imali veći utjecaj na dešavanja u konferenciji od Clippersa. Doduše, vjerovatno ne bi dozvolili da ih oni Rocketsi od prošle sezone dobiju.

Ta titula s Lakersima bi bila nešto kao ona Paytonova s Heatom za koju treba dobro razmisliti da je se sjetiš. Da su sudije ovo nije opravdanje. Da sudije nisu bile 2006. kakve jesu danas bi Dirk imao dvije titule. Svaki od igrača uz koje se Malone stalno svrstava ima sigurno barem jednu situaciju gdje bi osvojio titulu da nije bilo sudija, ali razlika između Malonea i tih igrača je što su oni na kraju uspjeli osvojiti titulu, neki i više njih.

Slažem se za Kelte.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 24 maj 2016, 16:12

Kawhi je napisao/la: Slažem se za Kelte.
Navedi samo u cemu su to Pierce a pogotovo Allen bili bolji od KG u toj sampionskoj sezoni Kelta i sve 5. Eto, postavio sam ti kompletnu statistiku iz te sezone (a i pored statistike vise je nego jasno da su ti Kelti bili toliko posebni zbog zastraujuce odbrane ciji je daleko najbolji i najbitniji igrac bio KG) i u skoro svakoj bitnoj kategoriji je KG ispred Piercea i Allena.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 24 maj 2016, 16:17

Cuj KG bio treci igrac Bostona :rol: mozda 2012e :rol: pa nije Bosh :urnebes:

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 24 maj 2016, 16:26

nije bio bas ni treci, ali nije bio ni prvi. boston je pierceova ekipa i on je tu bio glavni igrac i igrac oko kojeg se vrtila igra celticsa. naravno, garnett i rondo, pa i ono truplo od perkinsa, su bili glavni odbrambeni igraci, tu nema dileme
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 24 maj 2016, 16:33

Pierce je bio glavni igrač, odnosno bili su njegova ekipa jer su ova dvojica došli njemu, ali najkorisniji igrač u šampionskoj sezoni je ipak po meni bio Garnett. Mada sve je to u pet deka, na kraju krajeva nije ni bitno.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 24 maj 2016, 16:34

KK_Bosna je napisao/la:nije bio bas ni treci, ali nije bio ni prvi. boston je pierceova ekipa i on je tu bio glavni igrac i igrac oko kojeg se vrtila igra celticsa. naravno, garnett i rondo, pa i ono truplo od perkinsa, su bili glavni odbrambeni igraci, tu nema dileme
Ma gdje jara, kad su uzeli titulu bili su tu negdje 1, 1a cak je KG u playoffu imao vecu rolu od Pierca.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 24 maj 2016, 16:36

Donnie Darko je napisao/la:Pierce je bio glavni igrač, odnosno bili su njegova ekipa jer su ova dvojica došli njemu, ali najkorisniji igrač u šampionskoj sezoni je ipak po meni bio Garnett. Mada sve je to u pet deka, na kraju krajeva nije ni bitno.
Upravo to. Pierce je bio vodja jer je ekipa bila njegova al najbolji igrac te ekipe je bio KG.

@KK_Bosna

Pogledaj statistiku citave te sezone sto sam postavio sinoc, vidi se ocita razlika ko je najbolji igrac te ekipe bio. Pierce jeste bio closer na kraju (sto je i logicno jer je u tome jedan od najboljih ikad) al najbolji je bio KG jer je pored nenormalne odbrane koju je igrao (najbolji defanzivac uz Big Bena kojeg sam ja licno gledao) poslije Piercea bio najbolji napadac ekipe.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 24 maj 2016, 16:38

Jos Garnett DPOY bio te godine :)
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 24 maj 2016, 16:41

Clutch je napisao/la:Jos Garnett DPOY bio te godine :)
I bio je top3 u glasanju za MVP-a. Po mom mišljenju trebao je više glasova osvojiti, barem više od Chrisa Paula.

JoseeMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseeMourinho » 24 maj 2016, 16:41

Znaci Wade je bio prvi igrač Heata jer je to njegova ekipa bila?

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 24 maj 2016, 16:41

Donnie Darko je napisao/la:
I bio je top3 u glasanju za MVP-a. Po mom mišljenju trebao je više glasova osvojiti, barem više od Chrisa Paula.
Koji je Pierce bio? :P
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 24 maj 2016, 16:45

O kojoj godini se radi?
Year by year, this is a list of the players that lead the NBA in the most "advanced" statistical categories (PER, OWS, DWS, WS, WS/48, OBPM, DBPM, BPM, VORP) that measure production and impact.

The players in red did not win MVP that season.

2016 Curry (7)
2015 Curry (4)
2014 Durant (6)
2013 LeBron (7)
2012 LeBron (6)
2011 LeBron (7) (Derrick Rose won MVP (0))
2010 LeBron (7)
2009 LeBron (7)
2008 LeBron (4) (Kobe Bryant won MVP (0))
2007 Nowitzki (3)
2006 Nowitzki (4) (Steve Nash won MVP (0))
2005 Garnett (4) (Steve Nash won MVP (0))

2004 Garnett (5)
2003 McGrady (5) (Tim Duncan won MVP (1))
2002 Duncan (4)
2001 O'Neal (3) (Allen Iverson won MVP (0))
2000 O'Neal (7)
1999 Robinson (3) (Karl Malone won MVP (1)) <--- Lockout
1998 Malone (4)
1997 Jordan (4)
1996 Jordan/Robinson (4)
1995 Robinson (7) <--- No Jordan
1994 Robinson (7) (Hakeem Olajuwon won MVP (0)) <--- No Jordan
1993 Jordan (7) (Charles Barkley won MVP (0))
1992 Jordan (6)
1991 Jordan (6)
1990 Jordan (7) (Magic Johnson won MVP (0))
1989 Jordan (7) (Magic Johnson won MVP (0))
1988 Jordan (7)
1987 Jordan (4) (Magic Johnson won MVP (1))
1986 Bird (6)
1985 Bird (6)
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 24 maj 2016, 16:45

JoseeMourinho je napisao/la:Znaci Wade je bio prvi igrač Heata jer je to njegova ekipa bila?
Pa dobro, treba biti fer i reći da situacija ipak nije ista, mnogo je veća razlika u kvaliteti bila između Wadea i LeBrona nego između ove dvojice (ili trojice).
Clutch je napisao/la:
Koji je Pierce bio? :P
Dijelio je 14. mjesto sa Antawnom Jamisonom :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []