Rekonstrukcija stadiona u BiH

FrancescoTotti
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la FrancescoTotti » 23 maj 2016, 13:33

armin dju je napisao/la:
FrancescoTotti je napisao/la:Da ne idem dalje, shvatili ste. Stadioni su im ruzni kao i nasi, daleko manje talentirane igrace imaju, ali imaju savrsene terene i sve je na daleko vecem nivou.

Moju pricu iznad potvrdjuje cinjenica da su nam svedski i norveski klubovi stalne musterije.
:facepalm: svasta
Ako su ti oni stadioni koje sam postavio lijepi ti nikad nisi vidio kompletan stadion u zivotu .

Oni jesu funkcionalni, i to 300%, ali estetika 0.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 23 maj 2016, 13:54

Ovi postavljeni su ruzni, ali i dalje manje ruzni nego pojedini nasi. Dobra stvar je sto imaju krov, ali kad vidim one nosace krova, popularne 'stubove' zgrozim se. Nekad mislim da bih radije pokisao na najvecem pljusku nego sjedio pod takvim krovom.

Imaju skandinavci pored ovih jos stadiona koji su lijepi i koji su itekako pozeljni za nas. Nisu Wembley, ali stadioni vise nego pristojni i stadioni s kojim se ne bi trebali postidjeti ni pred kim.

Viking, Start, Molde, AIK, IFK, Djurgarden, Malmo, Kalmar i tako dalje, da ne nabrajam i dance jer njih nisi ni spominjao.

cikazubo

Post Postao/la cikazubo » 23 maj 2016, 14:21

BadrHari je napisao/la:
cikazubo je napisao/la:S obzirom da sam pratio repku na BP, i da sam bio zadnju kad smo gostovali Celiku, mogu ti reci da je razlika uzivo evidentna ali bas evidentna, teren je flekav, suh, u petercu vise blata nego trave, na mjestima neravan, vidi se da se ne valja i ne prozracuje redovito, i dalje je je on vrh za BiH, ali puno losiji nego prije 6-7 mjeseci, na tim slikama gore djeluje okej, al ovakve slike mogu nac i sa Grbavice npr. gdje izgleda ko Wmbley a znamo da je ustvari jako neravan.. Ko je inace zaduzen za odrzavanje terena na BP ?
Za odrzavanje ti je druze zaduzena Alba, a tu se Hanko Begagić, grobar Celika broj 1 iz akupstine, utalio da uzima zenicka Alba bruku para za odrzavanje a on je haman i u Albi direktor.
Ne rade dobar posao, ali pred repku usminkaju teren strasno i ne pamtim kad je lose izgledao zadnjih par godina. Svjesni smo svi da drzavni stadion treba biti kontinuirano godisnje odrzavan, ali je u kvalifikacijama uvijek savrsen.
Svakako, uvijek se sredi pred kvale, on je i u najgorem stanju ubjedljivo al ubjedljivo najbolji u PLBiH, al ono kazem losije se odrzava i losiji je dosta bio nego prije kad sam dolazio, inace primjetio sam da je stadion opcenito u malo losijem stanju, ograde zahrdjale, mreze na nekim mjestima pocijepane, eto kazu i komentatorska mjesta prokisnjavaju, bezveze je od grada Zenica da ga sminkaju samo za repku, a dok Celik iskljucivo koristi mogo bi struhnut da se pitaju nadlezni, al to smo mi, nista novo jbga.

darkangel4
Kontakt:

Post Postao/la darkangel4 » 23 maj 2016, 15:50

GRB

slika
Radnička klasa since 1921

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 23 maj 2016, 15:53

ovdje treba tri cetiri masine da sto prije ovaj istok rastavi ... ovako mi se cini da ce raditi jedan majstor i irget pa kad uradi ..

cikazubo

Post Postao/la cikazubo » 23 maj 2016, 16:22

Starija je slika iznad, danas je vec iskopan jedan dio iza lokomotive, dici ce oni ovaj stari beton do petka, ograde se takodje danas pocele skidati, metalna konstrukcija na zapadu postavljeno sad ce postavljanje stolica, radi se punom parom pogotovu na zapadu s onim prostorima novim brzo napreduju..

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 23 maj 2016, 16:24

Ne zuri se sa rusenjem jer nepostoji jos uvijek gradjevinska dozvola za istok iako je do sada odradjeno jos nesto ovog skidanja betona. Radovi u vidu izgradnje pocinju tek u julu ako sve ide svojim tokom, ovo je vise pressing na opcinske organe da se kaze da ce izgradnja poceti ili na onaj ili na ovaj nacin :)

P.S. za izgradnju istoka je potrebno i iskopati ovu zemlju do nivao travnjaka.

cikazubo

Post Postao/la cikazubo » 23 maj 2016, 16:26

slika
slika

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 23 maj 2016, 16:44

Odlucio sam, kupujem godisnju za zapad :D

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 23 maj 2016, 16:47

Ja kontao da ovo znači da je riješen spor sa SD Željezničar. Valjda to riješe u što skorije vrijeme.
Mes Que Un Club

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 23 maj 2016, 18:18

FrancescoTotti je napisao/la: Ako su ti oni stadioni koje sam postavio lijepi ti nikad nisi vidio kompletan stadion u zivotu .

Oni jesu funkcionalni, i to 300%, ali estetika 0.
brate ti si napisao ruzni kao nasi, to mi je zapalo za oko, ja ne znam da li bilo kojoj evropskoj zemlji Bosanac ima pravo reci da im je ruzan stadion :crazy:

Thetraphak1921
Kontakt:

Post Postao/la Thetraphak1921 » 23 maj 2016, 18:23

hule_barca je napisao/la:Ja kontao da ovo znači da je riješen spor sa SD Željezničar. Valjda to riješe u što skorije vrijeme.
Gradi Zeljo, boli te ku.rac.
Ovom parolom cemo se voditi pri gradnji stadiona. :kafa:

cikazubo

Post Postao/la cikazubo » 23 maj 2016, 18:25

hule_barca je napisao/la:Ja kontao da ovo znači da je riješen spor sa SD Željezničar. Valjda to riješe u što skorije vrijeme.
Ma fazon je sto se tu nema sta rjesavati, sve je cisto skroz na skroz, a to je neki dan i inspekcija utvrdila. Spor je zapravo ucjena u ovom slucaju, pokusali su na foru za 70 kvadrata na sjeveru koliko imaju u 2 prostora, traziti 300 kvadrata platoa iza istoka sto im treba za neki centar ( hotel i amko supermarket ), pokusali igrati na tu kartu da je namjerno napravljena greska sto se tice vlasnickih parcela ali je fazon sto je greska na sjeveru i nema nikakve veze s istokom koji je 1/1 sa prostorom tj betonom iza u potpusnoti vlasnistvo Želje, uglavnom pokusali pokrenuti pricu da im narusava prostore na sjeveroistocnoj zdenci ova buduca tribina tj buduci objekat, pa prijetili tuzbom pokusali napraviti pritisak i ispast dobrice koje nude svoje poslovne prostore od ukupno 70m2 a da dobiju taj prostor iza istoka jer ocigledno imaju tal s Koldzom da se tu digne nesto i da su investitori tu, kako god cinjenica je da je sve cisto, puno suplje price i pokusaj na foru dobijanja necega jer su mislili da se Želji žuri pred Evropu al u jednu ruku je izgeda i dobro ispalo sto se nisu kvalifikovali kad je u pitanju stadion, s obzirom da je inspekcija utvrdila kako stvari stoje ocekuje se tokom juna i ta gradjevinska dozvola, eto koga je intresovalo onako ugrubo to je otprilike tako..

virtuoz
Kontakt:

Post Postao/la virtuoz » 23 maj 2016, 21:29

Trava i natkrivenost su osnovni uslovi koje stadion mora imati, pogotovo u podneblju gdje cesto pada kisa. Skandinavci imaju i dobre terene i natkrivene stadione, ono sto skoro nijedan klub u BiH nema, sto automatski cini njihove stadione 10x boljim.

Ljepota je subjektivan pojam, slazem se da ovi stadioni koji postavljeni na prethodnoj stranici nisu neke ljepotice, ali i takvi kakvi su opet su ljepsi od skoro svih BiH stadiona, a o uslovnosti da ne govorimo.
Drugi i predzadnji stadion mogu proci sto se ljepote tice, ostali mi se previse ne svidaju,pogotovo onaj sa "tribinama na dva kata", opcenito nisam fan takvih tribina, pogotovo ako je rijec o stadionu malog kapaciteta.

Htio bih jos napomenuti da su na slikama neki prosjecni skandinavski stadioni, daleko je to od najboljeg sto oni imaju. Bilo kakvo poredenje infrastrukture BiH i skandinavskih zemalja je smijesno, dovoljno je pogledati jedan stadion u Svedskoj, pa ovakav se nece napraviti u BiH u iducih 100 godina :lol:
Friends Arena, 50.653

slika

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 23 maj 2016, 23:44

Ruzan. Ljesva je Pirota. :kafa:

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 25 maj 2016, 18:33

Meni je od svih stadiona bivše Juge nekako ubjedljivo najljepši Ljudski vrt :D :D

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 25 maj 2016, 21:26

FoSte95 je napisao/la:Meni je od svih stadiona bivše Juge nekako ubjedljivo najljepši Ljudski vrt :D :D
Meni je onaj Filip Makedonski najljepsi..doduse on je izgradjen nedavno ali sto se tice zemalja iz prijasnje Jugoslavije on je najljepsi trenutno.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 25 maj 2016, 22:05

MortemHz je napisao/la:
FoSte95 je napisao/la:Meni je od svih stadiona bivše Juge nekako ubjedljivo najljepši Ljudski vrt :D :D
Meni je onaj Filip Makedonski najljepsi..doduse on je izgradjen nedavno ali sto se tice zemalja iz prijasnje Jugoslavije on je najljepsi trenutno.
Dobro jest to što je nov i sve, al prije ćeš vidjeti Ljudski vrt pun ljudima no Filip II :)

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 25 maj 2016, 22:23

FoSte95 je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:
Dobro jest to što je nov i sve, al prije ćeš vidjeti Ljudski vrt pun ljudima no Filip II :)
Ipak poljud :)
slika
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 25 maj 2016, 22:39

Jedan simpatican stadion koji bi legao nasim vodecim klubovima

Estadio Regional de Chinquihue
Kapacitet: 11.000 sjedecih mjesta
Izgradjen: 1982.
Renoviran: 2009. - 2013.
Cijena renoviranja: 7 milijuna eura

slika

slika

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.