NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,Pasha,kad_kako

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: Svaštara

Post Postao/la NEZALAGANJE » 26 maj 2016, 18:31

Jedna stvar vezana za pomenutu selekciju Juge,a koja se nikako ne moze zanemariti....Pored sveg talenta koji su posjedovali,ti su momci disali jedan za drugog,znali jedan drugog "u dusu" sto se kaze,a to je faktor koji se nikako ne moze zanemariti....

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 26 maj 2016, 18:31

Epidaurus je napisao/la:Marc je bolji igrac od Divca. Covjek je bio DPOY u NBA, glavni igrac ekipe koja je igrala finale zapada i redovno isla preko 50 pobjeda plus ima jedan All NBA first team i jedan All NBA second team te je dvostruki NBA all star.
nije sve u nagradama, a gasolu ne ide u prilog ni to sto je pozicija centra najtanja u historiji pa i nije tesko biti na all-staru...

divac ima finale lige protiv jordanovih bullsa gdje je imao:

18,2 poena
8,8 skokova
2,0 asistencija
1,8 ukradenih
2,4 blokova
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

filip13

Post Postao/la filip13 » 26 maj 2016, 18:33

Epidaurus je napisao/la:
filip13 je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:Marc je bolji igrac od Divca. Covjek je bio DPOY u NBA, glavni igrac ekipe koja je igrala finale zapada i redovno isla preko 50 pobjeda plus ima jedan All NBA first team i jedan All NBA second team te je dvostruki NBA all star.

onda je i pau bolji od divca,o radji da i ne govorimo
Pa zar neko uopce sumnja da je Pau bolji igrac od Divca ?

sve je moguće

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 26 maj 2016, 18:37

Pa tema je Svastara, jedinu jos mogucu temu za ovu raspravu vidim reprezentacija Jugoslavije al msm da nemam mogucnosti premjestat postove na teme van NBA pdfa.

@KKB al onda ni Divcu ne ide u prilog sto je igrao protiv Billa Cartwrighta. Marc je ipak bar meni dokazaniji igrac, covjek je kao prvi igrac nekog NBA tima isao do finala zapada plus je godinama jedan od najboljih defanzivaca lige. Uostalom, ja i ne kazem da je ova Spanija kvalitetom bolja od te Juge jer sigurno nisu ali su mi zbbog dugotrajnosti "veca" generacija. Juga se nazalost raspala kad je ta generacije trebala poceti da hara Europom i svijetom ali su definitivno po talentu najbolji ikad (uz mozda onu iz 70ih sa Kicom, Prajom, Kindjetom, Mokom, Cosicem i ostalima).

filip13

Post Postao/la filip13 » 26 maj 2016, 18:37

lumani je napisao/la:
filip13 je napisao/la:nesto kontam,ovo o ex yugi i španiji bas i nema veze sa nba,a ovo je pdf o nba,da ne bi bilo opomena

epi je moderator :mrgreen:

ma znam,i @kk bosna je

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 26 maj 2016, 18:49

Epidaurus je napisao/la:@KKB al onda ni Divcu ne ide u prilog sto je igrao protiv Billa Cartwrighta. Marc je ipak bar meni dokazaniji igrac, covjek je kao prvi igrac nekog NBA tima isao do finala zapada plus je godinama jedan od najboljih defanzivaca lige. Uostalom, ja i ne kazem da je ova Spanija kvalitetom bolja od te Juge jer sigurno nisu ali su mi zbbog dugotrajnosti "veca" generacija. Juga se nazalost raspala kad je ta generacije trebala poceti da hara Europom i svijetom ali su definitivno po talentu najbolji ikad (uz mozda onu iz 70ih sa Kicom, Prajom, Kindjetom, Mokom, Cosicem i ostalima).
bill je bio sasvim dobar defanzivni centar ;)

pa dugotrajnost je jedno, kvalitet je drugo... ova spanija je najdugotrajnija generacija na najvisem nivou nakon onih sfrj i sssr-a u 70-im godinama... samo francuzi sadasnji imaju sansu da ih "naslijede"
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 26 maj 2016, 18:55

KK_Bosna je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:@KKB al onda ni Divcu ne ide u prilog sto je igrao protiv Billa Cartwrighta. Marc je ipak bar meni dokazaniji igrac, covjek je kao prvi igrac nekog NBA tima isao do finala zapada plus je godinama jedan od najboljih defanzivaca lige. Uostalom, ja i ne kazem da je ova Spanija kvalitetom bolja od te Juge jer sigurno nisu ali su mi zbbog dugotrajnosti "veca" generacija. Juga se nazalost raspala kad je ta generacije trebala poceti da hara Europom i svijetom ali su definitivno po talentu najbolji ikad (uz mozda onu iz 70ih sa Kicom, Prajom, Kindjetom, Mokom, Cosicem i ostalima).
bill je bio sasvim dobar defanzivni centar ;)

pa dugotrajnost je jedno, kvalitet je drugo... ova spanija je najdugotrajnija generacija na najvisem nivou nakon onih sfrj i sssr-a u 70-im godinama... samo francuzi sadasnji imaju sansu da ih "naslijede"

zato sto su gladni titula :) Pesic je molio Divca da igra 2002 :) da je igrao 1998 imao bi 2 zlatne..Nas mentalitet je ipak malo drugaciji.

filip13

Post Postao/la filip13 » 26 maj 2016, 19:07

lumani je napisao/la:Cuo sam dovoljno puta,nemam vremena traziti po forumu.Jedini koji se sa Drazenom moze porediti jeste Dirk,a igrac kojeg je Kobe nazvao too soft ne ide u istu recenicu a Manua necemo sa ovim momcima da poredimo,jer je Parker prije Manua.Ti da znas put Danilovia / Manua znao bi zasto sam ih poredio,ali posto ne znas:)

ponavljam pitanje,iako ne vjerujem da ga nisi vidio,slazes li se da je ginobili u top 15 ili top 20 SG svih vremena?

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 26 maj 2016, 19:29

filip13 je napisao/la:
lumani je napisao/la:Cuo sam dovoljno puta,nemam vremena traziti po forumu.Jedini koji se sa Drazenom moze porediti jeste Dirk,a igrac kojeg je Kobe nazvao too soft ne ide u istu recenicu a Manua necemo sa ovim momcima da poredimo,jer je Parker prije Manua.Ti da znas put Danilovia / Manua znao bi zasto sam ih poredio,ali posto ne znas:)

ponavljam pitanje,iako ne vjerujem da ga nisi vidio,slazes li se da je ginobili u top 15 ili top 20 SG svih vremena?

Za mene licno u top 30 a ti ga stavi gdje zelis.

filip13

Post Postao/la filip13 » 26 maj 2016, 19:39

lumani je napisao/la:
filip13 je napisao/la:

Za mene licno u top 30 a ti ga stavi gdje zelis.

ok,a tvrdis da su danilovic i ginobili tu negdje?

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 26 maj 2016, 19:40

Ne tvrdi to filipe.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

filip13

Post Postao/la filip13 » 26 maj 2016, 19:43

Lillard je napisao/la:Ne tvrdi to filipe.
cini mi se da je tvrdio
Zadnja izmjena: filip13, dana/u 26 maj 2016, 19:49, ukupno mijenjano 1 put.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 26 maj 2016, 19:45

@filip

Ne,rekao sam da su krenuli iz istog Kluba zato sam ih poredio.Nigdje nema izjave da je Danilovic bolji.

filip13

Post Postao/la filip13 » 26 maj 2016, 19:54

lumani je napisao/la:@filip

Ne,rekao sam da su krenuli iz istog Kluba zato sam ih poredio.Nigdje nema izjave da je Danilovic bolji.

nisam ni rekao da si napisao da je danilovic bolji nego da si rekao da su istog nivoa,a jesi to napisao,26. aprila u 17 i 45,na ovoj temi,pa si to ponovio 27. aprila u 17 i 28,e ako ti je ginobili u 30 najboljih SG svih vremena,onda vjerovatno mislis da je i danilovic tu negdje???

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 26 maj 2016, 19:58

filip13 je napisao/la:

nisam ni rekao da si napisao da je danilovic bolji nego da si rekao da su istog nivoa,a jesi to napisao,26. aprila u 17 i 45,na ovoj temi,pa si to ponovio 27. aprila u 17 i 28,e ako ti je ginobili u 30 najboljih SG svih vremena,onda vjerovatno mislis da je i danilovic tu negdje???

Ma jok,rekao sam da je Petrovic bolji S.G a ove sam poredio zbog tog pocetka gdje su oba igraca uz iste brojke uzeli Euroligu..a nba je druga prica a pogotovo Spursi.

filip13

Post Postao/la filip13 » 26 maj 2016, 20:01

lumani je napisao/la:
filip13 je napisao/la:

Ma jok,rekao sam da je Petrovic bolji S.G a ove sam poredio zbog tog pocetka gdje su oba igraca uz iste brojke uzeli Euroligu..a nba je druga prica a pogotovo Spursi.
znam sta si napisao,ali evo da te ponovo pitam,ko je po tebi bolji igrac,ginobili ili danilovic?,bez okolisanja,ovaj legenda ovog kluba,onog,jednostavan odgovor

LeSa
Kontakt:

Post Postao/la LeSa » 26 maj 2016, 20:07

kokuz je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:
Razlika između velikog i vrhunskog igrača je nešto što nema veze sa sa igrom. Ima smisla.
ako za svog života nisi shvatio da šampione i velikane od ostatka (cak i kvalitetnijih) individua odvaja njihovo srce i karakter, jbg nije do mene
A ti kokuz nisi shvatio da se Donnie također odaziva i na "LeBron".
- Ono malo što znam zahvaljujem svom neznanju -

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 26 maj 2016, 20:09

@ filip

Pa rekao sam Manu je bolji od Danilovica....

filip13

Post Postao/la filip13 » 26 maj 2016, 20:12

lumani je napisao/la:@ filip

prvi put vidim da si to napisao

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 26 maj 2016, 20:21

filip13 je napisao/la:
lumani je napisao/la:@ filip

prvi put vidim da si to napisao

Slabo citas...

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Markinhio i 5 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []