Pomoc u vezi PC-a
Moderator/ica: insider
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Krenuo updatovati Windows 8.1 na Windows 10, skinulo se sve i izbaci mi Error code: C000005.
Joj Microsoftu, nije ni tebi lako...
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
@Asteriks mislim da sam pronasao u cemu je problem.
Nakon sto sam cekirao sve, nasao sam jesan fajl koji jede laptop, evo slika sve govori....

Skinuo advanced system care, odradio sve, restartovao, uslikao ponovo

Pogledaj i temperature, ne znam kako mi je ovo promaklo, ali evo nakon par minuta rada i ove druge slike, ponovo je sve kao na prvoj slici, onaj fajl se poveca evo i slika ponovo

Nakon sto sam cekirao sve, nasao sam jesan fajl koji jede laptop, evo slika sve govori....

Skinuo advanced system care, odradio sve, restartovao, uslikao ponovo

Pogledaj i temperature, ne znam kako mi je ovo promaklo, ali evo nakon par minuta rada i ove druge slike, ponovo je sve kao na prvoj slici, onaj fajl se poveca evo i slika ponovo

Zadnja izmjena: R32, dana/u 26 maj 2016, 22:15, ukupno mijenjano 2 puta.
Mia San Mia
Mrka kapa.Otelo je napisao/la:Krenuo updatovati Windows 8.1 na Windows 10, skinulo se sve i izbaci mi Error code: C000005.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
- JoseeMourinho
- Kontakt:
haj idi u i kucaj ovo da vidis sta tacno taj radi proces tj. koji windowsov servis ti toliko jede memorije
ovako nesto bi trebalo biti
edit: evo jos lakse
edit2:
evo bruku nacina kako da detaljno saznas sta je to
http://www.howtogeek.com/howto/windows- ... t-running/
Kod: Označi sve
tasklist /SVCedit: evo jos lakse
evo bruku nacina kako da detaljno saznas sta je to
http://www.howtogeek.com/howto/windows- ... t-running/
Evo ide slika
Eto 316

Kako sad to ispraviti
Novim sistemom bih rijesio, kao sto sam i mislio, ali nema veze ostat cu na ovome
Nek se je problem pronasao
Eto 316

Kako sad to ispraviti
Novim sistemom bih rijesio, kao sto sam i mislio, ali nema veze ostat cu na ovome
Nek se je problem pronasao
Mia San Mia
- JoseeMourinho
- Kontakt:
haj na onaj drugi nacin ubi me ako ovdje skontamo koji je tvoj svchost sto te dere 
po meni uradi najlakse, pogotovo sad kad traje pola sata, obori sistem, preko usb-a se digne za 15-20min i miran si
po meni uradi najlakse, pogotovo sad kad traje pola sata, obori sistem, preko usb-a se digne za 15-20min i miran si
Svi ti pod 316 su belaj 
a sta mislis da nadogradim na 10-ku?
Ne moram ni koda trazit aktivirana je ova sedmica, mada ima ispod naljepnica mozda je i ordzinale
a sta mislis da nadogradim na 10-ku?
Ne moram ni koda trazit aktivirana je ova sedmica, mada ima ispod naljepnica mozda je i ordzinale
Mia San Mia
Nema to veze, svchost ti je usluga za izvrsenje raznih procesa. Kod mene je npr. opterecenost cak i veca.
Problem se moze rijesiti iskljucivanjem samo nekih servise povezanih sa ovom grupom procesa ali treba opet paziti o kojem servisu se radi.
Ako ti je 360 total security updejtovan, msm da si zasticen.
Ako nisi potpuno siguran skini ovo - http://www.majorgeeks.com/files/details ... epair.html
Time ces komplet sistem vratiti na pocetno stanje te resetovati registar.
Problem se moze rijesiti iskljucivanjem samo nekih servise povezanih sa ovom grupom procesa ali treba opet paziti o kojem servisu se radi.
Ako ti je 360 total security updejtovan, msm da si zasticen.
Ako nisi potpuno siguran skini ovo - http://www.majorgeeks.com/files/details ... epair.html
Time ces komplet sistem vratiti na pocetno stanje te resetovati registar.
A smooth sea never made a skilled sailor.
Evo sad cu s tim odradit, a Bgm kod mene rijetko pređe 150k, a ovdje je preko milion
sa mog laptopa
Ovdje mi preporucuje da pokrenem u safe mode-u
hocu tako ili?
Ovdje mi preporucuje da pokrenem u safe mode-u
hocu tako ili?
Mia San Mia
Nakon sto ti to odradi, iskljucit ces automatic update i windows defender.
Nakon toga pregledas event viewer i proguglas neke errore i vidis moguca rjesenja.
Mozes a mozes komotno i bez SM.
Onda kada se sve zavrsi, restart pa skines iobit uninstaler i ukines sve moguce toolbars.
Nakon toga pregledas event viewer i proguglas neke errore i vidis moguca rjesenja.
Mozes a mozes komotno i bez SM.
Onda kada se sve zavrsi, restart pa skines iobit uninstaler i ukines sve moguce toolbars.
- JoseeMourinho
- Kontakt:
ja sam prezadovoljan cenerom, uspio nekako prevarom i graficku instalirat mene super slusa, nabacio start 10 programcic da mi izgleda ko normalni start, a vjeruj kad sam ja na svoj stari pc preko usb-a instaliro za 15-20 min ti ces jos brze na tom tvom cuduR32 je napisao/la:a sta mislis da nadogradim na 10-ku?
Ma i ja sam prezadovoljan cenerom kod sebe na laptopu od jeseni mi je i ekstra sve, a ovo sam rođaku uzeo, pa deveramJoseeMourinho je napisao/la:ja sam prezadovoljan cenerom, uspio nekako prevarom i graficku instalirat mene super slusa, nabacio start 10 programcic da mi izgleda ko normalni start, a vjeruj kad sam ja na svoj stari pc preko usb-a instaliro za 15-20 min ti ces jos brze na tom tvom cuduR32 je napisao/la:a sta mislis da nadogradim na 10-ku?
Evo za sad radim ovo sto je Asteriks rekao
Mia San Mia
Odradio sve, temperatura je sad normalna, evo drzi ispod 50 stepeni otprilike, mada i skace al je dobra, kuler tih... max je bilo 69 i 71...
odradio sve to navedeno, ali ponovo mi tamo jede, evo ide i skoro i 3 mil. pa padne do 1.6 mil
Guglam, samo ce potrajati vremena
Edit: Evo temp. skocile malo al nista strasno za sad... ukljuci se kuler malo jace, pa vrati u "tihi mod"
odradio sve to navedeno, ali ponovo mi tamo jede, evo ide i skoro i 3 mil. pa padne do 1.6 mil
Guglam, samo ce potrajati vremena
Edit: Evo temp. skocile malo al nista strasno za sad... ukljuci se kuler malo jace, pa vrati u "tihi mod"
Mia San Mia
Jos iskljucis automatic update i gore navedeni defender i to je to.
Jest đavola, ovaj kao da ceka da se ja ponadam haha
Nista, bitno je da sam ja pronasao sta ga muci, hvala vama
S ovim cu se ja pozabaviti
Nista, bitno je da sam ja pronasao sta ga muci, hvala vama
S ovim cu se ja pozabaviti
Mia San Mia
A rješenje?High je napisao/la:Mrka kapa.Otelo je napisao/la:Krenuo updatovati Windows 8.1 na Windows 10, skinulo se sve i izbaci mi Error code: C000005.
Vjerujem da Asteriks ima nešto u rukavu?
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Trenutno dok kucam ovo temperatura je 31 c, a maloprije dok sam bio u igrici pogledam kad 99-101 c.
Moram otici nek pogledaju ovo.
Moram otici nek pogledaju ovo.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
Otelo je napisao/la:Krenuo updatovati Windows 8.1 na Windows 10, skinulo se sve i izbaci mi Error code: C000005.
Problem memorije. Cak moguce da je u pitanju kvar ram plocie. Vidit cemo sutra o tome detaljnije.
Vidi pod event viewer - custom views - administrative events, detalje ovog errora (naravno ako je tamo zapisan).
Takodjer u device manageru vidi ima li zutih usklicnika. Nakon toga skini ovaj program sto sam ga preporucio od ranije http://www.majorgeeks.com/files/details ... epair.html
Kada sve zavrsi, odradi update.
Jedini trokuti imaju pod other devices i onda na: PCI devices i 2x na Unknown devices, a pod administrative events http://prntscr.com/b8z6a9Asteriks je napisao/la:Otelo je napisao/la:Krenuo updatovati Windows 8.1 na Windows 10, skinulo se sve i izbaci mi Error code: C000005.
Problem memorije. Cak moguce da je u pitanju kvar ram plocie. Vidit cemo sutra o tome detaljnije.
Vidi pod event viewer - custom views - administrative events, detalje ovog errora (naravno ako je tamo zapisan).
Takodjer u device manageru vidi ima li zutih usklicnika. Nakon toga skini ovaj program sto sam ga preporucio od ranije http://www.majorgeeks.com/files/details ... epair.html
Kada sve zavrsi, odradi update.
Nisu pravilno instalirani neki paketi updejta.
PCI slotovi su konektori za zvucne, mrezne i graficke, a problem sa driverom tog uredjaja navodi upravo na potencijalne probleme sa navedenim komponentama.
Da bi vidio detaljnije sta fali, skines everest i trazis missing device.
Odradi sa ovim programom sto sam ti postavio, skini driverpack solution i probaj imal ista na update a nakon toga iskljuci automatic update i restart.
Kada sve nastimas za nadogradnju na desetku, ponovo ukljuci update i kreni uobicajni proces.
PCI slotovi su konektori za zvucne, mrezne i graficke, a problem sa driverom tog uredjaja navodi upravo na potencijalne probleme sa navedenim komponentama.
Da bi vidio detaljnije sta fali, skines everest i trazis missing device.
Odradi sa ovim programom sto sam ti postavio, skini driverpack solution i probaj imal ista na update a nakon toga iskljuci automatic update i restart.
Kada sve nastimas za nadogradnju na desetku, ponovo ukljuci update i kreni uobicajni proces.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.