Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

brig
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la brig » 26 maj 2016, 18:52

Beduin je napisao/la:Gledam ovu listu igraca kojima je istekla posudba u Zrinjskom, nije ni cudo sto ne mogu napraviti nista u Evropi, a toliko puta istu igraju. Dovedu dobre igrace, odigraju dobro u prvenstvu, neki povrate formu i vrate se u maticni klub, a Zrinjski sve ispocetka, dovedi nove igrace, uigravaj ih, a utom si u Evropi odradio kolo-dva se novim igracima. U nasoj ligi to i prolazi jer je odron, ali u jacim tekmama ocito ne fercera tako.
I u Sirokom takodjer dosta igraca odlazi nakon posudbe, a pretpostavljam da je tako svake sezone u pomenutim klubovima. A zaista dovedu i jedni i drugi dosta kvalitetnih igraca pred novu sezonu.

Nikako da nasi klubovi stvore dobru bazu igraca koji ce zajedno igrati nekoliko sezona, pa i ako prodas jednog, uskocit ce novi da ga uigravas. Evo i u Slobodi sad odlazi najmanje 6, a siguran sam da ce otici i vise, istina vecinom odose oni koji nisu ni igrali i nemaju neki kvalitet, ali otici ce i nekoliko standardnih sigurno. Pokusava se primjeniti ta strategija ostanka najboljih igraca koji ce igrati nekoliko sezona zajedno, i lagano ubacivati nove igrace pa koji se uklopi.
Kako ti znaš tko odlazi?
Jedino je Ajayi na posudbi bio a da je bio konkretan, a postoji mogućnost da ostane i iduće sezone. Isto tako u Zrinjskom nema nego možda Zakarić što znam..

Po tvome pisanju ispada da obje momčadi imaju po 5-6 igrača na posudbi u ekipi :hmmmmm:

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 26 maj 2016, 19:03

brig je napisao/la:
Beduin je napisao/la:Gledam ovu listu igraca kojima je istekla posudba u Zrinjskom, nije ni cudo sto ne mogu napraviti nista u Evropi, a toliko puta istu igraju. Dovedu dobre igrace, odigraju dobro u prvenstvu, neki povrate formu i vrate se u maticni klub, a Zrinjski sve ispocetka, dovedi nove igrace, uigravaj ih, a utom si u Evropi odradio kolo-dva se novim igracima. U nasoj ligi to i prolazi jer je odron, ali u jacim tekmama ocito ne fercera tako.
I u Sirokom takodjer dosta igraca odlazi nakon posudbe, a pretpostavljam da je tako svake sezone u pomenutim klubovima. A zaista dovedu i jedni i drugi dosta kvalitetnih igraca pred novu sezonu.

Nikako da nasi klubovi stvore dobru bazu igraca koji ce zajedno igrati nekoliko sezona, pa i ako prodas jednog, uskocit ce novi da ga uigravas. Evo i u Slobodi sad odlazi najmanje 6, a siguran sam da ce otici i vise, istina vecinom odose oni koji nisu ni igrali i nemaju neki kvalitet, ali otici ce i nekoliko standardnih sigurno. Pokusava se primjeniti ta strategija ostanka najboljih igraca koji ce igrati nekoliko sezona zajedno, i lagano ubacivati nove igrace pa koji se uklopi.
Kako ti znaš tko odlazi?
Jedino je Ajayi na posudbi bio a da je bio konkretan, a postoji mogućnost da ostane i iduće sezone. Isto tako u Zrinjskom nema nego možda Zakarić što znam..

Po tvome pisanju ispada da obje momčadi imaju po 5-6 igrača na posudbi u ekipi :hmmmmm:
Procitaj drug moj naredni post, ispravio sam se. Bitna je poenta kratkorocnih ugovora, ne samo za Siroki i Zrinjski.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Rinuka
Kontakt:

Post Postao/la Rinuka » 26 maj 2016, 19:12

Agamemnon je napisao/la:
Rinuka je napisao/la:
JohnCleese je napisao/la:
Nikad nije kasno kad reagujes na malverzacije ;) jos ako si prvi koji progovara logicno da si svima trn u oku :wave:
uskoro ce sudjenje..99% sloboda ce biti izbacena u federalnu..
:urnebes: :facepalm:
Tom logikom ide u paketu sa Sarajevom.Neizbjezno. :wave:
kakve veze FKS ima sa tim sto je hazmir lovu od premije dao sudijama??
Ne mogu brate ja igrati za novac i slusati kako trebam igrati..Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme..
Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu!!! A.F. HASE

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 26 maj 2016, 19:15

Beduin je napisao/la:
brig je napisao/la:

Kako ti znaš tko odlazi?

Procitaj drug moj naredni post, ispravio sam se. Bitna je poenta kratkorocnih ugovora, ne samo za Siroki i Zrinjski.
Nisam upratio
Što se tiče Širokog malo se mijenja i kostur ekipe uglavnom ostaje isti, ako pogledaš recimo već par godina imaš:
Soldo, Bilobrk, Brekalo, Barišić, Ćorić, Marković, Landeka, Wagner, Ivanković, Kožul, Kožulj, Buhač ... Znači 12 igrača je tu već par godina na okupu
Može se dodat i Ćorluku te Menala koji su priključeni prvoj momčadi iz omladinskog pogona, Ćorluka već 3 sezone, a mislim da je Menalu druga sezona ova prošla.. Od ovih 14 igrača 10 ih je izašlo iz omladinske škole (Kožulj prvo Zrinjski pa Široki), a od njih 14, 6 ih je iz Širokog Brijega, 2 iz Posušja, 1 Travnik, 1 Kiseljak, 1 Brazilac, 1 Mostar, 1 Grude, 1 Čapljina
To su znači ovi koji su standardni već par godina, a iz naše škole tu još imaš: Sesar, Pandža (dio Zrinjski dio Široki), Karačić, Špikić (posudba)..od njih 4, 2 Široki Brijeg, 1 Mostar, 1 Tomislavgrad

Trenutno od 25 igrača 17 ih je iz Hercegovine, 1 Travnik, 1 Kiseljak, 1 Brazil, 1 Split, 1 Vinkovci, 1 Nigerija, 1 Čakovec, 1 G Vakuf
:zviz:
Zadnja izmjena: brig, dana/u 26 maj 2016, 19:20, ukupno mijenjano 2 puta.

Agamemnon
Kontakt:

Post Postao/la Agamemnon » 26 maj 2016, 19:16

Joj debila. :roll: :facepalm:
Jeste tako je uskoro ce sudjenje Azmir u zatvor a mi u kantonalnu.
Sarajevo ce biti nagradjeno zbog fer-playa ucescem narednih 10 g u evropskim takmicenjima.
ZIVJELA DRZAVA TUZLA

Hellas
Kontakt:

Post Postao/la Hellas » 26 maj 2016, 19:17

Mancini je napisao/la:
zdanzbula je napisao/la:
Hellas je napisao/la:Zna li neko nesto vise o ovome sa ove sjednice jucer?

Jedna od tema članovi Odbora večeras bila je i žalba Borac na licencu za Premijer ligu koja je izdata Čeliku.

Ali sa obzirom na to da banjalučki klub u žalbi nije naveo nikakve pojedinosti, Odbor je dao nalog Odjelu za licenciranje da preispita Čelikovu aplikaciju, te pozvao Borac da u NSBiH pošalje dokaze za svoje tvrdnje.
A Borac bi nekako da uskoci u ligu 12 umjesto Čelika :rol:
A brisanje duga prema Kruniću nisu naveli!? :?
Oni su se uhvatili toga...

Kod: Označi sve

http://sport primus.ba/skandal-na-pomolu-borac-objavio-dokaze-da-je-celik-nezakonito-dobio-licencu-foto/
http://sport dc.net/portal/60720/sportdc-ne-pise-senzacionalisticki-po-pitanju-celika-i-borca/

zdanzbula
Kontakt:

Post Postao/la zdanzbula » 26 maj 2016, 19:31

Mogu oni slobodno uhvatit moga

Rinuka
Kontakt:

Post Postao/la Rinuka » 26 maj 2016, 19:37

Agamemnon je napisao/la:Joj debila. :roll: :facepalm:
Sarajevo ce biti nagradjeno zbog fer-playa ucescem narednih 10 g u evropskim takmicenjima.
nece hazmir u zatvor, bice na uslovnoj slobodi i platice dinokiu odstetu za klevetu..sloboda sigurno ide u nizi rang, a FKS ce ionako narednih 100 godina biti u europskim takmicenjima..
Ne mogu brate ja igrati za novac i slusati kako trebam igrati..Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme..
Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu!!! A.F. HASE

Agamemnon
Kontakt:

Post Postao/la Agamemnon » 26 maj 2016, 19:42

Rinuka je napisao/la:
Agamemnon je napisao/la:Joj debila. :roll: :facepalm:
nece hazmir u zatvor, bice na uslovnoj slobodi i platice dinokiu odstetu za klevetu..sloboda sigurno ide u nizi rang, a FKS ce ionako narednih 100 godina biti u europskim takmicenjima..
:thumbup:
Hajde da vidimo.
ZIVJELA DRZAVA TUZLA

Prijedor
Kontakt:

Post Postao/la Prijedor » 26 maj 2016, 20:10

Radnik osvojio i kup rs-a + obradovic produzio jos dve godine... Cini me se da su celo i krstajic na dobrome putu da i sledece sezone muski odigraju.
? &

ŠTA JE TO KAVIJAR MOŽE U LEPINJIIIII

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 26 maj 2016, 21:06

Prijedor je napisao/la:Radnik osvojio i kup rs-a + obradovic produzio jos dve godine... Cini me se da su celo i krstajic na dobrome putu da i sledece sezone muski odigraju.
Mislim da on ide posle Europe produzen ugovor, samo da bi dobili neku odštetu.
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

espresso
Kontakt:

Post Postao/la espresso » 26 maj 2016, 21:17

Ne znam jel bila ova grafika rezime protekle sezone. Ako jeste pobrisat cu. Inace preuzeto sa korner.ba

slika

Suki46
Kontakt:

Post Postao/la Suki46 » 26 maj 2016, 22:00

espresso je napisao/la:Ne znam jel bila ova grafika rezime protekle sezone. Ako jeste pobrisat cu. Inace preuzeto sa korner.ba

slika
Ima ovdje nekih grešaka.Najmanje golova je postignuto u 6 kolu i to samo 10 golova , dok je u 3 kolu postignuto 11 golova . I treba dodati jos po 1 gol kod penala (40) i kod ukupnih golova (552)
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 27 maj 2016, 01:53

Pa ni ovi naši maloumnici koji upravljaju klubom ne znaju kako smo dobili licencu. Drugo, glavni posrednik dobijanja te licence je čovjek koji je nedavno umro, tako da klub koji najviše poštujem u našoj državi će morati da se zadovolji prvom ligom RS-a.
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

narodniheroj
Kontakt:

Post Postao/la narodniheroj » 27 maj 2016, 08:32

Blago Velikom iz Platonove kad ga prava raja poštuje :rol:

zdanzbula
Kontakt:

Post Postao/la zdanzbula » 27 maj 2016, 09:31

narodniheroj je napisao/la:Blago Velikom iz Platonove kad ga prava raja poštuje :rol:
Tebe niko ne poštuje :lolno:

jubitubi
Kontakt:

Post Postao/la jubitubi » 27 maj 2016, 09:36

Ko god je upućen bar malo u dešavanja oko Borca zna da je to za licencu samo supljak. A i ne bi volio da Celiku nastetimo odnosi su uvijek korektni bili

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 27 maj 2016, 10:11

Rinuka je napisao/la:
JohnCleese je napisao/la:
Nikad nije kasno kad reagujes na malverzacije ;) jos ako si prvi koji progovara logicno da si svima trn u oku :wave:
uskoro ce sudjenje..99% sloboda ce biti izbacena u federalnu..
TItula ce vam biti oduzeta, a cijela sezona ce se proglasiti nevažećom tako da titula ne sljeduje drugoplasiranog ;)
Sudjenje pocetkom juna :bih:
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 27 maj 2016, 10:23

narodniheroj je napisao/la:Blago Velikom iz Platonove kad ga prava raja poštuje :rol:
Raja je raja vazda bila, a gubara ko tebe nikad dosta.
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

High

Post Postao/la High » 27 maj 2016, 10:25

:lol:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Zaključano

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.