Da, odlična igra na mreži, igra vrhunske voleje i jako dobar smash za nekoga tako sitnog s kojim u većini slučajeva završi poen. Ako si gledao mečeve protiv Rafe, Raonića,Berdycha, znaš o čemu pričam, imao je postotak završetka poena na mreži kojem bi pozavidio i Federer. Protiv Sousa je bio kriminalan na mreži, birao je loše trenutke za izlazak naprijed, te se to uklapa u njegovo loše sveukupno izdanje.
Zna se izglupirati sa servis volejom, ali to većinom radi u trenucima kada se osjeti nemoćnim sa osnovne linije. Često i ta igra donese poene, jer protivnik ne očekuje servis volej od kepeca visokog 170cm. Na travi bi njegov servis volej mogao donijeti velike stvari, vidjet ćemo kako će funkcionisati. Servis koji odskače jako nisko, servis koji protivnik mora podići, a Damir može spustiti volej. Brze noge u svoj ovoj priči znače jako puno, jer jako brzo dodje do mreže kada osjeti da je prava prilika za to. Neko ko navija za Rafu mora znati dosta o ovome, a ni Rafa nije neki servis volej majstor, a da ti ja sad ovdje kažem ne zna Rafa na mreži...poslao bi me u neku stvar
Dakle, kada pripremi poen kako treba, na mreži je vjerovatnoća daleko veća da će završiti poen, nego da neće.

Jel korektno ovih 23/30 na mreži, a? Slično je u mnogim njegovim mečevima.
Gađanje rankingom ne volim nikako, kakvo je to pravilo molim te da moga dobijati top 30 igrače vamo, top 70 tamo, da ne smije gubiti od top 258 negdje i slično. Ranking je nebitan, ako se sretne sa Tomikom na šljaci, izraziti je favorit iako je ovaj u prvih 20. Ako se sretne sa Rublevom, koji je 300. nije favorit, jer je Rublev bolji od njega. Svaki meč je priča za sebe, ranking tu nikakvu ulogu apsolutno ne igra.
Neće nikada prijetiti igračima iz top 30 na tvrdoj podlozi?
Damir je samo u ovoj godini u trećim setovima vodio protiv Dimitrova, vodio protiv Goffina, servirao za set protiv Thiema, uzeo set Kohlyu, dobio Mayera koji je bio u 30, dobio Veselog koji će biti u 30, ako odmotamo još malo i prethodnu godinu, imao veliku priliku da povede protiv Tomika 2-0. I sve to u svojoj prvoj ATP sezoni faktički.
Neko ko gleda pozitivno na sve, odlučit će da na sve ovo gleda pozitivno i razmišlja na način da u budućnosti može biti samo bolje. A to što ovdje mnogi misle da je Damir sa svoje 24 godine, u prvoj ATP sezoni, faktički na kraju neke svoje karijere...ne mogu objasniti nikako
TOP 20? Ne vjerujem ni ja da može biti stalni član top 20, par godina. Najviše što može uraditi je ubaciti se nakratko tu, makar na jednu sedmicu, uslikati se za raju sa foruma sa brojem 20 pored sebe i više mu i ne treba. Po meni bi par godina mogao provesti na rankingu između 20 i 30. Između 20-50 će svakako od sljedeće godine i biti vjerovatno konstantno