Where amazing happens.
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,Pasha,kad_kako
-
lumani
-
Kontakt:
Epidaurus je napisao/la:adriano_leite je napisao/la:
Sve je to ok brate moj, ali KD tek ima 27 godina, sto su nikakve godine za kosarkasa, jer vrhunski kosarkasi mogu igrati do 35. godine bez ikakvih problema, pogotovo igraci cija se igra zasniva na skillu, a ne na atletiscnosti ili snazi. Durant jos uvijek ima vremena da postane top 10 svih vremena, po meni to cak nije ni upitno. Imao je oko godinu i po pauze zbog povreda, ali sada se vidi u ovom playoffu sta je sposoban da radi. Kada je bio MVP bio je zvijer, ali po mom misljenju ovo sto trenutno pruza je odlicno.
Moze se takodjer reci i da je tek usao u prime i da nam slijedi bar 3 ili 4 godine njegovog primea (ovo je po mom misljenju minimalno trajanje njegovog primea) i samo mu je nebo granica.
Ev u odnosu na Kobea i Brona, Kobe je s 27 godina uveo u PO tim koji bi se borio za opstanak u ABA ligi (Chris Mihm, SMush Parker, Kwame Brown i slicni poluamateri imali ogromne role te sezone) i zamalo izbacio u to vrijeme top 3 ekipu lige Sunse sa takvim timom, a LeBron je s 27 godina u drugoj sezoni u Heatu poharao ligu i raznio sve pred sobom. On definitivno u ovom trenutku nije rang ove dvojice koji su ta sama krema vanjskih igraca zadnjih 15 godina. U MVP sezoni je bio na toj razini, sad nije.
On pod hitno mora da kompletira svoju igru jer bez obzira na to sto je uz Stepha najveca ofanzivna klasa u ligi, meni je neshvatljivo da sa takvim fizikalijama i talentom ima 43% suta kroz PO i vise izgubljenih lopti nego asista.
@lumani
Dje nije imao problema protiv nizih igraca, pa u onom finalu protiv Dallasa su ga Kidd i Stevnson koji su mrvice Bozije za njega cuvali odlicno.
pazi ,vi spominjete finale,a ja cijelu karijeru...Durant je tezi i jaci igrac od Dellya,CP3,Currya,Parkera.
-
Epidaurus
-
Kontakt:
Donnie Darko je napisao/la:Ovih 43% u playoffu izgleda poprilično šugavo, ali to je zbog one tekme protiv Dallasa. Kada bi zanemarili tu jednu utakmicu imao bi skoro 46% u playoffu, što je otprilike njegov standardni nivo u playoffu.
Pa jbg i protiv GSWa je na tom prosjeku od 43% i nekih 30% za tri plus i dalje ima vise izgubljenih lopti nego asista (protiv GSW ima 14 asista i 20 izgubljenih lopti u ovih 5 tekmi sto je realno uzasno).
@lumani
Napisao si da Bron nikad nije imao problema sa nizim igracima i ja sam ti fino pokazao da jeste. Imao je problema s nizim igracima i tu u najbitnijem mogucem trenutku.
-
adriano_leite
-
Kontakt:
Postao/la adriano_leite » 28 maj 2016, 00:14
Epidaurus je napisao/la:adriano_leite je napisao/la:
Sve je to ok brate moj, ali KD tek ima 27 godina, sto su nikakve godine za kosarkasa, jer vrhunski kosarkasi mogu igrati do 35. godine bez ikakvih problema, pogotovo igraci cija se igra zasniva na skillu, a ne na atletiscnosti ili snazi. Durant jos uvijek ima vremena da postane top 10 svih vremena, po meni to cak nije ni upitno. Imao je oko godinu i po pauze zbog povreda, ali sada se vidi u ovom playoffu sta je sposoban da radi. Kada je bio MVP bio je zvijer, ali po mom misljenju ovo sto trenutno pruza je odlicno.
Moze se takodjer reci i da je tek usao u prime i da nam slijedi bar 3 ili 4 godine njegovog primea (ovo je po mom misljenju minimalno trajanje njegovog primea) i samo mu je nebo granica.
Ev u odnosu na Kobea i Brona, Kobe je s 27 godina uveo u PO tim koji bi se borio za opstanak u ABA ligi (Chris Mihm, SMush Parker, Kwame Brown i slicni poluamateri imali ogromne role te sezone) i zamalo izbacio u to vrijeme top 3 ekipu lige Sunse sa takvim timom, a LeBron je s 27 godina u drugoj sezoni u Heatu poharao ligu i raznio sve pred sobom. On definitivno u ovom trenutku nije rang ove dvojice koji su ta sama krema vanjskih igraca zadnjih 15 godina. U MVP sezoni je bio na toj razini, sad nije.
On pod hitno mora da kompletira svoju igru jer bez obzira na to sto je uz Stepha najveca ofanzivna klasa u ligi, meni je neshvatljivo da sa takvim fizikalijama i talentom ima 43% suta kroz PO i vise izgubljenih lopti nego asista.
@lumani
Dje nije imao problema protiv nizih igraca, pa u onom finalu protiv Dallasa su ga Kidd i Stevnson koji su mrvice Bozije za njega cuvali odlicno.
Kazem ti, to su te godine kada se sazrijeva, kako kao covjek, tako i kao igrac. Sacekajmo sljedecu sezonu da vidimo, jer ne treba zaboraviti probleme s povredama prosle godine. Meni Steph nije ofanzivna klasa koja moze sa Durantom rame uz rame, ma nije ni blizu. Steph ima sut, lijep ball handling, ali smijesno je uporedjivati scorerske sposobnosti ove dvojice. Steph kad nema dobre procente suta, ne radi nista na terenu vrijedno paznje ili titule MVP (ne mislim bukvalno, nego otprilike da je nekih 40% slabiji igrac nego kad ga ide sut). To smo vidjeli i u ovoj seriji. Cim sut proradi, to je druga prica. Kevin uvijek nadje nacin da te kaznjava i kad lose procente ima.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
-
Epidaurus
-
Kontakt:
Samo sto se Stephu desi da ga ne ide sut u 5 od 100 utakmica. Ev sad ako kojim cudom preokrene svojim sutom seriju, jel i dalje nije najvisa ofanzivna klasa ? J.e.b.e.s 30 poena KDa ako ce on za top potrosit 30 suteva, to je nesto sto ce svaki trener uzet. Steph je pokazao dovoljno ove sezone kakva je ofanzivna klasa i sigurno je da je najvise ofanzivna klasa lige uz KDa.
-
adriano_leite
-
Kontakt:
Postao/la adriano_leite » 28 maj 2016, 00:19
Epidaurus je napisao/la:Samo sto se Stephu desi da ga ne ide sut u 5 od 100 utakmica. Ev sad ako kojim cudom preokrene svojim sutom seriju, jel i dalje nije najvisa ofanzivna klasa ? J.e.b.e.s 30 poena KDa ako ce on za top potrosit 30 suteva, to je nesto sto ce svaki trener uzet. Steph je pokazao dovoljno ove sezone kakva je ofanzivna klasa i sigurno je da je najvise ofanzivna klasa lige uz KDa.
Pazi, Steph ne igra kosarku samo ove dvije sezone, slazes li se? Nemoj da trazim brojke, jer ce biti ogromna razlika. Ako ces uzeti u obzir ove dvije sezone samo, onda je veci i od Jordana, a znamo svi da nije.
Mes Que Un Club!
-
alemsa
-
Kontakt:
Epidaurus je napisao/la:Samo sto se Stephu desi da ga ne ide sut u 5 od 100 utakmica. Ev sad ako kojim cudom preokrene svojim sutom seriju, jel i dalje nije najvisa ofanzivna klasa ? J.e.b.e.s 30 poena KDa ako ce on za top potrosit 30 suteva, to je nesto sto ce svaki trener uzet. Steph je pokazao dovoljno ove sezone kakva je ofanzivna klasa i sigurno je da je najvise ofanzivna klasa lige uz KDa.
Da ako okrene i dobiju 4-3 sa njegovim izadnjem kao sinoc u preostale 2 tekme, sto da ne, onda koga libo za 3 poraza
Zato vise gledam statistiku u pobjedama (ukoliko tim prodje)
49% mu (KD) je EFG% u pobjedama do sad, itekako dobro
-
lumani
-
Kontakt:
Epidaurus je napisao/la:Donnie Darko je napisao/la:Ovih 43% u playoffu izgleda poprilično šugavo, ali to je zbog one tekme protiv Dallasa. Kada bi zanemarili tu jednu utakmicu imao bi skoro 46% u playoffu, što je otprilike njegov standardni nivo u playoffu.
Pa jbg i protiv GSWa je na tom prosjeku od 43% i nekih 30% za tri plus i dalje ima vise izgubljenih lopti nego asista (protiv GSW ima 14 asista i 20 izgubljenih lopti u ovih 5 tekmi sto je realno uzasno).
@lumani
Napisao si da Bron nikad nije imao problema sa nizim igracima i ja sam ti fino pokazao da jeste. Imao je problema s nizim igracima i tu u najbitnijem mogucem trenutku.
James je tokom karijere sve popravio,a od Duranta to jos nisam vidio.Mozda i Durantu dode iz guzice u glavu....
-
Epidaurus
-
Kontakt:
adriano_leite je napisao/la:Epidaurus je napisao/la:Samo sto se Stephu desi da ga ne ide sut u 5 od 100 utakmica. Ev sad ako kojim cudom preokrene svojim sutom seriju, jel i dalje nije najvisa ofanzivna klasa ? J.e.b.e.s 30 poena KDa ako ce on za top potrosit 30 suteva, to je nesto sto ce svaki trener uzet. Steph je pokazao dovoljno ove sezone kakva je ofanzivna klasa i sigurno je da je najvise ofanzivna klasa lige uz KDa.
Pazi, Steph ne igra kosarku samo ove dvije sezone, slazes li se? Nemoj da trazim brojke, jer ce biti ogromna razlika. Ako ces uzeti u obzir ove dvije sezone samo, onda je veci i od Jordana, a znamo svi da nije.
Pa Steph je u ovom trenutku najvisa ofanzivna klasa lige zajedno s Durantom. On je u RS pokazao u napadu ofanzivnu klasu dostojnu najvecim ikad. Vec sam rekao, Steph je trenutno daleko od nekog all time great igraca jer samo 2 sezone igra na all time greak nivou al ovaj Steph iz ove i prosle sezone igra kosarku na all time great nivou i ako ovu razinu igre odrzi kroz jos 4-5 sezona (a vjerujem da moze jer neovisi o fizikalijama nimalo) on je definitivno all time great igrac. Ako bi pak kojim cudom okrenuo seriju i osvojio titulu i ove sezone, mislim da bi vec tad bilo legitimno proglasit ga all time great igracem jer jbg imao bi 2 MVP titule (od kojih je jedna osvojena jednom od najboljih sezona ikad odigranim) i 2 titule NBA prvaka sto je sasvim dovoljno za taj status.
@aleme
Steph po meni treba igrati na jos visoj razini u odnosu na ono sinoc da se okrene serija, dakle treba im Steph koji pogadja svoje suteve tj Steph iz RS.
-
adriano_leite
-
Kontakt:
Postao/la adriano_leite » 28 maj 2016, 00:31
lumani je napisao/la:Epidaurus je napisao/la:Donnie Darko je napisao/la:Ovih 43% u playoffu izgleda poprilično šugavo, ali to je zbog one tekme protiv Dallasa. Kada bi zanemarili tu jednu utakmicu imao bi skoro 46% u playoffu, što je otprilike njegov standardni nivo u playoffu.
@lumani
James je tokom karijere sve popravio,a od Duranta to jos nisam vidio.Mozda i Durantu dode iz guzice u glavu....
Opet grijesis, prvo stariji je 4 godine od Duranta, a drugo, nije popravio sut nikada. Da ne govorimo o problemima sa slobodnim.
@Epi, ako ako, gledajmo ovo do sada i sta se trenutno desava. Ako cemo pricati o tome, sta se moze sve desiti, otisli bismo u totalno proricanje sudbine i neku fantaziju. Trenutno je GSW u podredjenom polozaju u odnosu na OKC i to je cinjenica i realnost.
Mes Que Un Club!
-
lumani
-
Kontakt:
@adriano,
Cekaj, pricamo o igracu koji pogodi 7 od 10 slobodnih,tebi malo

Bron nije popravio Shut

-
filip13
6. put zaredom u finalu je james jones,ali i lebron james
-
adriano_leite
-
Kontakt:
Postao/la adriano_leite » 28 maj 2016, 13:07
lumani je napisao/la:@adriano,

Bron nije popravio Shut

Zelis reci da je postao respektabilan suter i zato mu se odmicu po 3 metra i pustaju da suta? Ako ti je Rondo solidan suter onda je i James dobar suter u poredjenju s Rondom. Sto se tice slobodnih, fazon je sto ne suta 10 i ne pogadja 7, nego 47 je zabio od 74 sto je cca 64%. Sut nikad nije popravio i procenti su mu takvi zbog poena na obrucu. Covjek je daleko od respektabilnog sutera.
Mes Que Un Club!
-
lumani
-
Kontakt:
adriano_leite je napisao/la:lumani je napisao/la:@adriano,

Bron nije popravio Shut

Zelis reci da je postao respektabilan suter i zato mu se odmicu po 3 metra i pustaju da suta? Ako ti je Rondo solidan suter onda je i James dobar suter u poredjenju s Rondom. Sto se tice slobodnih, fazon je sto ne suta 10 i ne pogadja 7, nego 47 je zabio od 74 sto je cca 64%. Sut nikad nije popravio i procenti su mu takvi zbog poena na obrucu. Covjek je daleko od respektabilnog sutera.
ako cuvas Jamesa mozes da biras shut ili dvokorak

:zna se sta mu je jaca strana

Kroz karijeru Shutira 74% slobodna

Rondo nije solidan shuter,niti ce biti.
-
kokuz
-
Kontakt:
LeBron nije ni blizu solidnog sutera, niti je ikad bio
Da te volim duša zna, draga moja BiH
Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!
-
lumani
-
Kontakt:
kokuz je napisao/la:LeBron nije ni blizu solidnog sutera, niti je ikad bio
sasvim solidan,mnogo tekmi rijesio na taj nacin..Kakvih Indijanaca ima,Bron je odlican.
-
kokuz
-
Kontakt:
Ne kazem da je ala deandre jordan, pogodi tu i tamo, al svi znamo kakva je razlika izmedju npr mela, duranta... Odmakni im se metar i vec si primio kos.
Lebronu se odmakni 3 metra i nadaj se promasaju
Da te volim duša zna, draga moja BiH
Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!
-
lumani
-
Kontakt:
kokuz je napisao/la:Ne kazem da je ala deandre jordan, pogodi tu i tamo, al svi znamo kakva je razlika izmedju npr mela, duranta... Odmakni im se metar i vec si primio kos.
reko sam solidan,a kada ga krene opasan je

Melo,Durant su odlicni a nisu bas prodorni..Za mene licno je Melo najbolji scorer,ali je lazy bastard.
-
adriano_leite
-
Kontakt:
Postao/la adriano_leite » 28 maj 2016, 13:39
lumani je napisao/la:kokuz je napisao/la:Ne kazem da je ala deandre jordan, pogodi tu i tamo, al svi znamo kakva je razlika izmedju npr mela, duranta... Odmakni im se metar i vec si primio kos.
reko sam solidan,a kada ga krene opasan je

Melo,Durant su odlicni a nisu bas prodorni..Za mene licno je Melo najbolji scorer,ali je lazy bastard.
I Rondo je opasan kad ga krene sut...
Mes Que Un Club!
-
lumani
-
Kontakt:
Adriano nemoj molim te

kakav crni Rondo,najgori u ligi.
Rondo,Rubio,Elfrid,Mudiay liga za sebe
-
adriano_leite
-
Kontakt:
Postao/la adriano_leite » 28 maj 2016, 14:36
lumani je napisao/la:Adriano nemoj molim te

kakav crni Rondo,najgori u ligi.
Rondo,Rubio,Elfrid,Mudiay liga za sebe
Ja ti kazem da svakog moze krenuti sut pa tako i Jamesa, kad moze Ronda onda moze svakog i to je poenta. Realnost je da se Jamesu ostavlja metar dva na trici i poludistanci i on to nije u stanju konstantno kaznjavati kao solidni/dobri suteri. Realnost je i to da James nikad nije uspio "istrenirati sut" a ti ai rekao da je sve popravio. Ja ti kazem da nije. Ja bih iskreno volio da je on dobar suter, jer bi mom timu bilo lakse, ali nije jbg.
Mes Que Un Club!
Trenutno korisnika/ca: ronaldo99 i 5 gostiju.
DEBUG SSO: [] | STATUS: []