Lewandowski koliko god bio dobar igrac, u mojoj svesti nikad nece biti
golgeter. Ima losu realizaciju, a tek ponekad ga pogleda fortuna da metne 3-4 zgoditka na mecu. Generalno nije neki realizator. Makaj je bolji, Elber je bolji, Toni je bolji, Pizzaro je Tito za sviju. Da je, recimo, u Pepovljevljevovom Bajernu igrao Pizzaro koji je imao isto godina koliko Lewandowski, <- ovaj nikad ne bi bio u prvom planu. Lewa je dobar na lopti, dobar u kreiranju igre, ali nije neki vraški strelac, a Pizzaro je barabar s njim tehnicar, kako je taj covek milovao loptu, malcice sporiji samo, ali je zato u završnici triput bolji od ovog. Ne znam sto pisem o Pizzaru. Besmisleno, ali ono.
Tako da ako hoce da ide u neki "perspektivniji" klub, ja bih ga pustio, ima par dovodivih imena koji nisu mnogo gori od njega.
A, sto se tice prodaje igraca i Karlovih sistema, ovo sto trenutno sadrzi Bajernov kadar je najfleksibilnije sto se polzeleti moze. Ne secam se da sam u poslednjih 15-20 godina video nesto slicno. Licno, ne vidim ni Martineza u Karlovim planovima bas. Sto se tice stopera, ne bi bilo dobro da ostanu Hummels i Boateng samo, a da odu Benatia i Tasci, jer Badstuber nije neko na koga se računa. Mislim, štopera može i Vidal da igra, kao u Bayeru, ali to se ne očekuje.
Meni je žao malčice što nećemo imati Pepa na klupi, ne zato što ja balavim na njega, nego zato što je sklon eksperimentima, a ne igra neke rigidne formacije. Istina, nekoliko puta me je iznervirao, recimo u revanšu sa Realom, gde oporavljeni Martinez sedi na klupi do 70. minuta i ulazi na 0-4. Ali generalno, sve one mnogima nejasne "pobačaje" razumem. I Lahma na centru, i Alabu na štoperu. I svašta još.
Nemojte da počinjemo o Pepu, sad. MOLIM VAS.
Pep je otišao samo zato što nije imao slobodu da radi šta hoće. Da se Pep pitao on bi prodao i Švajnija i Krosa i Milera i Mandžukića.....odmah, ali ne može. A drugo, verovatno mu je smetao onaj deo despotizma naše uprave, gde neki igrači moraju da se dovedu, hteo ih trener ili ne. Recimo, pojavio se Nojer, i svi smo mi znali da će on postati Bavarac jednog dana. Isto tako i Gece. Ili bilo koji treći igrač. Tako da, uprava nije smela da se kocka sa renomeom kluba, tek tako, jer je to nešto što se teško stiče. Bla bla. Ne znam šta sam hteo ovim postom, al ajde.