Reprezentacija Italije

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Novi selektor?

1. Mancini
34
29%
2. Conte
53
45%
3. Spalletti
16
13%
4. Guidolin
16
13%

Ukupno glasova: 119

Pogba
Kontakt:

Re: Reprezentacija Italije

Post Postao/la Pogba » 30 maj 2016, 21:34

O snazi i karakteru pojedinaca koji su pozvani dovoljno govori i činjenica da niko nije smio uzeti dres sa brojem 10 sinoć. :lol:
A za Euro će ipak morati jer pravila nalažu.

Što se tiče Siamove konstatacije, ne znam na koga si mislio, ali ja sigurno neću biti taj (čisto da se zna). Recimo da sam bio među najglasnijim prije 4 godine kada je bilo opasnog rata s forumskim Nijemcima npr. :mrgreen: i u potpunosti vjerovao u tu repku koja je na kraju igrala finale. A u ovoj nema ništa slično toj, osim što ima blok Juve koji je vadi iz evropskog prosjeka. Logično da neću navijati protiv njih, ali je fijasko ove reprezentacije i šamar koji trebaju popiti dobra stvar za budućnost.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 30 maj 2016, 21:46

Ma na nikoga konkretno nego tako uvijek bude.Ne treba se čak niti odnositi na ovaj forum.

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 31 maj 2016, 10:36

convocati Italia indiscrezioni SkySport. Riserve: Zappacosta, Rugani e Benassi.
Vivo_Azzurro: #Sturaro e #Bernardeschi nella lista dei 23 convocati di #Conte. Fuori #Jorginho e #Bonaventura. #SkyEuro2016

a još od ranije fuori su Astori i Montolivo kuknjava
embrace the chaos

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 31 maj 2016, 11:33

La lista dei 23:

Portieri: Buffon, Sirigu, Marchetti;

Difensori: Barzagli, Bonucci, Chiellini, Darmian, De Sciglio, Ogbonna;

Centrocampisti: Bernardeschi, Candreva, De Rossi, El Shaarawy, Florenzi, Giaccherini, Sturaro, Thiago Motta, Parolo;

Attaccanti: Eder, Immobile, Insigne, Pellè, Zaza.

Riserve: Zappacosta, Benassi, Rugani.
Esclusi: Astori, Montolivo, Jorginho, Bonaventura.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 31 maj 2016, 11:43

L'Avvocato je napisao/la:La lista dei 23:

Portieri: Buffon, Sirigu, Marchetti;

Difensori: Barzagli, Bonucci, Chiellini, Darmian, De Sciglio, Ogbonna;

Centrocampisti: Bernardeschi, Candreva, De Rossi, El Shaarawy, Florenzi, Giaccherini, Sturaro, Thiago Motta, Parolo;

Attaccanti: Eder, Immobile, Insigne, Pellè, Zaza.

Riserve: Zappacosta, Benassi, Rugani.
Esclusi: Astori, Montolivo, Jorginho, Bonaventura.
Donnuramma bolji od obojice.Samo su Perin i Buffon ispred njega u ovom trenutku što se Italijana tiče.

De Sciglio ispred Antonellija, to može samo u šizosvijetu kojem Conte živi. Ogbonna umjesto Romagnolija pa i Ruganija, e moj Conte.

Giaccherini, Motta i Sturaro, ispred Jorginha i Bonaventure. :urnebes: Eder? Pelle? Immobile? Pa to necu ni da komentarisem.

Conte je haman uputio poziv miljenicima a ne igračima koji to zaslužuju.Mislim na pojedince.
Zadnja izmjena: Romagnoli13, dana/u 31 maj 2016, 12:04, ukupno mijenjano 1 put.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 31 maj 2016, 12:02

Dres sa brojem 10 treba uzeti Giaccherini :cool:

Kako nema mjesta za Jorginha?
Kako se De Sciglio ugura ?
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Pogba
Kontakt:

Reprezentacija Italije

Post Postao/la Pogba » 31 maj 2016, 12:19

Kakav nepotizam u repki! :urnebes:
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 31 maj 2016, 14:37

Glavom kroz zid, morat će je jednom razbiti.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Maestro21

Post Postao/la Maestro21 » 31 maj 2016, 17:01

Conte se drogira, nema druge.

Od toliko Milanovih talijana na kraju ide jedan i to najveći hedalj od svih, za njega je Antonelli izmislio bekovsku poziciju.

Đakea i slične levate sam već ranije komentarisao.

Navijam svim srcem za njih, drugačije ne mogu.
Forza Milan!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 31 maj 2016, 17:23

Jeste dosadni sa Antonelijem :mrgreen: povrijedjen vec neko vrijeme, bar bi vi to trebali znati.

Spisak manje-vise ok, iskreno ne vidim neki ogroman propust Contea. Jedino su mozda mogli priliku dobiti Jorginho i Bonaventura, al' da ga yebes, nisu Messiji pa da neko place za njima. Imaju oni vec 3-4 Bonaventure unutra tako da je on cistom lutrijom ispao iz sastava, da nije on bio bi neko drugi. Fazon je sto su kvalitetom izjednaceni i nije toliko bitno ko je od tih par krila otpao, u konacnici ga dodje na isto.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 31 maj 2016, 17:55

Kad vidim koji se igraci navode kao "bolje" opcije umjesto ovih nekih pozvanih i koliko je različito gledanje na popis nimalo me ne čudi Conteov spisak.

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 31 maj 2016, 17:58

Pa uvijek je bilo couch trenera koji se bune na svaki spisak i svaku odluku.
★★★

Alen Škoro
Kontakt:

Post Postao/la Alen Škoro » 31 maj 2016, 18:24

Forza Italia! :kralj:

Sansone, Berardi, Romagnoli i Astori su moje jedine zamjerke. Morali su naci svoje mjesto.

De Sciglio je najveća krađa/ubleha u Kalču već godinama.
NON MOLLARE MAI

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 31 maj 2016, 18:33

L'Avvocato je napisao/la:Pa uvijek je bilo couch trenera koji se bune na svaki spisak i svaku odluku.
Evo tipa @Alen Skoro ima gore navedene 4 zamjerke.Da ja moram četiri navesti slozio bi se s 50 posto njegovih,a ubacio bi svoja 2 nova.Uzmes četvoricu od svakoga ovdje i slozili bi se oko jednog,eventualno dvojice,a što se tiče ovih ostalih svatko bi imao različit pogled na to koga bi se trebalo zvati.Stoga je zaključak kako je Conteov spisak kao što rope kaže više-manje ok bez ogromnih propusta.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 31 maj 2016, 18:52

Italija neće svakako osvojiti Euro. Šanse za to, kakve god bile, su otpale ozljedama Marchisija i Verrattija. Valjda nisu toliki levati da ispadnu u grupi kakav god sastav bio. Zašto je onda bitno gdje će završiti u tom međuprostoru? Usudim se reći da neće doći ni do polufinala osim ako im se baš ne otvori raspored. Znači ta neka 1/8 ili 1/4 finala. Zar nije bolje onda povesti gomilu djece uz par klasa koje imaju nego ove koji gaze u 30-e i neće biti ni u sljedećim kvalifikacijama, kamo li nekoj budućnosti.

Znači, moj problem nije da mislim da bi imali neki daleko veći uspjeh da je poveo npr. Bonaventuru umjesto Giaccherinija, ali bi dao šansu 'djeci' i možda bio čovjek koji je iznjedrio nekog novog Mullera ili Riberya za Italiju u budućim ciklusima.

Donnarumma je kao buduća jedinica reprezentacije zaslužio da ode i vidi kakva je to atmosfera i uči malo od Gigija na njegovom zadnjem Euru.

Rugani i Romagnoli isto tako jer Barzagli skoro definitivno neće doživjeti ni sljedeće Svjetsko, Euro definitivno.

Jorginho kao najbolji veznjak od svih koji su ostali nakon povreda Marchisija i Verrattija je zaslužio ići. Sansone također kao jedan od najpotcjenjenijih igrača Calcia.

Povedi Bernardeschija i Berardija kao buduća krila/napadače reprezentacije i vidi šta imaš od njih sada. Itd. itd.

Ne znam, možda sam ja lud, ali bi mi bilo puno draže gledati ove momke nego Giaccherinija, Immobilea, Edera, Mottu (on i može proći, dobar je igrač) kako se vuku po terenu.

I da se razumijemo, nije ovo samo kritika na Contea, vjerujem da bi i 99% selektora isto napravilo. Deschamps je slične stvari uradio izostavljanjem par svojih mlađih igrača, ali oni bar imaju šanse osvojiti...

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 31 maj 2016, 19:05

Kratko i jasno Ammare, Conte je pozvao one za koje misli da će mu odgovoriti na postavljene zadaće i u konačnici donijeti rezultat. Razmišljanje "svakako neće osvojiti" je luzersko i mislim da savršeno dobro znaš da je njihov tabor daleko od tog i sličnih poimanja učešća na bilo kojoj vrsti natjecanja.
★★★

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 31 maj 2016, 19:09

L'Avvocato je napisao/la:Kratko i jasno Ammare, Conte je pozvao one za koje misli da će mu odgovoriti na postavljene zadaće i u konačnici donijeti rezultat. Razmišljanje "svakako neće osvojiti" je luzersko i mislim da savršeno dobro znaš da je njihov tabor daleko od tog i sličnih poimanja učešća na bilo kojoj vrsti natjecanja.
Kratko i jasno, on ide glavom kroz zid. Nema te zadaće na svijetu na koju će Giaccherini bolje odgovoriti od Bonaventure, raspali De Rossi od Jorginha, Immobile i Eder od Sansonea i Berardija itd.

Čak i da jeste tako, da Conte i tabor vjeruju da mogu osvojiti, ovi mlađi momci im i tu daju bolju šansu nego goli ispodprosjek koji vodi.

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 31 maj 2016, 19:13

Pa to ti misliš tako, al' ti sjediš za laptopom a on na klupi reprezentacije. Nisu tvoje ili moje kompetencije bolje od njegovih sigurno.
★★★

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 31 maj 2016, 19:20

L'Avvocato je napisao/la:Pa to ti misliš tako, al' ti sjediš za laptopom a on na klupi reprezentacije. Nisu tvoje ili moje kompetencije bolje od njegovih sigurno.
Zašto postoje forum i internet onda uopšte? Ako se ne smije ništa napisati protiv njega i drugih selektora koja je svrha svega ovoga? Na svaku kritiku bilo kome možeš dati takav odgovor i završiti raspravu.

Činjenica je da talent uz dobrog trenera osvaja trofeje. Činjenica je isto da su ovi koje sam ja nabrojao bolji igrači od ovih koje je Conte pozvao, a niti jedan od njih nije problem kao što je Francuska npr imala sa Benzemom ili kao Balotelli pa da time opravdaš njihov izostanak. Činjenica je isto da se trener treba prilagođavati onome što ima, a ne obrnuto. On ide glavom kroz zid sada, išao je i u zadnjoj godini u Juventusu i onda sve svalio na druge. Ne sumnjam da će i ovdje ako dožive baš neki krah sve isto završiti. Čovjek je takav jednostavno. I opet ponavljam, ne samo on.

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 31 maj 2016, 19:27

Pa jedno je uputiti kritiku ili dati svoje mišljenje o nečemu a drugo to što ti radiš. Jer, budimo realni, to nije kritika već klasični hejt.
★★★

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.