Grand Slam

Bassha
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Bassha » 31 maj 2016, 20:05

Jucer su sva cetiri meca mogla biti odigrana u muskom dijelu, da se igra od 11:00-00:00, sto mislim da ne bi smetalo igracima, bolje i to vec se peglat par dana za jedan mec. Danas su zene mogle kompletirati dan. Ili obratno, jucer zene, danas muskarci. Tako da bi Djokovic itekako imao s kim igrati. Ovako jedna Muguruza sa smijesnim zrijebom odmara, dok cura koja dolazi iz druge polovine zrijeba treba igrati 4 meca u 4 dana. Bas nema osnova da se brane francuski glupani. Ako nisu u stanju napraviti jedan krov onda ne vidim smisao i da organizuju prestizno takmicenje kao sto je turnir iz ove kategorije.

Ovakve stvari u zavrsnici mogu odluciti pobjednika, u ovom trenutku nejasno je na ciju stranu mogu otici, djeluje da je Djokovic veliki favorit iz prve polovine, pa da njemu najvise steti, ali itekako bi se sve ovo moglo okrenuti na drugu stranu. Nek lagano prodje kroz ostale faze, a Francuzi odluce da nema dana odmora izmedju polufinala i finala, i eto potencijalnog belaja za Wawrinku ili Murraya, ako se taj mec oduzi i ode u neki peti set.

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 31 maj 2016, 21:57

Ma ovo je sramota nevidjena.vidiš da se ne može igrati i tjeraš ljude da igraju mečeve i iz 3 -4 djela..
Novak katastrofalno igra.Ne može se prepoznati.Sve pada na servis liniju .Nema dubine širine.Nervozan pokušava završiti što prije i neshvatljive greške.
Protiv Stana ovakvog ova igra ne pije vode.Ovo što je odigrao danas je propast .Stan bi mu u svakom poenu napravio viner 3 puta bez problema.
Realno za njega bi bolje bilo da Endi dobije polufinale.
Mislim ako s ovakvom igrom uopšte dodje do njega.
Ma prepoznati čovjeka ne možeš...

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 31 maj 2016, 22:04

slobodnjak je napisao/la:Ma ovo je sramota nevidjena.vidiš da se ne može igrati i tjeraš ljude da igraju mečeve i iz 3 -4 djela..
Novak katastrofalno igra.Ne može se prepoznati.Sve pada na servis liniju .Nema dubine širine.Nervozan pokušava završiti što prije i neshvatljive greške.
Protiv Stana ovakvog ova igra ne pije vode.Ovo što je odigrao danas je propast .Stan bi mu u svakom poenu napravio viner 3 puta bez problema.
Realno za njega bi bolje bilo da Endi dobije polufinale.
Mislim ako s ovakvom igrom uopšte dodje do njega.
Ma prepoznati čovjeka ne možeš...
Ma dobro rano je o tome sad pricati , ne znam kakve su vremenske prognoze ali ne mora znacit da ce biti ovakvi uvjeti gdje ce loptice biti teze... Novak je uzasan danas no to nista ne znaci da ce takav biti u polufinalu finalu itd

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 01 jun 2016, 00:50

Sad ako se RG ne završi u nedjelju, kad se određuje naredna ATP lista,u ponedjeljak kad je i planirano ili se odgađa?
Sabrine mi moje!

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 01 jun 2016, 09:56

Utorak

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 01 jun 2016, 11:09

bodi123 je napisao/la:
Mancini je napisao/la: Još nisu sigurni za svoj status. Znaš onu priču o mogućem preseljenju turnira na neku drugu lokaciju!? I u takvoj situaciji neko da razmišlja o investiranju novca u gradnju krova na jednom od terena!? :?
Ma nece nigdje iz Pariza, Francuska ima veliki lobi u svijetu tenisa, ne moze njima niko oteti ovaj GS zasigurno.

Sto se tice jednog krova, od jednog krova nema apsolutno nista, prva, druga i treca kola zavise iskljucivo od vremenskih prilika, s toga ne vidim potrebu da se pravi i taj 1 krov, ako vec nece staviti na makar 3, a nece sigurno.

Jedini minus su im reflektori koje bi morali napraviti, barem neka se moze igrati do ponoci kad je vec vrijeme pogodno.

one godine kad sam tamo bio djelili su neke reklamne foldere za proširenje areala. za one koji ne znaju kako to izgleda, RG zona je poprilično mala i ograničena ulicama sa svih strana. u tim folderima je bila slika na kojoj je novi centralni teren bio sa druge strane ulice, a pored njega krov je imao i chatrier. ali mislim da su u međuvremenu odustali od te ideje, navodno nemaju para za to.

a apropo uzimanja grand slama francuzima, ne vjerujem da se to može desiti. nek se oni drže tog turnira i tour de francea, a nek se ostave ostaloga sporta, nije to za njih. svjetsko '98 je pokazalo koji je to promašaj bio, a ove godine će biti još gore. još ako majmuni nastave štrajkati neće to ninašta ličiti! za one koji nisu upućeni ukucajte u google "rugby world cup final 2007" i "paris general strike", sve će vam se samo kazati. imbecilna umišljena i ufurana ignorantska nacija, najbolje bi bilo zid oko francuske sagraditi i puštati napolje samo koke sa >90-60-90 :wave:

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 01 jun 2016, 11:39

Da skratimo dugu pricu, ima li iko da gotivi Francuze? :mrgreen:

Evo krenuli su nazivati RG "Drench Open"! :D
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

johnnyyK
Kontakt:

Post Postao/la johnnyyK » 01 jun 2016, 12:52

Evo počeo je i Novak...Kakve su prognoze za danas ?

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 01 jun 2016, 13:27

Effenberg je napisao/la:Da skratimo dugu pricu, ima li iko da gotivi Francuze? :mrgreen:

ja. Bodlera, Igoa, Dimu, Luvr, Pariz....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 01 jun 2016, 13:32

DANTES je napisao/la:
Effenberg je napisao/la:Da skratimo dugu pricu, ima li iko da gotivi Francuze? :mrgreen:

ja. Bodlera, Igoa, Dimu, Luvr, Pariz....
A ništa Lovrenj i Vesterman? :o

Tačno se počinjem diviti mentalnoj snazi Đokovića :D
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Sebby
Kontakt:

Post Postao/la Sebby » 01 jun 2016, 13:51

Teško je slomiti Novaka. Ovo je pre imao Rafa, sećam se da je znao preokrenuti 1:5 protiv Rodžer. Šampionski mentalitet.

KingJamesMVP
Kontakt:

Post Postao/la KingJamesMVP » 01 jun 2016, 13:51

Ranjiv je Nole, malo je falilo Bautisti da izbori 5.set
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP

DINAMO ZAGREB - Iznad svih

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 01 jun 2016, 13:59

Agut je previše limitiran da bi mogao nauditi Novaku. Prevelika razlika u kvalitetu je presudila, iako je Đoković bio baš loš.
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 01 jun 2016, 14:48

BeyKopites je napisao/la:Agut je previše limitiran da bi mogao nauditi Novaku. Prevelika razlika u kvalitetu je presudila, iako je Đoković bio baš loš.

Klasični šljakaš bez prvog servisa, niti agresivan niti išta, Djokovic odigrao mozda mec u kojem je imao najlošiji servis dosada uz mnogo duplih grešaka i neforsiranih..

Ali džaba kad je sa druge strane još veći kloc

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 01 jun 2016, 14:50

Predvidjam finale od prosle godine, ali ovaj put sa kontra epilogom. Nole ce biti odmorniji, vise motivisan, mene ne zavaravaju ove sitne oscilacije, cak sam ubjedjen da je to samo mali blef Noleta da protivnici misle kako i oni mogu uzeti kobejagi! :mrgreen:

Kod zena ce biti Serena - Muguruza, s tim da Mugu u ovakvoj formi i sa lakim zrijebom ce biti mnogo odmornija i imati dosta vise sansi da uzme nego sto je to bilo u Wimbledonu.

muhamed121
Kontakt:

Post Postao/la muhamed121 » 01 jun 2016, 14:54

Sta Berdyh uradi Ferreru jos u drugom setu Ferrer ima 40:00 i nije napravio brejk eto sad ce izgubit 0:3

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 01 jun 2016, 14:58

muhamed121 je napisao/la:Sta Berdyh uradi Ferreru jos u drugom setu Ferrer ima 40:00 i nije napravio brejk eto sad ce izgubit 0:3
Bogami ocekivao sam vise od Ferrera, mada njih dvoje su 50-50 s tim da kada Berdycha ide njegova serva tu nema niko sansi osim Noleta i Murraya mozda.

muhamed121
Kontakt:

Post Postao/la muhamed121 » 01 jun 2016, 15:03

Effenberg je napisao/la:
muhamed121 je napisao/la:Sta Berdyh uradi Ferreru jos u drugom setu Ferrer ima 40:00 i nije napravio brejk eto sad ce izgubit 0:3
Bogami ocekivao sam vise od Ferrera, mada njih dvoje su 50-50 s tim da kada Berdycha ide njegova serva tu nema niko sansi osim Noleta i Murraya mozda.
Imao sam osjecaj na 40:00 da ce mu okrenut mec al uspio je da zezne sve kao sto kazes ocekivao sam puno vise od njega Berdych ga servama ubio na terenu nije ni on puno bolje izgledao od Ferrera

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 01 jun 2016, 15:22

Ne može Ferrer više, nije to više onaj igrač. Pao je fizički, plus uslovi Tomasu odgovarali.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 01 jun 2016, 15:25

Kakav parmak moras biti da imas 5:2 i izgubis set sa 5:7. Pa i da s druge strane stoji Sampras/Feđa. 5 gemova zaredom :facepalm: E moj Endi pa Ana Ivanovic je za tebe Noklica :beba:

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []