marconato je napisao/la:Sto se grupe tice, svakako mislim da je prolazna! Irci i Welsani jesu neugodni, ali ostrvaljani nama stilom odgovaraju, jer poslednjih godina s njima imamo skoro pa odlican ucinak: Sjeverna Irska obje pobjede u kvalifikacijama za EP2012, remi sa Škotima tamo i pobjeda kuci, demoliranje Welsa u NS i tamo lagan trijumf u kvalifikacijama za SP2014...

Da, u teoriji sve to izgleda veoma pozitivno i izgledno, ali ove ekipe su mnogo napredovale posljednjih godina, osim Škotske koja je već sad ispodprosječna ekipa. Start kvalifikacija je najbitniji, kad dobro startuješ onda se stvara atmosfera koja igrače tjera da budu još bolji i da ne ispuste poziciju na tabeli, a kad juriš nekoga ko je iznad onda zna biti gadno i nemaš prava na kiks. Mi obično padamo kada nemamo prava na kiks, u svim sportovima. Vi ste u posljednje vrijeme veoma loše startovali kvalifikacije i odmah se stvarala negativna atmosfera.
Mi smo igrali sa Velsom i Irskom u posljednjem ciklusu i zakazali smo na posljednjoj stepenici. Za Vels odgovorno tvrdim da su izuzetno limitirana ekipa i da niti jedna ozbiljna ekipa ne smije imati problema protiv njih. Mi smo uzeli 4 boda sa njima, a uzeli bi još dva da je Sušić imao muda i napao ih u Kardifu. Bale ih je nosio u ovim kvalifikacijama, dosta utakmica su se provukli, protiv Andore i Kipra su rješavali utakmice u posljednjim minutama i nema teorije da nešto slično ponove u narednom ciklusu, njima će Moldavija i Gruzija otkinuti poneki bod.
Protiv Irske smo odigrali katastrofalno, prva utakmica magla u Zenici, Baždarevićeve egzibicije, u drugoj pravimo glup penal odmah na početku i poslije toga nema povratka.
Kod vas je još nezgodno što imate dvije veoma tvrde ekipe u grupi, Moldaviju i Gruziju. Obje ekipe su poprilično tvrde, posebno Moldavija koju niko u prošlom ciklusu nije razbio, svi su ih teško pobjeđivali, Austrija, Rusija, Švedska, Crna Gora, baš tijesno. To najmanje odgovara Irskoj i Velsu koji se pogube kad trebaju napadati.