Nevezano za servis, neće njemu Novak dozvoliti da se ovako razmaše, nešto slično je danas uradio Berdychu. Sumnjam da Thiem još uvijek može držati top nivo igre na neki duži period u meču, čak i ako ga krene, zna Nole kako će razbiti taj ritam.Claus je napisao/la:Nema sumnje da će ga Novak pobijediti, ulog je ipak prevelik, a Thiem ima problema s prvim servisom što će prvi reket svijeta i vjerovatno najbolji returner svih vremena znati kazniti.
Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Eto koliko ta dva majstora znace u teniskom svijetu, sta ce biti za par godina kada odu, ova nadolazeca generacija nece dati ni blizu tako kvalitetnog i popularnog tenisera u svakom smislu.bodi123 je napisao/la:Nema Rafe ni Rogera, kao ni jednog Francuza vise + vremenski uslovi = katastrofalna posjeta.Mancini je napisao/la:Zašto je loša posjeta na turniru? Osim kiše i hladnog vremena koji je još razlog u pitanju? Možda ne igraju neki teniseri?
Da su tu Rafa i Roger, bilo bi za bar 30% vise ljudi oko kompleksa, ovako je to bas slabo.
Neće se Novak ništa pitati ako se ovaj "razmaše", baš kao što se nije pitao ni prošle godine u finalu protiv Wawrinke.Virtu4l je napisao/la:Nevezano za servis, neće njemu Novak dozvoliti da se ovako razmaše, nešto slično je danas uradio Berdychu. Sumnjam da Thiem još uvijek može držati top nivo igre na neki duži period u meču, čak i ako ga krene, zna Nole kako će razbiti taj ritam.Claus je napisao/la:Nema sumnje da će ga Novak pobijediti, ulog je ipak prevelik, a Thiem ima problema s prvim servisom što će prvi reket svijeta i vjerovatno najbolji returner svih vremena znati kazniti.
Problem je što Thiem najvjerovatnije nije u stanju da dugo drži ovakav nivo igre protiv Đokovića; dijelom zbog toga što je sve ovo novo za njega (pritisak je sve veći), dijelom zato što je izgubio svježinu, a dijelom i zbog očiglednih nedostataka u igri koji mu odnose dosta laganih poena.
Jedina dva Slama koja je Andy osvojio su bila protiv Novaka. Biće Novak favorit protiv obojice, ali da mu ne predstavlja Andy problem je smešno, pogotovo ako uzmeš u obzir da je poslednje finale izgubio baš protiv njega 2:0, a ne sećam se kad je poslednji put izgubio u dva seta protiv njega Novak.Claus je napisao/la:I opet je Đoković u win-win situaciji ko god da mu dođe na megdan u finalu. Murray mu svakako ne predstavlja nikakav problem na Slamovima, a bolju pripremu za eventualno finale sa Stanom od meča s Thiemom nije mogao dobiti.
To finale je bilo baš na šljaci, a Murray je proigrao ove sezone na šljaci.
Pa naravno, popularnost koju ce tenis i sam ATP izgubiti odlaskom ove dvojice ce biti zastrasujucih razmjera. Od 20 proizvoljno odabranih ljudi sirom svijeta njih bar 15 navija za ovu dvojicu, velike su to fan baze koje ima ovaj dvojac. Ljudi su obiljezili jednu veliku tenisku eru i odlaskom njih ce doci do velikog praznjenja tenisa nazalost. Ovi novi klinci kao i Novak i Andy nemaju tu karizmu kojom ce stvoriti sebi fanove, svojim postupcima iz dana u dan samo odbijaju raju od sebe, Andy sa onim grimasama i stalnim mumljanjem nakon poena nikom nece prirasti srcu, a Novak je vec imao dovoljan broj ispada tokom karijere, sada se cak malo i smirio i pokusava napraviti neku hemiju sa publikom.VGS je napisao/la: Eto koliko ta dva majstora znace u teniskom svijetu, sta ce biti za par godina kada odu, ova nadolazeca generacija nece dati ni blizu tako kvalitetnog i popularnog tenisera u svakom smislu.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
- AnkleBreaker
- Kontakt:
Ma ide Thiem sutra do seta sigurno, a mozda i nesto vise ako udje u ritam i ne bude puno oscilacija.
Take me home, United road,to a place that I belong, to Old Trafford, to see United, take me home, United road.
Sir Alex Ferguson (1986-2013)
Sir Alex Ferguson (1986-2013)
A zadnji put ga je na Slamu pobijedio kada, prije tri godineSebby je napisao/la:Jedina dva Slama koja je Andy osvojio su bila protiv Novaka. Biće Novak favorit protiv obojice, ali da mu ne predstavlja Andy problem je smešno, pogotovo ako uzmeš u obzir da je poslednje finale izgubio baš protiv njega 2:0, a ne sećam se kad je poslednji put izgubio u dva seta protiv njega Novak.Claus je napisao/la:I opet je Đoković u win-win situaciji ko god da mu dođe na megdan u finalu. Murray mu svakako ne predstavlja nikakav problem na Slamovima, a bolju pripremu za eventualno finale sa Stanom od meča s Thiemom nije mogao dobiti.
To finale je bilo baš na šljaci, a Murray je proigrao ove sezone na šljaci.
I ja sam jedno vrijeme bio u zabludi kada je u pitanju Andy, ali vjeruj mi da se nema Novak čega bojati. Jedino da uslovi budu baš diskutabilni pa da se Murray u tom haosu snađe bolje od Đokovića, ali nisam baš uvjeren u takav scenario. Može se braniti k'o lud kao prošle godine, pokušati napadati, ali sve to mu u normalnim okolnostima ne donosi više od dva seta, a to nije dovoljno za trijumf.
P.S. Mastersi i Grand Slamovi su dva različita svijeta, pobjeda u Rimu ne mora ništa da znači.
Zadnja izmjena: Claus, dana/u 02 jun 2016, 17:00, ukupno mijenjano 1 put.
Veruj mi da znam, ali je ovo RG, turnir koji izmiče Novaku iz ruku godinama i više ne smem ni da zamislim da će mu biti lakše protiv jednog od drugog. Prošle godine sam već pripisao Novaku pobedu protiv Wawrinke, a on odigra meč života.
bodi hoćemo li povećati ulog i na potpis

@bodi123 Kada bi Thiem procepio i nakon odlaska ove dvojice mogao bi steci dosta fanova u narednim godinama. Igra lijep tenis, simpatican je i cini mi se da ga raja vec sad poprilicno gotivi.
Vjerujem da bi i sam Novak više želio Andyja u finalu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
To Stan malo proradio sada pa hoces povecavati uloge?shminka je napisao/la:bodi hoćemo li povećati ulog i na potpis![]()
Ma dosta avatara, potpis mi ovaj ne diraj. Samo se moramo dogovoriti jos koliko vremenski se drzi avatar, mjesec?
@VGS Simpatican je Thiem ali pored toga zaboravljas ono osnovno, on mora biti multislam sampion i broj 1, bez toga nista jer to pali kod fanova, simpatican je i Gasquet pa nece niko navijati za njega..
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Ukoliko Stan ponovi igru iz jucerasnjeg prvog i drugog seta, onda protivnik nije bitan i njega se nista ne pita.
27.10.2020
Ma ne, čisto onako pitam, isto imam mišljenje sada kao i na početku turnira, ništa se nije promijenilobodi123 je napisao/la:To Stan malo proradio sada pa hoces povecavati uloge?shminka je napisao/la:bodi hoćemo li povećati ulog i na potpis![]()
![]()
može mjesec, može i manje, kako god hoćeš
@bodi123 To sam prvo i rekao, ako procepi. Vidjet cemo u narednom periodu.
- NukeR_G1970
- Kontakt:
Sta se ovde pise, pa to je neverovatno. Ako Thiem i Wawrinka budu igrali kako znaju, Djokovic i Andy nemaju sta da traze?!...Dajte malo realnosti, kako god da bude prvo se pitaju Novak i Andy kao dva najbolja tenisera na svetu pa tek svi ostali...
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Stan ako odigra kako zna Andy se tu ne pita ništa kao ni Nole. Na onu igru se niko ništa se ne pita.
Sutra oba 1/2 finala u isto vrijeme.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Opasno se podcjenjuju ovdje Thiem i Murray. Ne bih se iznenadio bilo kojoj kombinaciji u finalu. Sigurno da je Novak sutra favorit ali Thiem ima jako oružje u svojim udarcima, još mu podloga odgovara za kickove i spinove. U duelu Murray - Stan ne bih izdvajao favorita.
''Neka me mrze samo da me se boje''
- moj uzor-S.G
- Kontakt:
Cuj Nole da se ne pita protiv nekoga 
Koliko su Andy/Stan proveli za sada na terenu?
Koliko su Andy/Stan proveli za sada na terenu?
ZZ
Djokovic na 100% je bolji od Vave na 100%.Unofficialpage je napisao/la:Stan ako odigra kako zna Andy se tu ne pita ništa kao ni Nole. Na onu igru se niko ništa se ne pita.
Valjda to ne dovodis u pitanje!??
Da bi neko od danasnjih tenisera uzeo Noleta, mora odigrati na 100% i nadati se da ce Nole biti na 80-90%. Noleta 100% danas ne moze dobiti niko.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.