Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Unofficialpage » 02 jun 2016, 19:50

Protiv Stana od prošle godine se ne pita. Novak je prošle godine bio na 100% ili blizu 100% pa nije mogao ništa. Jer od ove ofanzive Stana nema odbrane. Nemoguće izdržat cijeli meč. 1-2 seta i možeš ali preko toga teško, previše troši to, iscrpljuje.

Ja tipujem da Stan Novaka na 100% može dobit ako bude na svojih 100%
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 02 jun 2016, 19:51

Na ovoj se temi vazda ide iz krajnosti u krajnost. Pa tako dodjosmo da Thiem ako odigra mec na danasnjem nivou u 4. setu i protiv Novaka, ovaj se nece pitati nista. Prvo, Thiem uopste nije u stanju da 3 ili vise sati hlupa onakve loptice, pogotovo protiv Novaka gdje ce mu trebati u svakom poenu udarac vise. Goffin igra premlako i prekratko da bi ugrozio ove bombe Dominica, ali Djokovic ce igrati poptuno suprotno, duboke i ravne loptice koje ce Thiem tesko moci napadati kao sto je danas to radio sa Davidom.Naravno bit ce tu bljeskova gdje ce Thiem zaredati neke odlicne winnere, ali dugorocno gledajuci nema on jos uvijek igru sa kojom moze otkinuti vise od 1 seta u polufinalu RG Novaku. Thiem ce odigrati maximalno 2 seta recimo bas dobro, i pitanje je da li moze izvuci i 1 set, po meni tesko i ide to 3 0 za Novaka sutra. Opet sa druge strane, Novak nije u proslogodisnjoj formi, vidno losije igra, losije se krece, i po meni Stan ukoliko prodje Murraya i odigra na ovom nekom nivou kao sto je igrao protiv Ramosa juce, opet ce ga pobjediti. S druge strane ukoliko prodje Andy, on ima igru kojom se pobjeduje Novak,to je pokazao i u Rimu, njemu su problem musice u glavi, pa je samo pitanje na koju ce nogu ustati u nedjelju ako se nadje u finalu, ukoliko bude fokusiran kao protiv Karlovica i Isnera, te 3. i 4. set protiv Gaskea, on ima sasvim dobre sanse da pobjedi Djokovica, dok pak ako udje nervozan u mec i spusti gace opet u svlacionici, pitanje je samo da li ce mu Novak dopustit 1, 2 ili 0 setova.

@sminkoni, mjesec je mjera. :)
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

sodaacm
Kontakt:

Post Postao/la sodaacm » 02 jun 2016, 20:09

Sebby je napisao/la:
Claus je napisao/la:I opet je Đoković u win-win situaciji ko god da mu dođe na megdan u finalu. Murray mu svakako ne predstavlja nikakav problem na Slamovima, a bolju pripremu za eventualno finale sa Stanom od meča s Thiemom nije mogao dobiti.
Jedina dva Slama koja je Andy osvojio su bila protiv Novaka. Biće Novak favorit protiv obojice, ali da mu ne predstavlja Andy problem je smešno, pogotovo ako uzmeš u obzir da je poslednje finale izgubio baš protiv njega 2:0, a ne sećam se kad je poslednji put izgubio u dva seta protiv njega Novak.

To finale je bilo baš na šljaci, a Murray je proigrao ove sezone na šljaci.
Naravno Novak je izgubio u finale Rima od Mareja sasvim zasluzeno ali kada pises ovako nesto budi realan i sagledaj situaciju do kraja...Dvije noci prije finala Novak je igrao po 3 sata i polufinalni je zavrsio oko 23:00 i sutra dan igrao u 17h protiv Mareja. Da li stvarno mislis da takav slijed dogadjaja nije bio predvidiv, tj poraz Novaka od Mareja? Po meni to je bilo apsolutno ocekivano , cak sam se zaprepastio kada sam kvotu vidio 2.7 na Mareja , rekoh nije moguce. Realno ako prodju Marej i Novak u finale , marej nema ni 10 % sansi protiv njega, prije svega mislim to jer sutra igraju u isto vrijeme tako da onaj poraz u Rimu ne mjenja cinjenicu da je Marej musterija Novaku , pa i pod ogromnim pritiskom u kojem ce se Novak sigurno naci ako zaigra to famozno finale.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 jun 2016, 20:10

Nema potrebe da se sve shvata bukvalno. Poprilično je nemoguće procijeniti da li je igrač na svojih 100%, a vi se time lupate kao da ima neki mjerač koji mjeri % igre u datom trenutku.

Šta je 100% Stana Wawrinke? Šta je 100% Novaka Đokovića? Koji je to nivo igre? Nemoguće je da dva igrača budu na 100%, Kad onaj prvi počisti liniju vinerom koji ide 160 na sat, ovaj drugi može biti na 200%, ali džaba mu, poen je završen. Tenis je malo kompleksniji od toga.

Prije svega Stan sutra ima izuzetno težak meč, meč u kojem nije favorit i neozbiljno je pričati o njegovom eventualnom okršaju sa Đokovićem.

Novaku će biti nešto lakše, jer svaka čast Thiemu, ali Novak je penicilin za ovakve igrače. Novak je majstor razbijanja ritma protivnika, danas smo to veoma jasno vidjeli, duboke lopte, uglovi, dropovi, mnogo miksanja i Tomas nije mogao apsolutno ništa. Thiem je još uvijek u fazi kada pogodi projektil i onda napravi dvije neforsirane, protiv Novaka mu treba mnogo više vezanih projektila... može li, vidjećemo.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Sebby
Kontakt:

Post Postao/la Sebby » 02 jun 2016, 23:38

sodaacm je napisao/la: Naravno Novak je izgubio u finale Rima od Mareja sasvim zasluzeno ali kada pises ovako nesto budi realan i sagledaj situaciju do kraja...Dvije noci prije finala Novak je igrao po 3 sata i polufinalni je zavrsio oko 23:00 i sutra dan igrao u 17h protiv Mareja. Da li stvarno mislis da takav slijed dogadjaja nije bio predvidiv, tj poraz Novaka od Mareja? Po meni to je bilo apsolutno ocekivano , cak sam se zaprepastio kada sam kvotu vidio 2.7 na Mareja , rekoh nije moguce. Realno ako prodju Marej i Novak u finale , marej nema ni 10 % sansi protiv njega, prije svega mislim to jer sutra igraju u isto vrijeme tako da onaj poraz u Rimu ne mjenja cinjenicu da je Marej musterija Novaku , pa i pod ogromnim pritiskom u kojem ce se Novak sigurno naci ako zaigra to famozno finale.

Valjda mi avatar govori da sam navijač Novaka. Novak je proveo valjda oko 4-5 sati više na terenu i jedva je imao vremena da se oporavi a Marej je imao lagan put do finala, lucky loser Pouile mu je bio u polufinalu. To sve znam. Isto tako znam da je Novak favorit protiv njega jer se Andy često usere. Ali to ne menja činjenicu da Andy igra bolje na šljaci nego prošle godine, a da je Novak malo slabiji (što je bilo i očekivano). Uz to uzmi u obzir da je ovo RG, Novakov kriptonit. :mrgreen:

Da, bio bi favorit, ali je ovo turnir gde to najmanje znači.

Effenberg
Kontakt:

Re: RE: Re: Grand Slam

Post Postao/la Effenberg » 03 jun 2016, 00:26

Unofficialpage je napisao/la:Stan ako odigra kako zna Andy se tu ne pita ništa kao ni Nole. Na onu igru se niko ništa se ne pita.

Sutra oba 1/2 finala u isto vrijeme.
Finale Djoko - Murray hladno.

Bez ikakvih dilema, izmahali su se i Dominic i Wawrija, Murray je u extra formi i rijesice Wawriju rutinski bice mec slican onom ko s Gasquetom.

Thiem ce se zaletit ko hajvan na Noleta i onda ce zveknut glavom od zid i Nole ce mu pokazat ko je babo.

E onda finale Nole - Murray tu ce Murray imati bolje sanse nego li mnogi misle i to ce ipak biti dovoljno samo da izgubi 3:1.

Kakav Dominic, kakav Wawrija...
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

KingJamesMVP
Kontakt:

Post Postao/la KingJamesMVP » 03 jun 2016, 01:51

Waw prolazi, iskoristite poklon kvotu
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP

DINAMO ZAGREB - Iznad svih

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 03 jun 2016, 01:57

Valencia je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Stan ako odigra kako zna Andy se tu ne pita ništa kao ni Nole. Na onu igru se niko ništa se ne pita.

Sutra oba 1/2 finala u isto vrijeme.
Djokovic na 100% je bolji od Vave na 100%.

Valjda to ne dovodis u pitanje!?? :shock: :shock:

Da bi neko od danasnjih tenisera uzeo Noleta, mora odigrati na 100% i nadati se da ce Nole biti na 80-90%. Noleta 100% danas ne moze dobiti niko.
Vjerovatno je mislio na to,da je Novaku nemoguce razvit svoj najbolji tenis u okolnostima kad Stan igra sa toliko rizika,a sve mu ulazi konstantno 4h.Onaj tenis i udarce od proslogodisnjeg finala,jedino bi mogao mozda Rafa u najboljoj sljakaskoj formi akumulirat.I to apsolutno stoji.

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 03 jun 2016, 06:34

Realno treba prvo pogledati šta ce se desavati danas.Vrijeme bi moglo odigrati ključnu ulogu.Noleta ako bude išlo bilo bi odlično da zavrsi meč sto prije...
Ne slažem se da će Stan oduvati Endija.Moglo bi to lako ici u 5 setova...
Stan ima te projektile koje ispaljuje kao iz topa kojim skida linije.Ali ako se natjera na kretanja i ako protivnik uspije odigrati njemu par dubokih lopti on puca veoma brzo.
Lijek za njegovu igru je ofanziva ,
Prošle godine Novak je bio umoran i daleko od svoje vrhunske igre.Većina loptica je padala po sredini na servis liniju,što je ovaj kažnjavao veoma lako
A s druge strane Pariz ne leži Novaku i to ne treba zaboraviti.
Ako danas Endi dobije mislim da se osvajač zna.
Ako ne u nedelju će biti svega...

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 03 jun 2016, 10:12

aaaaaaaaaaaaaa tek sad viđo ono bacanje reketa ,a to nemože ako oćeš da uđeš u istoriju i budeš najbolji svih vremena ono ne ide kada je
neko vidio Rodžera ili Rafu da onako nešto uradi, što bi rekli ovo će se sve vratiti kao bumerang kao i sve u životu....ako imaš 100 miljki na računu
moraš malo smirit hormone na javnoj sceni...

sodaacm
Kontakt:

Post Postao/la sodaacm » 03 jun 2016, 10:52

Sebby je napisao/la:
sodaacm je napisao/la: Naravno Novak je izgubio u finale Rima od Mareja sasvim zasluzeno ali kada pises ovako nesto budi realan i sagledaj situaciju do kraja...Dvije noci prije finala Novak je igrao po 3 sata i polufinalni je zavrsio oko 23:00 i sutra dan igrao u 17h protiv Mareja. Da li stvarno mislis da takav slijed dogadjaja nije bio predvidiv, tj poraz Novaka od Mareja? Po meni to je bilo apsolutno ocekivano , cak sam se zaprepastio kada sam kvotu vidio 2.7 na Mareja , rekoh nije moguce. Realno ako prodju Marej i Novak u finale , marej nema ni 10 % sansi protiv njega, prije svega mislim to jer sutra igraju u isto vrijeme tako da onaj poraz u Rimu ne mjenja cinjenicu da je Marej musterija Novaku , pa i pod ogromnim pritiskom u kojem ce se Novak sigurno naci ako zaigra to famozno finale.

Valjda mi avatar govori da sam navijač Novaka. Novak je proveo valjda oko 4-5 sati više na terenu i jedva je imao vremena da se oporavi a Marej je imao lagan put do finala, lucky loser Pouile mu je bio u polufinalu. To sve znam. Isto tako znam da je Novak favorit protiv njega jer se Andy često usere. Ali to ne menja činjenicu da Andy igra bolje na šljaci nego prošle godine, a da je Novak malo slabiji (što je bilo i očekivano). Uz to uzmi u obzir da je ovo RG, Novakov kriptonit. :mrgreen:

Da, bio bi favorit, ali je ovo turnir gde to najmanje znači.
Ma nebitno je za koga navijas, nego si spomenuo onaj zadnji susret u Rimu koji po nicemu se ne moze mjeriti , to zna i ANdy , na kraju krajeva mogao si vidjeti njegovu reakciju nakon tog susreta , Realno onako se ne slavi pobjeda nad nekim od koga si izgubio bezbroj susreta,,,zar ne?

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 03 jun 2016, 11:10

izvrsno ....... karte za današnje mečeve na SL 10 i 20 Eura :mrgreen: očito niko neće dobrovoljno da kisne par sati :mrgreen: :mrgreen:

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 03 jun 2016, 11:16

Nema kiše danas

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 03 jun 2016, 11:26

trebali bi biti danas super mečevi a moja prognoza da će prljavi i prgavi škot uzeti Garos...

Sebby
Kontakt:

Post Postao/la Sebby » 03 jun 2016, 12:08

sodaacm je napisao/la:Ma nebitno je za koga navijas, nego si spomenuo onaj zadnji susret u Rimu koji po nicemu se ne moze mjeriti , to zna i ANdy , na kraju krajeva mogao si vidjeti njegovu reakciju nakon tog susreta , Realno onako se ne slavi pobjeda nad nekim od koga si izgubio bezbroj susreta,,,zar ne?
Slažem se, ali u jednu ruku ga razumem jer mu je ta pobeda bila kao kad pobediš svog velikog brata u nečemu gde te J**+ godinama. :mrgreen:

Da završimo ovu priču, i ja bih više voleo Andyja, ali samo kažem da je ovo turnir gde će ga najteže pobediti u finalu. To mi je bila poenta.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 03 jun 2016, 12:45

stan jedini polufinalista koji ima već RG .... rafa je za sve kriv :mrgreen: :crazy:

sodaacm
Kontakt:

Post Postao/la sodaacm » 03 jun 2016, 12:48

Sebby je napisao/la:
sodaacm je napisao/la:Ma nebitno je za koga navijas, nego si spomenuo onaj zadnji susret u Rimu koji po nicemu se ne moze mjeriti , to zna i ANdy , na kraju krajeva mogao si vidjeti njegovu reakciju nakon tog susreta , Realno onako se ne slavi pobjeda nad nekim od koga si izgubio bezbroj susreta,,,zar ne?
Slažem se, ali u jednu ruku ga razumem jer mu je ta pobeda bila kao kad pobediš svog velikog brata u nečemu gde te **** godinama. :mrgreen:

Da završimo ovu priču, i ja bih više voleo Andyja, ali samo kažem da je ovo turnir gde će ga najteže pobediti u finalu. To mi je bila poenta.
Definitivno Marej za finale je bolja opcija ali mislim da ce se Nole danas napatiti s Dominicom , jer kao sto si sam rekao Nole nije onaj pravi iskljucivo zbog nervoze igranja na sljaci i RG , nadam se da ce preci ovu barijeru ove sezone onda me ne bi cudilo ni kada bi ostvario kalendarski GS.

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 03 jun 2016, 13:40

bajern100 je napisao/la:trebali bi biti danas super mečevi a moja prognoza da će prljavi i prgavi škot uzeti Garos...
:wtf: :wtf:

Mislim ono ni meni nije nesto simpa i vise gotivim Noleta od njega pa i jos neke, ali ovo govoriti za njega je besmisleno. Igrac mozda sa najvecim karakterom na touru!
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 03 jun 2016, 14:54

Zasto staviti ovakva dva meca u isto vrijeme?

Sebby
Kontakt:

Post Postao/la Sebby » 03 jun 2016, 15:05

VGS je napisao/la:Zasto staviti ovakva dva meca u isto vrijeme?
Jer su morale igrati i žene danas, a i zbog kiše, a ako ne padne kiša drugi meč se ne bi mogao završiti jer nema reflektora..

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []