NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,Pasha,kad_kako

Donnie Darko
Kontakt:

Re: Svaštara

Post Postao/la Donnie Darko » 03 jun 2016, 17:03

KK_Bosna je napisao/la:jedna hrabra sbbkbb teorija od mene - nash bi osvojio sa gsw titule da se zamijeni sa stephom :D
Sa obzirom da bi Nashova igra i sistem u GSW komplimentirali jedno drugog sasvim dobro, ne vidim to kao toliko ludu teoriju. Ako bi neko i mogao nadomjestiti Currya u ovoj ekipi, Nash je jedan sasvim sigurno na vrhu ne liste.

Ovi GSW i jesu nadograđena i mnogo manje kaotična verzija njegovih Sunsa.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 03 jun 2016, 17:24

JoseeMourinho je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:
LeSa je napisao/la:Ja ne vidim da iko spori 2007.
Ali pazi ovo sad. Bosh, Wade, Allen, Irving, Love... i okruženje ostalim šuterima, (po njegovom ukusu).
Ovo je loše ?! Levati, what ?
I dalje slabije od podrške koju su imali Jordan, Magic i Shaq.
ti se salis?
pa osim pocetka u cavsima covjek ima all star igrace uvijek pored sebe, u heatu je imao all star yebeni tim, haj sad u odnosu na to slabiji su mu cavsi, ali opet ima super podrsku ;)
Pa i ova trojica iznad su imali podršku kad su osvajali. Magicovi Lakersi i Jordanovi Bullsi su uz one Russellove Kelte najjača ekipa ikad, a ni Shaqovi Lakersi ne zaostaju puno. Ili mi želiš reći da Wade, onakav kakav je bio kad su osvajali, plus Bosh su nešto jači od Pippena, Rodmana, KAJa, Worthya, Kobea, etc.
KK_Bosna je napisao/la:jedna hrabra sbbkbb teorija od mene - nash bi osvojio sa gsw titule da se zamijeni sa stephom :D
Pa vjerovatno da.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 03 jun 2016, 17:29

Kawhi je napisao/la: Pa i ova trojica iznad su imali podršku kad su osvajali. Magicovi Lakersi i Jordanovi Bullsi su uz one Russellove Kelte najjača ekipa ikad, a ni Shaqovi Lakersi ne zaostaju puno. Ili mi želiš reći da Wade, onakav kakav je bio kad su osvajali, plus Bosh su nešto jači od Pippena, Rodmana, KAJa, Worthya, Kobea, etc.
Samo sto Kobe i KAJ u tim ekipama nisu bili klasicne druge opcije ko Wade ili Pippen. U kljucnim serijama Kobe je bio apsolutno ravnopravan Shaqu.

LeSa
Kontakt:

Post Postao/la LeSa » 03 jun 2016, 18:43

Kako čovjek stručno degradira M.J-ov uspijeh.
Ili postavi neku ESPN nonsense statistiku, ili diže Pippena u rang Kobeja. Uglavnom sve da se umanje zasluge M.J-a.
Primjećeno i smiješno.
- Ono malo što znam zahvaljujem svom neznanju -

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 03 jun 2016, 19:53

slika
:tokralju:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 03 jun 2016, 20:03

Epidaurus je napisao/la:
Kawhi je napisao/la: Pa i ova trojica iznad su imali podršku kad su osvajali. Magicovi Lakersi i Jordanovi Bullsi su uz one Russellove Kelte najjača ekipa ikad, a ni Shaqovi Lakersi ne zaostaju puno. Ili mi želiš reći da Wade, onakav kakav je bio kad su osvajali, plus Bosh su nešto jači od Pippena, Rodmana, KAJa, Worthya, Kobea, etc.
Samo sto Kobe i KAJ u tim ekipama nisu bili klasicne druge opcije ko Wade ili Pippen. U kljucnim serijama Kobe je bio apsolutno ravnopravan Shaqu.
Bullsi 6 titula, MJ 6 FMVP, 4 MVP (u godinama osvajanja titula), Lakersi 3 titule, Shaq 3 FMVP, 1 MVP. Kobe je bio Pippen. Ili je Pippen bio Kobe?
Za KAJa se slažem zato i vidim te Lakerse kao najjaču ekipu ikad. Worthy i KAJ su komotno mogli biti franšizni igrači contendera u tom periodu. Magic 3 FMVP, njih dvojica po 1. I Magic 1 MVP, i KAJ 1.

Kobe bi odigrao jednu od 4 serije u rangu Shaqa. Uvijek neki igrač ekipe mora pružiti tu podršku, ako ta ekipa misli po prsten.
LeSa je napisao/la:Kako čovjek stručno degradira M.J-ov uspijeh.
Ili postavi neku ESPN nonsense statistiku, ili diže Pippena u rang Kobeja. Uglavnom sve da se umanje zasluge M.J-a.
Primjećeno i smiješno.
Jesi li ikad napisao konstruktivan post? :tokralju:
Tvoj ljubimac 1-9 u playoffu bez Pippena. JEDNA POBJEDA, 9 PORAZA.

Al i nevezano za to. Ne mogu da vjerujem kako jedan navijač Bullsa nema poštovanja prema Pippenu. Ne mogu ni zamisliti da ja sada umanjujem zasluge Manua i Parkera za titule. Svako dijete zna ko je bio centar svega toga, pa i u ovoj zadnjoj kad Kawhi bi MVP, Duncan je bio najbolji igrač ekipe, al ne znači to odmah da je bio okružen levatima.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

filip13

Post Postao/la filip13 » 03 jun 2016, 23:30

LeSa je napisao/la:Reče čovjek koji ima alergiju na moj bivši nick.

napisa čovjek koji po običaju lupa gluposti

LeSa
Kontakt:

Post Postao/la LeSa » 03 jun 2016, 23:46

filip13 je napisao/la:

Nisu to gluposti nego tvoje lično priznanje. Miješaš politiku i sport.
- Ono malo što znam zahvaljujem svom neznanju -

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 04 jun 2016, 09:12

Bill Simmons : The KD Conundrum
https://theringer.com/kevin-durant-thun ... .eyl6bsbys
Billy Donovan finally tapped into KD’s two-way potential. Even if Durant wasn’t shooting the lights out, watching him run the offense on one end while protecting the rim AND defending everyone from Curry to Draymond was simply a revelation. It was everything I ever wanted.
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

filip13

Post Postao/la filip13 » 04 jun 2016, 09:19

LeSa je napisao/la:
filip13 je napisao/la:

Nisu to gluposti nego tvoje lično priznanje. Miješaš politiku i sport.

samo što ja to nikad nisam napisao na forumu,tako da ostaje da su to tvoje gluposti

PaskalHens
Kontakt:

Post Postao/la PaskalHens » 04 jun 2016, 15:35

Lillard je napisao/la:
slika
I ja sad da napišem da je obični napucavač svoje statistike, proglašen bih bio hejterom, budalom, trolom itd. A ustvari nije daleko istina, dok on imao odlične brojke, redovno ga puši u bitnim tekmama, odnosno skoro svako finale je izgubio, a pritom imao brojke kakve je imao.
Znači bitna mu je statistika samo, što bi rekli stručnjaci ovdje za neke igrače koji imaju pozamašan broj titula :kafa:
Viva la France, as they say in Rome.

Ousmane7
Kontakt:

Post Postao/la Ousmane7 » 04 jun 2016, 15:57

http://theundefeated.com/features/never ... ton-story/ malo o jednom od ako ne i najboljem backup playu lige...respect

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 04 jun 2016, 16:44

PaskalHens je napisao/la:
Lillard je napisao/la:
slika
I ja sad da napišem da je obični napucavač svoje statistike, proglašen bih bio hejterom, budalom, trolom itd. A ustvari nije daleko istina, dok on imao odlične brojke, redovno ga puši u bitnim tekmama, odnosno skoro svako finale je izgubio, a pritom imao brojke kakve je imao.
Znači bitna mu je statistika samo, što bi rekli stručnjaci ovdje za neke igrače koji imaju pozamašan broj titula :kafa:
Pa finale je druga dinamika, level iznad muske igre, a on je samo u 2 finala bio cisti favorit, a i imo je tu ne srecu da udara na Spurse i Gsw eo 5 puta.

PaskalHens
Kontakt:

Post Postao/la PaskalHens » 04 jun 2016, 18:32

Sa onom ekipom miamia je apsolutno uvijek favorit bio, u svakom finalu. Pa jel najbolji igrač svijeta, top10 svih vremena, prekucao sve žive i ostale gluposti..
Viva la France, as they say in Rome.

JoseeMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseeMourinho » 04 jun 2016, 19:21

sa heatom je favorit bio po meni sve 4 godine, nekada minimalni nekada veci, ali sa onakvom ekipom si morao biti favorit jer si sastavio yebeni dream team i podbacio debelo ;)

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 04 jun 2016, 19:45

Dakle u trenutku LeBronovog dolaska u Miami i oklupljanja velike trojke, pored LeBrona u toj ekipi su jos bili i Wade koji je tada bio top 3 igrac lige (iza Kobea i LeBrona) i Chris Bosh koji je tada bio najbolja cetvorka lige i zasigurno top 10 igrac lige, laboratorijski primjer perfektnog modernog visokog sa kompletnom igrom u napadu i fenomenalnom pick odbranom. Ta dva igraca koji su u zadnje 2 sezone prije okupljanaj s LeBronom odigrali vrhunske sezone (Bosh dosao odmah nakon sezone karijere, a Wade imao 27-7-6 sezonu) su naglo pali u produkciji dolaskom LeBrona. Bosh je od apsolutno kompletne cetvorke postao neka strech petica u tom LeBronovom periodu, a Wade je apsolutno prepustio organizacije napada LeBronu i puno vise igrao bez lopte iako je tako kud i kamo manje opasan. Svaka prica o tome da LeBron nije imao neki vrhunski tim u Miamiu je glupa jer Wade prije LeBrona je top 3 SG ikad (bolji od Pippena igrac npr definitivno), a Bosh je bio najbolja cetvorka lige. J.e.b.e.n.i Dream team. To sto je sad u Cavse doveo Lovea cije najvece vrline ne idu uz LeBronov stil igre je druga prica, on se nikad nije pokusavao prilagoditi suigracima nego je uvijek bilo obratno.

LeBron je takav igrac da on uvijek mora igrati u specificnom sistemu okruzen specificnim igracima. On mora igrati s loptom u rukama jer je bez nje bezopasan, a s njom jedan od najopasnijih igraca ikad (sasvim razumljivo). Da bi se njegov potencijal maksimizirao, on mora biti okruzen suterima i igracima koji zahtjevaju sto manje lopti u svojim rukama. On moze raditi ovo sto radi samo u "LeBroncentricnim" ekipama jer ako ga stavis u ekipu gdje se fura timska igra poput ovog GSWa ili onih Spursa od prije 2 godine, on ne bi bio ovakva dominantna sila. Upravo zbog takvog specificnog stila igre njemu mozda cak i vise odgovara igrati u ekipi sa ogranicenim igracima koji giljaju jaku odbranu i pogadjaju suteve koje im on namjesta, nego u ekipi sa vrhunskim igracima koji takodjer zahtjevaju loptu. Primjer Kevin Love; on uz sve svoje odbrambene mane kojih ima itekako je vrhunski kreator s lakta i covjek koji je u stanju imati 20-10-4 u sampionskoj ekipi ako mu dadnes da igra voju igru. On u ovim Cavsima igra obicnu strech cetvorku kojoj se povremeno baci lopta u post ako ima missmatch (mada to nije njegova najveca vrlina). LeBronova igra jednostavno ispasta ako kreatorske odgovornosti pored njega dadnes jos nekom igracu (pogotovo jos ako se radi o visokom igracu) jer LeBron nije i nikada nece biti neki cisti strijelac za kojeg ces zavrtiti akciju kroz nekog drugog niti ima neku aman ispoliranu igru na poludistanci i distanci (KD il Harden npr su space shuttle tu za njega). Naravno, ovakvo prilagodjavanje igre LeBronu je sasvim opravdano jer je covjek jedan od najboljih ikad i kad je okruzen suterima skoro je nezaustavljiv ali da ga uparis sa Shaqom, Duncanom ili tako nekim dominantnim visokim kojima je osnova igre unutar reketa i oko njega i koje ne mozes prilagoditi na LeBronova zaletanja u prazan reket, on ne bi bio toliko mocan kao u ovoj pace and space kosarci.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 04 jun 2016, 20:13

Bosh nikada nije bio najbolja cetvroka lige.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 04 jun 2016, 20:24

Jest.

JoseeMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseeMourinho » 04 jun 2016, 20:27

u torontu je bio brutalan, sad dal je bio najbolji to je do ukusa, ali medju najboljim 4-kama lige je sigurno bio :thumbup:

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 04 jun 2016, 20:34

Po meni nikad najbolji nije bio, ali uvijek tu pri vrhu to stoji.
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: alemsa, Badgley, JHam i 7 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []