RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

cunami
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la cunami » 20 jun 2010, 13:50

Ovako ce nam biti dok ne dodje neki mudonja i ne dovede red u klub a sto se onda svi prihvataju posla i javno govore da su se vratili u Velez ako im pojedinci smetaju???Meni je to malo neozbiljno.Ako si se odlucio da se vratis u Velez,onda radi svoj poso ali sve sa nekom dozom opreza.To je nasa stvarnost i tesko cemo se mi kutarisat ovog ali...Ja bi volio kad bi se raja skupila ispred kluba,neko mirno okupljanje sa nekom parolom i da nam se onda neko obrati iz kluba jer niko nema pojma sta se desava u klubu.
Sto je najzalosnije,nece da izaberu predsjednika a ni trenera.Imam osjecaj da nece niko da bude predsjednik.
Davno sam ja napiso na forumu da je Mostar proguto tonu ljudi koji su bili u Velezu i dodje vrijeme kad nemas koga da stavis na mjesto predsjednika zato sto nam niko ne valja.
Nista ne moze preko noci pa ni da napravos neki rezultat i odmah pojedini navijaci govore kako ne valja politika kluba i sad kad smo istrosili toliko ljudi,koga izabrat za predsjednika???
Moramo se svi skupit i borit se protiv seljaka koji nam upravljaju gradom i koji hoce da sruse Velez,da uniste Velez a kao je krenulo,imam osjecaj da ga polako prepustamo drugima jer niko nece da organizuje nesto da se vidi podrska Velezu

drH
Kontakt:

Post Postao/la drH » 20 jun 2010, 13:51

Nisam ja reko nije Pika kriv on je pijun kao i mnogi. Zajebana politika je umjesala prste oko Veleza i nema napredovanja vidis li kakav je gra Mostar postao zapad se gradi istok u rusevinama jos i kako ce onda Velez biti ispred Zrinjskog politika neda zato je mene strah za ovu sezonu jer izgleda da se pokusalo nesto dobro napraviti a politika nije dala i zato se suti. Ali nadam se da nisam u pravu. :| :| :|

HUM
Kontakt:

Post Postao/la HUM » 20 jun 2010, 15:12

nemože se prozivati politika a tanović neki dan poziva političke stranke da pomognu. na kraju i džubur je politika ako se ne varam.

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 20 jun 2010, 15:36

Ma ne varas se druze, ova zavrzlama oko nas nikad nista dobro nije donijela, sumnjam da ce se prelomiti ove godine :lol:

Kuku ti je nama s nama :lol:
Support Velez, It's logical! ★

Marin
Kontakt:

Post Postao/la Marin » 20 jun 2010, 16:57

drH je napisao/la:Nisam ja reko nije Pika kriv on je pijun kao i mnogi. Zajebana politika je umjesala prste oko Veleza i nema napredovanja vidis li kakav je gra Mostar postao zapad se gradi istok u rusevinama jos i kako ce onda Velez biti ispred Zrinjskog politika neda zato je mene strah za ovu sezonu jer izgleda da se pokusalo nesto dobro napraviti a politika nije dala i zato se suti. Ali nadam se da nisam u pravu. :| :| :|
Joj što su mi smješni sa ovim frazama gradi/ ne gradi se i sl. Ništa na zapadu nije grad napravio nego privatnici. Nije grad pravio tržne centre, ni na zapadu nema kina kao ni u ist. dijelu. U južnoj zoni ima poslovnih objekata isto kao i u sjevernoj, možda i manje. I kazalište i pozorište su na koljenima, škole loše u cijelom gradu.
I na kraju krajeva Velež i Zrinjski dobivaju isti mizeran iznos od grada bez obzira na mjesto i ligu koju igraju. Još je Velež dobio cca 250 000 KM više na ime izgradnje stadiona.
Zadnja izmjena: Marin, dana/u 20 jun 2010, 17:06, ukupno mijenjano 1 put.

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 20 jun 2010, 17:06

Pa mi bi da pobjegnemo od politike a Tana ih zove upomoc ali bez te politike ne mozes i to je nasa stvarnost.Ali ti ljudi koji su bili na tom sastanku su dali puni podrsku Velezu i svi su spremni uci u rad kluba (bar tako pise svugdje) ali mene cudi sto se ne bira predsjednik?Kad su svi spremni uci u klub i pomoci onda me interesuje gdje je stalo sa izborom predsjednika?Volio bi da Tana to kaze javno,da raja zna sta se desava jer ovo je cigalnuk zivi sta se desavav u Velezu.
Volim Velez vise od svega i smeta mi kad gledam svoj klub u kakvim se problemima nalazi i taman se ponadam,kad su se ovi politicari ukljucili,da ce nam krenut jos bolje,da ce se klub jos vise stabilizovat,mene odjednom obuzme neki pesimizam u vezi svega.Nadam se da cu se prevarit i to vrlo brzo i da ce ljudi u Mostaru,koji vole Velez,doci do svijesti,da ce u njima proradit onaj mostarski duh i da ce pomoc Velezu u svakom smislu jer ima puno ljudi koji to mogu uradit.Opet ponavljam,sto brze se organizovat RA i da se nesto poduzme i sa nase strane kao navijaca

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 20 jun 2010, 18:45

HUM je napisao/la:nemože se prozivati politika a tanović neki dan poziva političke stranke da pomognu. na kraju i džubur je politika ako se ne varam.
Slazem se...Ne bi ulazio u ove politicke teme, ali samo hocu da kazem, da politika koja vodi dio grada iz kojeg Zrinjski crpi neophodnu lovu bar malo postuje Zrinjski i hoce da mu pomogne..Daleko od toga da nesto umanjujem rad Zrinjskog, cak Zrinjski i ljudi u njemu extra rade, donesu lovu i ne dopustaju toj politici da se puno plenta u rad kluba. I svaka cast na tome, i klubu i politici koja ispunjava zelju onih koji su u stvari i te ljude doveli na te pozicije.
S druge strane su stvari dosta drukcije. Sa nazovi ove Velezove strane samo 10-20posto ljudi i podrzava Velez, a da ne govorimo o finansijama i ostalom. I ono malo uspjesnih firmi, kako privatnih, tako i drzavnih nema svoj centar u Mostaru, nego su samo istureni odjel baze u Sarajevu. I otuda i bezvoljnost da se i pomogne Velezu. Dok je naprimjer strankama i mocnicima sa "zapadne" strane prioritet Mostar kao njihov centar, ovima sa "lijeve" je kao sto se i vidi Mostar, tek deseta rupa na fruli njihovih vladara....
Nazalost ovih 10-20% ljudi i ne moze da promijeni ljude koji ih vode, a i kad se pojavi neka osoba sa prioritetom lokalne zajednice tj; Mostar prije svega, brzo bude skinut od ovih sto sad drze konce u rukama...Nazalost, njih kad se o Velezu radi, interesuje samo Bijeli Brijeg i to samo kao adut kojim ce razglabati na svojim cuckanjima sa protivnickom stranom...Tana, Velez, RA su davno dali svoj sluzbeni stav o tome...Stav je novi stadion, ali niko nece ni da cuje o tome a ne da se kane svojih ideja, jer ne zivi njihovo dijete u Mostaru i ne navija za Velez... Zao mi je sto ovo i pisem, ali eto da se bar pokusa razumjeti srz problema i manjak finansija...
Daleko od toga da nesto pokusavam umanjiti rezultate komsija, komsije rade extra, i mislim, da vam jos samo ostaje, uzeti "dio kolaca" koji ide na Siroki, da se svake godine setate ovom ligom....
A Tana zove politicare, jer nema od koga drugog ni traziti pomoc, i to je sasvim normalno...
Nadam se da sam bio korektan.....

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 20 jun 2010, 18:57

Marin je napisao/la:
drH je napisao/la:Nisam ja reko nije Pika kriv on je pijun kao i mnogi. Zajebana politika je umjesala prste oko Veleza i nema napredovanja vidis li kakav je gra Mostar postao zapad se gradi istok u rusevinama jos i kako ce onda Velez biti ispred Zrinjskog politika neda zato je mene strah za ovu sezonu jer izgleda da se pokusalo nesto dobro napraviti a politika nije dala i zato se suti. Ali nadam se da nisam u pravu. :| :| :|
Joj što su mi smješni sa ovim frazama gradi/ ne gradi se i sl. Ništa na zapadu nije grad napravio nego privatnici. Nije grad pravio tržne centre, ni na zapadu nema kina kao ni u ist. dijelu. U južnoj zoni ima poslovnih objekata isto kao i u sjevernoj, možda i manje. I kazalište i pozorište su na koljenima, škole loše u cijelom gradu.
I na kraju krajeva Velež i Zrinjski dobivaju isti mizeran iznos od grada bez obzira na mjesto i ligu koju igraju. Još je Velež dobio cca 250 000 KM više na ime izgradnje stadiona.
Marine, prva stvar, od tog Pike se napravio nekakav fenomen, on je "marioneta" na koju se uvijek na kraju baci kompletan nerad onih kojih bi trebali da naprave temelj normalnog funkcionisanja jednog sportskog kolektiva. Nije on toliko "zao i mocan" koliko ga predstavljaju...Ima mnogo mocnijih ljudi od njega, ljudi koji ga mogu staviti u mali djep...Sto se tice ovih "zapada" i "istoka" ne bi htio puno ulaziti u polemiku...Niko nama nije kriv sto ovi nasi mocnici, umjesto da podnose projekte u gradskoj upravi za razvoj grada, podnose projekte za svoje vikendice oko Mostara...

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 20 jun 2010, 19:55

Pravo rijetko pisem na ovom dijelu foruma ,vecinom citam sta se pise ,i dosta raje okvirno poznaje u cemu je stvar ,dok neki kuze poentu.

Ovako ,elementarni problem u kod Veleza je cinjenica da je tu politika umjesana ,kako? Pa ,na taj nacin da su se u Mostar naselili neki novi ljudi ,iz nekih novih mjesta (Gacko ,Nevesinje ,Podvelezje ,Dubrave ,Stolac ,i td) ,i kroje sudbinu ovog grada u politickom smislu ,opet kako? E ,pa ovako ...za sva nabrojana mjesta Mostar je u najmanju ruku San Francisco ,i cinjenica je da je njima upao grah u kasku nastanjivanjem tu (izuzeci su kada je neko nastradao ,i td) ,ali u vecini slucajeva oni su sada apsolutna VECINA.
Sta se desava ,pa to da ti ljudi direktno biraju VLAST u gradu ,to znaci one ljude ,i stranke koji su direktni ,ili indirektni krivci za njihov dolazak tu ,zna se o kojoj je stranci rijec.

E ,sad .posto je Velez simbol socijalizma ,crvene boje ,petokrake ,Tite ,pionira ,i td..njima to ne odgovara ,i naravno da ce se potruditi da ostanu suzdrzani sto se tice pomaganja klubu ,tako da je jako tesko ocekivati "nove ljude" na pozicijama ,koje su im obezbjedile nacional. stranke da pomazu klubu koji je tako jako crven.

Spomenuo bih ovdje i razliku izmedju Zrinjskog ,i Veleza ,koja je ogromna ,a manifestuje se u cinjenici da 90 % navijaca kluba sa zapadne strane navija zbog nacionalnog identiteta ,ili 'pak kao refekcija na FK Velez .
Pri ovome ne mislim nista lose ,samo konstatiram stanje..i ,zbog cega Zrinjski bolje stoji..stoji iz razloga sto su stranke ,sa nacionalistickim predznacima ,i takvom idejom na desnoj strani svjesni cinjenice da jako mogu dobiti poene kroz okupljanje na stadionima ,i ideju Zrinjskog ,i samim tim i ulazu u taj klub.
Da pojednostavim ,nacionalizam ,okupljanje ,radikalizacija ,nacionalni rekviziti ,uzvikivanje parola separacije ,i td..i sve to uz moto "zna se",i u to se isplati ulagati ,sto je u neku ruku opravdano.

Toga kod Veleza nema ,postoje neke partizanske melodije ,navijacke pjesme od prije rata ,i to je to..pokoji uzvik nacionalne netrpeljivosti (vise kao lancana reakcija koju pokrecu neki radikalni primjerci koji bi voljeli da Velez ima dresove kao Olimpic) ,i to je sve ..i normalno je da Mudjuburahman koji ima firmu nece ulagati u taj klub.

Jos jedan ogroman problem lezi u tome sto ljudi nece da pune tudje djepove ,i nece da ulazu tamo gdje postoji mogucnost da pojedine individue omaste brk ,i zasto bi ??Sasvim su u pravu..
U nasem klubu je veliki "javasluk" ,nema plata ,dobrih ugovora ,infrastruktura u kur.cu ,nemamo Predsjednika ,a i da imamo nema nista od njega jer njegove odluke "ne piju vode" .
Nas klub je postao licna svojina ,mjesto okupljanja losih ljudi ,mjesto koje ne uljeva nadu u bolje sutra ,i samo na osnovu imena koje imamo opstajemo ,nista drugo.

Jako me strah za Velez ,ostale ekipe se stabiliziraju koliko-toliko ,ulaze se ,dok kod nas to ide jako ,jako tesko ,bitno je da ima kafana ,da je sve preskupo ,i da pare idu pojedincima koji nemaju smisao za velicinu kakav je Velez.

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 20 jun 2010, 20:40

Ne moze predsjedniku niko zabranit da se pita.Ima i tu jednostavna procedura.Sve sponzore koje dovede predsjednik nek odmah povuce bude li mu se iko mjeso u rad a znam iz nekih izvora da se nijednom predsjedniku nije mjeso niko u rad nego su ti ljudi bili nedorasli toj poziciji.Svi osim Dzubura.
Sramota je da jedan klub kakav je Velez nema predsjednika i da svak skoro bjezi od te funkcije a nekad je to bilo cast i ponos.Ima i u nas mocnika koji bi mogli da drze Velez jako stabilnim klubom ali oni to nece.
Haso Pekusic,Ahmed Dzubur,Cevra,Pobric,Fajic sto ima privatnu građ.firmu,Kevelj,i jos mnogi drugi mogu pomoc Velezu i da klub bude jak i stabilan ali ti ljudi nece.Zasto???Zato sto svi hoce da se pitaju a kad treba da bude izabran predsjednik niko nece.I ovi ljudi koje sam nabrojao su krivi za ovakvo stanje u klubu.
Zato sam ja prosli mjesec pisao da je Velezu jedini spas prodaja svojih igraca ili talenata.
Tana,Dusko,Mara,Vaha,Corba i mnoge druge Velezove legende mogu pomoci pri prodaji tih igraca ali u nas je politika kluba da se na br.1 stave igraci sa strane koji imaju menagere i koji kad ih prodaju hoce da ostave novac samo za sebe ili im klub nadje agazman ali nece menager da ga pusti jer je mala cifra a sa domacim igracima,klub je taj koji ih prodaje i trazi uslove najbolje za njih.To je toliko jednostavno ali ljudi nece.
Svi su izrazili spremu i zelju da se pomogne Velezu,od politickih stranaka do mocnika sa nase strane ali se nista ne desava u klubu.Ja ne vidim tu pomoc i tu spremu i zelju ljudi da se pomogne Velezu i mislim da bi i navijaci i svi ljudi koji vole Velez,trebali da se poduzme nesto po ovom pitanju jer eto izbora a nasi politicari znaju ako ljudi ovdje popuste da nema sanse da budu na nekakvim funkcijama u gradu.
Zato RA,malo razmislite i hajmo svi da pomognemo Velezu u inat svima...

BICE GUSTO
Kontakt:

Post Postao/la BICE GUSTO » 20 jun 2010, 21:39

cunami je napisao/la:Ne moze predsjedniku niko zabranit da se pita.Ima i tu jednostavna procedura.Sve sponzore koje dovede predsjednik nek odmah povuce bude li mu se iko mjeso u rad a znam iz nekih izvora da se nijednom predsjedniku nije mjeso niko u rad nego su ti ljudi bili nedorasli toj poziciji.Svi osim Dzubura.
Sramota je da jedan klub kakav je Velez nema predsjednika i da svak skoro bjezi od te funkcije a nekad je to bilo cast i ponos.Ima i u nas mocnika koji bi mogli da drze Velez jako stabilnim klubom ali oni to nece.
Haso Pekusic,Ahmed Dzubur,Cevra,Pobric,Fajic sto ima privatnu građ.firmu,Kevelj,i jos mnogi drugi mogu pomoc Velezu i da klub bude jak i stabilan ali ti ljudi nece.Zasto???Zato sto svi hoce da se pitaju a kad treba da bude izabran predsjednik niko nece.I ovi ljudi koje sam nabrojao su krivi za ovakvo stanje u klubu.
Zato sam ja prosli mjesec pisao da je Velezu jedini spas prodaja svojih igraca ili talenata.
Tana,Dusko,Mara,Vaha,Corba i mnoge druge Velezove legende mogu pomoci pri prodaji tih igraca ali u nas je politika kluba da se na br.1 stave igraci sa strane koji imaju menagere i koji kad ih prodaju hoce da ostave novac samo za sebe ili im klub nadje agazman ali nece menager da ga pusti jer je mala cifra a sa domacim igracima,klub je taj koji ih prodaje i trazi uslove najbolje za njih.To je toliko jednostavno ali ljudi nece.
Svi su izrazili spremu i zelju da se pomogne Velezu,od politickih stranaka do mocnika sa nase strane ali se nista ne desava u klubu.Ja ne vidim tu pomoc i tu spremu i zelju ljudi da se pomogne Velezu i mislim da bi i navijaci i svi ljudi koji vole Velez,trebali da se poduzme nesto po ovom pitanju jer eto izbora a nasi politicari znaju ako ljudi ovdje popuste da nema sanse da budu na nekakvim funkcijama u gradu.
Zato RA,malo razmislite i hajmo svi da pomognemo Velezu u inat svima...
Potpuno se slazem !
RODJEN U MOSTARU U NAJLJEPSE DOBA,MOSTAR U SRCU VELEZ DO GROBA !

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 21 jun 2010, 11:04

Mislim da je krajnje vrijeme da se izabere i predsjednik i trener i da se ljudi dozovu pameti i da se napokon pomogne Velezu kako treba pa makar bilo u inat svima

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 21 jun 2010, 11:54

Ehh Cunami, sad se tvoje zelje dosta mimoilaze...Prodaja igraca i Dzubur za predsjednika mi bas i ne idu skupa..Koliko god sam zahvalan Dzuburu, moram reci da Dzuba bas i nece puno zalaziti u omladinsku skolu i ostale stvari...Dzuba ce dovesti trenera, dovesti igrace, ispostovat ce ih i to je to...
Bez Zaima, Ace, Dzafe i njihovog potpunog preuzimanja kluba, i par ljudi koji ce im obezbjediti bar minimalne normalne uslove za rad, ja, trenutno, ne vidim, drugo rjesenje...
Ja stvarno gotivim Dzubura, bez ikakave rezerve i hvala mu i na poslu koji je ranije obavio, i koji ce sad vjerovatno uraditi, ali umjesto njegovih obecanja da cemo se boriti za vrh, draze bi mi bilo da je obecao ozbiljnu rekonstrukciju kluba iz temelja..
Ale eto, bolje ista, nego nista...

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 21 jun 2010, 14:32

Slazem se ja CARINA s tobom u potpunosti.To Dzuburu i jeste najveca mana sto ne obraca paznju za omladinski pogon a to je izvor finansiranja.Ispade da je Dzubur samo predsjednik prvog tima a ostalih selekcija u klubu nije,ko da ne postoje.Ja sam Dzubura samo uzeo za primjer kako je nesto napravio za razliku od ostalih ali nije Dzuburovo da dovodi igrace,itd..To radi direktor zajedno sa trenerom i to je u svakom normalnom klubu osim u Velezu i Realu,samo tu dovode predsjednici igrace a da se direktor ne pita.
Ako Dzubur radio kao i prosli put,mislim da nam se crno pise i da ce kad ode klub spasti na veoma niske grane ali sam ga uzeo za primjer da je jedini nesto uradio za razliku od drugih koji su bili na toj funkciji.Ni on ne radi kako treba jer sve zanemari osim prvog tima i to je za mene,unistavanje kluba jer neces vazda para imat a nece ni on biti vjecno u klubu a svaki klub zivi od omladinaca i davno sam ja rekao da je zbog takve politike sve manje igraca u prvom timu a omladinskog pogona skoro da i nema.To je zalosno a ljudi koji zele da budu predjsdnici Veleza o tom ne obracaju paznju

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 21 jun 2010, 15:04

Slazem se...Mada mislim da Dzuba i nema vremena za to sve..Zato i govorim da bi sa njim volio da vidim Zaima, Acu i ekipu...Jer iskreno mislim, da bi se oni tome posvetili 100 posto, za razliku od ovih nekih koje bi nam dovodili i koji bi ovde da naprave karijeru za godinu dana i papapa...Jos nam sa sobom povedu i ovo malo igraca...
Evo sto smo troskali, sto trosimo, ali bar da to sto potrosimo, ostane nasoj djeci, pa hajde...

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 21 jun 2010, 22:46

Po mom nekom vidjenju,predsjednik je duzan da donese novac u klub i da uz pomoc UO,predsjednistva,direktora odrzaje klub a za sve ostale radnje,tj.omladinski pogon i sl.je zaduzen direktor.Ja shvatam da je Dzubur poslovan covijek i da nema vremena za neke stvari u klubu ali se ne bi mjesao u rad direktora jer je direktor taj koji dovodi trenera a uz trenera i igraci koji se mogu podnjet novcano.U nas se Dzubur previse pitao u klubu i on je i dovodio i igrace i trenere a to ne ide tako.Nema jos nikakvih vijesto iz kluba ni u vezi trenera ni u vezi predsjednika i to me malo cini pesimistom ali i daje mi neki optimizam jer da je lose kao sto mislimo onda bi se javio neko iz kluba i kuko bi na sva zvona a to se jos nije desilo i to mi daje neku nadu ali me starh ove situacije.Svi koji dodju u klub,ne trebaju da gledaju licne interese a ima i takvih pojedinaca ali nek se dogovore i nek rade za dobro kluba.Svi ovi ljudi koji su se nabrajali da ce uci u Velez imaju para i ja shvatam da nece niko da daje svoje pare ali kad su vec pristali da pomognu klubu i da rade u njemu onda ne zna u cemu je problem.
Eto,ako iko sazna u gradu ili od nekih ljudi iz kluba sta se desava nek obajvi raji da se zna

Burbon
Kontakt:

Post Postao/la Burbon » 22 jun 2010, 10:18

Asim Škaljić na treningu u Brann Bergenu

slika

Uploaded with ImageShack.us
slika

slika

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 22 jun 2010, 11:34

Nadam se da ce potpisati, zbog njega jer zasluzuje, a s druge strane se nadam da nece, zbog nas, jer ga trebamo :mrgreen:
Support Velez, It's logical! ★

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 22 jun 2010, 14:41

slika
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 22 jun 2010, 14:51

Asimu Skaljicu je ovo zadnji voz da ode opet negdje vani i ja bi volio kad bi ostao i zelim mu puno srece a ako ne prodje zelim da se vrati u nas.Evo i Mrva je raskinuo ugovor sa Zeljom pa bi bilo dobro da se Mrva vrati u nas jer nam je igracki kadar jako siromasan,mora se priznat.A moje misljenje je da bi Mrva pomogao Velezu jer kad je igrao u Velezu vazda je bio medju boljim i nadam se da ce se vratit.
Jos nema nista ni od predsjednika ni od trenera i ako sam jucer nacuo da bi se i to moglo rjesit u ovoj sedmici ali sam pesimista pravi sto se tice toga ali se nadam da cu se prevarit.Mislim da je krajnje vrijeme da se srede stvari u klubu i da klub dobije i predsjednika i trenera

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.