Roger Federer za sve njegove fanove

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

public enemy no1.
Kontakt:

Re: Roger Federer za sve njegove fanove

Post Postao/la public enemy no1. » 22 jun 2010, 01:58

Virtu4l je napisao/la:
OTNYS_YNWA je napisao/la:
A_d_0 je napisao/la:najveci teniser u historiji.
Nije valjda :D
Naravno da nije, jeste najtrofejniji, ali najveći - nikada.
Da,najtrofejniji...
Da, SVI kazu da je najveci svih vremena...
Da,osvojio je sva 4 Grand Slama
Da,ima olimpijsko zlato
Da,ima titulu sa zavrsnog Mastersa
Da,uspio se vratiti u mecu u kojem je njegov protivnik kod 1:2 servirao za mec
Da,drzi rekord po uzastopnim polufinalima na Grand Slamovima
Da,njegovu igru smatraju jedinstvenom,jednostavnom i upravo zbog toga savrsenom
Da,rekao je da tenis nije poceo igrati zbog obaranja rekorda,vec - zato sto voli tu igru
Da,donirao je SAM veca sredstva za Haiti,nego svi ostali profesionalni ATP igraci zajedno
Da,uspio je u zivotu,kako privatnom tako i profesionalnom
Da,uzor je svim normalnim mladim ljudima
Da,to je on ...covjek koji nas svakog dana podsjeca kako je lijepo zivjeti u vremenu kada on igra..kad mozemo uzivati u njegovim potezima i epskim borbama s nadalom,djokovicem,roddickom,del potrom...
Nije najveci igrac u historiji?? Shvatas li kako je jadno ovo sto si rekao...
No dobro...i murray ce nekada osvojiti neki GS...za 7-8 godina...kad Federer vise ne bude igrao...samo,tada ce biti prekasno...tenis vise nece biti sport zbog kojeg sam promijenio 5 daljinskih upravljaca...steta!
Maria Kirilenko fan !

SAMO JEDAN KLUB !
SAMO JEDAN GRAD !

peRFection... love 18

kristian
Kontakt:

Post Postao/la kristian » 22 jun 2010, 02:22

federer nije osvojio nikad olimpijadu ako na federera mislis , tek sam procitao ovo :)

mirza_9
Kontakt:

Post Postao/la mirza_9 » 22 jun 2010, 02:28

kristian je napisao/la:federer nije osvojio nikad olimpijadu ako na federera mislis , tek sam procitao ovo :)
jest u dublu

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 22 jun 2010, 02:36

Go Roger!!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 jun 2010, 10:19

public enemy no1. je napisao/la:Da,najtrofejniji...
Da, SVI kazu da je najveci svih vremena...
Da,osvojio je sva 4 Grand Slama
Da,ima olimpijsko zlato
Da,ima titulu sa zavrsnog Mastersa
Da,uspio se vratiti u mecu u kojem je njegov protivnik kod 1:2 servirao za mec
Da,drzi rekord po uzastopnim polufinalima na Grand Slamovima
Da,njegovu igru smatraju jedinstvenom,jednostavnom i upravo zbog toga savrsenom
Da,rekao je da tenis nije poceo igrati zbog obaranja rekorda,vec - zato sto voli tu igru
Da,donirao je SAM veca sredstva za Haiti,nego svi ostali profesionalni ATP igraci zajedno
Da,uspio je u zivotu,kako privatnom tako i profesionalnom
Da,uzor je svim normalnim mladim ljudima
Da,to je on ...covjek koji nas svakog dana podsjeca kako je lijepo zivjeti u vremenu kada on igra..kad mozemo uzivati u njegovim potezima i epskim borbama s nadalom,djokovicem,roddickom,del potrom...
Nije najveci igrac u historiji?? Shvatas li kako je jadno ovo sto si rekao...
No dobro...i murray ce nekada osvojiti neki GS...za 7-8 godina...kad Federer vise ne bude igrao...samo,tada ce biti prekasno...tenis vise nece biti sport zbog kojeg sam promijenio 5 daljinskih upravljaca...steta!
Jadno ili ne, tako je. Kakve veze ima Murray sa ovim? Ja ga nigdje ne spomenuh.

Da je Sampras za konkurenciju imao Roddicka, Philippoussisa, Gonzaleza, Soderlinga, balavce Đokovića, Murraya, pa osvojio bi ih najmanje 25.

Agassi (8), Edberg (6), Courier (4), Pioline (0), Ivanišević (1), Becker (6), Chang (1), Rafter (2), Moya (1). Mislim da ovo zvuči mnogo uvjerljivije, da napomenem, u zagradi je broj Grand Slam titula kod navedenih igrača. Uporedi ih sa Federerovom konkurencijom, pametnom bi bilo dosta!
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

public enemy no1.
Kontakt:

Post Postao/la public enemy no1. » 22 jun 2010, 15:19

a covjece kako ne shvatas.... ne moze se konkurencija shvatati na nacin protiv koga igras...
Da,Sampras je igrao protiv Beckera,Couriera,Edberga...
Da te podsjetim da je vecina ovih igraca svoje trofeje osvojila krajem osamdesetih godina,znaci prije dolaska Samprasa...To je isto ko da ja kazem da je konkurencija Federeru bio Sampras a ljudi odigrali jedan jedini mec..
Svi su oni bili skoro tridesetogodisnjaci kad je na scenu stupio Sampras...Njegov jedini,pravi,istinski protivnik je bio Agassi...
Govoriti da Federer nije imao konkurenciju kad je zapocinjao karijeru je glupo.Ako Roddick od prije 7 godina,Hewitt od prije 7 godina i Agassi od prije 7 godina nisu istinska konkurencija onda ja ne znam sta je..
Govorim ti..100% da Federera nije bilo svjetskim tenisom bi tada dominirali Hewitt i Roddick..
Al' dolazimo poslije toga na ostale igrace..Jedini igrac kojeg ja priznajem kao dostojnog Fedexovog takmaca je Nadal... i to znamo zbog cega.Jbg svi ostali ga mogu nekad pobjediti al u presudnim momentima je Roger taj koji odnosi trofeje..U prilog ovome govori da od vremena kad je Roger prvi put postao No 1. samo jedna osoba ga je uspjela prestici na tom mjestu.
Ili cemo da govorimo o zadnje 2 godine.
Da li su konkurencija sadasnji Nadal,Djokovic,Murray,Davydenko,Del Potro... naravno da jesu ali je opet federer u zadnje dvije godine..od RG 2008 do RG 2010 svih 8 puta bio u finalima GS turnira..a pretpostavljalo se da je taj period najgori u dosadasnjoj njegovoj karijeri...
Ali ipak za mene najvazniji podatak za NAJVECEG SVIH VREMENA je taj da Sampras ma koliko dobar bio NIKAD nije osvojio RG...za mene dovoljan podatak da o njemu ne govorim kao o najvecem..
Jos se sjecam jucerasnjeg komentara nakon meca Federer - Falla :"Zato su najveci-najveci,a dobri samo dobri"
Murraya sam ti spomenuo zato sto znam da ga gotivis pa da te malo naljutim :D :D :D :D
Maria Kirilenko fan !

SAMO JEDAN KLUB !
SAMO JEDAN GRAD !

peRFection... love 18

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 jun 2010, 16:41

Rafael Nadal 14 - 7 Roger Federer

Tako biva kad dođe konkurencija...
Voli te tvoje Sarajevo.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 22 jun 2010, 16:57

Virtu4l je napisao/la:Rafael Nadal 14 - 7 Roger Federer

vecinu tih pobjeda nadal je ostvario kad je bio na vrhuncu a roger u slaboj formi,tj. one sezone kada je nadal zavrsio 1. na ATP listi...

ali..eto kad vec ovo spominjem..jos jedan od dokaza koliko je federer velik, tj da je najveci..i te godine kada nije igrao najbolji tenis isao je do same zavrsnice skoro svih turnira....zato su bili cesti ti dueli sa nadalom koji je tad na vrhuncu bio

za razliku od recimo nadala....jbg da je nadal prosle sezone bar pola turnira uso u zavrsnicu turnira gdje je najcesce roger bio..sta misli bil ovaav omjer bio..al eto nadal je ranije ispadao pa i dueli su rijetki bili :D

ne kazu dzaba za rogera....POETRY IN MOVEMENT...SIMPLY THE BEST
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

public enemy no1.
Kontakt:

Post Postao/la public enemy no1. » 22 jun 2010, 19:24

Virtu4l je napisao/la:Rafael Nadal 14 - 7 Roger Federer

Clay courts: Nadal 10–2 to je to..
na svim ostalim podlogama je malo drugaciji omjer...
Maria Kirilenko fan !

SAMO JEDAN KLUB !
SAMO JEDAN GRAD !

peRFection... love 18

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 22 jun 2010, 19:28

haha vidim porede se Federer i Nadal,to ti je kad poredis Zidana i Gattusa :D
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Bečki Kongres
Kontakt:

Post Postao/la Bečki Kongres » 22 jun 2010, 19:32

Meni je Pete Sampras najdraži, no ipak je Fedex najveći i najbolji svih vremena. Nadal ima priliku da ga skine sa trona, ali čisto sumnjam da će to uspjeti, jer onakav čovjek i sportista se javlja jednom u x godina.

public enemy no1.
Kontakt:

Post Postao/la public enemy no1. » 22 jun 2010, 19:38

Sampras o Federeru.... pa vi pricajte sta hocete!
Maria Kirilenko fan !

SAMO JEDAN KLUB !
SAMO JEDAN GRAD !

peRFection... love 18

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 23 jun 2010, 10:10

public enemy no1. je napisao/la:
Sampras o Federeru.... pa vi pricajte sta hocete!
Tako to ide sa velikanima, a svi znaju koliki je gospodin Pete Sampras.

Ja sam ti gore naveo razloge zašto je Pete najveći svih vremena, ti mi pišeš o Hewittu i Agassiju, koji imaju veoma malo veze sa ovim, a zaboravljaš na možda jedine igrače koji su koliko-toliko bili konkurentni, Safin i Nalbandian. Međutim, to su igrači koji vole život i sve ono što im pruža status zvijezde, zato i nisu napravili nešto više u tenisu.

Kada su Murray, Nadal i Đoković bili u formi, Federer je bio u banani i to je najbolji pokazatelj šta je konkurencija. Sampras je sa druge strane konstantno ima konkurenciju 4-5 vrhunskih igrača.
Voli te tvoje Sarajevo.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 23 jun 2010, 11:09

Titulirati nekog da je najveći u nečemu nije nimalo zahvalno jer uvijek ima razloga za i protiv.

Lično po meni je najbolji igrač svih vremena Pete Sampras ( jasno da on to neće reći sam za sebe , nije on McEnroe ), stariji će reći da je to Borg, drugi reći će da su to Federer ili možda Nadal, neko preferira Agassija .....

Nepobitne su činjenice da je Pete imao u svojoj eri mnogo jaču konkurenciju od Federera, da je najbolji igrač na travi svih vremena, da je bio odličan igrač na tvrdoj podlozi, da je Federer mnogo bolji igrač od njega na zemlji....

Nepobitne su činjenice da je Fed najuspješniji teniser svih vremena , jedan od najboljih na tvrdoj podlozi, odličan igrač na travi , teniser sa najviše osvojenih GS turnira, da tokom 03,04,05,06, nije imao jaku konkurenciju, da ima negativan omjer sa Nadalom ( 2:10 na zemlji, 5:4 na ostalim podlogama )......

Nepobitne su činjenice da je Rafa već sada najbolji igrač na zemlji svih vremena, da je osvojio najviše mastersa svih vremena, da u finalima GS protiv Feda ima omjer 5:2 odnosno da je tukao Feda na svim podlogama a ovaj njega nije na RG, da je vrijeme pred njim....

Nepobitne su činjenice da je Borg jedini nekoliko puta osvojio RG i Wimbledon tokom jedne godine, da je imao relativno kratku karijeru i da je tokom nje osvojio mnogo, da bi imao više osvojenih GS turnira da nije naprasno otišao, da je imao McEnroea za protivnika......

Nepobitne su činjenica da je Agassi imao relativno najdužu uspješnu karijeru ( osvojio GS u poznim godinama ), da je osvojio mislim 17 ili 18 mastersa ( samo Nadal ima više ), da je igrao u eri Samprasa, Mustera,Beckera, Couriera, da je imao velike uspone i padove u svojoj karijeri .....

Iker C
Kontakt:

Post Postao/la Iker C » 23 jun 2010, 11:16

Joj što ne mogu više ovih priča ko je najbolji svih vremena, valjda rezultati nešto govore. A rivalstvo između Federera i Nadala je izdignulo tenis na jednu veću razinu. Da budem iskren ja navijam i za Rafu i Federera jer su prije svega sportisti za primjer a ne kao npr. Nole ili Soderling.
FEDERER= KLOC

Bečki Kongres
Kontakt:

Post Postao/la Bečki Kongres » 23 jun 2010, 11:20

Iker C je napisao/la:Joj što ne mogu više ovih priča ko je najbolji svih vremena, valjda rezultati nešto govore. A rivalstvo između Federera i Nadala je izdignulo tenis na jednu veću razinu. Da budem iskren ja navijam i za Rafu i Federera jer su prije svega sportisti za primjer a ne kao npr. Nole ili Soderling.
A šta to fali Noletu? To on nije sportista za primjer? Šta je to sa Soderlingom? Uputi nas. Aludiraš li na neko stanje van terena ili taj "one hit wonder" što bi mnogi rekli? Nole je, željeli to neki priznati ili ne, momak koji igra najljepši tenis. Davno su govorili za njega da će biti broj 1. kada se Fedex umirovi. Da, Nadal je tu, ali činjenica da je Nole malo opao nakon promjene reketa, te nakon nedovoljno pripremljenosti je druga stvar. Stručnjaci(neki ljudi koji se bolje i od tebe i od mene razumiju u tenis) su ustanovili da Nole zna 4-5 poteza unaprijed, a Fedex 7 Ostali su na 2. Zato smatraju Fedexom velikim i najvećim, te ga porede sa velikim mozgom Garrijem Kasparovom.

Iker C
Kontakt:

Post Postao/la Iker C » 23 jun 2010, 11:30

Bečki Kongres je napisao/la:
Iker C je napisao/la:Joj što ne mogu više ovih priča ko je najbolji svih vremena, valjda rezultati nešto govore. A rivalstvo između Federera i Nadala je izdignulo tenis na jednu veću razinu. Da budem iskren ja navijam i za Rafu i Federera jer su prije svega sportisti za primjer a ne kao npr. Nole ili Soderling.
A šta to fali Noletu? To on nije sportista za primjer? Šta je to sa Soderlingom? Uputi nas. Aludiraš li na neko stanje van terena ili taj "one hit wonder" što bi mnogi rekli? Nole je, željeli to neki priznati ili ne, momak koji igra najljepši tenis. Davno su govorili za njega da će biti broj 1. kada se Fedex umirovi. Da, Nadal je tu, ali činjenica da je Nole malo opao nakon promjene reketa, te nakon nedovoljno pripremljenosti je druga stvar. Stručnjaci(neki ljudi koji se bolje i od tebe i od mene razumiju u tenis) su ustanovili da Nole zna 4-5 poteza unaprijed, a Fedex 7 Ostali su na 2. Zato smatraju Fedexom velikim i najvećim, te ga porede sa velikim mozgom Garrijem Kasparovom.
Spomenuo sam Noleta radi njegovih sumljivih predaja mečeva, ali što je pozitivno u zadnje vrijeme to više ne radi, te također što uvijek želi biti u centru pažnje šaleći se na tuđi račun( Nekada je to smiješno a ne nekad neukusno). A Soderling je kao što je i sam Rafa rekao postaje sve bolji igrač ali i čovjek. Prije par godina posebno na Wimbledonu je provocirao svoje protivnike. Također zaboravio sam spomenuti u nesportiste i Rodicka.
FEDERER= KLOC

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 23 jun 2010, 14:03

Mister No je napisao/la:Titulirati nekog da je najveći u nečemu nije nimalo zahvalno jer uvijek ima razloga za i protiv.

Lično po meni je najbolji igrač svih vremena Pete Sampras ( jasno da on to neće reći sam za sebe , nije on McEnroe ), stariji će reći da je to Borg, drugi reći će da su to Federer ili možda Nadal, neko preferira Agassija .....

Nepobitne su činjenice da je Pete imao u svojoj eri mnogo jaču konkurenciju od Federera, da je najbolji igrač na travi svih vremena, da je bio odličan igrač na tvrdoj podlozi, da je Federer mnogo bolji igrač od njega na zemlji....

Nepobitne su činjenice da je Fed najuspješniji teniser svih vremena , jedan od najboljih na tvrdoj podlozi, odličan igrač na travi , teniser sa najviše osvojenih GS turnira, da tokom 03,04,05,06, nije imao jaku konkurenciju, da ima negativan omjer sa Nadalom ( 2:10 na zemlji, 5:4 na ostalim podlogama )......

Nepobitne su činjenice da je Rafa već sada najbolji igrač na zemlji svih vremena, da je osvojio najviše mastersa svih vremena, da u finalima GS protiv Feda ima omjer 5:2 odnosno da je tukao Feda na svim podlogama a ovaj njega nije na RG, da je vrijeme pred njim....

Nepobitne su činjenice da je Borg jedini nekoliko puta osvojio RG i Wimbledon tokom jedne godine, da je imao relativno kratku karijeru i da je tokom nje osvojio mnogo, da bi imao više osvojenih GS turnira da nije naprasno otišao, da je imao McEnroea za protivnika......

Nepobitne su činjenica da je Agassi imao relativno najdužu uspješnu karijeru ( osvojio GS u poznim godinama ), da je osvojio mislim 17 ili 18 mastersa ( samo Nadal ima više ), da je igrao u eri Samprasa, Mustera,Beckera, Couriera, da je imao velike uspone i padove u svojoj karijeri .....
To bi bilo to ;)
Voli te tvoje Sarajevo.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 23 jun 2010, 14:28

[youtube][/youtube]

Ne znam jel mogu biti objektivan al i federer i nadal su bolji igraci od svih navedenih za mene....Q bi sampras osvajo pored federera i nadala....

dakle dva najbolja igraca svih vremena za mene su federer i nadal...

mislim oko drugog mjesta se jos mozete sporiti i diskutovat al oko prvog nema dileme

ROGER THE GREAT 8-)
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 23 jun 2010, 14:39

Ma nisi ti gledao niti jednog, niti drugog, a ni trećeg. Samo ono što ti Medina Šehić pripremi na BHT dnevniku.
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.