SP - Grupa A
Moderator/ica: admin
Re: SP - Grupa A
Za Gallasa, Abidala i Henryja reprezentacija je prošlost
Ružna epizoda koja je rezultirala odbijanjem treninga u južnoafričkom kampu francuskih nogometaša, dobila je krivce.
Pred novinarima ih je razotkrio glavni tajnik Francuskoga nogometnog saveza (FFF) Henri Monteil.
- Tri ili četiri lidera reprezentacije zaslužni su za našu sramotu. Natjerali su ostatak momčadi za sobom u štrajk. To su William Gallas, Eric Abidal i Thierry Henry. To su igrači koji više nikad neće zaigrati za Francusku na Svjetskom prvenstvu, skupa sa svojim prijateljem Anelkom - oštro je prokazao krivce glavni tajnik dodavši potom:
- Pojedini su mlađi igrači dolazili izborniku. Plakali su i ispričavali se na onome što se dogodilo!
Vrlo je izvjesno da su četvorica spomenutih nogometaša završili sa svojim reprezentativnim karijerama, te da će ta mjera obvezivati i Domenechova nasljednika Laurenta Blanca. Gallas i Henry su 33-godišnjaci, Anelka i Abidal dvije godine mlađi.
Posebice je to nepriličan kraj za Henryja, koji je reprezentaciji dao fantastičan doprinos na Svjetskim prvenstvima 1998. (pobjeda) i 2006. (finale), kao i na Euru 2000. godine, na kojem su Francuzi također uzeli naslov. Radi se i o najboljem strijelcu u povijesti francuske reprezentacije.
- Francuska se suočava s nogometnom katastrofom. Ne stoga jer je izgubljena nogometna utakmica, u pitanju je moralna katastrofa. Nogometaši su okaljali imidž Francuske - poručila je igračima ministrica sporta u Vladi Republike Francuske Roselyne Bachelot.
Izvjesno je također da je kapetanska karijera Patricea Evre u reprezentaciji trajala samo pet utakmica, te da će mu vrpca biti oduzeta trajno. Iz reprezentacije, kako zasad stvari stoje, neće biti otpisan, ali gotovo sigurno neće nastupiti u trećem dvoboju Francuza na SP-u, današnjem srazu protiv Južne Afrike u Bloemfonteinu.
Izbornik Raymond Domenech u ponedjeljak je izjavio da će sastav od lojalnih igrača odrediti na dan utakmice.
Ružna epizoda koja je rezultirala odbijanjem treninga u južnoafričkom kampu francuskih nogometaša, dobila je krivce.
Pred novinarima ih je razotkrio glavni tajnik Francuskoga nogometnog saveza (FFF) Henri Monteil.
- Tri ili četiri lidera reprezentacije zaslužni su za našu sramotu. Natjerali su ostatak momčadi za sobom u štrajk. To su William Gallas, Eric Abidal i Thierry Henry. To su igrači koji više nikad neće zaigrati za Francusku na Svjetskom prvenstvu, skupa sa svojim prijateljem Anelkom - oštro je prokazao krivce glavni tajnik dodavši potom:
- Pojedini su mlađi igrači dolazili izborniku. Plakali su i ispričavali se na onome što se dogodilo!
Vrlo je izvjesno da su četvorica spomenutih nogometaša završili sa svojim reprezentativnim karijerama, te da će ta mjera obvezivati i Domenechova nasljednika Laurenta Blanca. Gallas i Henry su 33-godišnjaci, Anelka i Abidal dvije godine mlađi.
Posebice je to nepriličan kraj za Henryja, koji je reprezentaciji dao fantastičan doprinos na Svjetskim prvenstvima 1998. (pobjeda) i 2006. (finale), kao i na Euru 2000. godine, na kojem su Francuzi također uzeli naslov. Radi se i o najboljem strijelcu u povijesti francuske reprezentacije.
- Francuska se suočava s nogometnom katastrofom. Ne stoga jer je izgubljena nogometna utakmica, u pitanju je moralna katastrofa. Nogometaši su okaljali imidž Francuske - poručila je igračima ministrica sporta u Vladi Republike Francuske Roselyne Bachelot.
Izvjesno je također da je kapetanska karijera Patricea Evre u reprezentaciji trajala samo pet utakmica, te da će mu vrpca biti oduzeta trajno. Iz reprezentacije, kako zasad stvari stoje, neće biti otpisan, ali gotovo sigurno neće nastupiti u trećem dvoboju Francuza na SP-u, današnjem srazu protiv Južne Afrike u Bloemfonteinu.
Izbornik Raymond Domenech u ponedjeljak je izjavio da će sastav od lojalnih igrača odrediti na dan utakmice.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
- Neprilagodjen
- Kontakt:
Urugvaj i Mexico ce odigrati nerijeseno da sigurno prodju u drugi krug jer je velika finansijska nagrada za to,a Argentine se ne boji vise niko,Bolivija im je utrpala 6 golova u kvalifikacijama.
- Nail for Real
- Kontakt:
EvropskoHOPLIT je napisao/la:Siguran sam da će Mexico i Urugvaj odigrati nerješeno, odgovora obema repkama. Bit će to jedna revijalna utakmica.
Btw, ko se sjeća EP 2004 (ili je to bilo na SP 2002?) i one utakmice Danska: Švedska 2:2 koja je poslala kući Italiju?![]()
![]()
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.
Dosli smo do zadnjega treceg kola na ovome SP.Prvo krecemo sa grupom A danas od 16:00.
Sastaju se Mexico-Uruguay i France-JAR.
Prva tekma digla je mnogo prasine poslednjih dana.Da li ce se ici na neresen rezultat pa da obe repke sigurno idu dalje ili ce se ici na pobedu pa se osluskivati drugi mec.Mnogo je pitanja na koje ce mo dobeti odgovor oko 18:00.
Sastav Meksika za danas:
Perez.Rodrigez,Salcido,Marquez,Osorio,Torrado,Franco,Blanco,,Moreno,Dos Santos,Guardado
Sastav Urugvaja:
Muslera,Fucile,Lugano,Victorino,Cavani,Suarez,Forlan,A.Pereira,M.Pereira,Perez,Rios
Sudija:Viktor Kassai(Madjarska)
Stadion:Royal Bafokeng(Rustenburg)
Temperatura.19 C
Po sastavima obe repke izvele skoro najjace sastave danas,u mecu koji ne bi mogao da promeni puno toga,ali sa druge stane i moze.Valjda ce biti dobra tekma,samo je steta sto pocinju u isto vreme pa ce se jedna gledati u snimku.
Drugma tekma donosi nam sudar Francuske-JAR.Da li ce Afrika biti prvi domacin SP-a koji nije prosao grupu?Da li ce Francuzi ponovo podbaceti na SP?To su samo neka pitanja pred ovaj mec.
Izgledi su da ce obe ekipe ispasti no Francuzi se nece predati tako lako.Iako sa problemima izjavljuju kako zele da sa pobedom zavrse grupu,te se nadaju prolasku dalje,no da li ce tako i biti?
Sastav Trikolora:
Lloris,Sagna,Gallas,Ribery,Gourcuff,Gignac,Cisse,Squillaci,Diarra,Diaby,Clichy
Sastav Bafana Bafane
Jospehs,Masilela,Mokoena,Ngcongca,Sibaya,Tshabalala,Mphela,Pienaar,Parker,Khumalo,khuboni
Sudija:Oscar Ruiz (Colombia)
Stadion:Mangaung/Bloemfontein-Free State Stadium
Temperatura:15 C
Sad se samo treba odluceti koju tekmu gledati sada a koju veceras u snimku.
Sastaju se Mexico-Uruguay i France-JAR.
Prva tekma digla je mnogo prasine poslednjih dana.Da li ce se ici na neresen rezultat pa da obe repke sigurno idu dalje ili ce se ici na pobedu pa se osluskivati drugi mec.Mnogo je pitanja na koje ce mo dobeti odgovor oko 18:00.
Sastav Meksika za danas:
Perez.Rodrigez,Salcido,Marquez,Osorio,Torrado,Franco,Blanco,,Moreno,Dos Santos,Guardado
Sastav Urugvaja:
Muslera,Fucile,Lugano,Victorino,Cavani,Suarez,Forlan,A.Pereira,M.Pereira,Perez,Rios
Sudija:Viktor Kassai(Madjarska)
Stadion:Royal Bafokeng(Rustenburg)
Temperatura.19 C
Po sastavima obe repke izvele skoro najjace sastave danas,u mecu koji ne bi mogao da promeni puno toga,ali sa druge stane i moze.Valjda ce biti dobra tekma,samo je steta sto pocinju u isto vreme pa ce se jedna gledati u snimku.
Drugma tekma donosi nam sudar Francuske-JAR.Da li ce Afrika biti prvi domacin SP-a koji nije prosao grupu?Da li ce Francuzi ponovo podbaceti na SP?To su samo neka pitanja pred ovaj mec.
Izgledi su da ce obe ekipe ispasti no Francuzi se nece predati tako lako.Iako sa problemima izjavljuju kako zele da sa pobedom zavrse grupu,te se nadaju prolasku dalje,no da li ce tako i biti?
Sastav Trikolora:
Lloris,Sagna,Gallas,Ribery,Gourcuff,Gignac,Cisse,Squillaci,Diarra,Diaby,Clichy
Sastav Bafana Bafane
Jospehs,Masilela,Mokoena,Ngcongca,Sibaya,Tshabalala,Mphela,Pienaar,Parker,Khumalo,khuboni
Sudija:Oscar Ruiz (Colombia)
Stadion:Mangaung/Bloemfontein-Free State Stadium
Temperatura:15 C
Sad se samo treba odluceti koju tekmu gledati sada a koju veceras u snimku.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Hehe, levat znaci totalno promjenio sastav. Samo jadni Henry nikad zaigrat od pocetka. 

Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Pobjediti će ako Bog da Francuzi.
- Grbavica moj zivot
- Kontakt:
Zar stvarno neko msili da Francuzi mogu pobjediti JAR mislim i meni su bili dragi ali ne treniranje svade j.e.b.o raju iz haustora kakvo ce to rasulo biti niko nikom nece dat lopte
bar ja tako mislim

svoj ti pos'o !
Mogu i pobjediti će ako Bog da.
-
- Kontakt:
Volio bih da Mexico pobijedi samo da vidim u osmini finala odličan meč između Uruguaya i Argentine.
ja neznam sta je llorisu na SPu
prije SPa mozda i najbolji golman u europi, na SPu obicni kloc

A što dobi ova Francuska
Nevjerovatno od koga gube.

Nevjerovatno od koga gube.

gourcuff iskljucen!
al bas uzivam u dvije-tri stvari...
uzivam kad svi ponizuju FRA rukometase... uzivam uzivam i nemogu vam reci koliko mi je drago za ovu blamazu platinijevih "sampiona". Nikad oni vise sebi nece doci aBda. Doduse smislice ovi mafijasi kako da pomognu rukometasima. Vjerovatno ce ono tamo prvenstvo igrat se u FRA ili ce finale LP biti u Parizu. Yebo ih i platini i blater i euzebio i onaj celavi zuzzuu
uzivam kad svi ponizuju FRA rukometase... uzivam uzivam i nemogu vam reci koliko mi je drago za ovu blamazu platinijevih "sampiona". Nikad oni vise sebi nece doci aBda. Doduse smislice ovi mafijasi kako da pomognu rukometasima. Vjerovatno ce ono tamo prvenstvo igrat se u FRA ili ce finale LP biti u Parizu. Yebo ih i platini i blater i euzebio i onaj celavi zuzzuu

Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."
-
- Kontakt:
Jeste bio udarac laktom u glavu prilikom zračnog duela, ali ne znam da li je baš za crveni karton. Ne znam da li je bilo neke namjere da se povrijedi protivnički igrač, no sudija je tako odlučio i to je to.
a ima da ih i mi naguzimo 

Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."
Za sve je kriva Irska gatara

Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
I Villa je trebao onda dobiti crveni, a ionako mu prijeti kazna neka.
Bye France.
Bye France.
sad mi drago sto sam odigrao X2Neutral je napisao/la: Bye France.

-
- Kontakt:
A ja igrao manje od 5 žutih kartona. Nije pao niti jedan.steve-o je napisao/la:sad mi drago sto sam odigrao X2Neutral je napisao/la: Bye France.
Francuska treba automehaničaru da promijeni dijelove, jer ovako se ne može igrati ni protiv dječice sa poligona.
Ja sam tipovao na FR i UR da ce u 1/8 finala.., bas sam truba zesca!
Steta sto Irci nisu tu umesto Anrijeve ruke, bar bi fudbal gledali, ovako smor... Grande Nation je smesan tim!
Sudija NULA! Ako je ono cveni karton, onda je Safet profi trener!

Steta sto Irci nisu tu umesto Anrijeve ruke, bar bi fudbal gledali, ovako smor... Grande Nation je smesan tim!
Sudija NULA! Ako je ono cveni karton, onda je Safet profi trener!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.