FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- Stole iz Bora
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Darijo Rudelić se prikljucio pripremama u Fojnici. To je igrac koji je vec jednom bio na probi u Zelji i to pred pocetak proljetnog dijela prvenstva kad smo bili na pripremama u Vojvodini.
AMAR OSIM
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
Svaka čast. Šteta što nema više takvih navijača.zijadp je napisao/la:Ja sam navijč Sarajevo, al ne onaj koji je sretan kada Željo izgubi.
Ista je priča bila nama prošle godine kada smo trebali igrati sa Clujom,te jaki ,pa jedu loptu i ovi naši na početku utakmice na koševu se usrali, međutim malo kasnije su dobro parirali i umalo ne napravismo iznenađenje.
Prema tome za dorobit BH fudbala samo jak Željo i jako Sarajevo.
Glavu gore i sretno pa da prođete dalje.
Stole, šta ogra taj Rudelić ? Obraduj me pa reci da je napadač.
odbrana...Dino_TM je napisao/la: Stole, šta ogra taj Rudelić ? Obraduj me pa reci da je napadač.
http://www.transfermarkt.de/en/darijo-r ... 66070.html
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
Čak iako bude loš rezultat, treba napuniti Koševo, ali nezz, puno je 'navijača' koji dolaze samo kad su rezultati dobri. Inače, sve ispod 25 000 bi bilo bruka.Pirke_TM87 je napisao/la:
Ovako nesto i protiv Hapoela
-
Pirke_TM87
- Kontakt:
Hoće li Lazar Popović uspijeti ono što nije Lionel Messi?
Prošle je sezone Enyeama zabio pet golova sa bijele tačke za Hapoel iz Tel Aviva, u sezoni u kojoj je taj klub osvojio duplu krunu
Protivnik Željezničara u drugom pretkolu Lige prvaka izaraelski Hapoel Tel Aviv prema njemačkom "transfermarkt.de" (specijaliziranom web-portalu za procjenu vrijednosti nogometaša) ima igrački kadar vrijedan 13.4 miliona eura! Prema istom izvoru, Plavi sa Grbavice vrijede 5.4 miliona eura.
Najskuplji igrač Izraelaca je golman koji je prije desetak dana ukrotio Lionela Messija, na utakmici prvog kola Mundijala u Južnoj Africi kada su se sastali Argentina i Nigerija (1:0). Radi se o golmanu Vincentu Enyeamau (27) koji prema "transfermarkt.de" vrijedi 2.000.000 eura.
Nakon fantastične predstave protiv Argentine, Enyeamaina cijena je sigurno porasla, a odmah se počelo špekulisati o njegovom prelasku u redove engleskog West Hama. Nigerijski golman je krajem prošle sezone bio na korak do prelaska u londonski Arsenal, ali Arsen Wenger nije želio platiti 2.3 miliona eura koliko je tada tražio Hapoel. Bilo je to nakon sezone u kojoj je Enyeama sjajno branio, a zabio je i tri gola iz penala.
Prošle je sezone Enyeama zabio pet golova sa bijele tačke za Hapoel iz Tel Aviva, u sezoni u kojoj je taj klub osvojio duplu krunu. Nema sumnje da bi Plavima sa Grbavice itekako išlo u prilog da Enyeama, nakon sjajne role na Mundijalu, promijeni klub. Pogotovo zbog činjenica da na klupi Hapoela trenutno sjede dva prilično neiskusna golmana, Nila Abarbanela (23) i Borisa Kleymana (19).
U suprotnom, bit će vrlo interesantno vidjeti hoće li Lazaru Popoviću ili Damiru Rovčaninu poći za rukom ono što nije Lionelu Messiju - savladati fantastičnog Enyeama. Pogledajte duel Enyeama - Messi koji je završio 4:0 u korist fantastičnog golmana Nigerije, kojeg bi u julu mjesecu uživo mogli gledati na djelu i poklonici nogometa u BiH...
Prošle je sezone Enyeama zabio pet golova sa bijele tačke za Hapoel iz Tel Aviva, u sezoni u kojoj je taj klub osvojio duplu krunu
Protivnik Željezničara u drugom pretkolu Lige prvaka izaraelski Hapoel Tel Aviv prema njemačkom "transfermarkt.de" (specijaliziranom web-portalu za procjenu vrijednosti nogometaša) ima igrački kadar vrijedan 13.4 miliona eura! Prema istom izvoru, Plavi sa Grbavice vrijede 5.4 miliona eura.
Najskuplji igrač Izraelaca je golman koji je prije desetak dana ukrotio Lionela Messija, na utakmici prvog kola Mundijala u Južnoj Africi kada su se sastali Argentina i Nigerija (1:0). Radi se o golmanu Vincentu Enyeamau (27) koji prema "transfermarkt.de" vrijedi 2.000.000 eura.
Nakon fantastične predstave protiv Argentine, Enyeamaina cijena je sigurno porasla, a odmah se počelo špekulisati o njegovom prelasku u redove engleskog West Hama. Nigerijski golman je krajem prošle sezone bio na korak do prelaska u londonski Arsenal, ali Arsen Wenger nije želio platiti 2.3 miliona eura koliko je tada tražio Hapoel. Bilo je to nakon sezone u kojoj je Enyeama sjajno branio, a zabio je i tri gola iz penala.
Prošle je sezone Enyeama zabio pet golova sa bijele tačke za Hapoel iz Tel Aviva, u sezoni u kojoj je taj klub osvojio duplu krunu. Nema sumnje da bi Plavima sa Grbavice itekako išlo u prilog da Enyeama, nakon sjajne role na Mundijalu, promijeni klub. Pogotovo zbog činjenica da na klupi Hapoela trenutno sjede dva prilično neiskusna golmana, Nila Abarbanela (23) i Borisa Kleymana (19).
U suprotnom, bit će vrlo interesantno vidjeti hoće li Lazaru Popoviću ili Damiru Rovčaninu poći za rukom ono što nije Lionelu Messiju - savladati fantastičnog Enyeama. Pogledajte duel Enyeama - Messi koji je završio 4:0 u korist fantastičnog golmana Nigerije, kojeg bi u julu mjesecu uživo mogli gledati na djelu i poklonici nogometa u BiH...
- Fk_zeljo_1921
- Kontakt:
850 maraka SAMO put sa centrotransom, + takse i ostalo... Ko ima bujrum 
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan
-
Admiral_TM87
- Kontakt:
Savladace ga ovaj kardum
, ako uopste bude ovaj branio valjda ce otici, a ode im i ovaj stoper da silva u lille za 2,5 mil eura
Zadnja izmjena: Admiral_TM87, dana/u 22 jun 2010, 19:02, ukupno mijenjano 1 put.
Fino, fino porast' će ta cifra još....fromeL je napisao/la:Moj jaran iz Centrotransa kaze da se vec javilo za kartu oko 25 ljudi!Fk_zeljo_1921 je napisao/la:850 maraka SAMO put sa centrotransom, + takse i ostalo... Ko ima bujrum
1996
-
ultracimanija
- Kontakt:
-
dark_devil
- Kontakt:
Ma libo me racku imamo mi lazu ako oni nama zabiju 2 mi lazo ce njima 4 ako oni nama 4 lazo ce njima zabit 8plava_pruga je napisao/la:
Sve nam je jasno![]()
- cinclatorTM
- Kontakt:
Da ne govorim kako bi bilo da se igra u Dolini, sta je s tim Kardumom gdje je taj novinar ss.b ima li kakvih info?
Zeljo mi te volimo, kako god zavrsio...
- partibrejker1921
- Kontakt:
Evo sad s treninga ''Plavih''. Igrači su bili podijeljeni u 4 ekipe po 9 igrača. U onoj ''udarnoj'' su igrali: Karić, Višća, Radovanović, Bogičević, Mešić, Ćulum, Svraka, Bešlija, Spahić. Baš sve golove dao je Bajro koji je stvarno odličan igrač, makar protiv one neuigrane odbrane djeluje kao klasa. Višća igra desnog beka ali onog vrlo ofanzivnog. Bogičević je izgleda ozbiljnije povrijedio zglob desne noge, otišao je šepajući. Svraka sebičan da te Bog sačuva, Bešlija igrao kao da mu je 17 godina, leti za svakom loptom, aferim mu.
Od ostalih, treba spomenuti onog Mujkanovića kojem smo se prošle godine svi smijali. Dečko je uistinu mnogo napredovao i mislim da će ga zadržati. Zeba dao go s centra igrališta onom Kariću kojem el generale stalno psuje jer se ne zna javiti kad istrčava. Mešanović je trenirao ali mislim da je Alen odigrao svoje, nije se s loptom sastao. Bajro je definitivno bolji.
Berak je definitivno Perak, i njega sam vidio. Kardum prosječan, nikakvo pojačanje...I da, ima neki mladić kojeg zovu Amar, dečko je fenomenalan, sigurno klasa...Ne znam kako se preziva....Eto, to je uglavnom to.
Na treningu stotinjak ljudi, mahom domaćih poštivalaca i ljubitelja plavog velikana. Priča se da je u subotu utakmica s Olimpikom...Eto...
Od ostalih, treba spomenuti onog Mujkanovića kojem smo se prošle godine svi smijali. Dečko je uistinu mnogo napredovao i mislim da će ga zadržati. Zeba dao go s centra igrališta onom Kariću kojem el generale stalno psuje jer se ne zna javiti kad istrčava. Mešanović je trenirao ali mislim da je Alen odigrao svoje, nije se s loptom sastao. Bajro je definitivno bolji.
Berak je definitivno Perak, i njega sam vidio. Kardum prosječan, nikakvo pojačanje...I da, ima neki mladić kojeg zovu Amar, dečko je fenomenalan, sigurno klasa...Ne znam kako se preziva....Eto, to je uglavnom to.
Na treningu stotinjak ljudi, mahom domaćih poštivalaca i ljubitelja plavog velikana. Priča se da je u subotu utakmica s Olimpikom...Eto...
amar vladavic...ako se dobro sjecam...partibrejker1921 je napisao/la:Evo sad s treninga ''Plavih''. Igrači su bili podijeljeni u 4 ekipe po 9 igrača. U onoj ''udarnoj'' su igrali: Karić, Višća, Radovanović, Bogičević, Mešić, Ćulum, Svraka, Bešlija, Spahić. Baš sve golove dao je Bajro koji je stvarno odličan igrač, makar protiv one neuigrane odbrane djeluje kao klasa. Višća igra desnog beka ali onog vrlo ofanzivnog. Bogičević je izgleda ozbiljnije povrijedio zglob desne noge, otišao je šepajući. Svraka sebičan da te Bog sačuva, Bešlija igrao kao da mu je 17 godina, leti za svakom loptom, aferim mu.
[youtube][/youtube]
i opet
igrati LP na Grbavici? ima li iko da je to očekivao prije godinu dana??? nisam ni sad neki optimista, ali sama pomisao na to me veseli!
i opet
igrati LP na Grbavici? ima li iko da je to očekivao prije godinu dana??? nisam ni sad neki optimista, ali sama pomisao na to me veseli!
http://www.youtube.com/watch?v=4T0-ZELk6MU
''You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team.”
''You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team.”
- partibrejker1921
- Kontakt:
Igrao je centralnog veznog i stvarno je bio odličan. I treneri ga forsiraju, bodre....Mislim da je igrač čije ime treba zapamtiti....Čak ga je kasnije probao i u najjačoj ekipi...
To ga radi imena forsirapartibrejker1921 je napisao/la:Igrao je centralnog veznog i stvarno je bio odličan. I treneri ga forsiraju, bodre....Mislim da je igrač čije ime treba zapamtiti....Čak ga je kasnije probao i u najjačoj ekipi...
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31
- FK Sarajevo
- Kontakt:
Nisam odavno bio na forumu,ali evo usao sam samo da komsijama pozelim srecu
.Manijaci sretno vam da ako Bog da prodjete pa i u grupnu fazu da udjete pa sljedece godine kad mi osvojimo titulu da imamo sto bolji polozaj u kvalifikacijama
.
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!
-
vjeran1987
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
ovaj drugi gol mi vraca nadu da ovaj teo kardum nije toliko los
mislim da se nadamo bezveze napadacu kako je krenuo bajro spahic
ovaj drugi gol mi vraca nadu da ovaj teo kardum nije toliko los
mislim da se nadamo bezveze napadacu kako je krenuo bajro spahic
Zadnja izmjena: vjeran1987, dana/u 22 jun 2010, 20:52, ukupno mijenjano 2 puta.
Sjajna atmosfera u plavom taboru
Popović propustio večerašnji trening
Fudbaleri aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine, sarajevskog Željezničara, nalaze se na pripremama u Fojnici, a večerašnji trening zbog lakše povrede propustio je napadač momčadi s Grbavice, Lazar Popović.
Po i ne tako dobrim vremenskim uslovima fudbaleri Željezničara pod stručnom palicom menadžera Amara Osima odradili su još jedan trening u Fojnici.
Napadač momčadi s Grbavice, Lazar Popović, propustio je trening zbog lakše povrede, ali navijači Željezničara ne moraju biti zabrinuti jer će Popović najvjerovatnije sutra biti spreman za treniranje.
S druge strane novopridošli makedonski internacionalac Gančev i mladi Pljevljak trenirali su odvojene od momčadi, odnosno dok su ostali igrali na dva gola, ovaj dvojac nizao je krugove oko stadiona.
Trening je prošao u veoma dobroj atmosferi, a posebno je bio raspoložen Bajro Spahić, koji je postigao nekoliko izvanrednih pogodaka.
Popović propustio večerašnji trening
Fudbaleri aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine, sarajevskog Željezničara, nalaze se na pripremama u Fojnici, a večerašnji trening zbog lakše povrede propustio je napadač momčadi s Grbavice, Lazar Popović.
Po i ne tako dobrim vremenskim uslovima fudbaleri Željezničara pod stručnom palicom menadžera Amara Osima odradili su još jedan trening u Fojnici.
Napadač momčadi s Grbavice, Lazar Popović, propustio je trening zbog lakše povrede, ali navijači Željezničara ne moraju biti zabrinuti jer će Popović najvjerovatnije sutra biti spreman za treniranje.
S druge strane novopridošli makedonski internacionalac Gančev i mladi Pljevljak trenirali su odvojene od momčadi, odnosno dok su ostali igrali na dva gola, ovaj dvojac nizao je krugove oko stadiona.
Trening je prošao u veoma dobroj atmosferi, a posebno je bio raspoložen Bajro Spahić, koji je postigao nekoliko izvanrednih pogodaka.
Durak od naredne sezone u prvom timu Freiburga?
Nakon Riberyja, Özila, Boatenga, Kiesslinga, Misimovića, Džeke i ostalih dragulja Bundeslige koji su sezonu završili prije nešto više od mjesec dana, nešto kasnije su svoje takmičenje okončali i nadolazeće nade koje se takmiče u omladinskim ligama Njemačke.
Nadamo se da će i u narednim godinama Bosanci harati Bundesligom, a njihova imena i dalje se izdvajaju iz konteksta.
Dženan Durak, 19-godišnji veznjak Freiburga, sezonu je okončao kao treći strijelac, i kao prvi asistent svog tima. Šest pogodaka, 24 asistencije u 25 nastupa i već se možemo nadati da smo u njemu dobili novog Misimovića. Durak je bivši kapiten kadetske reprezentacije, a neshvatljivo je zašto nije priliku dobio u kvalifikacijama naše U19 selekcije u susretima sa Engleskom, Ukrajinom i Irskom.
Durak je izdanak Željine škole fudbala, a nije sigurno da će i dalje nositi dres Freiburga. Naime, mladi Bosanac naredne sezone neće moći nositi dres juniora, a s obzirom da nije član EU i da ne može nastupati za drugi tim ovog kluba, vode se pregovori kako bi ovaj mladić zaigrao za prvi tim, i tako igrao rame uz rame sa najvećim zvijezdama njemačkog fudbala.
Međutim, i da ne ostane u Freiburgu, mi nećemo žaliti jer ovakav talenat ne može ostati nezamijećen, i već je pobudio interese nekoliko većih evropskih klubova.
EDIT
Davno sam ja rekao, ako ijedan mladi igrač iz BiH može izgraditi karijeru približno uspješnu kao Džeko to je Durak
Nakon Riberyja, Özila, Boatenga, Kiesslinga, Misimovića, Džeke i ostalih dragulja Bundeslige koji su sezonu završili prije nešto više od mjesec dana, nešto kasnije su svoje takmičenje okončali i nadolazeće nade koje se takmiče u omladinskim ligama Njemačke.
Nadamo se da će i u narednim godinama Bosanci harati Bundesligom, a njihova imena i dalje se izdvajaju iz konteksta.
Dženan Durak, 19-godišnji veznjak Freiburga, sezonu je okončao kao treći strijelac, i kao prvi asistent svog tima. Šest pogodaka, 24 asistencije u 25 nastupa i već se možemo nadati da smo u njemu dobili novog Misimovića. Durak je bivši kapiten kadetske reprezentacije, a neshvatljivo je zašto nije priliku dobio u kvalifikacijama naše U19 selekcije u susretima sa Engleskom, Ukrajinom i Irskom.
Durak je izdanak Željine škole fudbala, a nije sigurno da će i dalje nositi dres Freiburga. Naime, mladi Bosanac naredne sezone neće moći nositi dres juniora, a s obzirom da nije član EU i da ne može nastupati za drugi tim ovog kluba, vode se pregovori kako bi ovaj mladić zaigrao za prvi tim, i tako igrao rame uz rame sa najvećim zvijezdama njemačkog fudbala.
Međutim, i da ne ostane u Freiburgu, mi nećemo žaliti jer ovakav talenat ne može ostati nezamijećen, i već je pobudio interese nekoliko većih evropskih klubova.
EDIT
Davno sam ja rekao, ako ijedan mladi igrač iz BiH može izgraditi karijeru približno uspješnu kao Džeko to je Durak
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.