La Liga

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Re: Primera Division (Liga BBVA)

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 08 jun 2016, 08:08

Adi_Zepce je napisao/la:ali ovakvu pogresku branic od 40 miliona ne smije sebi dopustiti.
E jbg sad, pa Messi napravi grešku, da ovaj ne smije, pa nije bezgrešan jbg ti. Plaća se njegov potencijal, jer se radi o mladom igraču, isto kao i sa Martialom, kad se sjetim šta su sve pisali o njemu, flop, vakav, nakav, a sad se pošutili.. A normalno da je cijena ovolika jer se radi o englezima koji kupuju, ispade najbolje nikoga ne dovoditi da vi ne bi mogli pljuvati.

Uostalom ljudi koji prate Primeru poput južnjaka su rekli da je odličan.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 08 jun 2016, 09:27

HankMoody je napisao/la:
JoeBleck je napisao/la:Posao decenije Villareala ,covjek koji je bio alternativa Mussachiu placen 40 miliona .
Bio je starter, poslao je Ruiza na klupu.
Jeste ,od onog trenutka kada je Mussachio ozljedio koljeno.
80% sezone je bio alternativa ,cak je prakticno 50% utakmica pocinjao kao LB.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 08 jun 2016, 09:39

pa bolje da su istresli te pare za Musacchija, 5x bolji igrac
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 08 jun 2016, 11:56

To je li bolje ostaje da se vidi, Musacchio ima 27 god, ovaj 22, jasna razlika, plaćaš potencijal, kao i u Martialovom slučaju.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 08 jun 2016, 12:04

Musacchio ima 25.
Don't believe the hype.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 08 jun 2016, 12:06

Sve neki nazigrammari :rol:

90 godišće, iduće god 27 :mrgreen:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 08 jun 2016, 12:15

rio_Ferdy88 je napisao/la:To je li bolje ostaje da se vidi, Musacchio ima 27 god, ovaj 22, jasna razlika, plaćaš potencijal, kao i u Martialovom slučaju.
Napusti temu dok ti je još očuvano dostojanstvo. :kafa: :tralala:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 08 jun 2016, 12:41

rio_Ferdy88 je napisao/la:
Adi_Zepce je napisao/la:ali ovakvu pogresku branic od 40 miliona ne smije sebi dopustiti.
E jbg sad, pa Messi napravi grešku, da ovaj ne smije, pa nije bezgrešan jbg ti. Plaća se njegov potencijal, jer se radi o mladom igraču, isto kao i sa Martialom, kad se sjetim šta su sve pisali o njemu, flop, vakav, nakav, a sad se pošutili.. A normalno da je cijena ovolika jer se radi o englezima koji kupuju, ispade najbolje nikoga ne dovoditi da vi ne bi mogli pljuvati.

Uostalom ljudi koji prate Primeru poput južnjaka su rekli da je odličan.
Druskane, i ja pratim Primeru odgledam preko 80% u sezoni. Ne propustam tekme ni tipa Levante- Granada :) ...Kazem ti za njega da je dobar igrac, ali je pretplacen. Sta je tu tesko shvatiti??
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 08 jun 2016, 12:44

rio_Ferdy88 je napisao/la:To je li bolje ostaje da se vidi, Musacchio ima 27 god, ovaj 22, jasna razlika, plaćaš potencijal, kao i u Martialovom slučaju.
eto vas ko 76ersi, samo se u neku buducnost ulaze #TrustTheProcess :urnebes:

jos jedan minus mu je sto ce ici na AFCON :zviz:

btw mog'o si napisati da Musacchio ima 30, tu je to :rol:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 08 jun 2016, 12:50

Adi_Zepce je napisao/la: Druskane, i ja pratim Primeru odgledam preko 80% u sezoni. Ne propustam tekme ni tipa Levante- Granada :) ...Kazem ti za njega da je dobar igrac, ali je pretplacen. Sta je tu tesko shvatiti??
Pa takvo je tržište danas, pogotovo za Engleze, još ako si jedan od većih klubova, onda još skuplje ide, jer nemaš izbora, a kad kupuješ od nekog iz Prema onda još više cijene moraš plaćati.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 08 jun 2016, 12:52

miki_92 je napisao/la: eto vas ko 76ersi, samo se u neku buducnost ulaze #TrustTheProcess :urnebes:
Misliš eto vas ko Celticsi, Sixersi svakako imaju svjetliju budućnost od nas :kafa:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 08 jun 2016, 13:07

Argument u stilu Ria:

Laporte za dvije godine ima 24.5 a Baily je prosle godine imao 21. Biram potencijal :beba:
Niko ne spori da je Baily dobar igrac, samo je naglo precjenjivanje sokiralo sve koji prate Primeru. Ono, u ligi imas dosta boljih: Pique, Mustafi, Ramos, Varane, Godin, Gimenez, Savic, Ruiz, Mussachio, Laporte, Inigo... Ima ih potentnijih: Varane, Gimenez, Mere, Mustafi, Hernandez...

Baily je tehnicki i fizicki strasan, u pravom sistemu moze biti savrsen igrac. Isto tako, kada je Mancho dovodio Hereru i Depaya vjerovao sam da ce biti prava pojacanja, al ih je sistem pojeo. Baily je profil stopera kao Ramos.
Zadnja izmjena: L_blancos, dana/u 08 jun 2016, 13:12, ukupno mijenjano 1 put.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 08 jun 2016, 13:09

Laporte ide u City, to je već davno dogovoreno. Zato i nismo pokušavali njega uzeti.

Isto kao da smo mi imali nekog izbora, pa da svi jedva čekaju da dođu United i to džaba, ako nećeš platiti, nećeš ni dovesti, nemamo mi luksuz kao Bayern da imamo Dortmund kao akademiju :mrgreen:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 08 jun 2016, 13:15

Opet kazem, niko ne tvrdi da je Baily olupina. Meni je nepojmljivo da se za bilo kojeg stopera izdvajaju tolike pare, toliko za mene vrijede Higuain, Cavani, Alexis, Kane... Ne dajem ja pare i ne marim za to, ali imam neko poimanje o fudbalu sa kojim se kosi ova situacija oko Bailija.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 08 jun 2016, 13:18

Pa Laporte će ti otići za 50mil, Mangala i Otamendi su isto toliko plaćeni. A uostalom mi smo dali slične pare za Ferdinanda kad je iz Leedsa dolazio još prije 13 god.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Policeman
Kontakt:

Post Postao/la Policeman » 08 jun 2016, 13:21

L_blancos je napisao/la:Opet kazem, niko ne tvrdi da je Baily olupina. Meni je nepojmljivo da se za bilo kojeg stopera izdvajaju tolike pare, toliko za mene vrijede Higuain, Cavani, Alexis, Kane... Ne dajem ja pare i ne marim za to, ali imam neko poimanje o fudbalu sa kojim se kosi ova situacija oko Bailija.
ti si ostao u 2010 tada su Higuain, Cavani, Alexis, Kane vrijedili 40m

od tada su cijene igraca otisle deleko iznad
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 08 jun 2016, 13:24

Mangala i Otamendi su ocit primjer kako djeluje visoka cijena tj breme od 40+ miliona na jednog stopera. Za te pare napadac ima dosta sansi da uprska i taman da proradi nakon pola godine dobro je, a stoper sa tom etiketom od 40 miliona odmah od prve utakmice ne smije pogrijesiti inace ga ceka sudbina Mangale i Ota.

ti si ostao u 2010 tada su Higuain, Cavani, Alexis, Kane vrijedili 40m

od tada su cijene igraca otisle deleko iznad
Vrijede oni i sad, druga je stvar preplacivanje na otoku gdje jedan Carroll vrijedi 50,o Downingu i slicnima da ne govorimo...

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 08 jun 2016, 13:37

Sad vrijede puno više, i ne preplaćuje se samo u Premu (iako jeste najviše upravo zbog love koju dobiju od TV prava), i Real i Barca to rade, i PSG. 40 mil je nekadašnjih 20, otprilike, nakon ovog novog tv ugovora :)
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 08 jun 2016, 13:39

L_blancos je napisao/la:Baily je tehnicki strasan
Daleko od toga. Na trenutak sam pomislio da opisujete Beckenbauera. Ipak vidim da nisi jedini ovdje koji tako razmišlja.

Momak je stari kov stopera. Brutalne fizikalije i brzina pomiješane s oskudnim tehničkim sposobnostima.

Daleko od profila Ramosa. Bailly je najbliži Kolo Toureu.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 08 jun 2016, 13:44

Ocerupase englezi spanske timove ove koji nisu u top tri,svake godine isto,pokupovase igrace,al sto je zanimljivo liga im opet sve slabija, a spanska sve jaca

Red je i da spanski klubovi cerupaju engleze za pare, 40 miliona ovaj stoper viljareala,laporte sa slomljenom nogom 50 miliona, otamendi 40 miliona... uh kakve su to pljacke,al nek ih pljackaju kad su ludi i kad nazor hoce da budu top ekipe,nek prosjecne i solidne igrace placaju toliko

Ovim spanskim ekipama svaka cast,njihovi sportski direktori i treneri rade sjajan posao, velike pare uzimaju i opet kad prodaju glavne igrace nadju neke nove pa onda i njih masno naplate i sve tako, a opet drze kvalitet,to je za svaku pohvalu,narocito recimo sevilja je dobar primjer
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.