Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
Andy Murray je sasavojih nepunih 21 godinu dana pocistio pod sa svim bezveznjakovicima i klaunovima koje je Federer redovno drao u svom periodu dominacije us to da su ovi (vecina) bili jos aktivni igraci u 26. ili 27. godini. Federeru su balavi Nadal, Djoković i Murray ( i Del Potro) bili veca pretnja od svih antitalenata iz njegove generacije zajedno.
Potpuno ista stvar bi bila i da je danasnja konkurencija bila u to vrijeme. Pa Federer je sa 35 godina ispred svih tih igraca i redovno samara Murraya sto znaci da mu ova danasnja konkurencija kakvu ima Novak ne bi predstavljala nikakav problem da dodje do istog broja titula. Svi trofeji Rogera, Novaka i Rafe su potpuno zasluzeni al uvijek ce neko prosipati gluposti jer nema sta pametnije raditi u zivotu.
Laž.Basileus je napisao/la:Andy Murray je sasavojih nepunih 21 godinu dana pocistio pod sa svim bezveznjakovicima i klaunovima koje je Federer redovno drao u svom periodu dominacije us to da su ovi (vecina) bili jos aktivni igraci u 26. ili 27. godini. Federeru su balavi Nadal, Djoković i Murray ( i Del Potro) bili veca pretnja od svih antitalenata iz njegove generacije zajedno.

Protiv Baghdatisa imao 0-2, jedini meč u karijeri protiv Safina izgubio, protiv Gonzaleza ima negativan bilans 1-2, protiv Nalbandiana 0-2, protiv Ljubičića dugo imao negativan omjer, Davydenko vodio 4-2 u međusobnim, s Fishom pozitivan na jedvite jade, s Blakeom i Haasom također...
Brisanje podova s nepunom 21 godinom, nema šta.

Pa ja nisam ni pricao o tome: jasno je da su Djoković, Nadal ili Federer koplje ispred svih koji bi da ih ostavis smao malo same dominirali u svakoj konkurenicji. Ali Murraya neki nazivju "luzerom", a Andy je pored trojice ovakih velikana uzeo 2 GS, stigao do jos 8 finala i uzeo zlatnu olimpijsku medalju napaljenom Federeru na njegovoj omiljenoj podlozi, a ima i brdo osvojenih masters titula. Ne moze se ni porediti sa pomenutim klaunovima.
Zadnja izmjena: Basileus, dana/u 08 jun 2016, 18:07, ukupno mijenjano 1 put.
Baghdatis, Nalbandian, Davydenko i Safin su talenti, samo što svi imaju neke druge mane (psiha, mafija, alkohol, nedovoljna posvećrnodt tenisu i sl.) Koje ih koče.
Monfils, Gulbis, Fognini, Dolgopolov, Dimitrov, Tomic, Kyrgios su npr slični po tom pitanju.
Federer, Nadal, Nole, Murray, Berdih, Ferrer, Nishikori, Raonic su jednostavno likovi koji su predani tenisu 90-100% s tim da su neki od njih (big four npr) uz to i pretalentirani pa baš dominiraju nad ostalima.
Raonic, Isner, Anderson i Karlović su drveća npr, svaki u svojoj mjeri.
Monfils, Gulbis, Fognini, Dolgopolov, Dimitrov, Tomic, Kyrgios su npr slični po tom pitanju.
Federer, Nadal, Nole, Murray, Berdih, Ferrer, Nishikori, Raonic su jednostavno likovi koji su predani tenisu 90-100% s tim da su neki od njih (big four npr) uz to i pretalentirani pa baš dominiraju nad ostalima.
Raonic, Isner, Anderson i Karlović su drveća npr, svaki u svojoj mjeri.
- AnkleBreaker
- Kontakt:
Federer protiv tog Murraya ima 14-11 u medjusobnom omjeru i ti ovdje pricas o nekakvoj nadmoci? Sa druge strane protiv "strasnog" Roddicka ima 21-3, protiv Safina 10-2, Davydenko 19-2, Blake 10-1.VGS je napisao/la:Potpuno ista stvar bi bila i da je danasnja konkurencija bila u to vrijeme. Pa Federer je sa 35 godina ispred svih tih igraca i redovno samara Murraya sto znaci da mu ova danasnja konkurencija kakvu ima Novak ne bi predstavljala nikakav problem da dodje do istog broja titula. Svi trofeji Rogera, Novaka i Rafe su potpuno zasluzeni al uvijek ce neko prosipati gluposti jer nema sta pametnije raditi u zivotu.

Take me home, United road,to a place that I belong, to Old Trafford, to see United, take me home, United road.
Sir Alex Ferguson (1986-2013)
A protiv Roddicka? Nalbandiana je sa 18 godina oterao u 5 setova GS meca, a Roddicka je dobio sa 19 u Wimbledonu, na njegovom omiljenom turniru. (iliti neomiljenom). A sto je vaznije, Murray 2008. godine zauzima 4. poziciju na ATP rankingu (iza Federera, Nadala i Djokovica) i tu je vise manje konstantno do danas (smao se pozicije menjaju). Razlog zbog kojeg nema vise meceva sa pomenutima je sto su oni bukvalno NESTALi kao ozbiljni teniseri te godine i posle samo skupljali mrvice od te cetvorke a godinu dana kasnije pridruzio im se i Del Potro. Sta danas 18. ili 21. godisnjaci mogu protiv Murraya?Claus je napisao/la:Laž.Basileus je napisao/la:Andy Murray je sasavojih nepunih 21 godinu dana pocistio pod sa svim bezveznjakovicima i klaunovima koje je Federer redovno drao u svom periodu dominacije us to da su ovi (vecina) bili jos aktivni igraci u 26. ili 27. godini. Federeru su balavi Nadal, Djoković i Murray ( i Del Potro) bili veca pretnja od svih antitalenata iz njegove generacije zajedno.![]()
Protiv Baghdatisa imao 0-2, jedini meč u karijeri protiv Safina izgubio, protiv Gonzaleza ima negativan bilans 1-2, protiv Nalbandiana 0-2, protiv Ljubičića dugo imao negativan omjer, Davydenko vodio 4-2 u međusobnim, s Fishom pozitivan na jedvite jade, s Blakeom i Haasom također...
Ne interesuje me toliko ova diskusija nit imam vremena pa nisam trazio taj podatak, nekidan je komentator na SK govorio da Murray ima u zadnjih 18 meceva protiv Noleta i Rogera 2-3 pobjede samo. Nego ti meni odgovori ako Roger u ovim godinama samara svu Novakovu konkurenciju (to je i uradio prosle godine) kako onda Roger u najboljim danima ne bi osvojio isti broj trofeja i protiv ovakvih igraca. Mislim da je i tebi jasno da onaj Roger ne bi imao nikakvih problema sa Murrayom.AnkleBreaker je napisao/la:Federer protiv tog Murraya ima 14-11 u medjusobnom omjeru i ti ovdje pricas o nekakvoj nadmoci? Sa druge strane protiv "strasnog" Roddicka ima 21-3, protiv Safina 10-2, Davydenko 19-2, Blake 10-1.VGS je napisao/la:Potpuno ista stvar bi bila i da je danasnja konkurencija bila u to vrijeme. Pa Federer je sa 35 godina ispred svih tih igraca i redovno samara Murraya sto znaci da mu ova danasnja konkurencija kakvu ima Novak ne bi predstavljala nikakav problem da dodje do istog broja titula. Svi trofeji Rogera, Novaka i Rafe su potpuno zasluzeni al uvijek ce neko prosipati gluposti jer nema sta pametnije raditi u zivotu.
P.S Roger uzeo zadnjih 5 medjusobnih duela
Murray samo jednu pobjedu na GS.u protiv Federera i to u onoj ocajnoj 2013.godini
Zadnja izmjena: VGS, dana/u 08 jun 2016, 18:16, ukupno mijenjano 1 put.
I to tek "senilni" Federer preokrenuo. Do 2010-te bilo je 8:6 za Murraya.AnkleBreaker je napisao/la:Federer protiv tog Murraya ima 14-11 u medjusobnom omjeru i ti ovdje pricas o nekakvoj nadmoci? Sa druge strane protiv "strasnog" Roddicka ima 21-3, protiv Safina 10-2, Davydenko 19-2, Blake 10-1.VGS je napisao/la:Potpuno ista stvar bi bila i da je danasnja konkurencija bila u to vrijeme. Pa Federer je sa 35 godina ispred svih tih igraca i redovno samara Murraya sto znaci da mu ova danasnja konkurencija kakvu ima Novak ne bi predstavljala nikakav problem da dodje do istog broja titula. Svi trofeji Rogera, Novaka i Rafe su potpuno zasluzeni al uvijek ce neko prosipati gluposti jer nema sta pametnije raditi u zivotu.
- AnkleBreaker
- Kontakt:
Re: RE: Re: Grand Slam
Niko ne spori da bi bio dominantan, ali ne u tolikoj mjeri kao sto je bio sa gore navedenim igracima. Ipak su Andy, Stan, Kei... koplje iznad u odnosu na konkurenciju koju je tad imao Roger i siguran sam da bi imao 2-3 GS manje nego sto ih sad ima.VGS je napisao/la:Ne interesuje me toliko ova diskusija nit imam vremena pa nisam trazio taj podatak, nekidan je komentator na SK govorio da Murray ima u zadnjih 18 meceva protiv Noleta i Rogera 2-3 pobjede samo. Nego ti meni odgovori ako Roger u ovim godinama samara svu Novakovu konkurenciju (to je i uradio prosle godine) kako onda Roger u najboljim danima ne bi osvojio isti broj trofeja i protiv ovakvih igraca. Mislim da je i tebi jasno da onaj Roger ne bi imao nikakvih problema sa Murrayom.AnkleBreaker je napisao/la:Federer protiv tog Murraya ima 14-11 u medjusobnom omjeru i ti ovdje pricas o nekakvoj nadmoci? Sa druge strane protiv "strasnog" Roddicka ima 21-3, protiv Safina 10-2, Davydenko 19-2, Blake 10-1.VGS je napisao/la:Potpuno ista stvar bi bila i da je danasnja konkurencija bila u to vrijeme. Pa Federer je sa 35 godina ispred svih tih igraca i redovno samara Murraya sto znaci da mu ova danasnja konkurencija kakvu ima Novak ne bi predstavljala nikakav problem da dodje do istog broja titula. Svi trofeji Rogera, Novaka i Rafe su potpuno zasluzeni al uvijek ce neko prosipati gluposti jer nema sta pametnije raditi u zivotu.
P.S Roger uzeo zadnjih 5 medjusobnih duela
Take me home, United road,to a place that I belong, to Old Trafford, to see United, take me home, United road.
Cak kad bi zamijenili ove konkurencije Federer ne bi imao onakvog Nadala kao sto ga nema Djokovic u zadnje dvije godine i kao sto ga nece imati u narednim vec bi mu glavna prijetnja na sljaci bio Murray gdje bi vrlo lahko mogao i neki RG uzeti. Sve je to SBBKBB i poenta je da su ciste gluposti umanjivati vrijednost trofeja ove najbolje trojke. Svi su oni daleko ispred ostalih i svaka titula je zasluzena.
Ko je ta hanuma sa avatara?

Ko je ta hanuma sa avatara?

Zadnja izmjena: VGS, dana/u 08 jun 2016, 18:23, ukupno mijenjano 2 puta.
Roddick je izuzetak koji potvrđuje pravilo, a ono kaže da se mladi Murray nije baš tako dobro nosio sa starom gardom kao što si napisao. Helem, tvoja neistinita teza pada u vodu.Basileus je napisao/la:A protiv Roddicka? Nalbandiana je sa 18 godina oterao u 5 setova GS meca, a Roddicka je dobio sa 19 u Wimbledonu, na njegovom omiljenom turniru. (iliti neomiljenom). A sto je vaznije, Murray 2008. godine zauzima 4. poziciju na ATP rankingu (iza Federera, Nadala i Djokovica) i tu je vise manje konstantno do danas (smao se pozicije menjaju). Razlog zbog kojeg nema vise meceva sa pomenutima je sto su oni bukvalno NESTALi kao ozbiljni teniseri te godine i posle samo skupljali mrvice od te cetvorke a godinu dana kasnije pridruzio im se i Del Potro. Sta danas 18. ili 21. godisnjaci mogu protiv Murraya?Claus je napisao/la:Laž.Basileus je napisao/la:Andy Murray je sasavojih nepunih 21 godinu dana pocistio pod sa svim bezveznjakovicima i klaunovima koje je Federer redovno drao u svom periodu dominacije us to da su ovi (vecina) bili jos aktivni igraci u 26. ili 27. godini. Federeru su balavi Nadal, Djoković i Murray ( i Del Potro) bili veca pretnja od svih antitalenata iz njegove generacije zajedno.![]()

Neki od njih su doskora bili tu, aktivno sudjelovali u manje-više svim bitnim turnirima, a ostali koji su "nestali" nisu pobjegli, nego su većinu sustigle godine i brojne povrede, pa su stoga rekli zbogom tenisu.
Ovom zadnjom rečenicom koju sam uvećao sam sebi pucaš u koljeno, a ti kao Noletard prokuži zbog čega.

[/quote]
Roddick je izuzetak koji potvrđuje pravilo, a ono kaže da se mladi Murray nije baš tako dobro nosio sa starom gardom kao što si napisao. Helem, tvoja neistinita teza pada u vodu.
Neki od njih su doskora bili tu, aktivno sudjelovali u manje-više svim bitnim turnirima, a ostali koji su "nestali" nisu pobjegli, nego su većinu sustigle godine i brojne povrede, pa su stoga rekli zbogom tenisu.
Ovom zadnjom rečenicom koju sam uvećao sam sebi pucaš u koljeno, a ti kao Noletard prokuži zbog čega.
[/quote]
O boze, pa ATP ljestvica za 2008. godinu kad je Murray dopunio 21. godinu potvrdje sve sto sam rekao. Murray na 4. mestu iza Djokovića isto tako 21-godisnjaka, Nadala 22 -godisnjaka i Federera u 27. godini. A ti si uzeo SVE (odnosno tih 2-3) H2H meceve DO tad (znaci i kad je Murray imao 17, 18. ili 19. godina)
. Oces da ti trazim od koga je sve veliki Rodja gubio u tim godinama? Normalno i ocekivano je, da iskusni i najbolji teniseri sa 27 godina budu ispred barem vecine 21.godisnjaka, no ovde stvar je bila radikalno okrenuta.
Roddick je izuzetak koji potvrđuje pravilo, a ono kaže da se mladi Murray nije baš tako dobro nosio sa starom gardom kao što si napisao. Helem, tvoja neistinita teza pada u vodu.

O boze, pa ATP ljestvica za 2008. godinu kad je Murray dopunio 21. godinu potvrdje sve sto sam rekao. Murray na 4. mestu iza Djokovića isto tako 21-godisnjaka, Nadala 22 -godisnjaka i Federera u 27. godini. A ti si uzeo SVE (odnosno tih 2-3) H2H meceve DO tad (znaci i kad je Murray imao 17, 18. ili 19. godina)

- AnkleBreaker
- Kontakt:
Sophie Turner aka Sansa Stark iz GoT.VGS je napisao/la: Ko je ta hanuma sa avatara?![]()

Brate TOPAnkleBreaker je napisao/la:Sophie Turner aka Sansa Stark iz GoT.VGS je napisao/la: Ko je ta hanuma sa avatara?![]()

@Basileus
Aha, znači tako, famozno "čišćenje" podrazumijeva njegov plasman na 4. mjesto.
Nema veze što je do tada više gubio od navedenih igrača, nego što ih je pobjeđivao.
Niko ne spori da je Murray kao mlad teniser pokazao zavidnu konstantnost (što većina Federerovih rivala u to vrijeme nije imala iz više razloga, ali su neki od njih imali nešto drugo što Andy neće nikada imati), no to opet nema nikakve veze s brisanjem podova koje si spomenuo, jer ga nije bilo. Priznaj k'o čovjek da si pretjerao i sve će ti biti oprošteno.
Inače, koja je svrha tvojih upisa ovdje
Želiš dokazati da tvoj pulen igra u brutalnoj eri svjetskog tenisa samo zato što je njegov trenutno glavni rival, Andy Murray, u mladosti bio bolje plasiran od nekih igrača iz Federerove ere!? 
Aha, znači tako, famozno "čišćenje" podrazumijeva njegov plasman na 4. mjesto.

Niko ne spori da je Murray kao mlad teniser pokazao zavidnu konstantnost (što većina Federerovih rivala u to vrijeme nije imala iz više razloga, ali su neki od njih imali nešto drugo što Andy neće nikada imati), no to opet nema nikakve veze s brisanjem podova koje si spomenuo, jer ga nije bilo. Priznaj k'o čovjek da si pretjerao i sve će ti biti oprošteno.

Inače, koja je svrha tvojih upisa ovdje

Claus je napisao/la:@Basileus
Aha, znači tako, famozno "čišćenje" podrazumijeva njegov plasman na 4. mjesto.Nema veze što je do tada više gubio od navedenih igrača, nego što ih je pobjeđivao.
Niko ne spori da je Murray kao mlad teniser pokazao zavidnu konstantnost (što većina Federerovih rivala u to vrijeme nije imala iz više razloga, ali su neki od njih imali nešto drugo što Andy neće nikada imati), no to opet nema nikakve veze s brisanjem podova koje si spomenuo, jer ga nije bilo. Priznaj k'o čovjek da si pretjerao i sve će ti biti oprošteno.![]()
Inače, koja je svrha tvojih upisa ovdjeŽeliš dokazati da tvoj pulen igra u brutalnoj eri svjetskog tenisa samo zato što je njegov trenutno glavni rival, Andy Murray, u mladosti bio bolje plasiran od nekih igrača iz Federerove ere!?
Pa bilo je bukvalno ciscenje jer su ovi tad postali druga ili traca klasa svetskog tenisa a ni jedan nije ni izblizu presao 30. godinu. Pricalo se o Murrayu o kojom ironicno Federerovi fani sad vodite kampanju omalovazavanja, jer se Novak ozbiljno priblizava vasem pulenu.

Niko normalan mu i ne zamjera.
Murray od operacije leđa je drugi igrač, lopata, to je svima jasno. Servis je počeo udarati kako treba tek u ovoj sezoni šljake. Bit će opasan na travi.
Šta mu rade mladi igrači? Ne rade mu ništa, jer ih nema uopšte. Ovakva rupa nikada nije zabilježena. Ali i to će se vrlo brzo promijeniti
Šta mu rade mladi igrači? Ne rade mu ništa, jer ih nema uopšte. Ovakva rupa nikada nije zabilježena. Ali i to će se vrlo brzo promijeniti

DANTES je napisao/la: jedina greška koju je napravio jeste što nije napisao servis botove tipa rodik, filipuzis, te alkoholičare tipa Safin

Izvinjavam se moja greska. Vidim neki kraljevi su ubacili u diskus i Davydenka kladionicara!

Bokte, ljudi porede tadasnji tenis, kada je drvece uspijevalo, sa danasnjim, gdje je bruka vrhunskih igraca te mnostvo nadolazecih talenata koji se super profiliraju. Sve u cilju da se obezvrijedni Murray, ne bi li se time indirektno obezvrijednio i Nole, jer vise i ne znaju sta da izmisljaju da ga diskredituju kao GOAT-a. Eru u kojoj igraju Rafa, Murray, Nadal hladno nazivaju nekonkurentnom, poredeci sa nekim tamo Roddicima kojima je vrhunac uspjeha bio dogurati u TB jer break su znali uzet svake prijestupne godine.

I za pametnjakovice da gledao sam tenis tada, sjecam se i Ivanisevicevog finala gledao sam i Moniku Seles u vrhuncu forme, a sjecam se jos i Steffi Graf dok sam bio dijete. Znam da mi tad nije bilo jasno sto uvijek jedan povede 1:0 pa 1:1 pa tako igraju do 3 lijepe pm, i pitam oca: " Stari zasto oni uvijek ovako sto odmah ne igraju jedan game pa ko bude bolji, jbg dijete nisam shvatao, i on meni tada kaze, kad izgube servis izgubili su i mec gotovo 100% "
Kasnije na forumu cujem da se takvi igraci nazivaju drvecem i servis botovima, eto kako je tad bila teniska scena, suma puna drveca, drvece je bilo uspjesno, pa da je to danas moguce ovako bi izgledala ATP lista:
1. Isner
2. Karlovic,
3. Kyrgios
4. Raonic, itd itd.
Hvala Bogu pa imamo Rafu, Nadala, Federera, i kralja svih kraljeva kojima svi ovi mogu vezati pertle Novaka!

Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!
O juremos con gloria morir!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.