NBA chat/svastara/prepucavanja
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: Svaštara
Zavisi na šta se misli.
Košarku nisam nikada trenirao ali već godinama redovno igram streetball turnire po Hercegovini većinom.
Košarku nisam nikada trenirao ali već godinama redovno igram streetball turnire po Hercegovini većinom.
- Ono malo što znam zahvaljujem svom neznanju -
Da sam ja takav. 183 i 78 kila zadnji put kad sam narastao u 8. osnovne. Kasnije nabio još malo mišića što je danas preraslo u salo, plus još nekih kila koje se pokupilo. Kao mlađi logično bio najviši i uvijek igrao 4-5, onda prešao na 2-3 što mi je najviše odgovaralo. Kasnije došlo vrijeme da igram playa što nije nikad išlo.kokuz je napisao/la:svi smo manje više igrali i trenirali, mislim da svi redovno i basketamo.. al koje ste pozicije igrali?
ja sam igrao/igram četvorku i peticu... sa 200/98
Smiješ basketa? Al mi daj prvo 2 mjeseca da uđem u fizičku formu. Ne treba mi ni dan s loptom da te dobijem.rio_Ferdy88 je napisao/la:Kawhia bi sevap bilo izmlatiti dobro
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
- BernardBarnjak
- Kontakt:
I ja sam trenirao 
A sada rekreativno ali na 2 kosa...
A sada rekreativno ali na 2 kosa...
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
ja sam u osnovnoj bio na oko 190.. i svi očekivali bar 205 da izrastem, ali eto 200.
vazda, na petici bio.. i onda osta undersized... a nikad nisam bio scorer... moja je bila odbrana, uzet skok i što sam bolje od ostalih vidio teren, pa je bilo nekih ekstra pasova..
i sad se sjećam, scrimmage u dvorani 5 na 5.. ja kao junior, 16-17 godina sa prvim timom i tu igra ovaj jedan stariji igrač (u USA živio, uglavni veliki ****) i tako samo pričao pričao, ne do Bog da ti udari kakav crossover ili potez, čitavo vrijeme bi ti to nabijao na nos... i kontra ide 3 na 1, ja srednji on taj jedan odbrambeni... i ja onaj rondov fazon ili no look ne sjećam se tačno, proleti lik skroz na drugu stranu i lafo ono samo protrča...
skočiše svi na tribinama, i igrači svi počeše se smijat.. stade trening na koju minutu.prcali ga čitavu sedmicu.. hahahhahahahaha
tako najljepše su mi uspomene bile kad neko puno priča pa mu na terenu začepiš usta...
vazda, na petici bio.. i onda osta undersized... a nikad nisam bio scorer... moja je bila odbrana, uzet skok i što sam bolje od ostalih vidio teren, pa je bilo nekih ekstra pasova..
i sad se sjećam, scrimmage u dvorani 5 na 5.. ja kao junior, 16-17 godina sa prvim timom i tu igra ovaj jedan stariji igrač (u USA živio, uglavni veliki ****) i tako samo pričao pričao, ne do Bog da ti udari kakav crossover ili potez, čitavo vrijeme bi ti to nabijao na nos... i kontra ide 3 na 1, ja srednji on taj jedan odbrambeni... i ja onaj rondov fazon ili no look ne sjećam se tačno, proleti lik skroz na drugu stranu i lafo ono samo protrča...
skočiše svi na tribinama, i igrači svi počeše se smijat.. stade trening na koju minutu.prcali ga čitavu sedmicu.. hahahhahahahaha
tako najljepše su mi uspomene bile kad neko puno priča pa mu na terenu začepiš usta...
Da te volim duša zna, draga moja BiH
Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!
Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Re: RE: Re: Svaštara
To onaj mrki mali play Ipe? Čini mi se da su njega tako zvali?L-Train je napisao/la:Trenirao sam kosarku nekih 5 godina u razmaku od 12 do 17 godine i vecinom sam igrao krilo.Jako lijepa vremena treninzi,utakmice,putovanja i te zajebancijeNajteze i najbolje utakmice iz tog vremena su bile protiv Slobode,oni su bili danasnji Woriorsi njih su bas svi zeljeli dobiti
dok protiv Kladnja nikad nisam volio igrati kakve su to drvosjece bili majko draga
a jedan decko iz Srebrenika je najbolji igrac protiv kojeg sam igrao znam da su ga zvali Ipe eto mozda se neko sa foruma pronadje
Najveća nada tada je bio Arman, mislim da sad trenira djecu u kingsima, mislio sam tada da će biti bar igrač za tadašnje slobode, ali okrenuo se školi.
Najbolji u srebreniku tada je bio Kiro, niko mu ništa nije mogao. Bio nizak ali kucao kako je htio, išao u slobodu i nije prošao iz nekih čudnih razloga. Sa njim u paru bio Rimba, hakler neviđen, i na jednom preko ljeta kad je nestao negdje i kad se vratio imao je, brat bratu, 15kg viška. Pokušavao da bude isti ali to nije vise bilo to. Posle kire i Rimbe je došao Ipe (mislim da je to taj mrki, ali nisam siguran) i on je bio sa Armanom ta nova zvijezda Srebrenika, ali mnogo slabiji od ovog gore dvojca. Ja kad sam otišao iz Bosne 2005 ne znam sta se sa njima desilo, i bas pitam bratića Šta je sa njima i znao mi je samo za Armana reci da trenira kingse, a za ove ostale nikad više čuo nisam u sportskom smislu.
Sad je Abdulgani Ahmeljic tamo najbolji, koliko sam upućen i gledao sam ga par puta, mali je odličan šuter, generacija sa Musom, mislim da je prešao u slobodu koju je sam dobijao.
Anfernee "Penny" Hardaway #1
Vidim pisete o treniranju pa da se ukljucim.Ja sam 15ak godina trenirao, od toga 5 godina na profi nivou.Ima li vas Sarajlija, znate li mujica ili drinu, igrali su sa mnom u rep, bruku dobri momci

- Kobe Bryant
- Kontakt:
nahvali me kk_bosna da sam "dobar" basketas, mozda nekada bio prije nego sto sam na istom potrgao ligamnte desne noge na članku pa kasnije i operisao i udebljao se sve vise i vise , igram trenutno rekrativno basketa ali to je samo da ostanem u bilo kakvoj formi u nedostatku vremena za vise skijanja ili trcanja ili biciklizma. (sada jedva obruc da dohvatim
)
Sto se tice treniranja , imao sam namjeru '94 u opkoljenom Sarajevu , ali nisam mogao proci ipak su Mirkovic (Abdulkerim) , Terzic , Stojanovic,... bili bolji ili podobniji sta ja znam
Onda kada sam vec bio u prostorijama Bosne odoh do odbojkaskog djela tu se upisa , isao na treninge u juniorima sam cak osvojio titulu BiH (sjedeci na klupi
) i ako mi je kosarka bila uvjek draza ali mi je odbojak pomogla da mogu sa 191 da zakucam iza ledja iz dva koraka i da dobijem definiciju . Trenirao do 2 semstra arhitekture kada sam ozbiljnije morao ici na fax znaci kraj '96 pocetak '97.
Moja jedina zvanicna kosarkaska tekma je bila kada je OK Bosna bio oficijelni sparing partner u priremi ZKK Cenex ili Zeljo uglavnom su bili i sampioni regonalne lige , gdje me je Merima Secirbegovic izmlatila (mislim na terenu) a sudija nista nije svirao
ustvari ne sao Merima i ostale u zivotu nisam dobio vise batina a da ne mogu uzvratiti
Dobro basketalo se kod III Gimnazije malo ozbiljnije , a na "fakši" i ostalim terenima malo manje , realno je bilo najteze cuvati Muju Tuljkovica ipak je bio za nas amatere zeznut za cuvanje ostavis mu tricu pogadja a malo prostora zakuca.
Mada sam igrao sa "grofom" konobarom (mislim da sam ga vidio sada u Aqvariusu) mislim da je bio za svoju gradju najbolji basketas svojevremeno.
Bilo je tu ozbiljnih kosarkasa u ljeto dolazili iz 2 njemacke lige sa koledja USA i sl. bilo je i tuca ali kada dodjes na red da igras das sve od sebe da ostanes sto duze na terenu .
Sve je bilo lijepo dok nisam punom snagom sta na tudju nogu pri doskoku i tu je bio kraj ozbiljnog basketa , osta mi je rekretivni, mada e znam dali se (osim na privatnim terminima) vise igdje u gradu igra "ozbiljan" basket.
Sto se tice treniranja , imao sam namjeru '94 u opkoljenom Sarajevu , ali nisam mogao proci ipak su Mirkovic (Abdulkerim) , Terzic , Stojanovic,... bili bolji ili podobniji sta ja znam
Onda kada sam vec bio u prostorijama Bosne odoh do odbojkaskog djela tu se upisa , isao na treninge u juniorima sam cak osvojio titulu BiH (sjedeci na klupi
Moja jedina zvanicna kosarkaska tekma je bila kada je OK Bosna bio oficijelni sparing partner u priremi ZKK Cenex ili Zeljo uglavnom su bili i sampioni regonalne lige , gdje me je Merima Secirbegovic izmlatila (mislim na terenu) a sudija nista nije svirao
Dobro basketalo se kod III Gimnazije malo ozbiljnije , a na "fakši" i ostalim terenima malo manje , realno je bilo najteze cuvati Muju Tuljkovica ipak je bio za nas amatere zeznut za cuvanje ostavis mu tricu pogadja a malo prostora zakuca.
Mada sam igrao sa "grofom" konobarom (mislim da sam ga vidio sada u Aqvariusu) mislim da je bio za svoju gradju najbolji basketas svojevremeno.
Bilo je tu ozbiljnih kosarkasa u ljeto dolazili iz 2 njemacke lige sa koledja USA i sl. bilo je i tuca ali kada dodjes na red da igras das sve od sebe da ostanes sto duze na terenu .
Sve je bilo lijepo dok nisam punom snagom sta na tudju nogu pri doskoku i tu je bio kraj ozbiljnog basketa , osta mi je rekretivni, mada e znam dali se (osim na privatnim terminima) vise igdje u gradu igra "ozbiljan" basket.
Ja sam ipak dosta mladji ali Igrao sam protiv Muje u ligi BH.Bas premazan igrač, proda sudijama faul u sekundi

- BernardBarnjak
- Kontakt:
@ Kobe Bryant
Terzic nije bio u sarajevu u ratnom periodu. Bio je u Italiji. Vratio se poslije '96.
Terzic nije bio u sarajevu u ratnom periodu. Bio je u Italiji. Vratio se poslije '96.
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
- Kobe Bryant
- Kontakt:
Kako se ja sjećam da je bio '94 a iste god se ispalio ... a mozda sam i pomjesao godine , sad jer sam par puta htio da se upisem u KK Bosnu.BernardBarnjak je napisao/la:@ Kobe Bryant
A OK Bosna cijeli seniorski tim se ispalio na turniru po Njemackoj i Italiji koji je organizovala Mira Poljo
Jemo li mi to generacija Bernard ja sam isao u I Gimanziju 92-96 ?
- BernardBarnjak
- Kontakt:
@Kobe Bryant
Ili smo generacija ili sam godinu stariji od tebe
Ja sam trenirao u Bosni...
p.s. mislim da smo ovu temu pretresli prije par godina na ovom forumu.
Ili smo generacija ili sam godinu stariji od tebe
Ja sam trenirao u Bosni...
p.s. mislim da smo ovu temu pretresli prije par godina na ovom forumu.
- Kobe Bryant
- Kontakt:
@Barnard , znaci bolji si kosarkas 
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Imas li neki nadimak??Ili napisi ime u inbox.Kobe Bryant je napisao/la:@Barnard , znaci bolji si kosarkas
- BernardBarnjak
- Kontakt:
Davno je to bilo. Zelja mi je da budem anoniman. Nadam se da se ne ljutis.NEZALAGANJE je napisao/la:Imas li neki nadimak??Ili napisi ime u inbox.Kobe Bryant je napisao/la:@Barnard , znaci bolji si kosarkas
RIP!
Sean Rooks dies hours after Knicks meeting

- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Mislio sam na @kobea 
Kawhi je napisao/la:Kako postati scout? To je dobra stvar.lumani je napisao/la:Kawhi je napisao/la:Igralo se nekad. Trenutno ništa od toga. Dobio sam nekih 10-15 kila otkad sam prestao, a i nisam potrčao kako treba godinu i po. Ne ide mi se na termine da se ne brukam. Alkohol ubija.![]()
Razmišljam da radim nešto za sudije ili trenera. Već bih odavno uradio za trenera, al nemam strpljenja za djecu, a od njih moram početi.
mogao si biti trener na terminuSlabo i ja igram,a da treniram djecu nemam bas volje
btw,radio sam kao Scout za jednu agenciju.
Mada nije ni sudija loše biti. Samo što ja ne bi izdržao u nekim zayebanim mjestima da ne sviram nešto protiv domaćina. Previše volim zayebavat ljude. Belaj je kako bih se nakon toga proveo. Dođem do Eurolige i onda usred Istanbula izbacim Datomea iz igre.![]()
Ili još gore da u Zenici nešto protiv Kengura sviram u minibasket ligi.
Pesic junior mi je pomogao
Kobe Bryant je napisao/la:nahvali me kk_bosna da sam "dobar" basketas, mozda nekada bio prije nego sto sam na istom potrgao ligamnte desne noge na članku pa kasnije i operisao i udebljao se sve vise i vise , igram trenutno rekrativno basketa ali to je samo da ostanem u bilo kakvoj formi u nedostatku vremena za vise skijanja ili trcanja ili biciklizma. (sada jedva obruc da dohvatim)
Sto se tice treniranja , imao sam namjeru '94 u opkoljenom Sarajevu , ali nisam mogao proci ipak su Mirkovic (Abdulkerim) , Terzic , Stojanovic,... bili bolji ili podobniji sta ja znam![]()
Onda kada sam vec bio u prostorijama Bosne odoh do odbojkaskog djela tu se upisa , isao na treninge u juniorima sam cak osvojio titulu BiH (sjedeci na klupi) i ako mi je kosarka bila uvjek draza ali mi je odbojak pomogla da mogu sa 191 da zakucam iza ledja iz dva koraka i da dobijem definiciju . Trenirao do 2 semstra arhitekture kada sam ozbiljnije morao ici na fax znaci kraj '96 pocetak '97.
Moja jedina zvanicna kosarkaska tekma je bila kada je OK Bosna bio oficijelni sparing partner u priremi ZKK Cenex ili Zeljo uglavnom su bili i sampioni regonalne lige , gdje me je Merima Secirbegovic izmlatila (mislim na terenu) a sudija nista nije sviraoustvari ne sao Merima i ostale u zivotu nisam dobio vise batina a da ne mogu uzvratiti
![]()
Od nasih daleko najveci odraz je imao Biberovic (Ovako)svaki napad kucao
- BernardBarnjak
- Kontakt:
Biber je bio ko Kemp. Dobar odraz imao je Silajdzic. Mirkovic je dogurao i do reprezentacije 
dobro i Dino Maca Hodzic je doguraoBernardBarnjak je napisao/la:Biber je bio ko Kemp. Dobar odraz imao je Silajdzic. Mirkovic je dogurao i do reprezentacije
- BernardBarnjak
- Kontakt:
I goran terziclumani je napisao/la:dobro i Dino Maca Hodzic je doguraoBernardBarnjak je napisao/la:Biber je bio ko Kemp. Dobar odraz imao je Silajdzic. Mirkovic je dogurao i do reprezentacije![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.