SP - Grupa C

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko prolazi u zavrsnicu?

Engleska
139
46%
Slovenija
40
13%
SAD
82
27%
Alzir
41
14%

Ukupno glasova: 302

lejla
Kontakt:

Re: SP - Grupa C

Post Postao/la lejla » 22 jun 2010, 11:11

A njima je vazda svako kriv. Te lopta, te golman, te golubovi. :mrgreen:

Sljedeci kandidati za stub srama biti ce oni djecaci koji dobacuju lopte, kako je krenulo. :lol:
John Terry can play with his back completely blocked, and he will put his head where I will not put my feet. He is extreme and knows he will suffer the consequences later, but he is sacrificing himself.
Didier Drogba

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 22 jun 2010, 11:48

Da li je zamijenio strane na poluvremenu taj golub ?
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 22 jun 2010, 11:51

Debilizma, boze mili.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 22 jun 2010, 11:54

ako Englezi prodju grupu odose do finala :) :D
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata

_Bad_boy
Kontakt:

Post Postao/la _Bad_boy » 22 jun 2010, 19:57

Sun: Za englesko prokletstvo kriv je – golub!?

Londonski tabloid The Sun pronašao je alternativno objašnjenje za novu blijedu igru engleske nogometne reprezentacije protiv Alžira prošlog petka (0-0) u sklopu 2. kola skupine C Svjetskog prvenstva...

Bio je to već drugi remi Engleza na Mundijalu u Južnoj Africi, nakon onog s SAD-om (1-1) u 1. kolu. Mnogi su za novu blijedu partiju “Tri lava” okrivili izbornika Fabija Capella rekavši da je postavio pogrešnu taktiku, neki su prstom pokazali na indisponiranog Waynea Rooneyja, ali objašnjenje je prema Sunu zapravo puno kompleksnije.

Naime, u drugom poluvremenu utakmice televizijske kamere uhvatile su na mreži alžirskog gola jednog goluba u trenutku dok se engleska reprezentacija spremala na izvođenje udarca iz kuta.

Londonski tabloid piše da afrički vračevi često znaju koristiti ptice kako bi bacali uroke, pa su u tom kontekstu pronašli i šamanku koja je odmah ponudila svoje “stručno” objašnjenje i svalila svu krivicu na jadnu pticu.

- Lako moguće da je neki navijač Alžira posjetio vrača da baci urok na Englesku. Pratim Svjetsko prvenstvo jako dobro i vidjela sam goluba. Ta ptica je bila ondje po noći, kada bi ptice inače trebale spavati. To mi je reklo da je ptica zapravo štitila alžirski gol – rekla je 59-godišnja šamanka Olga Mokwena.

I koje je rješenje za skidanje vradžbine bačene na englesku momčad?

Mowkena preporučuje na čaroliju odgovoriti čarolijom:

- Neka se igrači okupaju u prahu kore drveta.

:D vidim da je neko vec izbacio link..ev kome je mrsko otvarat nek procita..jbte koji pacijenti :mrgreen: :mrgreen:
-PAJA Fan Club!!

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 23 jun 2010, 09:03

Gremo fantji :) Napravite senzaciju i srušite još jednog diva.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Bečki Kongres
Kontakt:

Post Postao/la Bečki Kongres » 23 jun 2010, 09:42

Hajmo Slovenci, očitajte lekciju razmaženim zvijezdama i zvjezdicama te ih pošaljite kući gdje ih čeka giljotina.

Barney Stinson
Kontakt:

Post Postao/la Barney Stinson » 23 jun 2010, 12:32

Sve me strah sto ce Englezi danas uraditi Slovencima... Imam osjecaj da ce se iskaliti na njima samo tako... Pogotova ako dadu gol u prvih 20-ak minuta... Jedina sansa Slovenaca je sto duze ne primiti gol i onda ce Englezo postati nervozni ali ne vjerujem da ce se to dogoditi...
A za drugu utakmicu SAD to uzima bez problema...
19 - ђ - 11
HKK Široki - Sportski ponos Hercegovine

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 23 jun 2010, 13:43

REDKNAPP NE BI ROONEYA NI ZA 2 MIL.EURA

Tottenhamov trener Harry Redknapp je razočaran igrama Wayne Rooneya na Mundijalu, tvrdeći kako ga "ne bi kupio ni za 2 miliona eura".

Engleska je katastrofalno igrala u prva dva kola (1:1 - SAD, 0:0 - Alžir), baš kao i napadač Manchester Uniteda Wayne Rooney.

"Da sam vam poslije te utakmice rekao da možete da kupite Rooneya za 1,5 miliona funti vi biste rekli da ne želite, pošto nije dovoljno dobar. Da niste znali da se radi o Wayneu Rooneyu, mislili biste da je to baš loš nogometaš", rekao je Redknapp za Sun.

Redknapp je kritikovao i selektora Capella, koji ne zna na najbolji način iskoristiti Stevena Gerrarda.

"Morate da pustite igrače da igraju na svojim pozicijama. Gerrard je centrali vezni igrač i mora da igra iza Rooneya, a ne skroz po lijevoj strani. Mora da se napravi ravnoteža u timu", rekao je Redknapp.

Upravo tako !
FK Pjetlovi

Bečki Kongres
Kontakt:

Post Postao/la Bečki Kongres » 23 jun 2010, 13:46

Ne znam zašto se Redknapp javlja?! Ako se ne varam, bio je u Portsmouthu kada je Capello preuzeo selektorsku palicu i, ako se ne varam, nije bio u top 5 kada je novi selektor u pitanju. Vodi svoj Tottenham i brini se za Lennona koji ne zna dodati lijevom nogom, a kamoli da zabije gol istom.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 23 jun 2010, 13:47

Eto Redknapp zna bolje od Capella. Sta je taj osvojio u zivotu? Intertoto kup?
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 23 jun 2010, 13:49

To me ne zanima ali ovo što je rekao za Gerrarda je tačno.Treba da igra iza Rooneya a ne po krilu i Haskeya izbaciti iz prve postave,a ubaciti Joe Cola.
FK Pjetlovi

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 23 jun 2010, 13:58

reds je napisao/la:To me ne zanima ali ovo što je rekao za Gerrarda je tačno.Treba da igra iza Rooneya a ne po krilu i Haskeya izbaciti iz prve postave,a ubaciti Joe Cola.
Pa da igra sa jednim napadacem,nema sanse.Slazem se da treba Heskeya izbaceti i ubaceti ili Defoa ili Croucha umesto njega jer mu treba jedan igrac sesnaesterca.To Cappelo vidi u Heskeyu ali se i ovaj u nedostatku lopti od veznoga reda mora da se vraca.Pa cak i kada vezni red ima loptu Heskey se pogubi i tako automatski gubi na sirini u napadu.
Takodje ja verujem da ovoj igri Englezi dopinosi gusenje igre dvojca Lampard-Gerrard i mislim da oni ne mogu zajedno funkcionisati u vezi kao sto je to radeo Becks sa Gerarrdom.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 23 jun 2010, 14:01

Engleska i Slovenija idu dalje!
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 23 jun 2010, 14:06

................................James..............................
...Johnson..........Upson............Terry.......Cole..........
............................Barry(Lampard).......................
.........J.Cole.............................Barry(Lamprad)......
...............................Gerrard.............................
...............Defoe......................Rooney.................

Nešto ovako ne znam ali onako kako su do sada igrali ne valja ništa.
FK Pjetlovi

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 23 jun 2010, 14:07

Redknap je olinjali stakor koji nema blage veze o fudbalu! Englezi ce se lagano obracunati sa slovencima.

Joe Cole dominira!
Dio Arsenala

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 23 jun 2010, 14:09

Kakve su to transformacije kolega?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 23 jun 2010, 14:10

Ma Redknapp je veliki trener. Covjek zna svoj posao. 8-) 8-)

England going down. :D :D
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 23 jun 2010, 14:14

omerbavarac je napisao/la:Ma Redknapp je veliki trener. Covjek zna svoj posao. 8-) 8-)

England going down. :D :D
:mrgreen:
FK Pjetlovi

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 23 jun 2010, 14:44

obje utakmice su nepredvidive. na papiru je sve jasno. engleska ce razvalit slovence, ali nazalost fudbal se ne igra na papiru.

dobro organizovanom i discipliniranom igrom slovenci mogu do povoljnog rezultata. najvaznije ce biti da ne prime rano gol. kako vrijeme bude odmicalo englezi ce biti pod sve vecim pritiskom, jer moraju pobjediti. sve ce se vise otvarati u zadnjoj liniji, a to slovenci mogu kontrama dobro iskoristiti.

u drugoj utakmici nema favorita. podjednake sanse dajem i jednim i drugim, s tim da su ameri pokazali vise. pokrao ih je sudija protiv slovenaca, tako da bi pravednije bilo kad bi oni prosli.

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.