pinoglavi je napisao/la:Razbojnik je napisao/la:Mislim da je Grcka jaca nego zadnjih godina.
Recimo, imaju bas jaku zadnju liniju, to se mora reci. Sokratis, Papadopulos, Manolas, Holebas... Sigurno su im i vezni igraci vise defanzivnijeg mentaliteta. Recimo onaj Samaris iz Benfice je bas onaj moderni DM koji trci 90 minuta po cijelom terenu.
Ofanzivno su slabiji, po meni samo taj Mitroglu vrijedan paznje i sviđa mi se jos onaj Fortunis iz Olimpiakosa.
Uglavnom, ekipa koja nije losa, puno je tu igraca iz jakih klubova. Ustvari sve su to igraci iz jakih klubova. Samo nisu neke klase u ofanzivnom dijelu.
Svima ce biti tvrdo s njima, mogu oni iznenaditi i Belgiju, ali realno mogu i kiksati kod slabijih.
Podvučeš crtu i vidiš da je to ona tipična Grčka. Slabi u napadu, jaki u odbrani, vječiti miljenici sreće, baš kao i u toj prijateljskoj protiv CG. Ako budemo pravili neočekivane kikseve u kvalifikacijama itekako će nas znati kazniti, a ako budemo oni pravi nemamo se šta bojati Grčke. Dakle pronaći idelanih 11 i uigrati ih i samo sebe gledati.
Slazem se. Samo su ipak malo jaci, makar utoliko jer imaju igrace Borussije, Leverksena, Rome, Benfice, Fiorentine.. a prije su bili samo Olimpiakos, Panathinaikos tu i tamo AEK, PAOK.. Glavni su im bili Samaras iz Celtica i oronuli Gekas