SP 2018. u Rusiji - UEFA kvalifikacije

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

TMovac
Kontakt:

Re: SP 2018. u Rusiji - UEFA kvalifikacije

Post Postao/la TMovac » 09 jun 2016, 22:18

Drago mi je sto smo izbjegli Kosovo. Ako budu igrali za njih svi koji mogu, biti ce to hebena repka. Nebi me cudilo da odmah iz prvog pokusaja dodju do makar baraza.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 09 jun 2016, 22:23

TMovac je napisao/la:Drago mi je sto smo izbjegli Kosovo. Ako budu igrali za njih svi koji mogu, biti ce to hebena repka. Nebi me cudilo da odmah iz prvog pokusaja dodju do makar baraza.

Moguće ali teško. Nije ovo FIFA ili PES da natrpaš ekipu dobrim igračima pa da iz prve pobjeđuju. Uigranost, taktika, stil igre sve ovo ima veliki utjecaj.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 09 jun 2016, 22:38

JonSnow je napisao/la:
TMovac je napisao/la:Drago mi je sto smo izbjegli Kosovo. Ako budu igrali za njih svi koji mogu, biti ce to hebena repka. Nebi me cudilo da odmah iz prvog pokusaja dodju do makar baraza.

Moguće ali teško. Nije ovo FIFA ili PES da natrpaš ekipu dobrim igračima pa da iz prve pobjeđuju. Uigranost, taktika, stil igre sve ovo ima veliki utjecaj.
Pa vec su uigrani u Svicarskoj i Albaniji :mrgreen:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 09 jun 2016, 23:00

Mokes je napisao/la:
JonSnow je napisao/la:

Pa vec su uigrani u Svicarskoj i Albaniji :mrgreen:
A i to što kažeš. :mrgreen: Svi utakmice dobivaju na terenu samo šiptari, na tribinama i natalitetom. Jedva čekam Albanija-Švicarska, kako će tu samo peta kolona radit. :mrgreen:
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 09 jun 2016, 23:06

https://en.wikipedia.org/wiki/Gibraltar ... rent_squad

Kyle Casciaro i Roy Chipolina su izgleda najveca prijetnja. Oni su jedini igraci Gibraltara koji su dali gol. ;)

DevilsAdvocate
Kontakt:

Post Postao/la DevilsAdvocate » 09 jun 2016, 23:45

Volio bih i ja da nema sad ovih prijateljskih s Rusijom, neatraktivan protivnik, zbog Srba bi vjerovatno bilo napeto sa tribina sa mnogo poruka mrznje, nacionalizma i vandalizma na i oko stadiona tako da, hvala, ali ne, hvala, daj nam Gibraltar :)
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'

dzelllo
Kontakt:

Post Postao/la dzelllo » 09 jun 2016, 23:47

Evo prilike da se protiv Gibraltara isproba jos igraca tipa:Ordagic,Jajalo,Milicevic,Arslanagic..
lezVe do bagro

DevilsAdvocate
Kontakt:

Post Postao/la DevilsAdvocate » 09 jun 2016, 23:56

dzelllo je napisao/la:Evo prilike da se protiv Gibraltara isproba jos igraca tipa:Ordagic,Jajalo,Milicevic,Arslanagic..
Osim Ordagica, svi ti igraci, da imaju pravo nastupa, vec odavno bi bili na spisku :)
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'

dzelllo
Kontakt:

Post Postao/la dzelllo » 10 jun 2016, 00:04

DevilsAdvocate je napisao/la:
dzelllo je napisao/la:Evo prilike da se protiv Gibraltara isproba jos igraca tipa:Ordagic,Jajalo,Milicevic,Arslanagic..
Osim Ordagica, svi ti igraci, da imaju pravo nastupa, vec odavno bi bili na spisku :)
aBd uskoro ce se i promjena sportskog drzavljanstva desiti :D
lezVe do bagro

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 10 jun 2016, 00:12

Odlična stvar. Dobili smo protivnika, najlakšeg mogućeg, a ipak protivnika. Mnogo bolje, nego da se maltretiramo u nekakvim prijateljskim utakmicama bez bodova. Ovako, lagano bi trebalo kapnuti 6 poena, iako nakon Kipra u Zenici, to nikad ne treba tvrditi 100%. :D

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 10 jun 2016, 09:56

U ovoj grupi cemo se mi grcevito boriti sa Grckom za drugo mjesto. Ali to drugo mjesto nama nista neznaci, mi koga god da dobijemo u barazu zijaniti cemo, nemoze ni jedan protivnik biti slab koliko mi mozemo biti losi u barazu.Ali sa obzirom da prolazi samo prvi direktno u ovom barazu ce nas sacekati opet neko tipa Portugala, neka jaca repka.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 10 jun 2016, 11:05

gdje uopšte igra gibraltar svoje utakmice? imaju li neki stadion ili igraju u portugalu?

scorpion
Kontakt:

Post Postao/la scorpion » 10 jun 2016, 11:33

jestamaji je napisao/la:gdje uopšte igra gibraltar svoje utakmice? imaju li neki stadion ili igraju u portugalu?
Posto njihov stadion ne ispunjava uslove, utakmice igraju u Algarveu, u Portugalu.
...ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam,vi to vrlo dobro znate,al ako ništa drugo i ono što je jedino što mogu da učinim za taj grad,pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava!!!

elvis270178
Kontakt:

Post Postao/la elvis270178 » 10 jun 2016, 12:48

Ja mislim da su utakmicu protiv svaba igrali na umjetnoj travi, ovu su se nesto zalili

Gesendet von meinem SM-N9005 mit Tapatalk

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 10 jun 2016, 13:34

Ako želimo pričati o bilo čemu od Gibraltara, Estonije i Kipara uzeti 18 bodova. Znam da neće biti lako ali favoriti smo u svim mečevima protiv njih i ako se sve desi prema očekivanjima trebalo bi tako i biti.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 10 jun 2016, 14:24

Arnelv52 je napisao/la:Ako želimo pričati o bilo čemu od Gibraltara, Estonije i Kipara uzeti 18 bodova. Znam da neće biti lako ali favoriti smo u svim mečevima protiv njih i ako se sve desi prema očekivanjima trebalo bi tako i biti.
Realno ko najvise uzme bodova protiv ove nejaci otice direktno na SP.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 10 jun 2016, 14:52

Estonija i Kipar nisu losi i ne mogu u istu recenicu sa Gibraltarom. Gibraltar ce svakako svi dobiti tako da je ta ekipa ujedno i nebitna po pitanju bodovanja.

Prve cetiri utakmice u ovoj godini ce biti kljucne za nase kvalifikacije i one ce pokazati gdje smo i sta smo. Kako to odradimo tako ce biti i do kraja kvalifikacija.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 11 jun 2016, 01:50

Samo malo.. je li sigurno to za Gibraltar da je s nama u grupi?
Na oficijelnoj stranici fife nista ne pise, mislim i dalje stoji da je u nasoj grupi 5ekipa..

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 11 jun 2016, 03:28

FliX je napisao/la:Samo malo.. je li sigurno to za Gibraltar da je s nama u grupi?
Na oficijelnoj stranici fife nista ne pise, mislim i dalje stoji da je u nasoj grupi 5ekipa..
http://www.uefa.org/about-uefa/executiv ... 73259.html

Ocigledno je samo neki komitet od UEFA odlucio da Srbija i BiH ne mogu igrati protiv Kosovo iz sigurnosnih razloga, nije tu odradjena nikakva velika studija. Siguran sam da u narednom zrijebu ce samo biti zabrana sastavljanja Srbije i Kosova. Ovo su brzinski odlucili i sigurno prema statistici i povrsnim komentarima radi velikog broja Srba u BiH. Crnu Goru nisu ni naveli jer za sada nije bilo moguce uopste da budu u toj grupi.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 11 jun 2016, 13:00

AnelZ je napisao/la:
FliX je napisao/la:Samo malo.. je li sigurno to za Gibraltar da je s nama u grupi?
http://www.uefa.org/about-uefa/executiv ... 73259.html

Ocigledno je samo neki komitet od UEFA odlucio da Srbija i BiH ne mogu igrati protiv Kosovo iz sigurnosnih razloga, nije tu odradjena nikakva velika studija. Siguran sam da u narednom zrijebu ce samo biti zabrana sastavljanja Srbije i Kosova. Ovo su brzinski odlucili i sigurno prema statistici i povrsnim komentarima radi velikog broja Srba u BiH. Crnu Goru nisu ni naveli jer za sada nije bilo moguce uopste da budu u toj grupi.
Aha, ma vidim na ovom linku da fifa nije azurirala, pa zato pitam.. http://www.fifa.com/worldcup/preliminar ... index.html

Inace, dobro je sto smo Kosovo izbjegli, jer bas gledam ta grupa gdje su oni je nekako izjednacena. Vidjet cemo im sastav, ali vrlo lako oni mogu otkidat bod(ove) u Pristini, te tako da bas u njihovoj grupi bude najlosiji drugi koji nece ici u baraz (treba i o tome razmisljat).
Sto se same nase repke tice, nadam se da cemo naci kreativce na sredini terena, koji ce znati i povuci loptu, a ne samo proslijedjivati kao vruc krompit. Nekad je to znao Miske, a danas.. treba od ovih sampiona iz Japana vidjeti neke..
U odbrani smo solidni.. a golman ima Sehic, ima Buric, ali nadat se da ce Begovic ponovo biti onaj stari u top formi. Napad ne treba mnogo komentarisati.. tandem DZ & DJ :D

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin i 12 gostiju.