Rukometna reprezentacija BiH
Moderator/ica: Pasha
Re: Rukometna reprezentacija BiH
I ispred skenderije se neprodaju ulaznice dakle samo kod graske trznice
Bolje imat jedan nov BMW nego dva polovna Golfa 2
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Prodaju brate, tamo sam ja uzeo.KEC je napisao/la:I ispred skenderije se neprodaju ulaznice dakle samo kod graske trznice
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Pregazit ćemo Švedsku k'o plitak potok 

Ja dns isao prvo kod skenderije kaze covjek nema u mn toga ako oces imam kadeta kosarka i onda odem kod onog na trznici i uzmemMortemHz je napisao/la:Prodaju brate, tamo sam ja uzeo.KEC je napisao/la:I ispred skenderije se neprodaju ulaznice dakle samo kod graske trznice
Bolje imat jedan nov BMW nego dva polovna Golfa 2
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Aha to. I meni je rekao da on nema nista sa rukometom posto se ulaznice prodaju 10 metara prije njega (znaci odmah pored trafike) i odem tu i uzmem.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Ova Švedska nije kvalitetnija od onog Islanda, posebno bez ova tri igrača, plus Kim. Za onaj Island su igrali Atlason, Petersson, Sigurdsson, Gunarsson... Hallgrimsson je tada igrao za PSG, itd...LAPAZ je napisao/la:Ja u zadnje vrijeme slabo pratim rukomet jer nisam ljubitelj "strimova", a na televiziji ga slabo ima. Kakve su nam sanse sa svedima, kada uporedite Island koje smo izbacili i Svedsku, jel mnogo Svedska kvalitetnija od tadasnjeg Islanda?
Ova Švedska je od onog Islanda jača na poziciji golmana i to je to, na nekim pozicijama su podjednako jaki, kao recimo na desnom beku i pivotu, ali i tu bih prije izabrao kombinaciju Petersson/Hallgrimsson u odnosu na Jakobssona koji nema dostojnu zamjenu, a na pivotu su isto tako podjednaki.
Sad kad nema Ekberga, Zachrisson iz Fuchsea će biti prvi izbor na desnom krilu. Baš me zanima ko će izvoditi penale.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Virtu4l je napisao/la:Ova Švedska nije kvalitetnija od onog Islanda, posebno bez ova tri igrača, plus Kim. Za onaj Island su igrali Atlason, Petersson, Sigurdsson, Gunarsson... Hallgrimsson je tada igrao za PSG, itd...LAPAZ je napisao/la:Ja u zadnje vrijeme slabo pratim rukomet jer nisam ljubitelj "strimova", a na televiziji ga slabo ima. Kakve su nam sanse sa svedima, kada uporedite Island koje smo izbacili i Svedsku, jel mnogo Svedska kvalitetnija od tadasnjeg Islanda?
Ova Švedska je od onog Islanda jača na poziciji golmana i to je to, na nekim pozicijama su podjednako jaki, kao recimo na desnom beku i pivotu, ali i tu bih prije izabrao kombinaciju Petersson/Hallgrimsson u odnosu na Jakobssona koji nema dostojnu zamjenu, a na pivotu su isto tako podjednaki.
Sad kad nema Ekberga, Zachrisson iz Fuchsea će biti prvi izbor na desnom krilu. Baš me zanima ko će izvoditi penale.

Volim Zeljeznicar
-
- Kontakt:
svedska je vrlo jaka i bez ovih igraca sigurno dace nam biti lakse ali ne trebamo se puno zavaravati oni su i dalje favoriti. odbrana i golmani su im glavni aduti i tu su puno jaci nego onaj isaland, ako uspojemo probiti njihovu odbranu tim bi sprijecili njihove kontre onda imamo puno vise sansi.peric bi moga biti rijesenje
Boga mi te kontre ne bi trebale biti ni blizu onima na koje smo navikli od Ekberga i Kallmana.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Opet su oba krila kvalitetnija od nasih. Tu smo najtanji po meni, vjerujte mi. Ja se nadam da ce proradit, Ovcina je uvijek toplo-hladno nekako, ali ono desnoVirtu4l je napisao/la:Boga mi te kontre ne bi trebale biti ni blizu onima na koje smo navikli od Ekberga i Kallmana.

Jesu im krila kvalitetnija, ali sad je to poprilično podnošljivije. Dobra igra njihovih krila se zasnivala na mnogo jeftinih lopti koje su dobijali na osnovu granitne odbrane, pasvinih napada protivnika i fenomenalnih odbrana golmana.shaman7 je napisao/la:Opet su oba krila kvalitetnija od nasih. Tu smo najtanji po meni, vjerujte mi. Ja se nadam da ce proradit, Ovcina je uvijek toplo-hladno nekako, ali ono desno
Krila ne mogu sama po sebi proraditi, potrebno je da se dosta stvari poklopi za to. Već sad je jasno da ćemo mi zavisiti od Prceovog učinka, a oni će zavisiti od Jakobssona i njegove saradnje sa pivotom koja mu je na EP donijela titulu najboljeg desnog beka prvenstva, nije dao mnogo golova, ali je zato brutalno asistirao.
Moramo usporiti utakmicu što nam svakako nije problem, ionako nam se većina napada završava pasivnim. Ne dati im da se odlijepe na početku, igrati na granici isključenja, praviti puno sitnih faulova, to je sve ono što će i oni nama raditi (posebno Karlsson), samo trebamo uzvratiti istom mjerom. Kako vrijeme bude prolazilo biće nam lakše, samo treba pokazati muda na početku, a Marka je doktor za to.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Re: Odg: Rukometna reprezentacija BiH
Odbrana bi i nama trebala biti uzdanica i na visokom nivou. Tu imamo Terzića, Panića, Karačića i ostale. Po meni bi Panić trebao i dosta sudjelovati u napadu, mislim da ga Marković i nije dovoljno koristio nakon što se vratio poslije povrede. I golmani su nam dobri, mogu igrati veliku ulogu.
''Neka me mrze samo da me se boje''
Vranješa si zaboravio, on, Terza i Panić bi trebali biti u sredini i činiti taj bedem.cipiripi je napisao/la:Odbrana bi i nama trebala biti uzdanica i na visokom nivou. Tu imamo Terzića, Panića, Karačića i ostale. Po meni bi Panić trebao i dosta sudjelovati u napadu, mislim da ga Marković i nije dovoljno koristio nakon što se vratio poslije povrede. I golmani su nam dobri, mogu igrati veliku ulogu.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Tačno, Vranješ je tu naravno. Uglavnom, očekujem dobru odbranu aBd. Samo kada bi uvježbali malo tranziciju odnosno kontre, to bi bilo odlično i dalo bi nam krila.Rokoko87 je napisao/la:Vranješa si zaboravio, on, Terza i Panić bi trebali biti u sredini i činiti taj bedem.cipiripi je napisao/la:Odbrana bi i nama trebala biti uzdanica i na visokom nivou. Tu imamo Terzića, Panića, Karačića i ostale. Po meni bi Panić trebao i dosta sudjelovati u napadu, mislim da ga Marković i nije dovoljno koristio nakon što se vratio poslije povrede. I golmani su nam dobri, mogu igrati veliku ulogu.
''Neka me mrze samo da me se boje''
Slazem se skroz. Nadam se pozitivnom rezultatu i korištenju Perica zbog ubrzanja igre kao i brzog centra. Momak je masina i dosao je spreman nevjerovatnoVirtu4l je napisao/la:Jesu im krila kvalitetnija, ali sad je to poprilično podnošljivije. Dobra igra njihovih krila se zasnivala na mnogo jeftinih lopti koje su dobijali na osnovu granitne odbrane, pasvinih napada protivnika i fenomenalnih odbrana golmana.shaman7 je napisao/la:Opet su oba krila kvalitetnija od nasih. Tu smo najtanji po meni, vjerujte mi. Ja se nadam da ce proradit, Ovcina je uvijek toplo-hladno nekako, ali ono desno
Krila ne mogu sama po sebi proraditi, potrebno je da se dosta stvari poklopi za to. Već sad je jasno da ćemo mi zavisiti od Prceovog učinka, a oni će zavisiti od Jakobssona i njegove saradnje sa pivotom koja mu je na EP donijela titulu najboljeg desnog beka prvenstva, nije dao mnogo golova, ali je zato brutalno asistirao.
Moramo usporiti utakmicu što nam svakako nije problem, ionako nam se većina napada završava pasivnim. Ne dati im da se odlijepe na početku, igrati na granici isključenja, praviti puno sitnih faulova, to je sve ono što će i oni nama raditi (posebno Karlsson), samo trebamo uzvratiti istom mjerom. Kako vrijeme bude prolazilo biće nam lakše, samo treba pokazati muda na početku, a Marka je doktor za to.
-
- Kontakt:
Mislim da nisi u pravu. Na svjetskom prvenstvu u Qataru je Svedska razbila Island sa 24-16 i opcenito u zadnjih 16 godina (dakle poslije one zlatne generacije svedjana) Island ima samo jednu pobjedu nad Svedskom i to 2012 godine na plimpijskim igrama kada je ako se ne varam Island igrao i u finalu.Virtu4l je napisao/la:Ova Švedska nije kvalitetnija od onog Islanda, posebno bez ova tri igrača, plus Kim. Za onaj Island su igrali Atlason, Petersson, Sigurdsson, Gunarsson... Hallgrimsson je tada igrao za PSG, itd...LAPAZ je napisao/la:Ja u zadnje vrijeme slabo pratim rukomet jer nisam ljubitelj "strimova", a na televiziji ga slabo ima. Kakve su nam sanse sa svedima, kada uporedite Island koje smo izbacili i Svedsku, jel mnogo Svedska kvalitetnija od tadasnjeg Islanda?
Ovdje upoređujemo sastav Švedske koji će igrati protiv nas, sastav koji se mnogo razlikuje od tog koji je pobjeđivao Island i osvajao medalje.samosingle je napisao/la:Mislim da nisi u pravu. Na svjetskom prvenstvu u Qataru je Svedska razbila Island sa 24-16 i opcenito u zadnjih 16 godina (dakle poslije one zlatne generacije svedjana) Island ima samo jednu pobjedu nad Svedskom i to 2012 godine na plimpijskim igrama kada je ako se ne varam Island igrao i u finalu.
Dakle, govorim o ovoj Švedskoj bez Kallmana, Ekberga, Anderssona, Nilssona, du Rietza, Ostlunda... četiri od ovih šest igrača su igrali u prvoj postavi Švedske u Kataru. U Londonu su igrali još Larholm i Jernemyr. Tadašnja Švedska bi nas napucala deset razlike bez problema.
Uostalom, kakve veze ima posljednjih 16 godina sa poređenjem Islanda od prije dvije godine sa današnjom Švedskom? Švedska koja će igrati protiv nas ima 2-3 top igrača, a tada su ih redovno imali po 7-8.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Najvažnije je da oni nas ne bi trebali razvaliti rezultatski tj. da ćemo imati solidne šanse pred revanš. Svašta se Markoviću može prigovoriti vezano za igrački kadar al' ja prvi kažem da svaki reprezentativac uvijek daje svoj maksimum i da imamo zaista zaista dobru odbranu zbog koje nas skoro nijedna reprezentacija svijeta u najjačem sastavu ne može razmontirati rezultatski izuzev Danaca i Francuza možda. Naravno u koliko je riječ o nama bitnom meču, ne računam ono gdje nas je Hrvatska na prvenstvu razbila 7,8 razlike sa B postavom u nama rezultatski nebitnom meču.
To što njima neće igrati najbolji igrači može nam biti i prednost i mana, zavisi kako naši igrači budu gledali na to. Ukoliko se opuste i budu kontali da ne moraju izgarati na terenu kao što bi izgarali da su Šveđani u najjačem sastavu onda nam ne gine poraz i ne idemo sigurno na SP, ukoliko u meč uđu sa istim žarom u što ne sumnjam jer će ih Marka sigurno naložiti e onda već imamo neke svoje šanse.
To što njima neće igrati najbolji igrači može nam biti i prednost i mana, zavisi kako naši igrači budu gledali na to. Ukoliko se opuste i budu kontali da ne moraju izgarati na terenu kao što bi izgarali da su Šveđani u najjačem sastavu onda nam ne gine poraz i ne idemo sigurno na SP, ukoliko u meč uđu sa istim žarom u što ne sumnjam jer će ih Marka sigurno naložiti e onda već imamo neke svoje šanse.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Ma, ne može nam nikako biti mana to što odmah u startu otpišeš sigurnih 15 golova od ovog trojca. Neko će morati zabiti te golove, to je jasno, ali će se morati malo više pomučiti za njih.Raonffa je napisao/la:To što njima neće igrati najbolji igrači može nam biti i prednost i mana, zavisi kako naši igrači budu gledali na to.
Na nas to nikako ne utiče, mi bi igrali isto sa njima i bez njih, samo će biti malo lakše kad znamo da sad moramo zaustaviti samo jednog igrača i spriječiti ga da roka sa 10 metara i servira lopte na pivota. Ostali nemaju taj kvalitet da nas rešetaju ako ovog ne ide, kako bi bilo da je tu Nilsson na drugom beku.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
Hoce li biti prenosa utakmice iz Svedske na nekom od nasih kanala? 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.