Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

bhsport
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la bhsport » 09 jun 2016, 14:50

Znaci ipak ide U20, nije se ugasila kako su se neki nadali?
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Ethel
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la Ethel » 09 jun 2016, 18:34

baglama je napisao/la:nadam se da ce Mulaomerovic pozvat Gegica u seniore, da mu se da podstrek....Zeljno iscekujem njegov nastup na U18 euru...mali intrigira svojim mogucnostima na obje strane parketa. nadam se da ce biti agresivan na U18 euru (preko 15 suteva, uz punjenje ostale statistike) i odlicnim nastupom dodatno skrenut paznju na sebe

njegov iskorak na juniorskom euru je vazniji od svega, dugorocno....osim opstanka u A diviziji logicno. :) a trebali bi opstat jer su uigrani...prva petorka uglavnom igarci Sparsa plus Antunovic...Musa vjerovatno propusta, opravdano
Uzme li on preko 15 šuteva, zaboravi odličan nastup u startu. Šut mu je katastrofa i u najboljem slučaju može biti solidan. Nek se eksponira asistencijama, ulazima i kvalitetnom odbranom jer su mu to prednosti. Šutem bi nastavio sam sebe ukopavati.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 09 jun 2016, 21:38

BaDa12 je napisao/la:
mercurial je napisao/la:Ko je ovaj ? Sta igra ? Koliko je visok ? Koje je godiste ?
Austrijska liga hmm, jos juniorska.

Pogledao sam malo po internetu i sve mi je jasno. Hvala Bogu pa zivimo u doba interneta gdje je sve na dohvat po ruke pa ne mogu prodavati muda pod bubrege.
Rođen 1997. Visok oko 195, ja mislim. Igra beka, ima odličan šut, osjećaj za skok i asistenciju. Već je bio dio reprezentacije na proširenim spiskovima kao kadet. Nisam ga gledala zadnjih par godina u takmičarskim utakmicama otkako je otišao u Šibenik. Kako u tekstu piše, obrazovanje mu je na prvom mjestu, zato i jeste prvo izabrao univerzitet pa onda birao klub, iako je imao neke druge ponude. To je vjerovatno prva stvar koja se treba vezati za njegovo ime u ovoj fazi.
Bilo je interesantno gledati duele između njega i Muse kad su bili početnici. ;)
Sjecam se jedne utakmice prije par godina igrali su Musa za Bosnu XXL Bihac a ovaj mali Topic za Limometal Cazin u pionirskoj konkurenciji, Musa je imao 11 a ovaj Topic 13 godina Musa mu je utrpao 46 poena on je zapio 10-ak, cuvali su jedan drugog, nakon toga par sedmica poslije Musa je otisao u Kos u Sarajevo. Sto se tice Topica Momka sam gledao prosle godine u maju u jednom mecu u Bihacu, mec seniorske kantonalne lige, ispucao je blizu 30 suteva i zabio 15-ak poena, puno forsira i dosta je bio sebican u toj utakmici, ima fin skok sut i dobro je atletski gradjen i visok je oko 190 cm nije sigurno veci. Dosta ga je otac gurao pa je kao igrao u Sibeniku ali nije to bilo nista posebno, epizodna uloga u mladjim kategorijama Sibenika, ne znam ali za U20 selekciju mislim da nema mjesta jer ima kvalitetnijih igraca a i nema visinu neku jer bi sa ovom visinom morao igrati pozicije 1-2 a mislim da imamo boljih rijesenja na tim mjestima.
Zadnja izmjena: LloriS, dana/u 09 jun 2016, 21:54, ukupno mijenjano 1 put.
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

Tarik91
Kontakt:

Post Postao/la Tarik91 » 09 jun 2016, 21:46

Bassha je napisao/la:Selektor U-20 košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Senad Muminović objavio je spisak igrača na koje računa za Evropsko košarkaško prvenstvo, koje se igra u Grčkoj od 12. do 24.jula

Na spisk su: Ivo Garić, Mirza Velić, Milan Lužajić, Amar Balić, Nedim Đedović, Armin Topić, Ibrahim Durmo, Haris Čurevac, Sandro Gačić, Edin Atić, Rijad Smajlović, Imran Polutak, Markus Lončar, Kenan Karahodžić, Fahrudin Mangafić i Enis Memić.

Na spisku pozvanih bili su još i Damir Hadžić, koji se zbog obaveza u SAD nije mogao odazvati i Đorđe Aleksić, koji je povrijeđen, pa je selektor Muminović uputio poziv Gariću i Topiću.

tuzlalive/./ba
najaca ekipa ikada.
1:Velic, Garic, Topic
2:Atic,Gacic
3:Djedovic,Durmo
4:Karahodzic,Memic,Mangafic
5:Loncar,Polutak

baglama
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la baglama » 09 jun 2016, 23:34

Ethel je napisao/la:
baglama je napisao/la:nadam se da ce Mulaomerovic pozvat Gegica u seniore, da mu se da podstrek....Zeljno iscekujem njegov nastup na U18 euru...mali intrigira svojim mogucnostima na obje strane parketa. nadam se da ce biti agresivan na U18 euru (preko 15 suteva, uz punjenje ostale statistike) i odlicnim nastupom dodatno skrenut paznju na sebe

njegov iskorak na juniorskom euru je vazniji od svega, dugorocno....osim opstanka u A diviziji logicno. :) a trebali bi opstat jer su uigrani...prva petorka uglavnom igarci Sparsa plus Antunovic...Musa vjerovatno propusta, opravdano
Uzme li on preko 15 šuteva, zaboravi odličan nastup u startu. Šut mu je katastrofa i u najboljem slučaju može biti solidan. Nek se eksponira asistencijama, ulazima i kvalitetnom odbranom jer su mu to prednosti. Šutem bi nastavio sam sebe ukopavati.
nigdje ne pise kakvih suteva

treba radit ono sto Lebron radi...ulaz,ulaz, ulaz...poneki sut izvana,jer ce mu ostavljat puno prostora.ne treba tako mlad imati strah od suta izvana...znam da je lani zabio neke clutch trice i slobodna bacanja. kad je gusto zabije bacanje...to mi je ostalo u sjecanju

reprezentacija nam je takva da ce vecina posjeda biti sutevi Sanija i Amara...otud tih 15 ili vise suteva za obojicu

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 09 jun 2016, 23:45

baglama je napisao/la:
Ethel je napisao/la:

nigdje ne pise kakvih suteva

treba radit ono sto Lebron radi...ulaz,ulaz, ulaz...poneki sut izvana,jer ce mu ostavljat puno prostora.ne treba tako mlad imati strah od suta izvana...znam da je lani zabio neke clutch trice i slobodna bacanja. kad je gusto zabije bacanje...to mi je ostalo u sjecanju

reprezentacija nam je takva da ce vecina posjeda biti sutevi Sanija i Amara...otud tih 15 ili vise suteva za obojicu
Otvorene suteve da, ispucavanje nikako, pogotovo ne njegovo. Nema njega sta biti strah suta ili ne, jednostavno sut nije njegovo kvalitetno oruzje, kao sto nije ni Rondu recimo. Dovoljno je da ga toliko sredi da moze pogoditi otvorenu tricu i da ga protivnici ne ostavljaju na metre samog.

Zabio ih je par, ali je imao katastrofalne procente suta upravo zato sto je forsirao, na kraju je i odigrao prvenstvo daleko ispod svojih mogucnosti. U svemu treba imati mjeru, a on mora koristiti svoje kvalitete, a ne mane, a njegov sut nije kvalitet.
#MFFL
Som-Hi Barça

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 09 jun 2016, 23:50

Popravio je Gegic sut, primjetno je. Cini mi se da je u finalu juniorskog prvenstva sutirao s linije slobodnih bacanja 8/10. Rijetko kad je on imao procente za 1p 80%.

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 09 jun 2016, 23:52

prerano se otpisuje, tek mu je 18

ne kazem da ce biti dobar suter, nego da mora malo miksat,ne smije razvit fobiju od suta kao rubio. od recimo 15 suteva, neka 4-5 budu distanca ili za tri....jer ako stalno isao na prodor, ovi ce skupljati....a onda i Lebron (kao buldozer od igraca) nerijetko ima probleme

neka ubaci dva-tri bacanja po mecu (iznudjivace ih puno,barem 5-6 po mecu) i neka ubaci 6 od recimo 15 uzetih suteva...eto njega na finih 15 poena u prosjeku
uz recimo 6,5 skokova, 5,5 asistencija...i recimo 2,5 izgubljene, vrh odbranu...to bi bio odlican turnir za njega (i da udjemo medju 8)

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 09 jun 2016, 23:58

haha vidim pojedinci nisu ni svjesni koliko je Gegic cijenjen kod skauta, pogotovo onih iz enbiej-a. Mislim da on dogodine ide na draft i da ce biti izabran vec u prvoj rundi. Ne nudi ti se svaki draft tako atletski mocan play, sa tako visokom kosarkaskom inteligencijom. Mada postoji mogucnost da ce odigrati 2-3 sezone u Evropi pa tek onda preko bare. Cini mi se da je Fener najozbiljniji za njegovo dovodjenje.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 10 jun 2016, 00:36

Nema on sta traziti u Feneru, on mora ici sto prije iz Sparsa, mada je i u njima lose odigrao ovu sezonu, pogotovo prvi dio, a nije da nije imao dosta prostora. Jos mnogo toga se mora poklopiti da bi on uspio, ne samo on vec i Buza, Atic i gotovo svi ostali nasi talenti su u velikoj stagnaciji.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
#MFFL
Som-Hi Barça

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 10 jun 2016, 01:03

mercurial je napisao/la:haha vidim pojedinci nisu ni svjesni koliko je Gegic cijenjen kod skauta, pogotovo onih iz enbiej-a. Mislim da on dogodine ide na draft i da ce biti izabran vec u prvoj rundi. Ne nudi ti se svaki draft tako atletski mocan play, sa tako visokom kosarkaskom inteligencijom. Mada postoji mogucnost da ce odigrati 2-3 sezone u Evropi pa tek onda preko bare. Cini mi se da je Fener najozbiljniji za njegovo dovodjenje.
Ostavi se hr foruma i mrmuscle-ovih informacija i prognoziranja. Sta on moze ponuditi na draftu, momak ni u slabasnoj bh ligi nije imao neku zapazenu ulogu u timu Sparsa?! Ne kazem da nije bilo nekih sema oko Turske i Fenera, ali sta ce on i u Feneru? Vjerovatno i najveci euro prospekt generacije '98. Yurtseven nije imao gotovo nikakvu ulogu u timu, jos je njihov reprezentativac, bas mislis da bi je njemu pruzili? On jeste bio veliki potencijal (i jos uvijek je), ali naprosto stagnira u segmentima gdje je bas los, a i sto @ethel kaze, ne zna da iskoristi svoje vrline i tako donekle prikrije svoje nedostatke. Necu nikad prezaliti cinjenicu da nemamo svog kluba u ABA ligi, dakle mislim da bi njemu najbolje bilo da ode u nekog abaligasa, gdje bi mogao dobiti neku sansu (iako sumnjam da ce mu je iko garantovati). Bez obzira na sve, ja vjerujem da ce ovaj momak napraviti dosta solidnu seniorsku karijeru, a ostaje da vidimo...
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 10 jun 2016, 06:49

kobe24 je napisao/la: Ostavi se hr foruma i mrmuscle-ovih informacija i prognoziranja. Sta on moze ponuditi na draftu, momak ni u slabasnoj bh ligi nije imao neku zapazenu ulogu u timu Sparsa?! Ne kazem da nije bilo nekih sema oko Turske i Fenera, ali sta ce on i u Feneru? Vjerovatno i najveci euro prospekt generacije '98. Yurtseven nije imao gotovo nikakvu ulogu u timu, jos je njihov reprezentativac, bas mislis da bi je njemu pruzili? On jeste bio veliki potencijal (i jos uvijek je), ali naprosto stagnira u segmentima gdje je bas los, a i sto @ethel kaze, ne zna da iskoristi svoje vrline i tako donekle prikrije svoje nedostatke. Necu nikad prezaliti cinjenicu da nemamo svog kluba u ABA ligi, dakle mislim da bi njemu najbolje bilo da ode u nekog abaligasa, gdje bi mogao dobiti neku sansu (iako sumnjam da ce mu je iko garantovati). Bez obzira na sve, ja vjerujem da ce ovaj momak napraviti dosta solidnu seniorsku karijeru, a ostaje da vidimo...
Druze, u NBA te ne vodi statistika, vec potencijal. Njihovi skauti gledaju u sta se igrac moze pretvoriti, uz njihov rad sa njima, a ne sta su trenutno. Oni dovode i ove druge koji imaju brojke, ali su oni pretezno vec u srednjim 20im, tipa naseg Mirze npr.

Naravno da je najbolja kmbinacija da si mlad i da imas ogroman potencijal, a uz to u evropi imas sjajne brojke, ali toga nema previse. Evo npr. Bender, ima presmjesne brojke koliko sam upratio, a bit ce top-5 na draftu.

Jednostavno, NBA je drugi sviet, i oni drugacije razmisljaju od nas koji pratimo igrace preko box score-a.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Nemanja86
Kontakt:

Post Postao/la Nemanja86 » 10 jun 2016, 08:33

mercurial je napisao/la:haha vidim pojedinci nisu ni svjesni koliko je Gegic cijenjen kod skauta, pogotovo onih iz enbiej-a. Mislim da on dogodine ide na draft i da ce biti izabran vec u prvoj rundi. .
prelistaj istorijat zadnjih 20 draftova od kada su Evropljani masovni i pogledaj koliko je plejmejkera izabrano u prvoj rundi... Prije se možeš nadati Halajevoj kometi nego tome. Malo realnosti nije na odmet

kim
Kontakt:

Post Postao/la kim » 10 jun 2016, 09:04

Nemanja86 je napisao/la:
mercurial je napisao/la:haha vidim pojedinci nisu ni svjesni koliko je Gegic cijenjen kod skauta, pogotovo onih iz enbiej-a. Mislim da on dogodine ide na draft i da ce biti izabran vec u prvoj rundi. .
prelistaj istorijat zadnjih 20 draftova od kada su Evropljani masovni i pogledaj koliko je plejmejkera izabrano u prvoj rundi... Prije se možeš nadati Halajevoj kometi nego tome. Malo realnosti nije na odmet

I ti tražiš realnost kod "balkanskih naroda", izgleda da si mlad, pa ovdje je svaki talenat najbolji na svijetu,nikada vidjen ranije, ili već podsjeća na neku legndu košarke.

Ammar ima fenemenalbo tijelo, lucidne asistencije, ludu glavu i drven šut, ali pričati da se ne može nešto uraditi sa njim su gluposti, dobro je neko primjetio napredak u slobodnim bacanjima, imao je smješnih 40 %, sad je vidno povećao procenat toga, ali ostaje problem sa šutom iz igre, odnosno posebno njegova želja da uzme odlučujući, mnogi veliki igrači bježe od toga on ne. Pričati kako se neko otima oko njega su bajke, jer nije istina, priča oko Fenera, vežu jer njegov menadjer ima ogroman uticaj na trenera, ali govoriti da bi željko tako rizikovao.
Mislim da nije moralno, da selektor košarkaske reprezentacije Bosne i Hercegovine u bilo kom uzrastu budu Baja i Vela.

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 10 jun 2016, 09:41

@Kobe24
Kod mladih igraca u NBA te ne vodi to sto si razvaljivao u Evropi i imao 15-20 p u prosjeku (jer takvih nema vec odavno). Pogledaj Hezonju, pogotovo Bendera koji se nije sastavio s kosem ovu sezonu. Nisu to nikakve projekcije od MrMusclea, dovoljno mi je da procitam strane prognoze, tekstove sa raznoraznih kampova na koje je Gegic isao. Jednostavno u Americi vole atletski jake igrace, pogotovo ako igra playa. Nabroj mi 3 atletski jaka playa, a da su bijelci. Nema jarane. Evo ti primjer Satoranskog koji je isti tip igraca kao Gegic, nakon solidne sezone ode u NBA.
Velika je moc imati playa koji moze braniti skoro sve pozicije na parketu. Playevi sa cca. 2 m visine su samo na racun toga napravili dobre ugovore, a za dalje je ovisilo o njihovom talentu i radu. Gegic ocito voli da radi i trenira, jos nije kasno za njegov sut.

Kao da je danas neki uspjeh otici u NBA ili biti izabran na draftu. Dovoljno je da si malo ''drugaciji'' od ostalih iz Evrope i izabrat ce te, jos ako se potrefi slabiji draft eto tebe u prvih 20 pikova.

dundjer
Kontakt:

Post Postao/la dundjer » 10 jun 2016, 09:45

[youtube][/youtube]

Za one koji nisu u BiH

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 10 jun 2016, 12:53

Košrkaška reprezentacija BiH, dobit će još jedno veliko pojačanje, a riječ je o Emiru Sulejmanoviću.
FIBA je u Košarkaški savez BiH poslala pismo u kojem se odobrava centru Barcelone da igra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Sulejmanović ima 20 godina, visok je 206 cm, a prije je nastupao za kadetsku selekciju Finske.

Nakon Kenan Karahodžića, ovo je drugi košarkaš koji je u kratkom periodu dobio odobrenje FIBA-e za nastup u dresu BiH.
:bih: :bih: :opaopa:
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 10 jun 2016, 13:14

phily je napisao/la:
Košrkaška reprezentacija BiH, dobit će još jedno veliko pojačanje, a riječ je o Emiru Sulejmanoviću.
FIBA je u Košarkaški savez BiH poslala pismo u kojem se odobrava centru Barcelone da igra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Sulejmanović ima 20 godina, visok je 206 cm, a prije je nastupao za kadetsku selekciju Finske.

Nakon Kenan Karahodžića, ovo je drugi košarkaš koji je u kratkom periodu dobio odobrenje FIBA-e za nastup u dresu BiH.
:bih: :bih: :opaopa:
naravno da je super, pogotovo zato što je toliko čekao!!!
samo pogriešio si topic on je seniorski reprezentivac jer ima 21 god
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 10 jun 2016, 14:05

Keno Karahodzic sa svojim TEAM 3 porazio TEAM 2 54:47 na Adidas Camp u Trevisu.
Kenan Karahodzic je dobio nagradu za najkorisnijeg igraca na utakmici sa 13p i 6sk i 2as za 20min :bih:

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 10 jun 2016, 19:45

Tarik91 je napisao/la:
Bassha je napisao/la:Selektor U-20 košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Senad Muminović objavio je spisak igrača na koje računa za Evropsko košarkaško prvenstvo, koje se igra u Grčkoj od 12. do 24.jula

Na spisk su: Ivo Garić, Mirza Velić, Milan Lužajić, Amar Balić, Nedim Đedović, Armin Topić, Ibrahim Durmo, Haris Čurevac, Sandro Gačić, Edin Atić, Rijad Smajlović, Imran Polutak, Markus Lončar, Kenan Karahodžić, Fahrudin Mangafić i Enis Memić.

Na spisku pozvanih bili su još i Damir Hadžić, koji se zbog obaveza u SAD nije mogao odazvati i Đorđe Aleksić, koji je povrijeđen, pa je selektor Muminović uputio poziv Gariću i Topiću.

tuzlalive/./ba
najaca ekipa ikada.
1:Velic, Garic, Topic
2:Atic,Gacic
3:Djedovic,Durmo
4:Karahodzic,Memic,Mangafic
5:Loncar,Polutak
Vidim nema Aleksandra Lazica na spisku.Super koristan igraca sa odlicnim fizickim i atletskim predispozicijama.Moj omiljeni igrac i stvarno je steta sto ovom momku nije pruzena prilika da se dokaze.Pogotovo proslo U20 prvenstvo kada je neopravdano izostavljen.Ne znam trenutno gdje igra znam da je bio po pozajmicama u slovenskim klubovima.,,al to je ona nasa boljka sto nemamo svoj klub koji igra makar regionalno takmicenje gdje bi ovi mladi igraci dobili priliku.Vidim Gacic je na spisku :facepalm: bolje tog momka maknuti na vrijeme dok nije belaj napravio :urnebes: pod hitno ga maknuti iz reprezentacije..najblaze receno nije dobar za tim.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.