ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: ATP Tour
Prerano su dvije Thiemove pobjede na travi okarakterisane kao neki veliki napredak, igrao je sa igračima koji imaju jako lošu godinu, a jedva ih je pobijedio. Velike probleme ima na bekend strani, a pogotovo na reternu. Vidjet će se to sutra jako lijepo, teško da može do seta.
Rekao si sljedece: 'Ako sljedece godine osvoji Grand Slam...' sto je ekvivalentno da mu ti dajes dobre sanse da osvoji neki Slam, ja mu ne dajem jos uvijek, ni blizu, mislim da ce tek 2018. godine pitati se nesto u zavrsnicama Slamova, sad se ne pita nista i od njega nista ne zavisi dok god su tu Djokovic i Murray, pa i Stan kako sam rekao.Claus je napisao/la:Ima dosta igrača koji su prvo bljesnuli na Grand Slamovima, pa tek onda počeli osvajati Masterse.Već je počeo dolaziti u završnice Slamova i ako nastavi trend poboljšavanja rezultata, logično je da se već iduće sezone od njega očekuju trofeji. Nigdje nisam tvrdio da će sigurno uzeti GS, valjda je jasno da govorim hipotetički šta bi se moglo desiti, ali neki imaju običaj da pogrešno protumače tuđi post.
![]()
Na touru je sve manje igrača s kojima se ne može nositi. Pored neprikosnovenog Đokovića, tu je još i Murray, a oni iduće godine pune tridesetu, tako da je za očekivati izvjestan decline njih dvojice, što će otvoriti prostor za Thiema i njemu slične igrače.
Djokovic i Murray ce sigurno jos NAJMANJE 2017. i 2018. godinu biti ubjedljivo najbolji dvojac, tako da Thiem ce tesko bilo sta uradit na Majorima do 2019. godine, kada bi vec mogao se pitati i biti ozbiljan izazivac za titulu prije svega u Parizu.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Može Thiem već sljedeće godine po RG, što da ne, ako u međuvremenu dodatno napreduje
Ove godine je ionako bio jedan od 4 najbolja igrača na ovoj podlozi
Ove godine je ionako bio jedan od 4 najbolja igrača na ovoj podlozi
Jedino ako Djokovic, Murray i Wawrinka odluce malo do Bahama za vrijeme RG. Biti jedan od najbolja 4 igraca na sljaci ove godine ne znaci da moze pobjediti jednog od ove trojice, protiv Djokovica seta jos uvijek ne moze uzeti, a vjerujem da bi ga i Murray i Stan rutinski odradili. Ipak je ovo best of 5. 

„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Mladost i vrijeme su na njegovoj strani, bilo bi veliko iznenađenje da ne bude višestruki RG šampion 
premoćan mu je forhend na šljaci
Valjda će se i Kokkinakis više vratiti tenisu, samo je njegov forhend jači od Thiemovog

premoćan mu je forhend na šljaci
Valjda će se i Kokkinakis više vratiti tenisu, samo je njegov forhend jači od Thiemovog

Otkako je i sluzbeno pocela sezona sljake, dakle od Monte Carla Thiem uopste nije dobio vrhunskog tenisera. Njegov najveci skalp bio je Goffin, a i tu je morao praviti tezak preokret (ne racunam Federera iz svima jasnih razloga). Naprimjer Nishikori je na dva mastersa naletio na Djokovica u polufinalu, a ne treba zaboraviti da je bas i ovog Thiema dobio 2-0.
#Bosnianbeast
#DLOading
#WeGoHard
#DLOading
#WeGoHard
Na većinu tih turnira je došao preumoran, to mu se sigurno neće dešavati u sezoni u kojoj kao cilj postavi velike titule
Znaci ni on sam jos ne vjeruje da moze do velikih titula, a ti ga vec kujes u najuzi moguci krug favorita za sljedeci RG, te visestrukog osvajaca istog.
Iako mi je najgotivniji od mladje garde jednostavno preuvelicavate njegove rezultate, sto normalno ne znaci da jednog dana nece imati i 10 GS, a mozda ostane i bez jednog, u to trenutno ne bih ulazio.

#Bosnianbeast
#DLOading
#WeGoHard
#DLOading
#WeGoHard
Pa ne vjeruje, ali nema razloga da ne povjeruje sljedeće godine...7. igrač na svijetu u najjačoj eri ikad, normalno da će vjerovati
Fakat. Nazalost nisam stigao bas taj treci set odgledati. Vidio sam samo po statistikama da je u 1.setu do TB drzao 90+ % servu.grgr je napisao/la:Uf koje pisanje delpa u 3 cem setu...
Kralj! Veliki igrac nema sta i drago mi da se vraca!
Zasto je preskakako RG? Radi renkinga ili sta vec?
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!
ajde ajde možda i bude nešto od njega. ja ozbiljno mislim da danas bacim 20 mardzi na njega. kvota je yebeno zamamna a ono što federer igra protiv jednog dječaka i jednog povratnika je kriminal. pa daj da se oparim. možda mi dominik postane simpa. mora se navijati za nekoga kad odu nole i delpoClaus je napisao/la:Thiem je dosta napredovao na travi, iako mu je ista najslabija podloga. Ako nastavi vrijedno raditi kao do sada, mogao bi postati igrač za sve podloge. Odličan primjer za sve mlade tenisere i sportiste općenito, sati provedeni na terenu i litri prolivenog znoja se prije ili kasnije isplate. Sutra bi čak mogao dobiti Federera, koji još uvijek nije na svom prepoznatljivom nivou na travi. Trebali bismo gledati dobar meč, uz dosta atraktivnih poena.

doduše zverev će biti moj sljedeći favorit ali još je mlad
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Ne bacaj pare 
Sent from my LG-D605 using Tapatalk

Sent from my LG-D605 using Tapatalk
Genius, outrageous, the best ever! RF!
- akisarajevo92
- Kontakt:
Federer - Thiem
Del Potro - Kohlschreiber
polufinala u Stuttgartu odlicno zagrijavanje pred utakmice Eura
Del Potro - Kohlschreiber
polufinala u Stuttgartu odlicno zagrijavanje pred utakmice Eura

Don't believe the hype.
Ma pretpostavljam da se nije htio umarati na sljaci , duzi mecevi vise se trosi vise udaraca imao je malo prije sljakaskog dijela sezone nekih tegoba opet oko zgloba mislim da nije htio riskirati da mu na najgoroj podlozi nesto izleti pa da moram pauzirati na travi. Ovako nema nikakvu psiholosku kocnicu pa vjerujem da ce napraviti neki ok rezultat i na W.Effenberg je napisao/la:Fakat. Nazalost nisam stigao bas taj treci set odgledati. Vidio sam samo po statistikama da je u 1.setu do TB drzao 90+ % servu.grgr je napisao/la:Uf koje pisanje delpa u 3 cem setu...
Kralj! Veliki igrac nema sta i drago mi da se vraca!
Zasto je preskakako RG? Radi renkinga ili sta vec?
I meni je simpatican, ali mojne protiv Fedexa i to jos na travi. Radije odigraj neki over ili daj par gemova prednosti Thiemu kao hendikep pa tako.DANTES je napisao/la:ajde ajde možda i bude nešto od njega. ja ozbiljno mislim da danas bacim 20 mardzi na njega. kvota je yebeno zamamna a ono što federer igra protiv jednog dječaka i jednog povratnika je kriminal. pa daj da se oparim. možda mi dominik postane simpa. mora se navijati za nekoga kad odu nole i delpoClaus je napisao/la:Thiem je dosta napredovao na travi, iako mu je ista najslabija podloga. Ako nastavi vrijedno raditi kao do sada, mogao bi postati igrač za sve podloge. Odličan primjer za sve mlade tenisere i sportiste općenito, sati provedeni na terenu i litri prolivenog znoja se prije ili kasnije isplate. Sutra bi čak mogao dobiti Federera, koji još uvijek nije na svom prepoznatljivom nivou na travi. Trebali bismo gledati dobar meč, uz dosta atraktivnih poena.![]()
doduše zverev će biti moj sljedeći favorit ali još je mlad
Coronados de gloria vivamos,
Thiem očajno izgleda danas..
i kad je tesko ti nemoj stati, dobro znaj sve cu tebi dati
dusu ponos zivot svoj, vjecno s tobom sjever tvoj
1946
dusu ponos zivot svoj, vjecno s tobom sjever tvoj
1946
treba njemu za neke stvari (trava, GS ...) još godina dvije treninga i nešto iskustva da postane ev. konkurentan
inače, "for the record", tip mi nije ni gram simpatičan, ali valjda je to tako danas kod svih mladih igrača
inače, "for the record", tip mi nije ni gram simpatičan, ali valjda je to tako danas kod svih mladih igrača
99% igrača se ne pita gotovo ništa kada Federer uđe u ritam na travi, tako ni Thiem danas, ali trudi se da parira Rogeru i to je u svakom slučaju pohvalno.
Evo breaka, nekoliko sjajnih poena odigrava Dominic.
Evo breaka, nekoliko sjajnih poena odigrava Dominic.
Roger je bas grohnuo, sumnjam da ce uhvatiti London ove sezone i ako uhvati ne vjerujem da ce biti u top 5 na kraju sezone
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.