Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
Dok Noleta stignu godine onda Federer opet stupa na scenu 

- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Niko ne osporava Novakove titule, potpuno zasluženo. Ali ne možemo govorit o najjačoj eri ikad, o nekoj ultra teškoj konkurenciji jer Nole 2-3 godine ima samo Andyja kao glavnog kandidata za titulu, koji je opet veliki igrač ali sa bubicama u glavi.
Nole ima otvoren put ka rekordima Federera, glupo bi bilo očekivat da Federer u zadnje 3-4 sezone pravi velike rezultate, godine su stigle. Dok Nole je još mlad, nema veliku konkurenciju, sad, i tako da može sve to stići ali hoće li, pitanje je.
Nije to nimalo lagano, Nole će ovu dominaciju imati dok je fizički odlično spreman. Sumnjam da on može igrati na ovom nivou kao Federer sa 34,35 godina ne zbog toga što je manje kvalitetan već zbog toga što se više na fizičke predizpozicije oslanja od Federera.
U suštini, oni bi vjerovatno isti broj titula imali i da je konkurencija jača jer bi oni i tad još bolji bili, možda bi na malo teži način dolazi ali broj titula bi bio isti.
Nole ima otvoren put ka rekordima Federera, glupo bi bilo očekivat da Federer u zadnje 3-4 sezone pravi velike rezultate, godine su stigle. Dok Nole je još mlad, nema veliku konkurenciju, sad, i tako da može sve to stići ali hoće li, pitanje je.
Nije to nimalo lagano, Nole će ovu dominaciju imati dok je fizički odlično spreman. Sumnjam da on može igrati na ovom nivou kao Federer sa 34,35 godina ne zbog toga što je manje kvalitetan već zbog toga što se više na fizičke predizpozicije oslanja od Federera.
U suštini, oni bi vjerovatno isti broj titula imali i da je konkurencija jača jer bi oni i tad još bolji bili, možda bi na malo teži način dolazi ali broj titula bi bio isti.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Već prvom rečenicom ih osporavaš i gledaš na to iz subjektivne perspektive.
- Ono malo što znam zahvaljujem svom neznanju -
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Nije to osporavanje, to je činjanica. Rafa se raspao, Fed ostario, Ferrer osim snage nema ništa više, Tsonga jedino fh kako treba, Berdych prorade bubice protiv najbolji, Kei fizički nije bio spreman, Miloš kao da je neki bitan faktor... Činjenica je da konkurecija nija ultra jaka, ne možemo o tome govorit. Andy jedini može igrački odgovorit Novaku ali psihološki ne.
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Ni ne očekujem da neki zaluđeni simpatizer ili navijač Federera vidi situaciju drugačije, odnosno realnije.
Postoje mnogi argumenti koji ne idu u prilog ovome što pričaš, ali ovdje je vidim sve to već ispisano over and over again a ja sam već rekao da se neću petljati u te dječije igre "moj je tata jači od tvog" nego samo uživati u tenisu ovih majstora. Budite pozdravljeni.
Postoje mnogi argumenti koji ne idu u prilog ovome što pričaš, ali ovdje je vidim sve to već ispisano over and over again a ja sam već rekao da se neću petljati u te dječije igre "moj je tata jači od tvog" nego samo uživati u tenisu ovih majstora. Budite pozdravljeni.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Realnost je ta. Isto tako mogu reći da neki žele ovo predstaviti kao neku ultra jaku konkurenciju, da su svi GS šampioni, samo da Novakove titule bile na većem nivou.
Da je i jača, ovo bi oper vjerovatno bilo isto, samo ne bi bilo ovako lagano, kao da se prošetao turnirom ali bi opet osvojio jer je veliki igrač. Da je Nole bio i u Federerovoj konkrenciji imao bi ovo isto, ne mijenja stvar ništa.
Da je i jača, ovo bi oper vjerovatno bilo isto, samo ne bi bilo ovako lagano, kao da se prošetao turnirom ali bi opet osvojio jer je veliki igrač. Da je Nole bio i u Federerovoj konkrenciji imao bi ovo isto, ne mijenja stvar ništa.
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Tako je, uzivaj u tenisu Djokovica dok jos mozes jer ces za 4 godine pustati sebi na youtubeu ovo finale RG 2015, ili ono AO2012...LeSa je napisao/la:Ni ne očekujem da neki zaluđeni simpatizer ili navijač Federera vidi situaciju drugačije, odnosno realnije.

„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Zašto da ne, ja sam ljubitelj velikih mečeva 

-
- Kontakt:
Unofficialpage je napisao/la:'Ta će Federer, nema on pojma, na sreću uzeo 17 GS titula.
Nadalov tenis nije kvalitetniji od Federerovog, već postoji nešto što se zove match-up. Kao što Novaku ne odgovara match-up Stana iako Nole ima bolji tenis ali igra Stana mu ne odgovara. Naravno, govorimo o Stanu u zadnje 2-3 godine jer je tek tad postao ovo što je sad.
A i Nadal i Federer, međusobni dueli, su pružili nekoliko mečeva koji spadaju među najbolje svih vremena, zaista je smiješno govorit o kvaliteti ove dvojke-trojke.

I onda klasican primjer nekoga ko nema argumente ajmo krenuti sa izvrtanjem i izmisljanjem cuj na srecu uzeo 17 GS titula nije na srecu uzeo 17 ali je zato uzeo 10 protiv za danasnje standarde smijesnih konkurenata.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!
-
- Kontakt:
Ti jos jednom kazes da Federer samara svu Novakovu konkurenciju sto je notorna laz, Federer je u zadnje 4 godine protiv te konkurencije dospio u 3 GS finala koja je gubio od Djokovica i cak je osvojio 3 MAstersa od mogucih 32. Te GS titule sto je uzeo Federer bi danasnji Djokovic hladno sve pospremio jos bi za razliku od Federera uzeo koji RG sto Federer nije uspjevao i prije nego se pojavio Nadal. U toj konkurenciji takodjer bi danasnji Murray sve samarao i uzimao te titule sto je Federer.VGS je napisao/la:Kralju ti osporavas tih prvih 10 GS titula a ne osporavas danasnje Novakove titule. Ja ti kazem jos jednom Federer u ovim godinama samara svu Novakovu konkurenciju i uzeo bi isti broj titula kao i u svojoj ako ne i vise. Ovaj Murray je sad poslastica za Federera i kao najveci rival bi prolazio isto kao sto prolazi protiv Djokovica a rahmetli Nadal je svoje zavrsio, covjek nije kako treba ucestvovao u zadnja 2 Roland Garrosa da ne pricam o ostalim GS-ima a ti mi pricas kako bi predstavljao problem Federeru. Dzaba se trudis, niciji uspjesi se ne mogu ponistiti tvojim plitkim razmisljanjem.
Nista je ne osporavam titula je titula ali treba reci istinu a to je da je Federer vecinu svojih GS titula osvojio u dosta laksoj konkurenciji dok su Nadal i Djokovic imali jedan drugog plus Federera i plus Murraya i osvojili su za sada 14 i 12 GS titula, Federer je u nikakvoj konkurenciji nabrao 10 i sad ima najvise GS ttiula. DAkle ne treba biti genije da shvatis koliko je tezi put Rafe i Novaka do ovih GS tittula nego Federeru. Cak i danas kad Rafa nije na vrhuncu a Federer je sve gori i gori ovo je opet puno jaca konkurencija nego ona u kojoj su finala igrali Bagdatisi i Filpusisi. dAkle oliko god ti omalovazavao Andya Murraya taj covjek je za svojih 10 GS finala od cega dviej tituel i zlato na olimpijskim i solidan broj Mastersa masina za sve te Federerove nazovimo ih konkutente.
Razlog malog broja titula u zadnjim godinama jeste Novak koji ga zaustavlja u finalima ili ranijem dijelu takmicenja. Broj meceva koje je izgubio od Novakove konkurencije je mizeran i ako pratiš zadnje 2 godine fino se vidi da se jedino Djokovic i Federer nestoo pitaju, ostali su smijesni u odnosu na njih i naravno da Federer samara ostatak toura i u svojim najboljim godinama bi osvojio isti broj trofeja protiv ovih protivnika.
Jarane puna tema alhemicara...
Umoriste fakat, a cinjenice iste ostaju.
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!
O juremos con gloria morir!
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Da si pročitao sve vidio bi da sam napisao Stan u ove 2-3 sezone. Stan mu ne leži najbolje, njega vrlo, vrlo teško pobjeđuje, dobro ga namuči. Ne, Nadal nije bolji igrač od Federera, na šljaci jest bolji ali na ostalim nije, tu najveću ulogu igra stil igre obojice. Ne može doći do svoje komforne zone jer ga Rafa svojim top spinom tjera dalje od osnovne linije ali ne zbog toga što je bolji.BigBigBang je napisao/la:Unofficialpage je napisao/la:'Ta će Federer, nema on pojma, na sreću uzeo 17 GS titula.
Nadalov tenis nije kvalitetniji od Federerovog, već postoji nešto što se zove match-up. Kao što Novaku ne odgovara match-up Stana iako Nole ima bolji tenis ali igra Stana mu ne odgovara. Naravno, govorimo o Stanu u zadnje 2-3 godine jer je tek tad postao ovo što je sad.
A i Nadal i Federer, međusobni dueli, su pružili nekoliko mečeva koji spadaju među najbolje svih vremena, zaista je smiješno govorit o kvaliteti ove dvojke-trojke.![]()
jao pa ne mogu da vjerujem kakva kolicina gluposti prvo cuj Djokovicu los match up Wawrinka
iako ga Djokovic ubjedljivo sije u medjusobnim susretima a sto to? Samo zato jer je Wawrinka dobio jedno finale protiv Djokovica
Nadalov tenis jeste kvalitetniji od Federerovog on je los match up zato sto igra bolji tenis i uvijek Federera razvali i izdominira. Nadal je jednostavno bolji teniser od Federera to je dokazano.
I onda klasican primjer nekoga ko nema argumente ajmo krenuti sa izvrtanjem i izmisljanjem cuj na srecu uzeo 17 GS titula nije na srecu uzeo 17 ali je zato uzeo 10 protiv za danasnje standarde smijesnih konkurenata.
Prva rečenica je šala bila. Hoćeš reći da su Safin, Hewitt, Nalbandian, Davydenko, Rodick, Baghdatis... slabi igrači? A sad Berdych, Tsonga, Kei, Raonić, Gasquet... druga dimenzija?
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
-
- Kontakt:
Stan osimpobjede nad RG sve sto moze protiv Djokovica je da ga namuci a pobjedjivati ga u nizu to ni u ludilu ne moze dakle moze iznenaditi jednom ali ce zato slijedece4 da izgubi a da bi bio nekome los matchup moras ga cesce pobjedjivati a ne namuciti ga. Ima jos tenisera kojiigraju dubogo i sa top spinom nema to veze Rafa to radi bolje od svih drugih i to radi dobvro tako da Federer nema kvalitet da mu odgovori, Smijesno je reci da jedan teniser dominira u odnosu na drugog igrali su toliko velikih finala i RAfa je toliko uspjesniji i kako mozes imati petlju i reci da nije kvalitetniji od Fderera. STo? Jer Federer ima 3 GS vise jer razliku prave te titule koje je Federer osvajao protiv slabih konkurenata. dakle Rafa je osvojio sve ono sto jeosvojio Federer plus zlato na olimpijadi ima bolji h2h nema nikakve dileme da je bolji teniser od Federera.Unofficialpage je napisao/la:Da si pročitao sve vidio bi da sam napisao Stan u ove 2-3 sezone. Stan mu ne leži najbolje, njega vrlo, vrlo teško pobjeđuje, dobro ga namuči. Ne, Nadal nije bolji igrač od Federera, na šljaci jest bolji ali na ostalim nije, tu najveću ulogu igra stil igre obojice. Ne može doći do svoje komforne zone jer ga Rafa svojim top spinom tjera dalje od osnovne linije ali ne zbog toga što je bolji.BigBigBang je napisao/la:Unofficialpage je napisao/la:'Ta će Federer, nema on pojma, na sreću uzeo 17 GS titula.
A i Nadal i Federer, međusobni dueli, su pružili nekoliko mečeva koji spadaju među najbolje svih vremena, zaista je smiješno govorit o kvaliteti ove dvojke-trojke.![]()
jao pa ne mogu da vjerujem kakva kolicina gluposti prvo cuj Djokovicu los match up Wawrinka
iako ga Djokovic ubjedljivo sije u medjusobnim susretima a sto to? Samo zato jer je Wawrinka dobio jedno finale protiv Djokovica
Nadalov tenis jeste kvalitetniji od Federerovog on je los match up zato sto igra bolji tenis i uvijek Federera razvali i izdominira. Nadal je jednostavno bolji teniser od Federera to je dokazano.
Prva rečenica je šala bila. Hoćeš reći da su Safin, Hewitt, Nalbandian, Davydenko, Rodick, Baghdatis... slabi igrači? A sad Berdych, Tsonga, Kei, Raonić, Gasquet... druga dimenzija?
Pa naravno da cinjenice ostaju. Trenutno su cinjenice na strani Federera, ali Novak se opasno blizi. Nadal je ispuhao.Effenberg je napisao/la:Jarane puna tema alhemicara...
Kad i ako Djokovic prestigne Federera po svim bitnim statistickim parametrima niko mu nece moci osporiti da je najbolji teniser svih vremena zato sto ima pozitivan rekord i sa Federerom i sa Nadalom, a nema nekih indikacija da ce se ovaj head-to-head promijeniti. Federer je u poznim godinama, a Nadal je kao sto sam vec rekao ispuhao, i njegova jedina sansa je na zemlji.
Sto se tice konkurencije, dovoljno je pogledati da je Federer propustio skoro pola sezone i jos uvijek je treci na atp listi.
I da se dotaknem SBBKBB prica. Stavite Federera iz perioda 2004-2009 u finala Wimbledona 2014 i 2015 protiv prime Djokovica. Novak bi uknjizio jos dva tanjira u svoj porculanski set. Naravno, te titule Djokovica su potpuno zasluzene, jer je bio bolji u datom trenutku, u realnim okolnostima.
Niko nikad nije osvojio teniski turnir nezasluzeno, jer uvijek pobijedi onaj koji je bolji.
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
Corruptio optimi cuiusque pessima.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
Corruptio optimi cuiusque pessima.
Nevezano za konkurenciju, ali ne moze niko biti 23. na svijetu ako u rankingu trenutno ima 2 finala US Opena i Wimbledona, polufinale Australian Opena, finale zavrsnog turnira i osvojen masters. Ne poznajem toliko historiju rankinga, ali bih bas volio vidjeti da li je nekad postojao igrac da s ovakvim rezultatima nije bio u top 5. Blake u karijeri nema polufinale i bio je cetvrti, slican primjer i Kiefer, tek jedno polufinale slema u karijeri, a bio je cetvrti.
#Bosnianbeast
#DLOading
#WeGoHard
#DLOading
#WeGoHard
Nadal kad je stigao u godine u kojima je Federer poceo da skuplja po 3 GS godisnje naletio je na top Djokovica dok je Federer naletio na Roddicka. Nadal je 2010. prvi put uzeo 3 GS u jednoj godini, a uzeo bi opet 3 u 2011., da ga Djokovic nije sprecio u tome. Djokovic mu je uzeo te 3 titule koje mu fale do Federera, a on njemu 4. Da ne pricam o tome koliko su se sjebavali igrajuci finala kao sto je bio onaj na AO 2012 po skoro 6 sati. Federovi navijaci koji su Nadala citavu karieru nazivali dupecackac, dopingas,itd.. sad "zale" za njim jer bi hteli da se ova klaonica nastavlja i dalje pa da niko ne obori Fedjin rekord ali prc
. Mada mislim da i Djokovic i Nadal zasluzuju da prebace 17 GS titula.

Upravo je izašao kompletan ŽRIJEB za Wimbledon.
Novak i Roger u istoj polovini, kao što sam i priželjkivao. Federer ako preživi Dolgopolova u trećoj rundi, mislim da možemo biti optimistični. U suprotnom, ako nastavi igrati kao do sada, bolje mu je da se ne pojavljuje i pored solidnog žrijeba. Đoković također ako dođe do Ferrera u 4R, uradio je 90% posla, jer trava svakako nije ista u prvoj i drugoj sedmici, što njemu naravno najviše odgovara.
Andy ide na Stana u donjem dijelu kostura. Treba reći da Wawrinka ima ubjedljivo najteži posao u prva dva kola, mora prvo na Fritza pa onda vjerovatno na Del Potra, no zato bi mogao imati lakši put do svog prvog polufinala jer ide na Thiema, mada mislim da do tog duela neće doći. Murray će na Kyrgiosa u 4R, poslije toga ili Gasquet ili možda Tsonga, konačno i za njega ozbiljan zadatak na domaćem terenu.
Novak i Roger u istoj polovini, kao što sam i priželjkivao. Federer ako preživi Dolgopolova u trećoj rundi, mislim da možemo biti optimistični. U suprotnom, ako nastavi igrati kao do sada, bolje mu je da se ne pojavljuje i pored solidnog žrijeba. Đoković također ako dođe do Ferrera u 4R, uradio je 90% posla, jer trava svakako nije ista u prvoj i drugoj sedmici, što njemu naravno najviše odgovara.
Andy ide na Stana u donjem dijelu kostura. Treba reći da Wawrinka ima ubjedljivo najteži posao u prva dva kola, mora prvo na Fritza pa onda vjerovatno na Del Potra, no zato bi mogao imati lakši put do svog prvog polufinala jer ide na Thiema, mada mislim da do tog duela neće doći. Murray će na Kyrgiosa u 4R, poslije toga ili Gasquet ili možda Tsonga, konačno i za njega ozbiljan zadatak na domaćem terenu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.