Rekonstrukcija stadiona u BiH
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
Momak je u Americi. Ameri su mu dali sve moguce uslove. Porijeklo trenera je nebitno, jer taj trener ne bi napravio nista od njega da treniraju na njivi. Da je ovdje imao sve bas ne bi ostao, tamo ima infrastrukturu bez koje bi puno teze uspio, a ovdje ju ne bi imao. Zato s pravom mogu reci da su ga ameri razvili u posljednjih par godina. Uostalom, i taj Maric je zanat pekao u SAD-u, a da njega nije bilo bio bi tu vec neki amerikanizirani englez, francuz ili tko vec, napravio bi on od njega vrhunskog sportasa. Momak je ocito htio raditi s nekim s ovih prostora i to sto mu je trener 'nas' ne znaci da smo 'mi' njega razvili jer nismo.
SAD-u mnoge zemlje mogu biti zahvalne na vrhunskim sportasima, a tako i mi na Mihaljevicu. Ne kazem da ne bi uspio ovdje, ali bi mu put bio puno tezi, a mozda cak i ne, ali je ovim putem uspio i onim na tom putu se treba zahvaliti.
SAD-u mnoge zemlje mogu biti zahvalne na vrhunskim sportasima, a tako i mi na Mihaljevicu. Ne kazem da ne bi uspio ovdje, ali bi mu put bio puno tezi, a mozda cak i ne, ali je ovim putem uspio i onim na tom putu se treba zahvaliti.
Prvo sto se terena tice, na gornjoj slici se vidi trava koja je nadomak istoku koja nije dio igralista, taj dio se ne odrzava zato i jeste neravno i neuslovno, tu su obicno reklame, redari itd.. Imao sam priliku prije par godina igrati i na Koševu i na Grbavici kao junior, isto ti je druze i na koševu sa maslačcima, djetelinom i sl. na Košvu je teren nijansu ravniji ali je duplo tvrdji narocito ljeti, uglavnom sve je to u 5 deka, jedino BP odskace, a i ovi iz ŠB su malo pokusali popraviti al sve je to drugacije kad kiša padne.. Kako god sad u ligi 12 ako nista imamo travnate terene 100%, sad jel ima i divljeg ili ne to je manje bitno nakon Lukavice, Vrapcica, Zvornika i ostalihFrancescoTotti je napisao/la:Ova slika najbolje pokazuje kakav je teren na grbavici... Cvijece, maslacci, kao na njivi nekoj...darkangel4 je napisao/la:![]()
Trebali su zelji prvo na terenu poradit do lige 12 pa onda lagano gradit, al jbg.
I jedno pitanje, zasto onaj donji dio juga nije ociscen od rastinja i 'renoviran'?

Drugo rastinje ispod juga se uvijek zapusti ljeti kad sezona zavrsi jer se stadion svakako ne korsiti, pa pred pocetak nove sve pocupaju i zaliju onim sredstvima za korov ali dzaba opet na proljece krene izbijat iz betona, to ce se svakako rusit uskoro..Jug se sad sminka koliko se moze za narednu sezonu, ofarbani su skoro zidovi ispod tribine, sredjen i okvir semafora, danas legla nova kapija, ide nova ograda sljedece sedmice itd..
Edit : evo jedna slika travnjaka s Grbavice, daleko od idealnog al opet nije toliko los narocito za nase lige..

Zadnja izmjena: cikazubo, dana/u 10 jun 2016, 15:36, ukupno mijenjano 1 put.
- FrancescoTotti
- Kontakt:

A za teren nisi upravu, dosta je pitomiji na kosevu... Pa ja neki dan hodao po njemu, i neces vjerovat nema maslacaka.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
Mozda su nesto radili, mislim jesu sigurno ja sam tu bio prije 3-4 godine. Znam za Koševo da se jako brzo regenerira, negdje sam citao i tacan podatak koliko cm izraste uz normalno odrzavanje i malo sunca, treba imat na umu koliko koncerata je prezivio, a i dalje je jedan od boljih svakako..FrancescoTotti je napisao/la:lijepo je to cut.
A za teren nisi upravu, dosta je pitomiji na kosevu... Pa ja neki dan hodao po njemu, i neces vjerovat nema maslacaka.
Fudbalska akademija na FK Vardar za deca do 14 godina

Citam ovde malo o nasim stadionima i slucajno na netu naletim na stadion Spartak Subotica...
Nije kod nas ni toliko lose
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Nije kod nas ni toliko lose
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
Vardar sada ima i tu akademiju odmah pored stadiona (na tim slikama se vidi samo jedan teren, koliko znam ima ih ukupno tri no ostali su sa druge strane stadiona) koja se nalazi na gradskom zemljistu i za koju ne mogu da pronadjem cijenu kostanja i izgleda da je u finansiranju ocestvovao i grad kao i opcina, ima trening kamp desetak kilometara udaljenim na periferiji grada koji je kostao oko 4 miliona € koji je izgradjen od strane kluba, igra na modernom stadionu izgradjenim od strane drzave u cilju promocije dok je vlasnik Grad Skoplje (operator Fudbalski savez Makedonije), a vlasnik kluba je bogati Rus koji gradi uveliko po Skoplju. Bas me zanima da li ce se klub dici nakon svega ovoga jer uslovi su tu 

Stadion Filip 2 jedan od ljepsih u ex yu
- JavierBosnia
- Kontakt:
????????
Ko zna sta se desava na Grbavici, ono van stadiona plavi zamak kako se vec jeb*no zove ono sto je sruseno onaj objekat. Danas vidim nesto se zida ponovo?
Ko zna sta se desava na Grbavici, ono van stadiona plavi zamak kako se vec jeb*no zove ono sto je sruseno onaj objekat. Danas vidim nesto se zida ponovo?
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Ti radovi (novo zidanje) su zapoceti skoro odmah nakon sto je doslo do onog rusenja zida i malog objekta radi gradnje juzne longitudinale. Samo sto veoma sporo ide, ne znam zasto. Plavi Zamak je privremeni objekat izgradjen na zemljistu FK Zeljeznicar (tako pise u katastru) no novac koji se uplacuje radi koristenja tog zemljista dobija SD Zeljenicar (prema izjavama iz FK-a to je dogovor kako bi SD imao neki stalni izvor finansiranja).JavierBosnia je napisao/la:????????
- JavierBosnia
- Kontakt:
Jel to opet ono nase da se pokupi love jos?AnelZ je napisao/la:Ti radovi (novo zidanje) su zapoceti skoro odmah nakon sto je doslo do onog rusenja zida i malog objekta radi gradnje juzne longitudinale. Samo sto veoma sporo ide, ne znam zasto. Plavi Zamak je privremeni objekat izgradjen na zemljistu FK Zeljeznicar (tako pise u katastru) no novac koji se uplacuje radi koristenja tog zemljista dobija SD Zeljenicar (prema izjavama iz FK-a to je dogovor kako bi SD imao neki stalni izvor finansiranja).JavierBosnia je napisao/la:????????
Tuda svakako uskoro pocinje gradnja odnosno prosirivanje ceste i opet ce se rusit?
I kako opcenito grbavica planira funkcionisat sa 5m prostora ispred stadiona. I ovo je malo sto ima ispred sjevera jos sad kad prosire..
Cekaj, gdje se sada zida? Ja sam mislio da spominjes na ono sto se radi na juznom dijelu objekta, a ne na strani prema ulici. Juzna longitudinala sa trotoarima ide otprilike do gdje je onaj zid bio. Sto se tice mjesta ispred stadiona, mnogo veci stadioni funkcionisu sa tek nesto vise prostora koliko ima i Grbavica ispred sjevera. Problem je kod nas los sistem ulazaka, no klub je rekao da naredne godine idu radovi u vezi toga. Modernizovana Juzna longitudinala samo moze biti plus za stadion.
Nije bas korektno gledati na prostor ispred sjeverne kao samo na onaj dio sto je sa juzne strane ulice kada na drugoj strani ima vise mjesta nego sto je i potrebno. Da je vizije i saradnje mogao bi se napraviti podzemni parking ispod pomocnog terena na Grbavici te onaj parking ispred Palme takodjer napraviti kao podzemni pa cak mozda spojiti ta dva parkinga ispod ulice (+ porusiti sve one barake i garaze) te onda napraviti veliku pasarelu koja bi povezivala izravno ulaze na sjevernu tribinu (ne one u nivou ulice nego one gdje ulazis na tribine) sa tim trgom i trotorima ulice Osman Topal Pase koji su poprilicno siroki. Tu cak se moze uraditi nesto kao i Wembley Road
Ja i dalje govorim da glavni plato za stadion Grbavicu treba da bude ispred istocne tribine, a ne sjeverne. Za to se definitivno treba zatvoriti ona ulica koja se koristi kada se ide na jug jer je u sustini bespotrebna posto postoji jos jedan ulaz za one kuce sa druge strane pomocnog terena i sasvim je dovoljan. Samim time stvaras jedan ogroman trg od istocne tribine stadiona Grbavica do i ukljucujuci i dvoranu Grbavica te crkvu. Najveci promasaj u vezi dvorane Grbavica (cak i vise nego njen vanjski izgled koji je odvratan) jeste sto je okrenuta prema ulici, a ne stadionu Grbavica....
Nije bas korektno gledati na prostor ispred sjeverne kao samo na onaj dio sto je sa juzne strane ulice kada na drugoj strani ima vise mjesta nego sto je i potrebno. Da je vizije i saradnje mogao bi se napraviti podzemni parking ispod pomocnog terena na Grbavici te onaj parking ispred Palme takodjer napraviti kao podzemni pa cak mozda spojiti ta dva parkinga ispod ulice (+ porusiti sve one barake i garaze) te onda napraviti veliku pasarelu koja bi povezivala izravno ulaze na sjevernu tribinu (ne one u nivou ulice nego one gdje ulazis na tribine) sa tim trgom i trotorima ulice Osman Topal Pase koji su poprilicno siroki. Tu cak se moze uraditi nesto kao i Wembley Road

Ja i dalje govorim da glavni plato za stadion Grbavicu treba da bude ispred istocne tribine, a ne sjeverne. Za to se definitivno treba zatvoriti ona ulica koja se koristi kada se ide na jug jer je u sustini bespotrebna posto postoji jos jedan ulaz za one kuce sa druge strane pomocnog terena i sasvim je dovoljan. Samim time stvaras jedan ogroman trg od istocne tribine stadiona Grbavica do i ukljucujuci i dvoranu Grbavica te crkvu. Najveci promasaj u vezi dvorane Grbavica (cak i vise nego njen vanjski izgled koji je odvratan) jeste sto je okrenuta prema ulici, a ne stadionu Grbavica....
Akademija Vardara ima samo jedan veliki teren i jos jedan mali,toliko dozvoljava parcela koja je kupjlena od grad Skopje za pola miliun eura,a do sada je investirano oko 2.5 mil. eura,a treba se izgraditi jos jedan objekat(koji se moze videti u poslednju postiranu sliku) i ukupna investicija bi kostala oko 3.5 miliuna.Oni dva drugi terena sa druge strane stadiona koji spominjas nisu Vardarovi,vec jedan je na FK Rabotnicki a drugi na MK Armije.Ali mislim da je ovaj jedan teren dovoljan jer je namenjen samo za klince do 14 godine,a dok za oni od 14-19 godini imaju vec ima jedan teren u sklopu Sportskog Centra Jane Sandanski,a i kako je saopstio gazda Sergej Samsonenko u planu je da se izgradi poseban trening centar za te generacije od 14-19,i da se dodaju jos dva terena u kampu za seniore.To smo i sigurni da ce izgraditi,jer sve sto je obecao do sada,sve je ispunio u vezi infrastrukture cak i vise od toga.Sto je sigurno malo neshvatlivo za nase prostore.AnelZ je napisao/la:Vardar sada ima i tu akademiju odmah pored stadiona (na tim slikama se vidi samo jedan teren, koliko znam ima ih ukupno tri no ostali su sa druge strane stadiona) koja se nalazi na gradskom zemljistu i za koju ne mogu da pronadjem cijenu kostanja i izgleda da je u finansiranju ocestvovao i grad kao i opcina, ima trening kamp desetak kilometara udaljenim na periferiji grada koji je kostao oko 4 miliona € koji je izgradjen od strane kluba, igra na modernom stadionu izgradjenim od strane drzave u cilju promocije dok je vlasnik Grad Skoplje (operator Fudbalski savez Makedonije), a vlasnik kluba je bogati Rus koji gradi uveliko po Skoplju. Bas me zanima da li ce se klub dici nakon svega ovoga jer uslovi su tu

Za pola miliona eura kupili tako veliku parcelu (skoro 15000 m2) na odlicnoj lokaciji? Iznenadjen sam jer je za mene to pravo jeftino 
Znaci Akademija je vlasnistvo FK Vardar, tj. kako objekti tako i zemljiste, i kada se zavrsi cijena je oko 3,5 miliona € (zajedno sa kupovinom zemljista)? Da li je citava akademija, od kupovine zemljista, do gradnje i sl. iskljucivo finansirana od strane kluba i vlasnika istog ili je jos neko ucestvovao? Pored toga FK Vardar ima kamp koji je kostao oko 4 miliona € (pretpostavljam zajedno sa kupovinom zemljista), da li je i taj kamp (objekti i zemljiste) upotpunosti vlasnistvo FK Vardara i finansirno iskljucivo od strane kluba (ukljucujuci kupovinu zemljista)? Ta dva terena koji su planirani za omladince izmedju 14-19 godina, da reli se planira gradnja tamo gdje i kamp, tj. odmah pored istog, jer mjesta ima na pretek te da li ce se koristiti prostorije koje su vec izgradjene u sklopu one zgrade koja je namjenjena za prvi tim ili ce se graditi dodatni objekti iskljucivo za omladince od 14-19 godina. Pretpostavljam izgradnjom ta dva terena se nece vise koristiti teren u sklopu centra Jane Sandanski.
Sve u svemu, odlican posao. Redovne grupne faze Lige Evrope bi vec bile ogroman uspjeh i smatrao bi da je cilj ispunjen
P.S. na koliko se procjenjuje bogatstvo Samsonenka? Da li prelazi milijardu € ili US$?

Znaci Akademija je vlasnistvo FK Vardar, tj. kako objekti tako i zemljiste, i kada se zavrsi cijena je oko 3,5 miliona € (zajedno sa kupovinom zemljista)? Da li je citava akademija, od kupovine zemljista, do gradnje i sl. iskljucivo finansirana od strane kluba i vlasnika istog ili je jos neko ucestvovao? Pored toga FK Vardar ima kamp koji je kostao oko 4 miliona € (pretpostavljam zajedno sa kupovinom zemljista), da li je i taj kamp (objekti i zemljiste) upotpunosti vlasnistvo FK Vardara i finansirno iskljucivo od strane kluba (ukljucujuci kupovinu zemljista)? Ta dva terena koji su planirani za omladince izmedju 14-19 godina, da reli se planira gradnja tamo gdje i kamp, tj. odmah pored istog, jer mjesta ima na pretek te da li ce se koristiti prostorije koje su vec izgradjene u sklopu one zgrade koja je namjenjena za prvi tim ili ce se graditi dodatni objekti iskljucivo za omladince od 14-19 godina. Pretpostavljam izgradnjom ta dva terena se nece vise koristiti teren u sklopu centra Jane Sandanski.
Sve u svemu, odlican posao. Redovne grupne faze Lige Evrope bi vec bile ogroman uspjeh i smatrao bi da je cilj ispunjen

P.S. na koliko se procjenjuje bogatstvo Samsonenka? Da li prelazi milijardu € ili US$?
- JavierBosnia
- Kontakt:
Ma zida se odmah uz ulicu gdje je bio i onaj prijasnji zid. Kratko sam samo prosao nisam fino vidio, ali je kao izbetonirano mjesto na koje bi se redale cigle. Nsam gradjevinac pa ne znan te nazive hahaAnelZ je napisao/la:Cekaj, gdje se sada zida? Ja sam mislio da spominjes na ono sto se radi na juznom dijelu objekta, a ne na strani prema ulici. Juzna longitudinala sa trotoarima ide otprilike do gdje je onaj zid bio. Sto se tice mjesta ispred stadiona, mnogo veci stadioni funkcionisu sa tek nesto vise prostora koliko ima i Grbavica ispred sjevera. Problem je kod nas los sistem ulazaka, no klub je rekao da naredne godine idu radovi u vezi toga. Modernizovana Juzna longitudinala samo moze biti plus za stadion.

Čapljinski nogometni prvoligaš, Hrvatski nogometni klub ''Čapljina'', punom se parom priprema za rekonstrukciju stadiona Bjelave u Čapljini.
Kako smo već ranije pisali, iz ovog kluba su poručili da je idejni projekt stadiona u završnoj fazi te da će se raditi sukladno mogućnostima.
''Rekonstrukcija stadiona se za ovaj stupanj natjecanja nameće kao nužnost. Kapacitet našeg stadiona je oko tisuću mjesta, a iz Saveza smo upozoreni da je, uz 1.000 sjedećih, potrebno imati i bar 1.000 stajaćih mjesta. Dakle, minimum je stadion od 2.000 mjesta, pa smo i time potaknuti na rekonstrukciju.
Prema idejnom planu koji je urađen, nova tribina imala bi 3.050 mjesta, plus sadašnjih 1000, dakle ukupno oko 4.000 mjesta. To nam je plan, čija će realizacija ovisiti o financijskim mogućnosti, interesu ulagača, jer je u sklopu tribine planirana gradnja poslovnih prostora'', rekao je u izjavi medijima sportski direktor HNK ''Čapljina'' Damir Obad.
Na to mesto gde je akademija sad,ranije(od 50-tih) bili su dva pomocni terena Vardara od koih jedan je otisao "kurban" zbog istocne tribine arene Filip II.Ali su to nasi lopovi politicari posle 91-va prisvojili(isto ko i stadion),i to zemjiste je postalo u vlasnistvo grad Skopje.Bile su tu neke price da Vardar nemora da placa ni te 40 eura po kvadratu,ali bile su i price da je to previse jeftino,a najglasniji u tome je bio gradonacelnik opstina Centar,gde se i nalazi akademije.Na to je reagirao i Samsonenko ko je dao ultimatum gradonacelnika od 30 dana,da pronadze drugi investitor ko bi dao 40 eura po kvadratu i ulozio bi vise od 3 miliuna eura u decji sportski centar.Naravno to se nije desilo i gradja je pocelaAnelZ je napisao/la:Za pola miliona eura kupili tako veliku parcelu (skoro 15000 m2) na odlicnoj lokaciji? Iznenadjen sam jer je za mene to pravo jeftino

-
- Kontakt:
zanimljiv plan ALI zašto ovu tribinu iza gola,Signore je napisao/la:
Čapljinski nogometni prvoligaš, Hrvatski nogometni klub ''Čapljina'', punom se parom priprema za rekonstrukciju stadiona Bjelave u Čapljini.
Kako smo već ranije pisali, iz ovog kluba su poručili da je idejni projekt stadiona u završnoj fazi te da će se raditi sukladno mogućnostima.
''Rekonstrukcija stadiona se za ovaj stupanj natjecanja nameće kao nužnost. Kapacitet našeg stadiona je oko tisuću mjesta, a iz Saveza smo upozoreni da je, uz 1.000 sjedećih, potrebno imati i bar 1.000 stajaćih mjesta. Dakle, minimum je stadion od 2.000 mjesta, pa smo i time potaknuti na rekonstrukciju.
Prema idejnom planu koji je urađen, nova tribina imala bi 3.050 mjesta, plus sadašnjih 1000, dakle ukupno oko 4.000 mjesta. To nam je plan, čija će realizacija ovisiti o financijskim mogućnosti, interesu ulagača, jer je u sklopu tribine planirana gradnja poslovnih prostora'', rekao je u izjavi medijima sportski direktor HNK ''Čapljina'' Damir Obad.

Ako me sjecanje dobro sluzi, nema kod njih prostora oko ostalih tribina pa moraju ovako...
...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...
HRHB
HRHB
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.