ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

DANTES
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la DANTES » 11 jun 2016, 14:52

johnnyyK je napisao/la:Zar ne gleda nitko Karlovića i Mullera... :mrgreen:
čekam da ivo izgubi za 200KM
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 jun 2016, 15:00

Claus je napisao/la:A šta bi trebalo da padne u vodu? :? Je l' to porediš eventualnu Thiemovu pobjedu protiv Federera koji se vraća nakon duže pauze i igra kako igra, na realno nebitnom turniru, s Federerovim izbacivanjem Samprasa, tada aktuelnog šampiona Wimbledona i svjetskog broja 1!?
Zašto ne bih poredio? Federer je u zadnje dvije godine izgubio samo dva meča na travi, oba su finala slama, od Novaka Đokovića, a pobijedio ih je preko 20. Dovoljno?

Pokušavam da ti kažem da ne možeš procijeniti nekoga ko ima 21. godinu na osnovu par mečeva na nekoj podlozi. Isto smo slušali na početku godine za njegove igre na tvrdoj podlozi, pa momak osvoji turnir na istoj. Dečko tek sazrijeva, nemoguće je tvrditi da će biti ovo ili da neće biti. Ima predispozicije da bude top igrač, a top igrači su dobri na svim podlogama.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 11 jun 2016, 15:04

Federer ovdje nije ni blizu nivoa na kojem je bio prethodne godine na travi

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 11 jun 2016, 15:04

Porediš neuporedivo, @Virtu4l, mislim da si i sam toga svjestan. ;) Ovo je yebeni Stuttgart, a Federer je u jako lošoj formi. Ulog i pritisak nisu ni blizu veliki kao što su bili tada na Wimbledonu.

Vidi, niko sretniji od mene da zablista i na travi. :mrgreen: Za HC nikad nisam imao sumnje, pogotovo za slow i medium (brzi beton je već druga stvar). Neke stvari se vide čim igrač kroči na teren i počne igrati, ništa ti više ne treba, ali dobro eto, ne možemo znati. :mrgreen:

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 11 jun 2016, 15:14

miler je moj čovjek. 200 marki je tu, sad još 64 ako ovo dominik privede kraju.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 11 jun 2016, 15:26

Thiem ima pozitivan omjer sa Federerom, nije mala stvar kakav god Fedex bio :D
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Effenberg
Kontakt:

Re: RE: Re: ATP Tour

Post Postao/la Effenberg » 11 jun 2016, 15:32

Virtu4l je napisao/la:
Claus je napisao/la:ali bio je stvarno loš na travi do ovog turnira
A odigrao je ukupno koliko mečeva? 7-8? Mislim da je to zaista premalo da se ocijeni igrač koji je tada imao 21. godinu.

Recimo da je Federer u njegovim godinama ispadao od Ančića u prvom kolu Wimbledona.
Tako je dobro analizirano. Bas se sad sjeti tog meca i kad ga Anicic pomete metlom 3:0.

Thiem je kompletan igrac, tako smiren iskuliran a i van terena uljudan kulturan, mora ga se simpatisati.
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

Effenberg
Kontakt:

Re: RE: Re: ATP Tour

Post Postao/la Effenberg » 11 jun 2016, 15:35

DANTES je napisao/la:miler je moj čovjek. 200 marki je tu, sad još 64 ako ovo dominik privede kraju.
Dobro si ih poredo ljudino. Ja nisam nista tipovo tu, a konto sam overe neke i to. Igro sam Del Potra samo zato sto mi je Kohli mrzak! :D
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 11 jun 2016, 15:35

Prerano su dvije Thiemove pobjede na travi okarakterisane kao neki veliki napredak, igrao je sa igračima koji imaju jako lošu godinu, a jedva ih je pobijedio. Velike probleme ima na bekend strani, a pogotovo na reternu. Vidjet će se to sutra jako lijepo, teško da može do seta.
:rol: :rol:

Veliki teniski ekspert, ima jos bisera sa ove teme u vezi ovog meca Thiem-FEderer ali ovaj mi je nekako najupecatljiviji a ovo je ujedno i razlog zasto se isplati biti vlasnik kladionice...

Jel to ono sutanje Novakove konkurencije, a Thiem uopste i nije konkurencija :rol: Steta, da je sa druge strane bio Rodick Federer bi sto posto pobjedio!
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 11 jun 2016, 15:37

Paja nije za tebe ova tema, mislim nije nijedna realno al produži dalje ima danas igra Wheelchair, Džaka i ko već

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 11 jun 2016, 15:40

Ova tema je namjenjena na bacanje drkice u cast laznog carobnjaka Federera vidim lobotomizarani fanovi i danas traze izgovore, Thiem kita na travi nece seta uzeti carobnjaku, Federer los ali iako je Federer bio ne bas sjajan u prethodnim mecevima to ih nije sprijecilo da proglase rutinsku pobjedu Federera bez seta za Thiema unaprijed a danas kad se desio corak klasika izgovori...

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 11 jun 2016, 15:51

AA23 je napisao/la:Paja nije za tebe ova tema, mislim nije nijedna realno al produži dalje ima danas igra Wheelchair, Džaka i ko već
Kralju. :rol: Brutalno spuštanje. :mrgreen:
Jedno veliko bravo za Thiema. Pobjedio Nadala na šljaci, pobijedio Federera na travi, šta jedan teniser više može poželjeti!? Idemo po još jednu titulu, majstore. :cool:

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 11 jun 2016, 15:52

Svi ste vidjeli kakva je Federer prevara od igraca al opet ce ga lobotomizirani fanovi kovati u zvijezde. Federeroljupci ce reci da je pola sezone proveo van terena i da je ovakva igra razumljiva, ublehe zive u zabludi.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 11 jun 2016, 15:54

Bravo Thiem, nije lako pobjedit Federera na travi pa makar i ovako odigrao. Federer ni blizu svoje najbolje forme ali mislim da do Wimbledona će ući u svoj koliko toliko najbolji tenis. Napadamo titulu i 18. GS. :cool:

Thiem i Zverev moji budući najdraži igrači.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 11 jun 2016, 16:00

Zalosno je gledati Federera u razmjenama..
Zauvijek u svojim srcima
brata cuva bordo armija

Istina za Vedrana!

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 11 jun 2016, 16:09

Virtu4l je napisao/la:Recimo da je Federer u njegovim godinama ispadao od Ančića u prvom kolu Wimbledona.
Ančić je bio igračina, šteta što ga je mononukleoza uništila.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 11 jun 2016, 16:17

Galion je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Recimo da je Federer u njegovim godinama ispadao od Ančića u prvom kolu Wimbledona.
Ančić je bio igračina, šteta što ga je mononukleoza uništila.
ančić je bio server i imao je dobar fh. ni blizu klase ljubičića
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 11 jun 2016, 16:24

Bojim se da je to-to sto se tice Rogera. Jednostavno godine cine svoje i bojim se da kvalitetan mec i veci otpor Novaku (pa i top 5 igracima) tesko da cemo vise vidjeti. Volio bih da grijesim, ali nekako se skroz otezano krece, totalno je van ritma. Slazem se da je u pitanju nebitan turnir, povratak nakon (za njega) duge pauze, ali jednostavno kao da se nazire kraj. Mislim da je nemoguce i nerealno ocekivati da na WB-u bude neka prijetnja po osvajanje, SF je po meni maksimum.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 11 jun 2016, 16:29

VGS je napisao/la:Svi ste vidjeli kakva je Federer prevara od igraca al opet ce ga lobotomizirani fanovi kovati u zvijezde. Federeroljupci ce reci da je pola sezone proveo van terena i da je ovakva igra razumljiva, ublehe zive u zabludi.
A da je pobjdio danas i osvojio turnir vi bi najavljivali kao i prethodnih godina one vase ublehe ako Federer bude na svom nivou porazice Djokovica na Grand Slamu, prethodnih puta je to bilo Federer igra suta losije rangirane tenisere dominira do polofuniala ili finala vi pricate kako ima sampionsku igru i onda dodje mec sa Djokovicem dje ga isti pocisti i onda vi pocnete pricati kako je Federer sams ebe pobjedio puno grijesio, godine bla bla bla milion izgovora bas kao i danas.

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 11 jun 2016, 16:33

To ce pisati neobjektivni navijaci kakvih ima i Djokovic i Nadal i slicno, kakav si i ti. Evo ja kazem da je Federer samarao sve redom do finala Wimbledona jer je za klasu jaci od ove konkurencije o kojoj smo raspravljali a isto tako se nista nije pitao u finalima. Djokovic ga preslusao rutinski.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.