SP - Grupa D

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko ide dalje?

Njemačka
241
44%
Srbija
136
25%
Gana
129
24%
Australija
37
7%

Ukupno glasova: 543

Principatus
Kontakt:

Re: SP - Grupa D

Post Postao/la Principatus » 23 jun 2010, 19:40

Mozda se varam, ali stvarno mislim, da Njemacka i Ghana idu dalje.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 23 jun 2010, 19:43

Principatus je napisao/la:Mozda se varam, ali stvarno mislim, da Njemacka i Ghana idu dalje.
ja se tome samo nadam.

blueman-TM87
Kontakt:

Post Postao/la blueman-TM87 » 23 jun 2010, 19:49

Wolverine je napisao/la:
Principatus je napisao/la:Mozda se varam, ali stvarno mislim, da Njemacka i Ghana idu dalje.
ja se tome samo nadam.
I ja sam za tu opciju
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI-тнє ' ❶❾❽❼

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 23 jun 2010, 19:50

Samo jos 40 minuta. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Idemo Svabska, idemo kenguri. 8-) 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Isnar
Kontakt:

Post Postao/la Isnar » 23 jun 2010, 19:50

[youtube][/youtube]

GO AUSTRALIA, DO IT FOR THE COMMOMNWEALTH!!!
FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner

Johnyx95
Kontakt:

Post Postao/la Johnyx95 » 23 jun 2010, 19:53

Ma Svabe moraju dobit,nema tu popustanja.Srbi nece imati problema sa Kengurima,i u to sam poprilicno siguran.Gana je svoje propustila u prosloj tekmi kad je imala sve,a dobila nista. ;)
Zola in, Zola passes, Zola scores !

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 23 jun 2010, 19:58

Eh skoro sat vremena do tekmi.Nadam se najboljem no krenimo polako.
Nemacka-Ghana
Nemacka:Neuer,Fridrich,Khedira,BAstian,Ozil,Podolski,Muller,Lahm,Mertesacker,Boateng,Cacau,
Ghana:Kingson,Sarpei,A.Gyan,Pantsil,Mensah,Annan,Jonathan,Tagoe,Ayew,K.Asamoah,Prince

Stadion:Soccer City(Johanesburg)
Sudija:Carlos Simon(Brazil)
Temperatura:11 C

Dakle odlucujuci mecevi grupe D.Svako ima sanse i zbog toga ce da prsti na sve strane.Prvi mec Nemacka-GAna.Nemci favoriti no netreba ni Gance odpisivati.Ganci malo pokazali u dva meca i zbog toga dajem prednost Nemcima koji su ipak imali jedan odlican mec.Bila bi katastrofa da oni ne prodju grupu ali je verujem da se to nece desiti.

SRBIJA-Australija
Srbija:Stojkovic,Vidic,Ivanovic,Stankovic,Lukovic,Jovanovic,Zigic,Obradovic,Krasic,Ninkovic,Kuzmanovic
Australija:Schwarzer,Neill,Cahill,Culina,Beauchamp.Emerton,Willkshire,Kennedy,Valery,Carney,Bresciano

Stadion:mBombela(Nelspruit)
Sudija:Jorge Larrionda(Uruguay)
Temperatura:15 C

Eh malo je ostalo do slobodno mogu reci istorijske tekme,utakmica generacije.DAN D,Nazovite to kako hocete.Srbija ima veliku sansu i nadam se da ce je iskoristeti.
Favoriti smo protiv Australije,no da li je to tako stvarno.Mozda mi ipak nemamo predstavu ko su ustvari Australjanci,kakva je njihova snaga no verujem da to velemajstor Antic poznaje.
Po mom skromnom misljenju sanse su 60-40 za nas u ovoj tekmi.
Austalijanci nisu bauk,no jos vise su oslabljeni neigranjem Moora u odbrani i Kewela u vezi.No imaju i oni jos problema koje sam davno primeteo.Nemaju klasnoga napadaca,tu su samo Kennedy i Rukavytsya ostalo su sve vezni igraci.Zbog toga su tekmu u napadu pocinjali i Cahill i Kewel.No veceras Verbek svestan uloga ubacuje i Kennedya u startnu postavu kojeg verujem Antara zna u dusu jer su mu Pixi i Bosko dali sve informacije o njemu.Dalje posavlja se pitanje kako odoleti nasem napadu.Da li imaju resenje za Zigica na poziciji lutajuceg napadaca.Visinu nemaju,ali da li imaju spretnost.Njihov najveci igrac Beauchamp je visok 192,dakle 10 cm manji od Zige.Odmah u startu problem gde verujem da mi imamo prednost.Idemo dalje njihovi bekovi Carney i Willkshire nisu toliko pokretljivi kao nasa krila LAne-Krasic.I tu nastaje problem opet.DAkle po mojoj proceni odbrana im je ranjiva.A posto su i u napadu tanki eto gde vidim prednost Srbije.No vezni red im je svakako za respect Cahill-Bresciano-Emerton-Culina moraju imati postovanje no ne i preveliko.Ako dobijemo bitku na sredini dobeli smo tekmu.Stanka ce verovatno markirtati Cahilla i nadam se najboljem.
Sto se tice Australije njihovu prednost vidim u nasoj odbrani.Preopterecena nam je zutim kartonima,Vidic-Ivanovic,Kolarov ako udje u odbrani,Kuzma i LAne uvezi.Kod kengura samo Neil i Valeri kartonirani.
Mozda nam prednost bude u sudiji Larriondi koji je poznat sto daje malo kartona,nadam se da ce imati milosti.
Takodje se nadam i prekidu crne serije penala 3 tekme 4 penala u poslednje 3 tekme.
Uglavnom nadam se dace nam ova vecer biti ugodna i da ce ostati upamcena p oprolazu u narednu rundu i borbu sa Amerima.
SAMO HRABRO MOMCI,UZ VAS SMO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Hellas
Kontakt:

Post Postao/la Hellas » 23 jun 2010, 20:24

jel moguce da nijedna bih tv ne prenosi srbiju :(

Isnar
Kontakt:

Post Postao/la Isnar » 23 jun 2010, 20:25

Hellas je napisao/la:jel moguce da nijedna bih tv ne prenosi srbiju :(
Nije, obzirom da to cini BHT :!:
FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner

Dino_TM
Kontakt:

Post Postao/la Dino_TM » 23 jun 2010, 21:16

Ja sam neutralan, ali bih volio da pobijedi Australija. :mrgreen:

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 23 jun 2010, 21:20

svabe bezidejne u napadu gdje, klimavo je donekle opet i u odbrani(skripi na desnoj strani s boatengom). øzil veoma ne-efikasan do sada, morao je zabiti vodeci gol kad je izasao sam protiv kingsona! cacau bezveze u prvom poluvremenu, sto kaze komentator izuzetno je brz al' fali tu dosta. sve u svemu, ocekivao sam vise od ovi famozni svaba, negativno su me iznenadili u prvom poluvremenu. sto se druge utakmice, tu nemogu nista reci jer nisam gledao.

volim_ciglu
Kontakt:

Post Postao/la volim_ciglu » 23 jun 2010, 21:21

Evo ja gledam obe utakmice, mada vise paznje obracam na Njemacka - Gana tekmu. Prilicno dobra utakmica, sa odlicnim prilikama, mada mi se cini da su Ganci opasniji. Njemacka odbrana djeluje prilicno nesigurno, a u napadu ne izgledaju ni blizu kao u prvoj tekmi. Trebao bi Gomez da udje.
Australci stvarno imaju srece, a sve ove velike prilike sto Srbija masi mogu jako puno da kostaju.

Pitanje:
Tko ide dalje ako obje utakmice zavrse 0:0? Izgleda da je Njemacka 2-ga, a ne Srbija.
Zadnja izmjena: volim_ciglu, dana/u 23 jun 2010, 21:22, ukupno mijenjano 1 put.

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 23 jun 2010, 21:21

Hellas je napisao/la:jel moguce da nijedna bih tv ne prenosi srbiju :(
ja bih volio da je tako, ali nije.

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 23 jun 2010, 21:23

volim_ciglu je napisao/la: Pitanje:
Tko ide dalje ako obje utakmice zavrse 0:0? Izgleda da je Njemacka 2-ga, a ne Srbija.
ghana i svabija..

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 23 jun 2010, 21:43

Izdržite Kenguri.
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 23 jun 2010, 21:50

Uvali ga OZIL !!! 1-0

Jos kenguri da dobiju i to je to :!:

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 23 jun 2010, 21:55

CAHILLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL VODE KENGURIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII :!: :!: :!:

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 23 jun 2010, 21:58

Australija rutinski :mrgreen:

2-0 :mrgreen:
Zadnja izmjena: Elddar, dana/u 23 jun 2010, 22:00, ukupno mijenjano 1 put.
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 23 jun 2010, 21:59

SRB-AUS namestena utakmica, 100 % :D

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.