Fudbalska reprezentacija Srbije
Moderatori/ce: geronimo,Devil,dubrava,Trigger,VanBasten
Re: Fudbalska reprezentacija Srbije
Najbitnije je krenuti pobjedom. Igru će manje više svi zaboraviti već do narednog meča.
- alan_kardec
- Kontakt:
Gledajući ovo prvenstvo i ko se sve plasirao i kakvi sve igrači igraju, pitam se jel one naše lipicanere imalo sramota??
Ovo sad što igra za reprezentaciju je definitivno najgora srpska reprezentacija od raspada Yuge pa do sada. Kad kažem najgora, tu prije svega mislim na qrcobolju. Zayebali su i košarkaše iz 2005.
Toliki nesrazmjer između kvaliteta jedne reprezentacije i njenih rezultata, bar na našim prostorima nije viđen odavno.
Zadnje 3 utakmice meni ne ulivaju nikakvu nadu, ne znače ništa jer znali smo mi i prije znali odigrati dobro prijateljske pa nas u kvalama nema nigdje. Ne vidim razlog za neki veliki optimizam, a u javnosti ga sad ima mnogo pa se lako zaboravljaju neke stvari samo zato što je Tole otišao. Recimo, kad smo u vrijeme Siniše igrali sa trojicom u zadnjoj liniji, tačnije kad smo pokušavali da igramo, selektor je napadan najstrašnije. Slično bi bilo i da je neko od Muslinovih prethodnika precrtao SMS-a i javno rekao da mu ne treba, pa mediji bi ga rastrgli. Ne znam otkud toliki kredit Muslinu, ali znam da ga ni po čemu nije zaslužio.
Što neko reče iznad, treba sačekati septembar da vidimo na čemu smo, ove prijateljske ne znače mnogo.
Ovo sad što igra za reprezentaciju je definitivno najgora srpska reprezentacija od raspada Yuge pa do sada. Kad kažem najgora, tu prije svega mislim na qrcobolju. Zayebali su i košarkaše iz 2005.
Toliki nesrazmjer između kvaliteta jedne reprezentacije i njenih rezultata, bar na našim prostorima nije viđen odavno.
Zadnje 3 utakmice meni ne ulivaju nikakvu nadu, ne znače ništa jer znali smo mi i prije znali odigrati dobro prijateljske pa nas u kvalama nema nigdje. Ne vidim razlog za neki veliki optimizam, a u javnosti ga sad ima mnogo pa se lako zaboravljaju neke stvari samo zato što je Tole otišao. Recimo, kad smo u vrijeme Siniše igrali sa trojicom u zadnjoj liniji, tačnije kad smo pokušavali da igramo, selektor je napadan najstrašnije. Slično bi bilo i da je neko od Muslinovih prethodnika precrtao SMS-a i javno rekao da mu ne treba, pa mediji bi ga rastrgli. Ne znam otkud toliki kredit Muslinu, ali znam da ga ni po čemu nije zaslužio.
Što neko reče iznad, treba sačekati septembar da vidimo na čemu smo, ove prijateljske ne znače mnogo.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Svako prvenstvo ista prica! Cinjenica je da smo po igrackom kadru jaci od pola ovih sto nastupaju na EP, ali dzaba kad jednostavno ni po cemu nismo zasluzili da budemo tamo! Jedinu utakmicu u kvalifikacijama koju smo odigrali sa max. zalaganjem je ona u Albaniji (iz poznatih razloga), ovo sve ostalo pomijanje i qrcobolja po terenu...
Ove 3 prijateljske su bar neka mala naznaka ljepsih vremena, jer iako su samo test mecevi, mi smo ove Ruse nadigrali, ali eto, ajde da sacekamo septembar i vidimo kako stoje stvari!
Ove 3 prijateljske su bar neka mala naznaka ljepsih vremena, jer iako su samo test mecevi, mi smo ove Ruse nadigrali, ali eto, ajde da sacekamo septembar i vidimo kako stoje stvari!
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
-
KayserSose
- Kontakt:
To vi mislite da ste jaci. Niste. 
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze
Kao sto sam i napisao, po igrackom kadru od pola ovih sto nastupaju na EP...KayserSose je napisao/la:To vi mislite da ste jaci. Niste.
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Mozemo mi biti jaci po 100x na papiru, dok na terenu ne dokazemo suprotno, to su sve suplje price.
A realno, nismo jaci od pola ekipa cak ni po kadru.
A realno, nismo jaci od pola ekipa cak ni po kadru.
Tacno!Paradajz je napisao/la:Mozemo mi biti jaci po 100x na papiru, dok na terenu ne dokazemo suprotno, to su sve suplje price.
Netacno!Paradajz je napisao/la:A realno, nismo jaci od pola ekipa cak ni po kadru.
Ja sam izbrojao relativno 10 ekipa, za koje sa sigurnoscu mozemo reci da smo po kadru jaci. Ostatak, ili je tu negde kvalitet, ili su repke osetno jace.
Ali realno, koga briga za kadar.
Ali realno, koga briga za kadar.
To sam i ja rekao! Imas tih 10-ak sigurnih + par ovih od kojih smo bolji ili je egal...Naravno, pojedinacni kvalitet je nebitan kada je sve ostalo na niskom nivou.
-
KayserSose
- Kontakt:
10 je manje od pola.
Bane bivsi
Subotic polubivsi
Nastasica sjebale ozljede
Kolarov je klaun
Djuricic
Markovic, gdje je taj uopce
Matic, ogledalo kraha Prema
Tosic, prosjek
Tomovic prosjek
Tadic, solidan...
Rukavina, Rajkovic i slicni su smijeh. Ovi mladji su jos uvijek samo talenti.
Sve u svemu, nista spektakularno.
P.S. Potencijala ipak ima ako se gledaju imena klubova ove mladje ekipe.
Bane bivsi
Subotic polubivsi
Nastasica sjebale ozljede
Kolarov je klaun
Djuricic
Markovic, gdje je taj uopce
Matic, ogledalo kraha Prema
Tosic, prosjek
Tomovic prosjek
Tadic, solidan...
Rukavina, Rajkovic i slicni su smijeh. Ovi mladji su jos uvijek samo talenti.
Sve u svemu, nista spektakularno.
P.S. Potencijala ipak ima ako se gledaju imena klubova ove mladje ekipe.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze
Ne bih se puno osvrtao na tvoj upis, posto sam vec raspravljao sa drugima o reprezentaciji.. samo bih rekao da je Bane daleko od bivseg, da je Matic medju najboljim zadnjim veznim u svijetu, da je Nastasic mlad i da bez povreda moze biti nas najbolji stoper od Vidica, da je Tadic vise od solidnog i da Subotic, Djuricic, Markovic, Tomovic nemaju trenutno nikakve veze sa reprezentacijom iz raznoraznih razloga.
Za buducnost sa Rajkovicem, Grujicem, Zivkovicem, Maksimovicem, Milinkovic-Savicem (+Kostic, Pavlovic, Mitrovic, Nastasic koji su takodje mladi) se ja ne brinem.. Ne zbog klubova u kojim igraju, iako je i to poakzatelj..nego zato sto sam ih gledao i znam kakvi mogu postati.
Bitno mi je sta ce biti od septembra, a optimistican sam i mislim da mozemo u Rusiju.
Za buducnost sa Rajkovicem, Grujicem, Zivkovicem, Maksimovicem, Milinkovic-Savicem (+Kostic, Pavlovic, Mitrovic, Nastasic koji su takodje mladi) se ja ne brinem.. Ne zbog klubova u kojim igraju, iako je i to poakzatelj..nego zato sto sam ih gledao i znam kakvi mogu postati.
Bitno mi je sta ce biti od septembra, a optimistican sam i mislim da mozemo u Rusiju.
Ovom Raći Petroviću izgleda Koperfild menadzer, lik ladno potpisao za Sporting iz Lisabona!

ja nemam objašnjenje. nema ni raca.marconato je napisao/la:Ovom Raći Petroviću izgleda Koperfild menadzer, lik ladno potpisao za Sporting iz Lisabona!![]()
![]()
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Frajer čitavu sezonu presjedio na klupi i u Sporting. Naši igrači u sličnim situacijama obično idu na posudbe u turske sporove, a ovaj kod Jesusa. 
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Jos otkupna klauzula u ugovoru 60 milVirtu4l je napisao/la:Frajer čitavu sezonu presjedio na klupi i u Sporting. Naši igrači u sličnim situacijama obično idu na posudbe u turske sporove, a ovaj kod Jesusa.
- alan_kardec
- Kontakt:
Dobar menadžer. Drugo objašnjenje ne postoji.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Prosle godine na danasnji dan
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Al frapantan je podatak da srbija na 4 eura zaredom nije nastupila, a kakva su sve imena prodefilovala unazad 15 god
nema potpisa
- alan_kardec
- Kontakt:
marconato je napisao/la:Prosle godine na danasnji dan![]()
[youtube][/youtube]
Da se pamti i spominje.
Da, a još frapantnije zvuči podatak da reprezentacija koja se plasira na svako peto ili šesto veliko takmičenje, koja se u kvalifikacijama gotovo redovno blamira, čiji je klupski fudbal na niskim granama, liga nije ni među 30 u Evropi, loša infrastruktura, mala ulaganja... i u takvim uslovima, u-19 repka postane evropski, a dvije godine kasnije u-20 reprezentacija osvoji svjetsku titulu i to sa igračima koji su svi odreda ponikli u domaćoj ligi (osim Veljkovića). Takav fenomen je sličan fenomenu zvanom Novak.Admir_Sa je napisao/la:Al frapantan je podatak da srbija na 4 eura zaredom nije nastupila, a kakva su sve imena prodefilovala unazad 15 god
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.