Reprezentacija Njemačke - Elf
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: Reprezentacija Njemačke - Elf
Sinoć je Neuer pokazao zašto je svijetski br.1 skidao je sve i spasio Elf a i Boateng je imao strašnu partiju začepio usta njemačkim nacionalistima.Povratkom Hummelsa dio odbrane će se stabilizovati odmah Mustafija poslati na klupu, veliki problem su bekovi pored Hectora i Howedesa krila Ukrajine su izgledala kao Ribery i Robben iz najboljih dana.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Al se bojim Lewe nadam se da ce zakazat.
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
Sinoć je Neuer 'ladno mogao koštati Švabe penala i crvenog kartona. Prečesto mu se dešavaju ovakvi kiksevi da bi za mene bio broj jedan.
Za onakav start se u našoj Šaban ligi ne bi tražio penal/crveni, a kamoli na Euru.Arnelv52 je napisao/la:Sinoć je Neuer 'ladno mogao koštati Švabe penala i crvenog kartona. Prečesto mu se dešavaju ovakvi kiksevi da bi za mene bio broj jedan.
Howedes i Hector mi totalno izgubljeno djeluju u fazi odbrane. Ne znam zašto ne prebaciti Howedesa na lijevog beka (igrao solidno tokom SP 2014.), a na poziciju desnog staviti Can-a??? Mislim da je makar na papiru ta kombinacija jaca od one sinoćnje.
Stern des Südens
- Centre forward
- Kontakt:
Biće ovo bolje. Evidentno je da su nam bekovi najveći problem. Kad se vrati Mats i ostali će dobit' veću sigurnost. Ozil
, nije čudo da igra kod luzera Vengera. Jeste da je im'o asistenciju al' on što prije mora na klupu. Isto važi i za Gecea. On je izgleda izgubio volju za loptom. Jedva čekam da vidim Gomeza na terenu, sa njim su 3x opasniji.

Nikoga ovdje ne zanima šta ti misliš. Giroud kiler.Arnelv52 je napisao/la:Sinoć je Neuer 'ladno mogao koštati Švabe penala i crvenog kartona. Prečesto mu se dešavaju ovakvi kiksevi da bi za mene bio broj jedan.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ozil neće nikad na klupu. Protiv ove buranije se ne primjeti kakav je to kloc, nastradat će protiv Belgije ako ne zaigraju sa tri prava veznjaka.
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
Svjetsko prvenstvo se uzelo sa gorim Özilom, tako da nema potrebe za sekiranciju.
Stern des Südens
Sta mislite vi Bavarci moze li Kimmich u prvih 11 elfa na veznog ili desnog beka?Mislim ako moze igrati Ligu prvaka u prvih 11 i to najteze utakmice gdje odbrana pliva na centru gore od ove i to stopera igra moze i ovdje igrati vala nije Euro jace od Cl.
- Centre forward
- Kontakt:
Pa dobro gdje je ono bezalkoholno što si rek'o da častiš ?proFCB je napisao/la:Svjetsko prvenstvo se uzelo sa gorim Özilom, tako da nema potrebe za sekiranciju.
Ma pazi, na SP si im'o Švajnija koji je trč'o za cijeli vezni red i tako kompenzov'o Ozilovu letargičnost. Švajni više nije taj igrač, te Lama. Njih dva su motor Elfa u post Kahn-Ballack eri, da tako kažem.
Ni ostali nisu nešto impresionirali al' vjerujem da onakva igra od sinoć contra Ukrajine donosi zlato.
@Besic, Kimmicha treba probat' u naredne dvije tekme, pa da se vidi da li to štima ? Samo da Low ne krene sa eksperimentima u kasnijoj fazi prvenstva.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
11-0-0 Rekordmeister
@Besic, Sve zavisi od igre koju bi Elf igrao. Ako bi to bila igra sa manje posjeda i na postavljenu odbranu gdje bi bek trebao da trci gore dole po liniji i da ganja protivnicko krilo onda Kimmich nije za te uloge. On je vise za tekme sa puno posjeda, jer ima odlican pas, pregled i odlicno cuva loptu. U tim situacijama moze da igra zadjeg veznog, organizatora, beka, nesto slicno kao sto Lahm sad igra Bayernu. Mislim da Low i razmislja o tome da mu da sansu ali zbog velikog uloga, i Kimmichovog neiskustva nece jos. Mozda protiv Iraca.
Meni je nejasno kad pisu mladi momci nemaju iskustva,konkretno mislim na Weigla i Kimmha,pa sta im je bolan prvi ima najbolji % passova u europi vjerovatno preko 40 utakmica ove sezone rođen za ono sto Low sada fura. Drugi igrao stopera halo u Ligi prvaka mentor mu Pep isti lik kojeg Low pegla preko Elfa,takoder perfektan momak za sve sto Low hoce.
Ja nemogu da vjerujem da dyrm I platenhardt nisu pozvani....2 ubjwdljivo najbolja svapska Beka....
Gdje igraju oni uopste?
Kada se pomene Hektor, odmah djeca kažu Keln ma šta će on.
On je najbolji lijevi bek koga Švabija ima, i treba i mora da igra. Sinoć se nije izdvajao, a nije ni loš bio, standardna igra za jednog beka.
To da će uzeti loptu i praviti driblinge zaboravite, Lama više nema.
Kedira najbolji igrač, fascinantan, za elf nema loše utakmice, da je i bez kluba, i da ne igra nikako, on opet u reprezentaciji bude extra klasa, fantastično!
Ofanziva sinoć podbacila, komplet, opet se po Ezilu pamet prosipa.
Kada je lopta kod njega to je neopisiva razlika u odnosu na sve igrače na terenu, šta on s loptom radi i kako ta lopta umiljato djeluje je wooow, jedan je Ezil.
Kroos iznenađujuće dobar, odličan pregled igre i pasovi, duge lopte, a Boa i Nojer očekivan odlični.
Hewedes dobar, može on kvalitetno iskrpiti tu poziciju.
Mustafi nesiguran, nema on još dobrog nastupa u Elfu, barem ovo što sam ja gledao, nimalo siguran nije bio.
Ovo je za početak bilo odlično. U prvom se malo opušteno igralo, ali u drugom kada se ta sredina pritegla došlo je do sigurne igre, klasične igre kojom su postali svjetski prvaci.
On je najbolji lijevi bek koga Švabija ima, i treba i mora da igra. Sinoć se nije izdvajao, a nije ni loš bio, standardna igra za jednog beka.
To da će uzeti loptu i praviti driblinge zaboravite, Lama više nema.
Kedira najbolji igrač, fascinantan, za elf nema loše utakmice, da je i bez kluba, i da ne igra nikako, on opet u reprezentaciji bude extra klasa, fantastično!
Ofanziva sinoć podbacila, komplet, opet se po Ezilu pamet prosipa.
Kada je lopta kod njega to je neopisiva razlika u odnosu na sve igrače na terenu, šta on s loptom radi i kako ta lopta umiljato djeluje je wooow, jedan je Ezil.
Kroos iznenađujuće dobar, odličan pregled igre i pasovi, duge lopte, a Boa i Nojer očekivan odlični.
Hewedes dobar, može on kvalitetno iskrpiti tu poziciju.
Mustafi nesiguran, nema on još dobrog nastupa u Elfu, barem ovo što sam ja gledao, nimalo siguran nije bio.
Ovo je za početak bilo odlično. U prvom se malo opušteno igralo, ali u drugom kada se ta sredina pritegla došlo je do sigurne igre, klasične igre kojom su postali svjetski prvaci.
Nije mi jasno da nacija koja ima jedan od najboljih omladinskih pogona na svijetu, koja iz istih izbacuje vrhunske golmane (Neuer, MATS), vrhunske stopere (Boateng, Hummels), vrhunske vezne igrace (Khedira, Kroos, Özil, Götze), vrhunska krila (Reus, Müller, Draxler, Sane) hebenih 10 godina nije u stanju izbaciti dva vrhunska beka i napadaca...
Ovdje pricamo o naciji koja ima 80 miliona stanovnika, a ne 4 miliona...Nadam se da je Hansi Flick uvidio ovaj problem i da ce klubovi po pitanju ovih pozicija dobiti odredjene upute kako da rade, jer ocito ovih 10 godina nesta rade pogresno.
Ovdje pricamo o naciji koja ima 80 miliona stanovnika, a ne 4 miliona...Nadam se da je Hansi Flick uvidio ovaj problem i da ce klubovi po pitanju ovih pozicija dobiti odredjene upute kako da rade, jer ocito ovih 10 godina nesta rade pogresno.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
-
KayserSose
- Kontakt:
Dobro je jedan decko ovdje opisivao Oezila. Bas je iritantno mrtvo puvalo.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze
Ako te put navede u Lukavac, častim cijelu noćCentre forward je napisao/la: Pa dobro gdje je ono bezalkoholno što si rek'o da častiš ?Šalim se.
Slažem se, nema tih igrača, odnosno nema ih u toj formi/obliku (Schweini). Međutim, po meni je Can slijedeći Schweini, mislim da će ga Klopp napraviti po svojoj mjeri. Veliki upgrade na Bendera kojeg je imao u BvB-u.Centre forward je napisao/la: Ma pazi, na SP si im'o Švajnija koji je trč'o za cijeli vezni red i tako kompenzov'o Ozilovu letargičnost. Švajni više nije taj igrač, te Lama. Njih dva su motor Elfa u post Kahn-Ballack eri, da tako kažem.
Ni ostali nisu nešto impresionirali al' vjerujem da onakva igra od sinoć contra Ukrajine donosi zlato.
Nezz šta bi rekao, dal je sinoćna igra dovoljno kvalitetna za zlato. Pomno sam pratio sve velike ekipe, niko nije otkrio sve karte, niko nije odigrao fantastično da te impresionira. Možda je Italija, s obzirom na protivnika, najviše pokazala i pružila.
Po meni je nekako veliki minus što Njemačka nije imala prilike da uigrava neke varijante. Da se vidi kako stvari funkcionišu sa Kimmichom, sa Canom, sa Gomezom, možda čak i sa Poldijem.
Ovako je preriskantno dati priliku Kimmichu i Canu... Valjda dobijemo drugu utakmicu i riješimo pitanje pobjednika grupe, pa da u trećoj malo Low eksperimentiše.
U srž!amerosm je napisao/la: Nije mi jasno da nacija koja ima jedan od najboljih omladinskih pogona na svijetu, koja iz istih izbacuje vrhunske golmane (Neuer, MATS), vrhunske stopere (Boateng, Hummels), vrhunske vezne igrace (Khedira, Kroos, Özil, Götze), vrhunska krila (Reus, Müller, Draxler, Sane) hebenih 10 godina nije u stanju izbaciti dva vrhunska beka i napadaca...
Bekovi su ubjedljivo najveća boljka ove reprezentacije. Osim Lahma ne pamtim zadnjeg dobrog beka. Jedno vrijeme Jansen... Schmelzer... drugorazredni bekovi, uz dužno poštovanje.
Međutim, kad su u pitanju napadači, vjerujem da ključ toga leži u tome što se cijela liga posvetila dovođenju napadača iz vana. Nema se vjerovatno ni vremena ni smjelosti rizikovati sa nekim mlađim/talentima. Bayern, BvB, Schalke, Gladbach, Leverkusen, Vfl sve su stranci u vrhu napada.
Stern des Südens
Neće Elf patiti zbog bekova, ako glavni igrači odigraju na nivou. S bekovima je uvijek bilo krpanje, pogledajte ko je sve igrao na zadnja tri četiri takmičenja...
Pazite Talijane, pa osim stopere je sve to li la, a ljudi igraju kako treba.
Zasto ne lupis analizu Ger-Ukr na GPBrikimo je napisao/la:Neće Elf patiti zbog bekova, ako glavni igrači odigraju na nivou. S bekovima je uvijek bilo krpanje, pogledajte ko je sve igrao na zadnja tri četiri takmičenja...
Kako gledas na ovaj ofanzivni dio ekipe,izgledaju li ti nedoreceno?Povrh svega vidi ko im golove zabija pored silnih ofanzivaca.
Sta je bolje za ovaj Elf,igrati 4-3-3 bez desetke, s dva centralna vezna i Kroosom kao liberom?
Sta mislis o Ozilu da li je zamjenljiv i imali mjesta na klupi za njega?
Moze li Sane biti prva rezerva krilima,a ne Sirle?
Muller kao spic ili na poziciji kao u Bayernu?
Da li je Draxleru najbolje na krilu?
Imaju li mjesta u ekipi Weigl i Kimmich?
Njemačku Ukrajinu sam ja trebao pisati, ali je je sticaj okolnosti taj da je Dino Begić pisao to, a ja pišem Englesku Vels.
Mislim da je ovo baza odlična, te da su oni odigrali po mjeri. Ja sam pisao najavu Njemačke na klixu i rekao da bih ja igrao bez Ozila, da bi on bio dio nekog drugog plana, sa Gomezom. Možda nisam u pravu, ali haj...
Sane treba imati prednost pred Schurrleom...
Muller kao i do sada, on je često s desnog krila ulazio u sredinu i otvarao prostor Lahmu, sad to efekta nema jer je Beni dosta lošiji ofranzivno, pa se osjeti malo i na Mulleru. Za njega se ne treba bojati...
Draxlera treba ostaviti na lijevom krilu, on može biti samo odličan.
Imaju, zamisli Weigla u sredini, Khediru i Kroosa sa strana, te ovu trojicu naprijed, bez Mesuta. Kimmicha treba probati na beku, al se bojim da je to sada već kasno i da je ovo samo fikcija.
Mislim da je ovo baza odlična, te da su oni odigrali po mjeri. Ja sam pisao najavu Njemačke na klixu i rekao da bih ja igrao bez Ozila, da bi on bio dio nekog drugog plana, sa Gomezom. Možda nisam u pravu, ali haj...
Sane treba imati prednost pred Schurrleom...
Muller kao i do sada, on je često s desnog krila ulazio u sredinu i otvarao prostor Lahmu, sad to efekta nema jer je Beni dosta lošiji ofranzivno, pa se osjeti malo i na Mulleru. Za njega se ne treba bojati...
Draxlera treba ostaviti na lijevom krilu, on može biti samo odličan.
Imaju, zamisli Weigla u sredini, Khediru i Kroosa sa strana, te ovu trojicu naprijed, bez Mesuta. Kimmicha treba probati na beku, al se bojim da je to sada već kasno i da je ovo samo fikcija.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.