Imaće više prostora za malverzacije u ovom "trokružnom" sistemu, nego u ligi za prvaka i ligi za opstanak.wobly92 je napisao/la:Nema prostora za malverzacije kakve bi bile u ligi za prvaka i ligi za opstanak.
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - općenito
ako te ne prozivam, onda te gotivim
- JohnCleese
- Kontakt:
Kada vidim koji su timovi za ligu za prvaka i ligu za opstanak uvjeren sam da je trokruzni sistem jedino ispravno rjesenje
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Kako se odlučuje gdje se igra treca utakmica? Ne kontam. Ebo ih trokruzni sistem!
Zašto sada šutite zašto ne dignete glas da nije bilo njih nebi bilo niti vas! Šantić,Jelić.
da li ce se ispostovat' zelje klubova, ili ce se ipak odluka donijeti po necijem sopstvenom nahođenju
nista me ne bi iznenadilo.. stay tuned!
nista me ne bi iznenadilo.. stay tuned!
Po meni je bolji trokružni sistem nego da se igra za prvaka i za opstanak. Sad treba da cijelu goginu igraš npr. dobro i onda hajde ponovo cirkus sa 6 klubova pa da se zajebeš. takođe isto važi i za opstanak Možeš biti 7 mjesto a da ispadneš. Naravno da se to može desiti i u trećem krugu ali je ovo poštenije.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Nez na osnovu cega klubovi i navijaci neki govore da u trokruznom sistemu ima manje prostora za malverzacije. Svake godine ce se desiti da jedna dvije ekipe nakupe bodova ali ispadnu iz borbe za prva 3 mjesta i onda jednostavno sklone se sa puta nekima kojima trebaju bodovi za titulu ili opstanak. Kao i u ovoj ligi 16 sto je bilo, do 20-og kola se svaka ekipa bori za nesto i onda nakon toga prodjes tako kakav ti je zdrijeb. Neko ce lako dobiti ekipu koja se ne bori u 25. kolu, a konkurentska ekipa se protiv te iste ekipe u 5. kolu namucila i izgubila bodove.
U ligi za prvaka bi jednostavno bio svima isti raspored tih 10 kola i dosta medjusobnih duela u kojima bi uzimajuci bodove odredjena ekipa sigurno bila prvak ili otisla u Evropu i to im niko ne bi mogao osporiti.
A u ligi za opstanak bi bili dueli kao ove godine izmedju Borac-Vitez, Borac-Slavija, Rudar-Vitez, Mladost-Vitez i td. Bilo bi dosta tih duela koji bi odlucili pozicije 7-10.
U ligi za prvaka bi jednostavno bio svima isti raspored tih 10 kola i dosta medjusobnih duela u kojima bi uzimajuci bodove odredjena ekipa sigurno bila prvak ili otisla u Evropu i to im niko ne bi mogao osporiti.
A u ligi za opstanak bi bili dueli kao ove godine izmedju Borac-Vitez, Borac-Slavija, Rudar-Vitez, Mladost-Vitez i td. Bilo bi dosta tih duela koji bi odlucili pozicije 7-10.
– Dosta je prevara bilo u bh. fudbalu. Stav Slobode je da se igra trokružno i nikako drugačije. Kamo sreće da liga broji deset klubova pa da se igra četverokoružno. Zalagat ćemo se za 33 kola i nikako drugačije, jer doigravanja za opstanak i prvaka, otvaraju mogućnosti raznih malverzacija. Kada igrate trokružno i uz mečeve Kupa to je skoro 40 utakmica u sezoni što je sasvim dovoljno – rekao je Vugdalić.
Sličnog razmišljanja kao i Vugdalić je i jedan od vodećih ljudi mostarskog Zrinjskog Danko Šulenta, koji također priželjkuje trokružni sistem.
– Naš stav je kategoričan, a to je trokružni sistem. Zašto eksperimentisati, kada se pokazalo i u inostranstvu da lige u kojima se igra doigravanje za prvaka i doigravanje za opstanak nisu donijeli ništa dobro. Dakle, samo sistem od 33 kola u sezoni, pa ko bude najbolji neka slavi titulu prvaka – kazao je Šulenta.
Samo ovu dvojicu da navedem, a bilo ih je još sa izjavama vezano za trokružni sistem. Tad se iz Širokog, Sarajeva i Želje nisu očitovali po ovom pitanju.
Sličnog razmišljanja kao i Vugdalić je i jedan od vodećih ljudi mostarskog Zrinjskog Danko Šulenta, koji također priželjkuje trokružni sistem.
– Naš stav je kategoričan, a to je trokružni sistem. Zašto eksperimentisati, kada se pokazalo i u inostranstvu da lige u kojima se igra doigravanje za prvaka i doigravanje za opstanak nisu donijeli ništa dobro. Dakle, samo sistem od 33 kola u sezoni, pa ko bude najbolji neka slavi titulu prvaka – kazao je Šulenta.
Samo ovu dvojicu da navedem, a bilo ih je još sa izjavama vezano za trokružni sistem. Tad se iz Širokog, Sarajeva i Želje nisu očitovali po ovom pitanju.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.
Po ovim izjavama se vidi da njima nije bitan napredak fudbala, nego njihova guzica...
ako te ne prozivam, onda te gotivim
- firefirefirely
- Kontakt:
Nemoj molim te trokruzno
Za to sam jedino ako ce se igrati max 2 sezone, da se prelazi na ligu 10 i cetverokruzno!!!
Za to sam jedino ako ce se igrati max 2 sezone, da se prelazi na ligu 10 i cetverokruzno!!!
Konačnu odluku po pitanju sistema takmičenja donijet će Izvršni odbor FSBiH na sjednici koja bi se trebala održati naredne sedmice.
Neke lige u Europi su vec objavile raspored cijele sezone a u Premijer ligi BiH ne zna se ni sistem natjecanja sve do nekih 15-20 dana prije pocetka prvenstva
Samo u BiH

Neke lige u Europi su vec objavile raspored cijele sezone a u Premijer ligi BiH ne zna se ni sistem natjecanja sve do nekih 15-20 dana prije pocetka prvenstva
Samo u BiH
- tuzlak1987
- Kontakt:
Istina je jedna samo da vodstva klubova nemaju muda. Svi bi u Evropu da idu pomocu lutrije zadnjih 5-10 kola gdje ocekuju da im se pola ekipa skloni ili da uberu bodove protiv ekipa koje su ispale ili su u sredini tablice.
Samo kod nas zadnjih 10 kola prvih 4-5 ekipa koje zele Evropu pocne da pravi neke serije od 6-7-8 pobjeda, a do tada gubili bodove na svakom koraku.
Jedino ako oni vide nesto sto mi ne vidimo, ja ne znam kakva se to malverzacija moze desiti kada 10 kola igraju Zeljo, Sarajevo, Zrinjski, Siroki, Sloboda i jos neko. Posteno bi se poklali tih 10 kola i niko nikom ne bi pustio boda bez borbe jer je svima cilj Evropa ili titula i svi imaju iste ambicije.
Samo kod nas zadnjih 10 kola prvih 4-5 ekipa koje zele Evropu pocne da pravi neke serije od 6-7-8 pobjeda, a do tada gubili bodove na svakom koraku.
Jedino ako oni vide nesto sto mi ne vidimo, ja ne znam kakva se to malverzacija moze desiti kada 10 kola igraju Zeljo, Sarajevo, Zrinjski, Siroki, Sloboda i jos neko. Posteno bi se poklali tih 10 kola i niko nikom ne bi pustio boda bez borbe jer je svima cilj Evropa ili titula i svi imaju iste ambicije.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 14 jun 2016, 13:49, ukupno mijenjano 1 put.
Ojj trokruzno pa jesu li svi ovdje retardirani ?
Znam te glumce jer mi smo kaskaderi.
Sloboda Tuzla !
⚒ WHU ! COYI !
AFCA !
Sloboda Tuzla !
⚒ WHU ! COYI !
AFCA !
Sloboda se prepala konkurencije.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Unikatvirtuoz je napisao/la:Konačnu odluku po pitanju sistema takmičenja donijet će Izvršni odbor FSBiH na sjednici koja bi se trebala održati naredne sedmice.
Neke lige u Europi su vec objavile raspored cijele sezone a u Premijer ligi BiH ne zna se ni sistem natjecanja sve do nekih 15-20 dana prije pocetka prvenstva![]()
![]()
![]()
![]()
Samo u BiH![]()
![]()
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Trokruzno moze u drugim zemljama gdje svi igraju posteno do kraja, u nasoj ligi nece moci, jer ce u trecem krugu biti ekipa na sredini tabele kojim nista ne treba i skalanjat ce se, pa tako npr lupam bore se Zrinjski i Sloboda za titulu do zadnjeg kola, Zrinjski igra protiv 5.tog Radnika koji ne moze ni naprijed ni nazad izace sa rezervnom ekipom, a Sloboda ce igrat protiv 10.tog Viteza kojem gori za opstanak i koji nece pustat, nece uopste biti posteno, ali nije ni cudno, kod nas uvijek najgora opcija..
**** vas Sloboda vise de popustite malo. Ima i drugih klubova u ligi sta svrsavate na nas.Rokoko87 je napisao/la:Sloboda se prepala konkurencije.
Znam te glumce jer mi smo kaskaderi.
Sloboda Tuzla !
⚒ WHU ! COYI !
AFCA !
Sloboda Tuzla !
⚒ WHU ! COYI !
AFCA !
- tuzlak1987
- Kontakt:
A ovaj iz Zrinjskog hoce da uzme cojo titulu opet preko Radnika, Viteza, Mladosti, Slavije, Rudara, Borca i Veleza u zadnjih 10 kola .. A na jesen uvijek kada svi zapnu bude i poraza i remija..Rokoko87 je napisao/la:Sloboda se prepala konkurencije.
Jasno je sta Sulenta hoce iz aviona, cim se on boji za regularnost takmicenja. Covjek celni kluba koji bude ostecen jednom u 10 godina
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 14 jun 2016, 13:54, ukupno mijenjano 1 put.
E cuj sulente, nije se nigdje u inostranstvu pokazalo da liga za prvaka i za opstanak donose ista dobro
, al se zato dokazalo trokruzno koje se inace igra na u strasnim azijskim i africkim ligama
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Ima ih koji imaju mudatuzlak1987 je napisao/la:Istina je jedna samo da vodstva klubova nemaju muda. Svi bi u Evropu da idu pomocu lutrije zadnjih 5-10 kola gdje ocekuju da im se pola ekipa skloni ili da uberu bodove protiv ekipa koje su ispale ili su u sredini tablice.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI !
SPARTANS FC
SPARTANS FC
-
PiazzaGrande
Nisam ni sumnjao da će odmah početi priče u kojem sustavu, trokružnom ili liga za prvaka i liga za ostanak, je lakše namještati utakmice i činiti nekakve malverzacije...Previše se opterećujemo tim stvarima...
Ja sam uvijek bio za trokružni iako bi mi kao navijaču momčadi koja je u vrhu možda bilo draže da gledam nakon regularnog dijela prvenstva još po dvije tekme protiv NKŠB, FKS, FKŽ...ali ne igraju samo ove momčadi PLBiH, šta ćemo sa ostalima?
Kako bi izgleda situacija u ligi za ostanak gdje sedmoplasirani nema šanse da ispadne, a mora igrati još deset kola? S kakvim motivom bi igrali utakmice? Ili, recimo, šestoplasirani u ligi za prvaka kojemu je isto tako, nedostižno mjesto koje vodi u europska natjecanja...
Ja sam uvijek bio za trokružni iako bi mi kao navijaču momčadi koja je u vrhu možda bilo draže da gledam nakon regularnog dijela prvenstva još po dvije tekme protiv NKŠB, FKS, FKŽ...ali ne igraju samo ove momčadi PLBiH, šta ćemo sa ostalima?
Kako bi izgleda situacija u ligi za ostanak gdje sedmoplasirani nema šanse da ispadne, a mora igrati još deset kola? S kakvim motivom bi igrali utakmice? Ili, recimo, šestoplasirani u ligi za prvaka kojemu je isto tako, nedostižno mjesto koje vodi u europska natjecanja...
lažni hrvati, lažni mostarci, vastaše, uzepeovci, hdz prćija, kabirijevci, mitomani, falsifikatori, fašisti....
Volim te bola'!
Volim te bola'!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.