SP - Grupa D

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko ide dalje?

Njemačka
241
44%
Srbija
136
25%
Gana
129
24%
Australija
37
7%

Ukupno glasova: 543

amho
Kontakt:

Re: SP - Grupa D

Post Postao/la amho » 24 jun 2010, 09:05

Ja cu ovaj komentar smatrati ironicnim, ali, ipak cu ga prokomentarisati (zbog drugih). :D

Penal nije bio, nikada se to nije sviralo i nikada, dok je fudbala se nece svirati!

Srbija generalno nije lose igrala, medjutim dva poraza i pobeda sa igracem vise ne zasluzuje 1/8 finale sp-a.[/quote]

Brate ono je penal,i ono se sviralo i svirace se dok god postoji fudbal,samo izgleda to Larrionda nije video :evil: .Ne znam kako.
Ruka u neprirodnom polozaju visoko u zraku,lopta bi sletela tacno na nogu mislim Kuzmanovicu.
Ako se mogao svirati onaj penal Kewelu u proslom kolu i dati mu za ono crveni onda je svakako trebalo i za ovo.
A smijem se kladiti da je kojim slucajem Vidic ili neko drugi udareo onako loptu,odmah penal,crveni i dve utakmice kazne. :roll:[/quote]

Ne biti licemjeran.Pa Srbima zbog dva namjerna igranja rukom nisu dali crvene kartone , a Kewellu jesu. :cry:[/quote]

kewell je dobio crveni karton jer je sprijecio siguran gol rukom, a ne zbog prostog igranja rukom u kaznenom prostoru za koje se po pravilima dosudjuje penal i zuti karton. lahm je u drugoj tekmi na gol liniji smiro loptu uz pomoc obje ruke. sudija nista nije sudio, a lahm je to uradio namjerno, dok kewell unije ni vidio loptu (vidi se na snimci jasno). sudijska nedosljednost u oba slucaja. da je sudija dosudio penal srbiji, niko se ne bi zalio. bilo je za penala i tu ne postoje dva misljenja.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 jun 2010, 09:15

Dobro jutro svima :mrgreen:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Bečki Kongres
Kontakt:

Post Postao/la Bečki Kongres » 24 jun 2010, 09:16

Ako ne iskoristiš svoje prilike, to ti se obije o glavu. Najbolji primjer za to je reprezentacija Srbije. Ne mogu da vjerujem kako je Swarzer odbranio udarac Ivanovića(sjajan refleks), a Krasić je propustio priliku da postane junak nacije. No, na njegovu žalost, promašio je ono što je teško promašiti i tako doveo svoj tim na rub provalije.

@Devil
Vala nije svaki igrač Srbije bio dobar ili odličan. Ja sam od Stankovića na ovom SP-u očekivao puno više, a on nije opucao po protivničkom golu, samo je bio igrač koji je, pored Ninkovića, pokrivao puno terena. Ono nije ni sjena pravog Stankovića, ne znam kako ga možete braniti.

@Chologol

Razumijem da si uplatio kladionicu i odigrao na Srbiju, ali napadati ostale zato što navijaju za Australiju, nazivati ih primitivcima, te govoriti kako su nacionalisti je smiješno.

Gana nije zaslužila prolaz dalje, ne može me niko ubijediti u to. Ljudi su postigli 2 pogotka iz jedanaesterca i tako dođoše do osmine finala. Australija ih je, sa igračem manje, nadigrala i Gance su vile nosile da izvuku taj prijeko potreban i odlučujući gol. Srbija je svoje šanse propustila u prvoj utakmici kada protiv nezainteresovane ekipe Gane nisu mogli izvući barem remi.

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 24 jun 2010, 09:54

Uh, koji lijep dan :mrgreen:
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

hroni
Kontakt:

Post Postao/la hroni » 24 jun 2010, 09:56

jel prošla srbija dalje :?: :?: :?: :?: :?: :mrgreen: :mrgreen:

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 24 jun 2010, 09:56

nego imal ko onaj srbijanski film - "Kad porastem bicu kengur"

slikovito :D
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 24 jun 2010, 10:12

Australiji je malo falilo da prođe, šteta zbog visokog poraza od Njemačke
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Mladen
Kontakt:

Post Postao/la Mladen » 24 jun 2010, 10:21

Samo da nam je Dzeko bio i sve bi bilo uredu,ali eto sta sad gore glave i guraj dalje,bice jos utakmica :D ,prvo su dobro odigrali,cak odlicno sa sansama koje su morale biti iskoriscene,a drugo po obicaju vuna,stegli se ko picke i onda primaju dva gola iz dvije poluprilike i zbogom prvenstvo.Sad oko penala,bio je penal i u prvom nad Krasicem nije ga svirao,na snimku se vidi da ga vuce za dres,a ono igranje rukom necu da komentarisem,jer sta su Srbiji svirali penale ono je za dva penala,ali nije svirano i tacka,trebali su da ih dobiju iz igre a ne da cekamo penale.
A sad ovi sto govore da je dobro jutro pa hvala Bogu jeste,sad ce opet kvalifikacije,to je ono gdje igra bosna i Hercegovina :mrgreen:

hroni
Kontakt:

Post Postao/la hroni » 24 jun 2010, 10:57

Mladen je napisao/la:Samo da nam je Dzeko bio i sve bi bilo uredu,ali eto sta sad gore glave i guraj dalje,bice jos utakmica :D ,prvo su dobro odigrali,cak odlicno sa sansama koje su morale biti iskoriscene,a drugo po obicaju vuna,stegli se ko picke i onda primaju dva gola iz dvije poluprilike i zbogom prvenstvo.Sad oko penala,bio je penal i u prvom nad Krasicem nije ga svirao,na snimku se vidi da ga vuce za dres,a ono igranje rukom necu da komentarisem,jer sta su Srbiji svirali penale ono je za dva penala,ali nije svirano i tacka,trebali su da ih dobiju iz igre a ne da cekamo penale.
A sad ovi sto govore da je dobro jutro pa hvala Bogu jeste,sad ce opet kvalifikacije,to je ono gdje igra bosna i Hercegovina :mrgreen:
cao orliću mali nedorasli :oops: hihihi jeste ga ispušili heheehe :mrgreen:

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 24 jun 2010, 11:09

Ko je ono sinoc igro..da pomognem..neko je nekog nakanto :mrgreen:
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

Mladen
Kontakt:

Post Postao/la Mladen » 24 jun 2010, 11:12

hroni je napisao/la:
Mladen je napisao/la:Samo da nam je Dzeko bio i sve bi bilo uredu,ali eto sta sad gore glave i guraj dalje,bice jos utakmica :D ,prvo su dobro odigrali,cak odlicno sa sansama koje su morale biti iskoriscene,a drugo po obicaju vuna,stegli se ko picke i onda primaju dva gola iz dvije poluprilike i zbogom prvenstvo.Sad oko penala,bio je penal i u prvom nad Krasicem nije ga svirao,na snimku se vidi da ga vuce za dres,a ono igranje rukom necu da komentarisem,jer sta su Srbiji svirali penale ono je za dva penala,ali nije svirano i tacka,trebali su da ih dobiju iz igre a ne da cekamo penale.
cao ljiljancicu mali neprocvijetali ;) ;) ;)

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Re: Grupa D

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 24 jun 2010, 11:13

Faraon iz Visokog je napisao/la:1.Njemacka
2-Gana
8-)
Rođen s tobom da budem

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 24 jun 2010, 11:14

Imal još ona tema SAD-Srbija ? :lol:
FK Pjetlovi

Mladen
Kontakt:

Post Postao/la Mladen » 24 jun 2010, 11:20

Faraon iz Visokog je napisao/la:
Faraon iz Visokog je napisao/la:1.Njemacka
2-Gana
8-)
MILOVAN RAJEVAC

chichak
Kontakt:

Post Postao/la chichak » 24 jun 2010, 11:27

reds je napisao/la:Imal još ona tema SAD-Srbija ? :lol:
Teme ima,ali tog dogadjaja nema :mrgreen: a onaj malo sam neupucen,neka mi ne zamjeri upuceniji,kada se igra taj susret i da jel to prijateljska ili...nisam upucen :(
...nisu mogli da te ugase!!!

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 24 jun 2010, 11:34

kako mi je drago sto je njemacka dobila!!! 8-)

ali prije svega me je njemacka odbrana iznervirala... em spora em nespretna, srecom pa makar imamo dobrog golmana... mertesacker i friedrich su definitivno za muzeja... al hajd ko im je alternativa? boatenga treba poslati nazad u ganu, jedino lahm po meni valja. vezni red i napad je skroz ok, no nikako da shvatim sta cacau radi u reprezentaciji. al dobro... sad se klose vraca sto je utjeha. podolski inace standardno dobar, ali nije se bas istakako jucer. u jednom trenutku mi se cinilo da gana igra sistem 8-2-0?! eee i grcka bi zavidila tome... :roll:

ozil me golom bacio u trans i neopisiv osjecaj srece! samo se nadam da ce sad zabiti onakve sanse, a ne usrati pred golom protivnika. tehniku ima, fali mu zavrsnica.

sto se tice srbije, nisam gledao, samo sam onako pred kraj malo pogledao, i ne znam ko je bio bolji ali kad sam vidio sta je pantelic fulio na kraju :roll:

uglavnom, gana je po meni nezasluzeno prosla, ali takav je fudbal...
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

Borkan
Kontakt:

Post Postao/la Borkan » 24 jun 2010, 11:36

Srbi da su igrali protiv Gane bar 15 minuta kako su igrali protiv Australije pred kraj mogli su ih razbiti ..

hroni
Kontakt:

Post Postao/la hroni » 24 jun 2010, 11:39

Mladen je napisao/la:
hroni je napisao/la:
cao ljiljancicu mali neprocvijetali ;) ;) ;)
:lol: :lol: :lol: dobar :!: :D

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 24 jun 2010, 12:46

@chologol pita u jednom ranijem postu :"Sta ti mislis kakve veze ima sa nacionalizmom, aj pokusaj shvatit il da idem u paint pa da ti crtam?

o cemu ti pricas - pa jel iko ovdje stavljo zastave nama susjedne drzave i neke himne.... ma daj ohladite...
Srbijancima zelim sve najbolje - Bosancima takodze.

p.s. trebal jos dokaza" nenacionalizma" ???
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 24 jun 2010, 12:51

U ovoj grupi mi je jedino zao sto se Australija nije dalje kvalifikovala, stvarno su ih sudci dobro oderali. Ghana nije nesto posebno pokazala, prosli su samo sa penalima i igracem vise, Srbija jos losija, zadnji u tabeli, antifudbal, izgubili od velesila Ghane i Australije, porazili Njemacku sa igracem vise i mnogo mnogo srece. Samo jad i cemer. Kad sam tu govorio, da je to samo uspjelo zbog iskljucenja Klose, pojedini su sebi umisljalji kao da je Srbija nadigrala Njemacku, a svako ko ima oci, je vec tu vidio u cemu je stvar, i da ce Srbima biti veoma tesko da udju u osminu finala. Jos da pozdravim mog licnog fudbalskog strucnjaka Marconato. :D

Mladene ocerupani ste, a bogami kad pogledam nazad u proslu sezonu mogu samo reci: liljani divno cvjetaju.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.