Reprezentacija Italije
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
Re: Reprezentacija Italije

"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli
Bicikl u krvi, trčanje u genima - Marko Parolo
Laicima neprimetan, Konteu ključan
Đakerini i Bele u ulogama dželata, Bufon, Kjelini, Bonuči i Barzalji već su telepatski povezani, od De Rosija se ništa manje ni ne očekuje, nije veliko iznenađenje ni to što su Italijani odigrali taktički bezgrešnu utakmicu. Ali Marko Parolo? Dobar deo fudbalske javnosti pre bi ga okarakterisao kao najslabiju kariju u timu Azura nego kao tajno oruđe Antonija Kontea.
Namerno ne kažemo oružje, jer Parolo nije taj koji će zadati smrtonosan udarac. Ali jeste igrač koji će na svaku selektoru zapovest samo klimnuti glavom i krenuti na posao. Mediji na Apeninima njegovu partiju u pobedi nad Belgijom stoga opisuju u superlativima, ističu u prvi plan da nijednog sekunda nije prestajao da trči. Parolo skromno odgovara.
"U mojoj porodici svi su biciklistički entuzijasti, tako da znaju šta znači žrtva i odlučnost. Uvek trčim, to mi je u genima, zato sam i ovde. Svi moramo da naše karakteristike stavimo u službu tima i to je ono što i selektor traži od nas. Belgija je predstavljala vrh. Nadam se da sada sledi spust".
Samo dosta prije nego ovi momci ja mislim, 2007 ili 2008 tamo nekad?Denno je napisao/la:Pelle je isto igrao u Cesseni.Andrej je napisao/la:

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
I ne moze da bude objektivno! Postujem sve, ali osjecaj koji Gigi stvara u ljudima kao sto sam ja, neopisiv je ! Usput, ako ti kazem da mu Alex nije do koljena, onda moras da shvatis zasto sam ovo rekao !rio_Ferdy88 je napisao/la:Objektivno, kao i uvijek od tebeMig_Mig je napisao/la:Gigi je za mene najveci sportista ikad

Max Allegri
- Romagnoli13
- Kontakt:
Kakav amater je na klupi Belgije. Najbolju generaciju u historiji te reprezentacije dali su amateru u ruke. I nemojte biti euforični, bolje nam ide kad kukamo. 

'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Re: Odg: RE: Re: Reprezentacija Italije
Pobjeda je čista ko suza, stvarno su dobro djelovali, najvise me je iznenadio vezni red i napad, ali ovo je malo pretenciozno rečenoAlen Škoro je napisao/la:meskalin je napisao/la:Malo pretenciozno, hrabro i nepromisljeno kazano. Jesu dobri i sve stoji, ali ovako nesto izjaviti, sigurno je zasluzan adrenalin od vecerasnje pobjedeAlen Škoro je napisao/la:NON MOLLARE MAI
Sono Contentissimo!
Golman i odbrana najbolji u historiji Eura + ratnici u vezi + budale u napadu = Kalčo.
Valjda smo i mi s ovog podforuma zasluzili da se radujemo na velikoj sceni.
Mislim da gospođa Evropa idalje nije svjesna kakvih par igrača na klupi ima Conte.

Odbrana jeste vrhunski izgledala, al vidim niko nije istakao kako smo
u dva navrata kod 0-1 imali poprilično sreće. Lukakuov šut iz prvog pol je bio jako blizu, druga šansa čini mi se Origi glavom sa 4-5m šalje loptu preko gola.

embrace the chaos
- L'Avvocato
- Kontakt:
Denno je napisao/la:Odbrana jeste vrhunski izgledala, al vidim niko nije istakao kako smou dva navrata kod 0-1 imali poprilično sreće. Lukakuov šut iz prvog pol je bio jako blizu, druga šansa čini mi se Origi glavom sa 4-5m šalje loptu preko gola.

Istina, ali sreće moraš imati. Ne možeš primati golove iz par šuteva ka golu. Moraju se ovdje još neke stvari popraviti, čega je Antonio sigurno svjestan. Pogotovo horizontalna dodavanja pod presingom. Gube se lopte iz kojih nastanu ubojite kontre. A svi znamo koliko je zadnja linija spora u tim situacijama.
Ma vidjećemo šta će dalje biti. Ovo sinoć je samo garant da se neće pasti bez borbe. Italija je i zvanično najviše pretrčala od svih ekipa na Euru, baš maloprije vidio podatak. Oko 113KM pretrčali momci.
★★★
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
Ono što je bilo potpuno atipično za granitnu odbranu od sinoć jeste da je Barza DVA puta jednostavno ostao kratak za par cm i lopta pada na 5 metara od gola,ali sama sreca pa origi i još neko ne matiraše gigija sa 5 m.
Jednostavno ne sjećam se kad je njega lopta preskočila. Ali dobro, nije to ništa, i fala Bogu, bi bez posljedica.
Ako dobijemo Švedsku u drugom kolu, ne može se više ni teoretski biti drugi,ni treći (pod pretpostavkom da irska neće dobiti belgiju) i u tom slučaju valja ići na hrv ili špa.
A ići na "ganjanje" rezultata već u drugom kolu nema teorije ni smisla. Tako da opušteno na pobjedu sa švedima, uzet prvo mjesto,odmorit sa irskom i nek se otvara žrijeb kako hoće jbg tam.
Forza Italia
Jednostavno ne sjećam se kad je njega lopta preskočila. Ali dobro, nije to ništa, i fala Bogu, bi bez posljedica.
Ako dobijemo Švedsku u drugom kolu, ne može se više ni teoretski biti drugi,ni treći (pod pretpostavkom da irska neće dobiti belgiju) i u tom slučaju valja ići na hrv ili špa.
A ići na "ganjanje" rezultata već u drugom kolu nema teorije ni smisla. Tako da opušteno na pobjedu sa švedima, uzet prvo mjesto,odmorit sa irskom i nek se otvara žrijeb kako hoće jbg tam.

Forza Italia
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
ma bilo je sinoc mana u igri Barzaljija ( te procjene lopte prije svega) kao i kod Kijelinija- nepromisljeni startovi..ali to vide ljudi koji ih prate na redovnoj bazi i koji znaju kako su sposobni odigrati..generalno za one koji povrsno prate Kalco ono sinoc je bilo sok i senzacija kao 2012.
sad da pitas prosjecnog navijaca spanskih, engleskih , njemackih timova ko je najbolji stoper Italije, svi bi iz toga rekli Kijelini zbog medijskog pracenja i kreiranja misljenja..
a pitaj navijace Italije, a posebno Juventusa isto pitanje , Kijelini ce u 80 % slucajeva biti na 3. mjestu tek.
sad da pitas prosjecnog navijaca spanskih, engleskih , njemackih timova ko je najbolji stoper Italije, svi bi iz toga rekli Kijelini zbog medijskog pracenja i kreiranja misljenja..
a pitaj navijace Italije, a posebno Juventusa isto pitanje , Kijelini ce u 80 % slucajeva biti na 3. mjestu tek.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
Ko su prva dvojica [emoji1]
Poslano sa mog Z9MAX koristeći Tapatalk
Poslano sa mog Z9MAX koristeći Tapatalk
Il Club più titolato al mondo!
Kako ce biti sad ovo za osminu ko na koga ide sa obzirom da idu i 4 najbolje trece repke??
Bonuci je trenutno broj jedan u italiji a sig i medju 3 po mene stopera svijeta 

- zamorano1plus8
- Kontakt:
naravno poslije murilla i mirandeultrasstyle_tz je napisao/la: a pitaj navijace Italije, a posebno Juventusa isto pitanje , Kijelini ce u 80 % slucajeva biti na 3. mjestu tek.

"We all have a past. We have ours and we're proud of it" Ausillio
"We have a lot of mental health problems in our country" Donald Trump
"We have a lot of mental health problems in our country" Donald Trump
- JohnCleese
- Kontakt:
Broj 1 stoper na planetironaldo99 je napisao/la:Bonuci je trenutno broj jedan u italiji a sig i medju 3 po mene stopera svijeta

Primarni posao stopera odradjuje maksimalno, ostali stoperi (Pique, Ramos..) vas varaju zbog njihove igre u prekidima pred protivnickimgolom tj. tog malo veceg broja golova iz prekida.Medjutim, to je samo bonus kroz koji oni prikrivaju svoje mane koje prave u svom primarnom stoperskom poslu.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
- IlFantasista
- Kontakt:
Ma Conte je najzaslužniji za ovo, savršeno pripremio utakmicu, ubio Belgiju po bokovima i to je to. 
Ova Conteova 3-5-2 je fakat čudo, još da su Verratti i Marchisio tu, moglo bi se razmišljati i o finalu, ovako će to ići teže.
Iako su najviše pretrčali od svih ekipa zbog starosne dobi u narednim utakmicama je neophodno osvježiti ekipu i mijenjati startere, tu pogotovo mislim na vezni red i bočne igrače.

Ova Conteova 3-5-2 je fakat čudo, još da su Verratti i Marchisio tu, moglo bi se razmišljati i o finalu, ovako će to ići teže.

Iako su najviše pretrčali od svih ekipa zbog starosne dobi u narednim utakmicama je neophodno osvježiti ekipu i mijenjati startere, tu pogotovo mislim na vezni red i bočne igrače.
Kun fejekun!
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Brutalna istina. Chiellini je pojam stopera, dok se Barza slepa uz ovu dvojicu.ultrasstyle_tz je napisao/la:ma bilo je sinoc mana u igri Barzaljija ( te procjene lopte prije svega) kao i kod Kijelinija- nepromisljeni startovi..ali to vide ljudi koji ih prate na redovnoj bazi i koji znaju kako su sposobni odigrati..generalno za one koji povrsno prate Kalco ono sinoc je bilo sok i senzacija kao 2012.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia
Reprezentacija Italije
Barza je pojam iznad Bonnucia i Chiellinia. Vec godinama je tako, najpodcijenjeniji stoper svijeta i ujedno medju najboljim. Tek sad Bonny uzima primat jer Barza mozda ima sezonu kvalitetnog fudbala zbog godina.
Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 14 jun 2016, 21:09, ukupno mijenjano 1 put.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
- IlPrincipino
- Kontakt:
Rio Ferdinand @rioferdy5 23h23 hours ago
The italians make fouls that us english dont think about....take a yellow card to stop any type of counter attack

C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.