Uspjesni ste jer osim talenta koji je u hercegovini neosporan imate i zbacajne investicije u sport, a motiv tih investicija je da se siroki stavi na mapu i da ostatak BiH bude sto svjesniji vaseg postojanja. Nije los motiv, samo je drugaciji od onog u recimo Sarajevu ili Zelji, pa bi mi bilo logicno da birate razlicite sisteme takmicenja.Galion je napisao/la:Klub je svakako reklama za grad i to najveća uz košarkaški. Ali ne postoji samo zbog toga, postoji jer smo mi jedna sportska sredina i kao takva logično da imamo uspješan nogometni klub. Ispada ko da smo mi Monaco ili nekakav umjetni klub.
Modalitet takmičenja u BHT Premijer ligi od sezone 2016/2017
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Modalitet takmičenja u BHT Premijer ligi od sezone 2016/2017
- SarcofagoVenom
- Kontakt:
Lično sam za 33 kola i trokružni sistem,smatram ga boljim.Od svih ekipa tražiće se da odigraju što bolje 22 kola,jer će 6 prvoplasirani dobiti bonus za to-meč više kući.Ne vidim ništa loše u sistemu lige,a ionako smatram da je ovo prelazni period(4-5 godina) do lige 10.
Ulaz besplatan izlaz se plaća
- Evolve
- Kontakt:
Dobro, ajde sad mi reci sta je reprezentacija? Je li ona tu da stavi BiH na svjetsku mapu nogometa? Da se zna za nju? To se moze prenijet skalirano i na grad... Klub je tu da pronese ime grada odakle dolazi, navijaca, drzave...admin je napisao/la:Uspjesni ste jer osim talenta koji je u hercegovini neosporan imate i zbacajne investicije u sport, a motiv tih investicija je da se siroki stavi na mapu i da ostatak BiH bude sto svjesniji vaseg postojanja. Nije los motiv, samo je drugaciji od onog u recimo Sarajevu ili Zelji, pa bi mi bilo logicno da birate razlicite sisteme takmicenja.Galion je napisao/la:Klub je svakako reklama za grad i to najveća uz košarkaški. Ali ne postoji samo zbog toga, postoji jer smo mi jedna sportska sredina i kao takva logično da imamo uspješan nogometni klub. Ispada ko da smo mi Monaco ili nekakav umjetni klub.
Mi nismo bili poznati ko dva Srajevska kluba, naravno, pa sta je onda lose u tome sto zelimo da se kaze u BiH i u regiji kako je Siroki Brijeg jedan dobar, financijski zdrav, sportski uspjesan klub.
Dalje spominjes "znacajna" ulaganja u klub, a imas klubove iz PL sa i vecim ulaganjima i manjim uspjehom.
NK Široki Brijeg
Meni se samo ne sviđa što je neparan broj utakmica sa svakima pa se ima jedna viška doma ili u gostima, to nikako ne može biti fer.
Može biti fer, u jednom trenutku će se napravit presjek tj. u 22. kolu i u odnosu na stanje na tabeli, 6 bolje rangiranih će imati viška utakmicu kod kuće, a ovi donji će imati u gostima jednu više, to je što se mene tiče fer, svojevrsna "nagrada" za dobro odigrani dio sezone.Galion je napisao/la:Meni se samo ne sviđa što je neparan broj utakmica sa svakima pa se ima jedna viška doma ili u gostima, to nikako ne može biti fer.
Također trokružni sistem pruža priliku da se neko ko je nakon 22. kola završio npr. 7 na tabeli i dalje bori za mjesto u Europi, jer realno kod nas su bodovne razlike između prvog i sedmog znale biti po 6-7 bodova(to se lako nadoknadi), nismo mi Hrvatska pa da kažem e bolje je igrati plejofove da se razdvoji kukolj od žita.
-
Može biti fer, u jednom trenutku će se napravit presjek tj. u 22. kolu i u odnosu na stanje na tabeli, 6 bolje rangiranih će imati viška utakmicu kod kuće, a ovi donji će imati u gostima jednu više, to je što se mene tiče fer, svojevrsna "nagrada" za dobro odigrani dio sezone.
Također trokružni sistem pruža priliku da se neko ko je nakon 22. kola završio npr. 7 na tabeli i dalje bori za mjesto u Europi, jer realno kod nas su bodovne razlike između prvog i sedmog znale biti po 6-7 bodova(to se lako nadoknadi), nismo mi Hrvatska pa da kažem e bolje je igrati plejofove da se razdvoji kukolj od žita.[/quote]
ija sam isto za trokružni što kažeš u nas se zna dogodit da od 3 do 8/9 mjesta timovi budu u 5 bodova ,a to je i mjesto za Europu zašto nekg odmah isključit nakon 22 kola
A ovo izjašnjavanje o sistemu danas i Željino nastojanje za ligom za prvaka i ligom za opstanak tumačim, jedino zato što Željo vazda najavljuje plavo proljeće
,a tu i jesu u pravu jer uvijek u drugom djelu osvoje više bodova + bolja im je igra(prelazni rok pokupuju igrače ko ove godine umalo europa,ali kako je na jesen crno bilo -10 bodova zaostatka ,nisu loše igrali jbga. 1/2 utakmice im presudile
)
Široki B. pomeni uvijek igra bolje kad igra sa top timovima u ligi i tu pobjeđuje i radi toga oni vide šansu da bi mogli bolji rezultat ostvarit ovim sistemom polovljenja lige što je i razumljivo
Također trokružni sistem pruža priliku da se neko ko je nakon 22. kola završio npr. 7 na tabeli i dalje bori za mjesto u Europi, jer realno kod nas su bodovne razlike između prvog i sedmog znale biti po 6-7 bodova(to se lako nadoknadi), nismo mi Hrvatska pa da kažem e bolje je igrati plejofove da se razdvoji kukolj od žita.[/quote]

A ovo izjašnjavanje o sistemu danas i Željino nastojanje za ligom za prvaka i ligom za opstanak tumačim, jedino zato što Željo vazda najavljuje plavo proljeće

Široki B. pomeni uvijek igra bolje kad igra sa top timovima u ligi i tu pobjeđuje i radi toga oni vide šansu da bi mogli bolji rezultat ostvarit ovim sistemom polovljenja lige što je i razumljivo

Treba. Mislio sam potraziti sta igra vecina liga u Europi s 12 klubova ali mi bilo mrsko. Sigurno nije slucajno vecina za trokruzni tako da ne treba izmisljati toplu vodu.aleksandar_veliki je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_fudbal/ceka-se- ... tem/197616
Tako je u Evropi. Treba li nam ovo biti neki pokazatelj?
Nad tobom sunce najljepše sja
-
Naj bolji Islandski sistem po
(pošto imamo stadione/terene/reflektore i ostalu prateću infrakstrukturu na razini broja NULA izuzev par klubova ,a ni oni nisu daleko od dna) taj sistem je Najrealniji 22 kola gotovo
,a savez će odluku meni se čini donijeti tjedan dana prije početka prvenstva
do tada ćemo po običaju da
odluka trebala biti donjeta čim je završeno prvenstvo, a jbga nemamo vremena radišan narod štaš kao i ovi što odlučuju o tome 

- Thetraphak1921
- Kontakt:
Ne treba, realno. Zasto uvijek da se vodimo onom "kud svi tu i mali Mujo"? Sam si rekao da si protiv trokruznog sistema, te da je to najgluplji sistem, i tu se slazem sa tobom.aleksandar_veliki je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_fudbal/ceka-se- ... tem/197616
Tako je u Evropi. Treba li nam ovo biti neki pokazatelj?
Evo, naletih i na ovaj post, pa da ja tebe pitam da li trebamo uvijek kopirati?aleksandar_veliki je napisao/la: Ma normala, onako diskutujemo. Ovo sto sam ja napisao se nigdje ne primjenjuje, ali zasto mi ne bismo prvi probali. Moramo li uvijek kopirati? Ima raznih mogucnosti, samo trokruzno treba izbjeci, to je dno dna...
Evo, ovdje si sve objasnio. Zivio Zeljo !aleksandar_veliki je napisao/la:Trokruzno je najgluplji sistem sto postoji. Ne bih se slozio da su tekme protiv slabijih ili boljih nebitne. Valjda se boris za nesto u prvom dijelu sezone, a male su mogucnosti da u 15. kolu se zna koji ce biti sest gore, a koji sest dole. Dakle, nema nebitnih, a na kraju titulu i Evropu dobijas od bodova osvojenih protiv ekipa s kojima si cijelu sezonu u ligi, a imas isti broj domacinstava i gostovanja protiv tih ekipa...pinoglavi je napisao/la:Onda ispadose nebitne utakmice protiv slabijih timova, kao i slabijim timova protiv ovih timova iz vrha. Meni se ne svidja to, bolji mi je i trokruzni od tog sistema.aleksandar_veliki je napisao/la:Liga 12, pa Liga za prvaka i Liga za ostanak s tim da tu prenosis bodove samo od ekipa koje su u Ligi za prvaka ili Ligi za ostanak. Boljeg izbora nema, a vi kako hocete...
Sve je to prolazno, bitno je da se stvore uslovi za ligu 10 i onda neće biti nikakvih nedoumica.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ja sam bio najveci zagovornik lige za prvaka i lige za opstanak jer je po meni bolji prelazni model prema ligi 10 u smislu da ce vec nekoliko sezona klubovi iz vrha igrati po cetiri puta u sezoni jedni protiv drugih kao sto ce biti i u ligi 10 i time ce se unaprijed steci rutina kod klubova i osjecaj za taj ritam velikih utakmica kod klubova i navijaca te ce se jos bolje iskristalizirati rivalstva. Jednostavno mi taj period adaptacije kroz sistem 22+10 izgleda prirodnije nego sistem 22+11. I da, draze mi je gledati cetiri sarajevska derbija gdje ce posjeta ici 12000, 15000, 8000, 10000 nego tri utakmice protiv tipa Krupe gdje ce posjeta biti 4000, 3000, 5000 + je rijec o jacim utakmicama koje mogu bolje posluziti kao pripreme za Evropu, a klubovima za opstanak daje bolju priliku da obezbjede jos jednu sezonu u Premijer ligi jer igraju medjusobno gdje je konkurencija ravnopravnija. Da na ligu 12 ne gledam kao iskljucivo prelazni model, postojala bi mogucnost da razmatram i neke druge sistem pored ova dva ponudjena. Mislim da sam dao sasvim validne argumente za svoje stajaliste. Malverzacije ne spominjem, to je nesto sto ne zelim da komentarisem.
Licno ne smatram odluku Zeljeznicara losom da je poslusao glas navijaca. Ako je vec prelazni model, onda se mogu poslusati navijaci tih nekoliko sezona (nadam se maksimalno tri) jer u sustini bilo koji model da usvoje nece unistiti ligu.
Izjava predstavnika Zrinjskog je vrhunska, cuj zasto eksperimentisati. Upravo zbog takvog misljenja stagniramo jer su inovacije, promjene i eksperimenti jedini put naprijed. Ovo je u fazonu "Nemoj molim te da moram ustati i sam uzeti motiku. Pusti neka ide kao do sada jer vidis da imamo dovoljno, sto ce nam vise". Moras biti spreman na rizik i mukotrpan rad da od nicega stvoris nesto ako zelis uspjeh
Licno ne smatram odluku Zeljeznicara losom da je poslusao glas navijaca. Ako je vec prelazni model, onda se mogu poslusati navijaci tih nekoliko sezona (nadam se maksimalno tri) jer u sustini bilo koji model da usvoje nece unistiti ligu.
Izjava predstavnika Zrinjskog je vrhunska, cuj zasto eksperimentisati. Upravo zbog takvog misljenja stagniramo jer su inovacije, promjene i eksperimenti jedini put naprijed. Ovo je u fazonu "Nemoj molim te da moram ustati i sam uzeti motiku. Pusti neka ide kao do sada jer vidis da imamo dovoljno, sto ce nam vise". Moras biti spreman na rizik i mukotrpan rad da od nicega stvoris nesto ako zelis uspjeh

- FaustinoAsprilla
- Kontakt:
Jedva cekam ligu 10 bez veleza , celika , borca, MOZDA bez sirokog , MOZDA bez zrinjskog , MOZDA bez zelje , slobode...
Svi na forumu se ponasaju kao da su pozicije, odnosno plasmani , unaprijed dogovoreni .
"Bolje igrat ligu za prvaka i 4 utakmice godisnje protiv zelje " . Pa ko ti garantira da ce zeljo biti medju 6 , ili meni da ce tamo biti zrinjski .
Hoce li bit zanimljivo 4-6 puta godisnje gledat zeljo - krupa ?
Sutra cemo trazit povratak lige s 22 klubaa.
Moja poanta je da mi je predosadno igrat 10 puta godisnje u sarajevu , a samo jednom u kaknju ili gradaccu .
Svi na forumu se ponasaju kao da su pozicije, odnosno plasmani , unaprijed dogovoreni .
"Bolje igrat ligu za prvaka i 4 utakmice godisnje protiv zelje " . Pa ko ti garantira da ce zeljo biti medju 6 , ili meni da ce tamo biti zrinjski .
Moja poanta je da mi je predosadno igrat 10 puta godisnje u sarajevu , a samo jednom u kaknju ili gradaccu .
- Thetraphak1921
- Kontakt:
Jesi li ti ZA Ligu 10?FaustinoAsprilla je napisao/la:Jedva cekam ligu 10 bez veleza , celika , borca, MOZDA bez sirokog , MOZDA bez zrinjskog , MOZDA bez zelje , slobode...
@faustino - naravno da nista nije fiksno, ali sam siguran da ce neke konstante uvijek biti tu
ja iskreno ne vidim mogucnost da nekada Sarajevo nema dva premijerligasa duze od 2-3 sezone, da Mostar nema premijerligasa i sl. Isto tako sa povecavanjem kriterija (sportskih, finansijskih i infrastrukturnih), igranje Premijer lige ce biti skuplje sto mnoga manja mjesta odnosno mjesta sa manje fudbalske tradicije nece moci podnijeti. Jednostavno je tako. Uvijek ce biti, uslovno receno, "manjih" klubova u Premijer ligi jer mi nemamo 12 velikih ali isto tako uvijek ce biti nekih klubova koji su konstantni. A ti "manji" klubovi ako imaju dobru sezonu ce napuniti stadion kao gosti u toj sezoni na proljece pa je bolje igrati i protiv njih jos dva puta nego nekog davljenika.

- TobeYarabi
- Kontakt:
trokruzni sistem je i posteniji i zanimljiviji, nadam se da ce to biti i zvanicno usvojeno. liga za prvaka i liga za opstanak bi bila jedna velika srdnja i unistila bi i ovo malo fudbala sto je ostalo.
- JoseeMourinho
- Kontakt:
kako bi unistila? bas me zanima?TobeYarabi je napisao/la:trokruzni sistem je i posteniji i zanimljiviji, nadam se da ce to biti i zvanicno usvojeno. liga za prvaka i liga za opstanak bi bila jedna velika srdnja i unistila bi i ovo malo fudbala sto je ostalo.
to sto zadnjih 10 kola bi bio najzanimljiviji dio prvenstva otkako nasa drzava postoji?
- TobeYarabi
- Kontakt:
pa prvo bi doslo do zasicenja, tj dosadilo bi gledati/igrati 4 puta u sezoni protiv istih ekipa, i jos ako se sastanu u kupu, znaci 6 puta u sezoni igraju npr FKS-Zeljo..drugo kakav bi motiv imale ekipe koje su u reglarnom dijelu zavrsile na 5,6,7,8 mjestu? odgovor; nikakav!! znaci tu bi bilo previse namjestanja, pustanja, kupovanja itd..bice toga i ovako, ali ipak puno manje jbgJoseeMourinho je napisao/la:kako bi unistila? bas me zanima?TobeYarabi je napisao/la:trokruzni sistem je i posteniji i zanimljiviji, nadam se da ce to biti i zvanicno usvojeno. liga za prvaka i liga za opstanak bi bila jedna velika srdnja i unistila bi i ovo malo fudbala sto je ostalo.
to sto zadnjih 10 kola bi bio najzanimljiviji dio prvenstva otkako nasa drzava postoji?
- JoseeMourinho
- Kontakt:
hajmo redom
1. 3 ili 4 tekme godisnje (sa kupom 5 ili 6) to tolika razlika? daj da se ne lazemo radi te jedne tekme nema sanse da dodje do zasicenje
2. cilj 5. i 6. ce biti boriti se za 4 mjesto koje te moze odvest u kup uefa, i u trokruznom kakav je cilj timova na tim pozicijama? pa jos gore ovi najjaci ce igrati i protiv 7 i 8 i 9 i 10 itd. znaci jos vise timova koji nemaju nikakav motiv, ovako imas 5. i 6. koji opet zavisno od bodovne razlike su blizu europe
3. ti stvarno mislis i ostali da ce trokruznim biti manje namjestanja? pa sao ce u tom trecem krugu biti jos vise ekipa koje ce za male pare skinut gace, ovako evo uzmi ovu sezonu i vidi prvih 6 ekipa, imas jednu koja skida gace to je radnik, a ovih ostalih 5 bi se krvilo malo je reci, a ovako imas tekmu protiv krupe, viteza i sl. umjesto derbija
i zanimljivo do sada nista pisali niste nego sad najednom ponavljate ono sto je admin napisao sto opet bar meni nije tacno ni sekunde
ti glavni argumenti namjestanja i zasicenost iskreno slabo se drze, jer bar po meni manje ce namjestat najjace ekipe i ta 1 tekma vise nikako ne moze izazvat zasicenost
1. 3 ili 4 tekme godisnje (sa kupom 5 ili 6) to tolika razlika? daj da se ne lazemo radi te jedne tekme nema sanse da dodje do zasicenje
2. cilj 5. i 6. ce biti boriti se za 4 mjesto koje te moze odvest u kup uefa, i u trokruznom kakav je cilj timova na tim pozicijama? pa jos gore ovi najjaci ce igrati i protiv 7 i 8 i 9 i 10 itd. znaci jos vise timova koji nemaju nikakav motiv, ovako imas 5. i 6. koji opet zavisno od bodovne razlike su blizu europe
3. ti stvarno mislis i ostali da ce trokruznim biti manje namjestanja? pa sao ce u tom trecem krugu biti jos vise ekipa koje ce za male pare skinut gace, ovako evo uzmi ovu sezonu i vidi prvih 6 ekipa, imas jednu koja skida gace to je radnik, a ovih ostalih 5 bi se krvilo malo je reci, a ovako imas tekmu protiv krupe, viteza i sl. umjesto derbija
i zanimljivo do sada nista pisali niste nego sad najednom ponavljate ono sto je admin napisao sto opet bar meni nije tacno ni sekunde
ti glavni argumenti namjestanja i zasicenost iskreno slabo se drze, jer bar po meni manje ce namjestat najjace ekipe i ta 1 tekma vise nikako ne moze izazvat zasicenost

- badblueboylivno
- Kontakt:
JoseeMourinho je napisao/la:hajmo redom

Ispada da je tri/pet utakmica optimalno, a četiri/šest previše.
Ispada da je poštenije igrati različit nego jednak broj domaćih i gostujućih utakmica.
Ispada da je davljeniku poštenije igrati jednu protiv davljenika i jednu protiv vodećeg nego dvomeč s davljenikom i izravnim konkurentom za ostanak.
Samo u našoj državi.

Hayley <3
- Thetraphak1921
- Kontakt:
Pitanje i za tebe. Da li si ti za formiranje Lige 10?TobeYarabi je napisao/la:pa prvo bi doslo do zasicenja, tj dosadilo bi gledati/igrati 4 puta u sezoni protiv istih ekipa, i jos ako se sastanu u kupu, znaci 6 puta u sezoni igraju npr FKS-Zeljo..drugo kakav bi motiv imale ekipe koje su u reglarnom dijelu zavrsile na 5,6,7,8 mjestu? odgovor; nikakav!! znaci tu bi bilo previse namjestanja, pustanja, kupovanja itd..bice toga i ovako, ali ipak puno manje jbgJoseeMourinho je napisao/la:kako bi unistila? bas me zanima?TobeYarabi je napisao/la:trokruzni sistem je i posteniji i zanimljiviji, nadam se da ce to biti i zvanicno usvojeno. liga za prvaka i liga za opstanak bi bila jedna velika srdnja i unistila bi i ovo malo fudbala sto je ostalo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.