EURO 2016 - Francuska - općenito
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
Re: EURO 2016 - Francuska - općenito
EVO GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
"We need to suffer. And we need to fight."
EURO 2016 - Francuska - općenito
Obzirom da je prvo kolo pred zavrsetkom moze se reci da na prvenstvu nema repke koja odskace kvalitetom. Takodjer, sve najvece zvijezde i najbolji evropski igraci su odigrali mahom lose u prvom kolu sto je rekao bih posljedica iscrpljujucih sezona u klubovima.
Ali vjerujem da ce od drugog kola vec druga muzika svirati.
Spanija, Njemacka i Francuska ce vjerujem odluciti prvaka.
Ali vjerujem da ce od drugog kola vec druga muzika svirati.
Spanija, Njemacka i Francuska ce vjerujem odluciti prvaka.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
Re: RE: Re: EURO 2016 - Francuska - općenito
Austrija je bila prva u svojoj kvalifikacijskoj skupini.Bez poraza ako se ne varam.JohnCleese je napisao/la:Austrija koja samo kada se prosiri moze na prvensto ako vec nije domacin.
- JohnCleese
- Kontakt:
Re: RE: Re: EURO 2016 - Francuska - općenito
Ma jesu, i to ubjedljivo.SiamoNoi je napisao/la:Austrija je bila prva u svojoj kvalifikacijskoj skupini.Bez poraza ako se ne varam.JohnCleese je napisao/la:Austrija koja samo kada se prosiri moze na prvensto ako vec nije domacin.
Ne bih da minimiziram taj veliki uspjeh, ali sad ispada kao da su se istrosili u tim kvalifikacijama trudeci se da igraju svoj najbolji fudbal te da pokazu sebi i navijacima koliko mogu,takodjer u pojedinim utakmicama su tezili i da demonstriraju silu. Poslije toga su u hronicnom krizi i stalnom padu.
Naravno, Austrija ravnopravno moze i mora traziti pobjedu sljedece kolo protiv Portugala.
Ali generalno hocu reci kakva je grupa koju je dobio Ronaldo, i kakav taj covjek sa svojom ekipom ima put u Lp evo vec nekoliko godina
Zadnja izmjena: JohnCleese, dana/u 14 jun 2016, 23:14, ukupno mijenjano 1 put.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Raspored tekmi drugog kruga

Ako Pogba predstavlja sve te zvijezde, ja se slažem.Pogba je napisao/la:Takodjer, sve najvece zvijezde i najbolji evropski igraci su odigrali mahom lose u prvom kolu sto je rekao bih posljedica iscrpljujucih sezona u klubovima.
Bale, Kroos, Iniesta, ModrićRajaz je napisao/la:Ako Pogba predstavlja sve te zvijezde, ja se slažem.Pogba je napisao/la:Takodjer, sve najvece zvijezde i najbolji evropski igraci su odigrali mahom lose u prvom kolu sto je rekao bih posljedica iscrpljujucih sezona u klubovima.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Da, to je to.Lillard je napisao/la:Bale, Kroos, Iniesta, ModrićRajaz je napisao/la:Ako Pogba predstavlja sve te zvijezde, ja se slažem.Pogba je napisao/la:Takodjer, sve najvece zvijezde i najbolji evropski igraci su odigrali mahom lose u prvom kolu sto je rekao bih posljedica iscrpljujucih sezona u klubovima.
+ Payet.
Bonnuci pa čak ću i Chiellinija staviti u najbolje igrače u Europi. Rakitić je isto tako odigrao dobru utakmicu, Payet je bio odličan.Lillard je napisao/la:Bale, Kroos, Iniesta, ModrićRajaz je napisao/la:Ako Pogba predstavlja sve te zvijezde, ja se slažem.Pogba je napisao/la:Takodjer, sve najvece zvijezde i najbolji evropski igraci su odigrali mahom lose u prvom kolu sto je rekao bih posljedica iscrpljujucih sezona u klubovima.
I Shaqiri je bio isto tako odličan al' ne znam možemo li njega uvrstiti među najbolje evropske igrače...
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Odigrao je prvo poluvrijeme ok, drugo slabije, ali generalno je on svima u ustima i očekuje se da rješava sve mečeve što je nerealno obzirom na poziciju i ulogu na terenu koja je nešto drugačija u odnosu na Juve. Ipak on nije špic ili polušpic da ga se gleda samo kroz prizmu golova.Rajaz je napisao/la:Ako Pogba predstavlja sve te zvijezde, ja se slažem.Pogba je napisao/la:Takodjer, sve najvece zvijezde i najbolji evropski igraci su odigrali mahom lose u prvom kolu sto je rekao bih posljedica iscrpljujucih sezona u klubovima.
Ali recimo da je podbacio, nemam ništa protiv. Dodajmo tu Ronalda, KDB-a, Hazarda, Lewandowskog, Ibru, Kanea itd. 90% ovih vrhunskih igrača je odigralo ispod nivoa.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
- tuzlak1987
- Kontakt:
Najgori spoj su ovi iz Belgije, stoper na beku. Na drugom beku je sada neki bek, ali je i tu skoro bio stoper jer je jedan stoper van stroja pa ovaj sa beka prekomandovan na stopersku poziciju
Tako spori pustaju Candrevu i Giaccherinija da im se sunjaju kroz odbranu i po strani.
U vezi Raja, Fela i Witsel, a onda Hazard koji uz ta tri igraca mora biti maksimalno angazovan, a on se zalijepi na poziciju i bude statican.
U napadu spakovan napadac koji bez igraca koji nisu prava klasicna krila nema lopte.
Uglavnom ja zamisljam te igrace po strani kao nekog ko se brze rijesi lopte, a ne drzi je toliko kao Hazard i KDB. Previse peglaju loptu, a iza sebe imaju tri veznjaka koji su netalentovani za napadacke obaveze.
Uz to manjak timskog duha, previse soliranja, kao da im je mrsko igrati. Nisu kompatibilni nikako na terenu u ovoj postavi, previse natrpano imena koja ne znaju igrati zajedno. Treba zrtvovati 3-4 igraca i ubaciti dobre fitove u prvu postavu ako zele neku igru. Ovako su debelo precijenjeni.
Tako spori pustaju Candrevu i Giaccherinija da im se sunjaju kroz odbranu i po strani.
U vezi Raja, Fela i Witsel, a onda Hazard koji uz ta tri igraca mora biti maksimalno angazovan, a on se zalijepi na poziciju i bude statican.
U napadu spakovan napadac koji bez igraca koji nisu prava klasicna krila nema lopte.
Uglavnom ja zamisljam te igrace po strani kao nekog ko se brze rijesi lopte, a ne drzi je toliko kao Hazard i KDB. Previse peglaju loptu, a iza sebe imaju tri veznjaka koji su netalentovani za napadacke obaveze.
Uz to manjak timskog duha, previse soliranja, kao da im je mrsko igrati. Nisu kompatibilni nikako na terenu u ovoj postavi, previse natrpano imena koja ne znaju igrati zajedno. Treba zrtvovati 3-4 igraca i ubaciti dobre fitove u prvu postavu ako zele neku igru. Ovako su debelo precijenjeni.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 14 jun 2016, 23:35, ukupno mijenjano 1 put.
Ma i za mene je bio solidan, definitivno nije podbacio koliko se to želi predstaviti. Reagovao sam zbog četvorke koju @Lillard nabroja i Payeta.Pogba je napisao/la:Odigrao je prvo poluvrijeme ok, drugo slabije, ali generalno je on svima u ustima i očekuje se da rješava sve mečeve što je nerealno obzirom na poziciju i ulogu na terenu koja je nešto drugačija u odnosu na Juve. Ipak on nije špic ili polušpic da ga se gleda samo kroz prizmu golova.Rajaz je napisao/la:Ako Pogba predstavlja sve te zvijezde, ja se slažem.Pogba je napisao/la:Takodjer, sve najvece zvijezde i najbolji evropski igraci su odigrali mahom lose u prvom kolu sto je rekao bih posljedica iscrpljujucih sezona u klubovima.
Ali recimo da je podbacio, nemam ništa protiv. Dodajmo tu Ronalda, KDB-a, Hazarda, Lewandowskog, Ibru, Kanea itd. 90% ovih vrhunskih igrača je odigralo ispod nivoa.
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Cudi me da niko ne komentarise ovo novo pravilo za izvodjenje sa centra. Po meni, potpuno bezpotrebno mijenjaju jedan od 'lijevih' fudbalskih simbola. Zna se kako se krece sa centra, majku mu! 
Glupo i potpuno nepotrebno....Malo po malo se gube i izmjenjuju te neke stvari koje su tu stotinu godina, a uopće ne vidim razlog zbog čega bi to mijenjali... 
- Donnie Darko
- Kontakt:
Sitnica, i to potpuno irelevantna. Primjetio sam to kod Spanaca, ali je toliko sitno da se ne mogu natjerati da formiram misljenje na tu temu.SlevinKelevra je napisao/la:Cudi me da niko ne komentarise ovo novo pravilo za izvodjenje sa centra. Po meni, potpuno bezpotrebno mijenjaju jedan od 'lijevih' fudbalskih simbola. Zna se kako se krece sa centra, majku mu!
Malo je iz početka neobično pratiti više reprezentacija na Euru nakon standardnih 16. Meni je ipak bolji stari format, ali svakako dobro dođe malo promjene, nove ekipe su tu i to je odlična stvar. Bit će sigurno pravih tekmi.
''Neka me mrze samo da me se boje''
- UltrasNotRed
- Kontakt:
Osobno sam mislio da je previse 24, al'definitivno toliko snazno europski nogomet napreduje da ovo cist, ok. Nema tu losih. Tehnicki i takticki slabiji to nadoknadjuju borbenoscu. Dobro se igra.
Vita est militia
Sto misli djecak iz Bosne kad vidi,
Kako ludi punker po Londonu skace?
Sto misli djecak iz Bosne kad vidi,
Kako ludi punker po Londonu skace?
Ma ne može niko biti loš čim su se plasirali na Prvenstvo u konkurenciji koja nije bila nimalo lagana, jedan Island je završio ispred Turske i Holandije u grupi, Albanija je završila isred Danske i Srbije, uspjela je čak dobiti i Portugal u gostima...
Jedine dvije reprezentacije koje su možda nezasluženo na Euru su Sj.Irska i Mađarska i to čisto zato jer su bili u grupi sa Rumunijom, Grčkom i Farskim Otocima koja je onako po imenima poprilično slaba (izuzev Grčke koja je baš loša u zadnje vrijeme) sa tim što je Mađarska prošla Norvešku u baražu a evo i danas su uzeli Austriju što sigurno znači da imaju određeni kvalitet.
O ostalim reprezentacijama mislim da nije potrebno govoriti, neke poput Rumunije, Slovačke, Ukrajine, Poljske, Švicarske, Švedske, Austrije, Velsa, Turske, Irske, Češke? možda i nemaju neki kontinuitet na velikim takmičenjima al' svaka od njih ima ako ne odlične i WC igrače (prvenstveno Rumunija, Irska i Češka koje nemaju neku zvijezdu a veoma su kompaktni) onda barem i više nego solidne igrače koji odlično izgledaju na terenu.
Ostale reprezentacije ili imaju ogroman kvalitet ili ogromnu fudbalsku historiju koju nikada ne možeš zanemariti ili jednostavno imaju oboje.
Jedine dvije reprezentacije koje su možda nezasluženo na Euru su Sj.Irska i Mađarska i to čisto zato jer su bili u grupi sa Rumunijom, Grčkom i Farskim Otocima koja je onako po imenima poprilično slaba (izuzev Grčke koja je baš loša u zadnje vrijeme) sa tim što je Mađarska prošla Norvešku u baražu a evo i danas su uzeli Austriju što sigurno znači da imaju određeni kvalitet.
O ostalim reprezentacijama mislim da nije potrebno govoriti, neke poput Rumunije, Slovačke, Ukrajine, Poljske, Švicarske, Švedske, Austrije, Velsa, Turske, Irske, Češke? možda i nemaju neki kontinuitet na velikim takmičenjima al' svaka od njih ima ako ne odlične i WC igrače (prvenstveno Rumunija, Irska i Češka koje nemaju neku zvijezdu a veoma su kompaktni) onda barem i više nego solidne igrače koji odlično izgledaju na terenu.
Ostale reprezentacije ili imaju ogroman kvalitet ili ogromnu fudbalsku historiju koju nikada ne možeš zanemariti ili jednostavno imaju oboje.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Moj tim prvog kola
---------------------------Sommer(ŠVI)----------------------------
Srna(HRV)-- Bonucci(ITA) --- Chiellini (ITA)-- Kadar (MAĐ)
-------------------Dier (ENG) -- Modrić (HRV)-------------
-------Payet(FRA)----Iniesta (ŠPA)----Giaccherini(ITA)
--------------------------Milik (POLJ)------------------------
---------------------------Sommer(ŠVI)----------------------------
Srna(HRV)-- Bonucci(ITA) --- Chiellini (ITA)-- Kadar (MAĐ)
-------------------Dier (ENG) -- Modrić (HRV)-------------
-------Payet(FRA)----Iniesta (ŠPA)----Giaccherini(ITA)
--------------------------Milik (POLJ)------------------------
- Goalgetter
- Kontakt:
Dobar tim, slazem se, samo Will Grigg @calcio. 
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.