NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Sarmelino
Kontakt:

Re: Svaštara

Post Postao/la Sarmelino » 14 jun 2016, 15:18

Tracy3McGrady je napisao/la:Jedno pitanje, jesi ti sarmelino nama od prije poznat kao navijač grizlija?
Ne? Ovo mi je prvi account, ne znam na koga mislis, ali ja sam navijao i navijam za Oklahomu, zasto?
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

Tracy3McGrady
Kontakt:

Re: RE: Re: Svaštara

Post Postao/la Tracy3McGrady » 14 jun 2016, 16:15

Sarmelino je napisao/la:
Tracy3McGrady je napisao/la:Jedno pitanje, jesi ti sarmelino nama od prije poznat kao navijač grizlija?
Ne? Ovo mi je prvi account, ne znam na koga mislis, ali ja sam navijao i navijam za Oklahomu, zasto?
Zbog fantasya, jer je isti osvojio RS druge lige i treba biti promovisan, ali ako se ne javi bojim se da ga neće biti sl. Godine u društvu najboljih.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 14 jun 2016, 16:20

Aha, ne znam stvarno, ne igram fantasy :D

---
Dosao mi je ovaj dres sto sam narucio sa time outa, odlicne je kvalitete, sve super.
puške pucaju lete duhovi

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 14 jun 2016, 17:52

Tracy3McGrady je napisao/la:
Sarmelino je napisao/la:
Zbog fantasya, jer je isti osvojio RS druge lige i treba biti promovisan, ali ako se ne javi bojim se da ga neće biti sl. Godine u društvu najboljih.
@Gre je banovan. Ne znam je li trajno to provjeri s administracijom, ali na pp da ne bude kako im se mijesas u rad.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 14 jun 2016, 17:57

slika

Zajedničko svim na slici ješto si svi izgubili finale :D

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 14 jun 2016, 20:47

Kawhi je napisao/la: @Gre je banovan. Ne znam je li trajno to provjeri s administracijom, ali na pp da ne bude kako im se mijesas u rad.
Trajno je, mada ne znam zasto i kad.
puške pucaju lete duhovi

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 15 jun 2016, 00:57

Epidaurus je napisao/la:Kakve gluposti citamo, ovo je genijalno naprosto :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Zanima me tvoja lista najboljih PG ikad. Syeb'o si me s onim da je Curry jači od Kidda. To ni od tebe nisam očekivao. :tokralju:

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 15 jun 2016, 01:00

Da prebacim ovdje, jer ovi postovi vise odgovaraju ovoj temi ili mozda NBA history, ali neka bude ovdje, pa nek moderatori odluce gdje bi trebalo prebaciti ove postove.
alemsa je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la: Aleme, posto govoris da ima Curry odlicne saigrace, vjerujem tu stavljas na prvo mjesto Greena, da li je onda Green veci od nekih all time greats ili HOF PFs lige, posto je Curry jaci od Kidda koji je perverznu karijeru imao?
Ima prejaku ekipu oko sebe, tu je 10 igraca najmanje koji znaju igrat kosarke, u sustini nemaju scrubs u rotacijama.

Nije, ni Green nebi bio to sto jeste (po uspjehu) da niej u ovoj ekipi.
Pa kako ce onda biti jaci od Kidda, ako kazes da ekipa Currya cini takvim kakav jest, kako onda jaci od Kidda individualno, ako je Kidd kroz karijeru imao losije saigrace nego sto ih ima Curry?
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 15 jun 2016, 01:05

Manu20 je napisao/la:Pa @adriano,ovdje uglavnom pisu momci u ranim 20-im.Kako ocekujes da je iko od njih mogao gledati Kidda u prajmu?Taj covjek je 2 puta vodio ekipu u NBA finale(nije bilo sanse protiv all time great igraca i ekipa).Od cistih atleta koji pojma nisu imali (Martin,Jefferson) je "napravio" igrace i dao im visemilionske ugovore.Da ne pominjem kako je bio zvijer na OBA kraja parketa.Curry je bez sumnje bolji ofanzivac od njega u smislu suta,ali za sve ostalo Jason je tata bio.
EDIT:Odgovori na Svastari.Covjek se zaboravi na kojoj je temi vise.
Upravo o tome i govorim. Kidd je imao perverznu karijeru koja je dugo trajala i sto je najbitnije, bio je bolesno konstantan. Imao je strasan all around ucinak svih godina u ligi, do posljednje 2 sezone, kada je vec usao u godine. Toliko se dugo odrzati u samom vrhu na toj poziciji, sa ne tako jakim saigracima, za mene je vrijedno paznje. Ako Curry nastavi naredne 4 godine da igra na ovom nivou (kao u ovoj RS), onda se moze dovoditi u kontekst poredjenja sa Kiddom. Bez ikakve zelje da degradiram Stepha, ovo najiskrenije govorim. Na stranu moji raniji upisi o njemu (prouzrokovani velicanjem Currya, pa sam pisao to sto sam pisao). Dakle, odlican igrac: DA, jaci od Kidda: NE (jos uvijek).

Mes Que Un Club!

Manu20
Kontakt:

Post Postao/la Manu20 » 15 jun 2016, 01:10

Plus je Kidd uradio nesto sto samo velikani igre mogu,po meni.Kad je vidio da gubi atletske sposobnosti postao je jako pouzdan suter i jedan je od rekoredera lige po broju ubacenih trojki,a da covjek uopste nije bio dobar suter na pocetku karijere!!I to govori o njehovoj velicini ,a i Parker ga cesto naziva svojim uzorom u smislu te tranzicije igre.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 15 jun 2016, 01:11

adriano_leite je napisao/la: Pa kako ce onda biti jaci od Kidda, ako kazes da ekipa Currya cini takvim kakav jest, kako onda jaci od Kidda individualno, ako je Kidd kroz karijeru imao losije saigrace nego sto ih ima Curry?
Ima pomoci puno, u smislu da moze imat uzasnu noc/i i dobijat, ima velik luksuz. Pa jaci je igrac ukupno od Kidda, gledo sam ih obojicu.

LeSa
Kontakt:

Post Postao/la LeSa » 15 jun 2016, 01:13

Koliko v/nas je zaista gledalo Kidda u prajmu je prvo i osnovno pitanje kod ovakvih usporedbi.
- Ono malo što znam zahvaljujem svom neznanju -

Manu20
Kontakt:

Post Postao/la Manu20 » 15 jun 2016, 01:15

alemsa je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la: Pa kako ce onda biti jaci od Kidda, ako kazes da ekipa Currya cini takvim kakav jest, kako onda jaci od Kidda individualno, ako je Kidd kroz karijeru imao losije saigrace nego sto ih ima Curry?
Ima pomoci puno, u smislu da moze imat uzasnu noc/i i dobijat, ima velik luksuz. Pa jaci je igrac ukupno od Kidda, gledo sam ih obojicu.
Po cemu je jaci?Navedi argumente.Osim fantasticnog suta sta to Curry ima a Kidd nema?Ja cu nabrojati barem 3 kategorije u korist Kidda.
@Lesa Uoravo tako.To pod broj 1.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 15 jun 2016, 01:16

Manu20 je napisao/la:
alemsa je napisao/la:
Po cemu je jaci?Navedi argumente.Osim fantasticnog suta sta to Curry ima a Kidd nema?Ja cu nabrojati barem 3 kategorije u korist Kidda.
@Lesa Uoravo tako.To pod broj 1.
Pa i reko sam ti da nije bolji all around ali jeste bolji ukupno, i da "samo" fantasticnog suta.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 15 jun 2016, 01:21

Mene zanima, kako je jedan bolji all around, a drugi je bolji ukupno? Fakat sam te izgubio u tom navodu. Volio bih da malo pojasnis tu izjavu.

Edit: da pojasnim pitanje, kako je to moguce, ako je Kidd pravio razliku na oba kraja parketa, dugi niz godina, a Curry ima 3,4 odlicne sezone. Ako ces porediti sezonu jednog sa sezonom drugog, ok, ali u pitanju je jedna sezona, a ne karijera, a na osnovu karijere se kaze koji je igrac bolji.
Zadnja izmjena: adriano_leite, dana/u 15 jun 2016, 01:25, ukupno mijenjano 1 put.

Mes Que Un Club!

Manu20
Kontakt:

Post Postao/la Manu20 » 15 jun 2016, 01:22

@alem Dobro taj sut nije "samo",najbolji je ikad, ali vidis i sam da se jedan skill koliko toliko moze limitirati.Ti znas moj stav da za mene igrac koji nije top na oba kraja parketa nije prava superzvijezda,ali to sam samo ja.U tom.fonu mi individualno nije bolji od Kidda.Taj je mogao sve i prototip je ove ekspanzije PG-a koju gledamo danas.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 15 jun 2016, 01:26

LeSa je napisao/la:Koliko v/nas je zaista gledalo Kidda u prajmu je prvo i osnovno pitanje kod ovakvih usporedbi.
Nema to neke pretjerane veze. Alem je jedan od starijih forumaša ovdje pa misli da je Kidd bolji.

A i danas je doba tehnologije pa se sve može naći. Uvjeren sam da @Epi i ja ne kaskamo puno za onim koji su pratili 80. ili 90.

Btw koliko je tebi godina? Stalno se ponavljaš kao da ti je 40, a nešto mi izgledaš kao da još ni 30. nisi napunio.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 15 jun 2016, 01:27

Kawhi je napisao/la:
LeSa je napisao/la:Koliko v/nas je zaista gledalo Kidda u prajmu je prvo i osnovno pitanje kod ovakvih usporedbi.
Nema to neke pretjerane veze. Alem je jedan od starijih forumaša ovdje pa misli da je Kidd bolji.

A i danas je doba tehnologije pa se sve može naći. Uvjeren sam da @Epi i ja ne kaskamo puno za onim koji su pratili 80. ili 90.

Btw koliko je tebi godina? Stalno se ponavljaš kao da ti je 40, a nešto mi izgledaš kao da još ni 30. nisi napunio.
Alem govori da je Kidd bolji all around, ali da je Steph bolji ukupno :? .

Mes Que Un Club!

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 15 jun 2016, 01:28

adriano_leite je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:

Alem govori da je Kidd bolji all around, ali da je Steph bolji ukupno :? .
De Kawhi pojasni mu ovu nejasnocu, bas sam ti juce ovo objasnio, evo ti prilike da koristis to znanje. :kafa:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 15 jun 2016, 01:33

Pošto se rasprava ovdje prebacila da kopiram.
REGULAR SEASON:
Stephove najlošije brojke vs Kiddove najbolje:
PTS 17.5 - 18.7
FG% 45.1 - 44.4
3P% 42.4 - 42.5
FT% 80.9 - 87.0
REB 3.4 - 8.2
AST 5.3 - 10.8
STL 1.5 - 2.4
TO 3.8 - 1.0
Stephove najbolje vs Kiddove najbolje:
PTS 30.1 - 18.7
FG% 50.4 - 44.4
3P% 45.5 - 42.5
FT% 93.4 - 87.0
REB 5.4 - 8.2
AST 8.5 - 10.8
STL 2.1 - 2.4
TO 2.5 - 1.0
Prosjecne:
PTS 22.4 - 12.6
FG% 47.7 - 40.0
3P% 44.4 - 34.9
FT% 90.2 - 78.5
REB 4.3 - 6.3
AST 6.9 - 8.7
STL 1.8 - 1.9
TO 3.2 - 2.9
PLAYOFF PROSJEK:
PTS 25.7 - 12.9
FG% 44.7 - 39.1
3P% 41.1 - 32.2
FT% 87.7 - 78.1
REB 4.8 - 6.7
AST 6.8 - 8.0
STL 1.7 - 1.9
TO 3.8 - 2.8

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: alemsa, Google Adsense [Bot], nerkolfc i 7 gostiju.