NBA chat/svastara/prepucavanja
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
- adriano_leite
- Kontakt:
Re: Svaštara
Jasno mi je. Nemam vise komentara. Nema tebi sumnje jer mislis da ce se to sve izdesavati a znaci to se ne desava trenutno. Rekao si da na nekom all time poretku jos uvijek nije ispred Kidda (dok si jucer rekao da jest i zato sam ti i ispisao sva ostvarenja Kidda i odatle je pocelo). Dakle i sam si rekao:
"Btw lista je po tome koga smatram najboljim igracima, ne sta su ostvarili u karijeri. Steph ce vjerovatno napredovati do kraja karijere do 3. mjesta (ako ovako nastavi jel). Kidd jeste po nekom all time poredjenju ispred jer ima vise postignuca "
To je poenta, zato ga ne guraj ispred Kidda ako spominjes all time liste. Ako ako ako pa sve to sto si nabrojao, bice jedan od najvecih ikad a ne veci od Kidda. No to ne znamo i treba govoriti o tome gdje je tu sada. A vidjecemo kad zavrsi Curry karijeru gdje ce biti.
Hvala na odgovoru svakako.
"Btw lista je po tome koga smatram najboljim igracima, ne sta su ostvarili u karijeri. Steph ce vjerovatno napredovati do kraja karijere do 3. mjesta (ako ovako nastavi jel). Kidd jeste po nekom all time poredjenju ispred jer ima vise postignuca "
To je poenta, zato ga ne guraj ispred Kidda ako spominjes all time liste. Ako ako ako pa sve to sto si nabrojao, bice jedan od najvecih ikad a ne veci od Kidda. No to ne znamo i treba govoriti o tome gdje je tu sada. A vidjecemo kad zavrsi Curry karijeru gdje ce biti.
Hvala na odgovoru svakako.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Vidiš meni je Irving bolji nakon 3 godine nego sto je ovaj ikad bio. E sad na all time je Tim ispred jer je imao više sezona u NBA, ali generalno je Irving bolji i biće veći igrač.
Isto to sad uporedi i stavi Currya umjesto Irvinga i dobit ćeš isti zaključak. Ova dvojica (Tim i Jason) su harali ligom, ali ovi današnji su realno gledajući bolji igrači i na kraju karijere će biti 100% ispred.
E sad Curryu ide na ruku sto je vec osvojio 2x MVP nagradu i vjerovatno 2x titulu, što ga već stavlja rame uz rame, da budem skroman, sa Kiddom. Jer uz svo poštovanje prema Kiddu, na all time je trenutno ispred samo zato što je imao tu mogućnost da igra duže u NBA, igračka kvaliteta je tu na strani Stepha, ono generalno.
Ali nezahvalno je praviti all time liste sa igračima koji još nisu završili karijeru. Nezahvalno ali u nekim slučajevima moguće, jer je npr. Steph osvojio više za 3-4 godine, nego pojedini za 15 godina.
Isto to sad uporedi i stavi Currya umjesto Irvinga i dobit ćeš isti zaključak. Ova dvojica (Tim i Jason) su harali ligom, ali ovi današnji su realno gledajući bolji igrači i na kraju karijere će biti 100% ispred.
E sad Curryu ide na ruku sto je vec osvojio 2x MVP nagradu i vjerovatno 2x titulu, što ga već stavlja rame uz rame, da budem skroman, sa Kiddom. Jer uz svo poštovanje prema Kiddu, na all time je trenutno ispred samo zato što je imao tu mogućnost da igra duže u NBA, igračka kvaliteta je tu na strani Stepha, ono generalno.
Ali nezahvalno je praviti all time liste sa igračima koji još nisu završili karijeru. Nezahvalno ali u nekim slučajevima moguće, jer je npr. Steph osvojio više za 3-4 godine, nego pojedini za 15 godina.
Anfernee "Penny" Hardaway #1
- adriano_leite
- Kontakt:
Normalno da je nezahvalno i to je upravo i poenta mog pisanja. Kraj karijere cekaj pa ga proglasi najvecim.
Vise nego pojedini da, ali ne i vise od Kidda
. Lik je u takvoj eri bio vise puta u prvim petorkama lige nego sto Curry igra sezona. I to govori nesto zar ne?
Vise nego pojedini da, ali ne i vise od Kidda
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Majke mi moje ti il ne znas citat il ne znas razmisljat. Rekao sam AKO STEPH TO OSTVARI, A TO NE ZNACI DA MISLIM DA HOCE. Moguce je, da ostvari naravno jer je pred njim tek prime i ima vrhunsu ekipu. Isto tako je moguce da to isto ne ostvari, da mu opet odu zglobovi itd itd. To sto ti volis zkljuciti kako se tebi svidja to je druga stvar. Je ne znam zaista koji ti problem tacno imas jel sa mnom jel s necim drugim i zaista ne znam zbog cega ti na zivce toliko to ako ide jer sve sto se desava oko nas i sto se moze desiti ima neki j.e.b.e.n.i preduslov koji se mozda nekad cinio izuzetno nerealnim. Ti mi neces govoriti gdje cu ja koga gurati na all time listama i ako hocu stavicu Raymond Feltona ispred Magica. Ti si zadnja osoba na ovom forumu koja ikom zivom ima pravo pricati za neke stvari. Ja smatram da je ovo sto je Steph pokazao u 2 sezone jedno od najvecih ostvarenja ikad, ti ne smatras tako i ok. Meni je glupost kad ti napises da Stephu treba jos 3-4 sezone na razini Bogova (jer ova zadnja je pogotovo takva bila, ne postoji parametar koji ne govori tako) da bi bio ispred Kidda. Sa jos 3-4 ovakve sezone on je meni odmah nakon Magica i Oscara.
I da, Isiah THomas npr je u karijeri odradio "svega" 13 sezona od kojih nijedna nije nesto wow pa je velikoj vecini (a i meni) ispred Kidda i Stocktona npr i top 3 play ikad. Sto i tu ne reagujes kako je to strasno sto se njega ispred Kidda stavlja i objasnis nam kako to ne ide ?
I da, Isiah THomas npr je u karijeri odradio "svega" 13 sezona od kojih nijedna nije nesto wow pa je velikoj vecini (a i meni) ispred Kidda i Stocktona npr i top 3 play ikad. Sto i tu ne reagujes kako je to strasno sto se njega ispred Kidda stavlja i objasnis nam kako to ne ide ?
- adriano_leite
- Kontakt:
Zato sto je i Zeke odigrao vise sezona na vrhunskom nivou nego je odigrao Curry ukupno u ligi. Jucer si izjavio da je Curry na all time listi ispred Kidda sto nije tacno. Tebi je licno bolji igrac ali all time lista bi trebala znaciti nesto, u suprotnom je u pitanju ESPN i Love u top 100 svih vremena. Ako je Love u top 100 svih vremena onda je i Steph TRENUTNO ispred Kidda.
Nema potrebe za spinovanjem, ima zabiljezeno sta si pisao.
Nema potrebe za spinovanjem, ima zabiljezeno sta si pisao.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Ako su Stephu u karijeri samo zadnje 2 sezone na vrhunskom nivou onda ih Zeke ima ravno 0 vrhunskih. Steph nije samo meni licno bolji igrac od Kidda nego je bolji igrac svima koji zele objektivno sagledati situaciju. Drugom titulom nakon svega sto je vec ostvario je u najmanju ruku bara-bara s Kiddom, ko sto @Tracy rece. Ja historijske poduhvate i vanserijski kvalitet cijenim vise od dugotrajnosti na nekom vrlo dobrom nivou. CInjenica je da Kidd nikad u zivotu nije odigrao ni blizu dobru sezonu kao Stephove zadnje 2, pogotovo ova zadnja.
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Re: RE: Re: Svaštara
Pa u suštini ste obojica na neki način u pravu. Samo ne dajete argumente za istu stvaradriano_leite je napisao/la:Normalno da je nezahvalno i to je upravo i poenta mog pisanja. Kraj karijere cekaj pa ga proglasi najvecim.
Vise nego pojedini da, ali ne i vise od Kidda. Lik je u takvoj eri bio vise puta u prvim petorkama lige nego sto Curry igra sezona. I to govori nesto zar ne?
Jedno je biti iznad prosječan, odnosno odlican, igrač dugi niz godina, a drugo je biti Tito 2/3/4/5 godina. Ja ću uvijek izabrati ovo drugo. Znaš i sam da ja volim onih 5 godina Pennya nego bilo čijih 15 godina.
Evo npr. Meni a i većini koji su ga gledali, je Penny ispred Kidda igrački, u prajmu, ali na All time Pennya nema nigdje.
Evo i ti mi sad prosto odgovori bez odugovlačenja, prime Kidd vs Prime Curry?
- adriano_leite
- Kontakt:
Jucer:
Danas:
@TMac, prime Kidd jer je Curryev prime tek nastupio. Pokazao je da je odlican u RS, dobijao je nagrade MVP, ali mi je Kidd u playoffu bio bolji bez obzira na bolesne brojke (defanziva koja je jedna od najboljih ikad itd.). Curry je 2 godine u prajmu i vrlo vjerovatno ce biti bolji od Kidda, ali mnogo Kiddovih godina u prajmu vs dvije Curryeve, biram Kidda. Dalje, ako poredis jednu sezonu Currya iz prajma sa jednom sezonom Kidda, onda je Curry bolje. Kada je u pitanju trajanje prajma Kidd bez dileme.
Objasnjenje, veci od njih, dakle ispred njih na all time listi.Epidaurus je napisao/la: Npr jedan Nash ili Kidd su all time great igraci, a Steph je vec sad veci od njih.
Danas:
Ima li razlike? Da si napisao da Curry ima bolju sezonu, 2 sezone, 3 sezone od Kidda, ja ne bih rijec rekao, jer sam upravo jucer napisao da ako je u pitanju sezona, dvije, onda svakako da Curry ima bolje sezone. Ne mozes tek tako koristiti all time liste i razbacivati se tim terminom. Znamo da ATG liste su prema postignucima, a ja ti dadoh argumente da Kidd ima vise postignuca u karijeri (logicno jer je dugo trajao, kao sto rekoh ima vise prvih petorki nego sto Curry ima sezona u ligi). Za par godina, na kraju karijere, ko zna, moguce je da bude top 3 svih vremena, ali to je ipak gledanje u kasike.Epidaurus je napisao/la: Kidd jeste po nekom all time poredjenju ispred jer ima vise postignuca al meni je Steph bolji igrac nego sto je Kidd ikad bio.
@TMac, prime Kidd jer je Curryev prime tek nastupio. Pokazao je da je odlican u RS, dobijao je nagrade MVP, ali mi je Kidd u playoffu bio bolji bez obzira na bolesne brojke (defanziva koja je jedna od najboljih ikad itd.). Curry je 2 godine u prajmu i vrlo vjerovatno ce biti bolji od Kidda, ali mnogo Kiddovih godina u prajmu vs dvije Curryeve, biram Kidda. Dalje, ako poredis jednu sezonu Currya iz prajma sa jednom sezonom Kidda, onda je Curry bolje. Kada je u pitanju trajanje prajma Kidd bez dileme.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Razumijem šta želiš reći, ne slažem se, ja mislim da je ovaj Curry bolji od prajm Kidda ali svako ima svoje mišljenje.
Što je najgore dobra ti je lista. Osim Stepha naravno. Ako je bolji od Kidda individualac onda je bolji i od Stocktona. Btw smiješno je reći da Zeke nije imao neke wow sezone. Jedna 21 14 bijaše, i par 20 10, ako to nije wow onda ne znam šta jeste. Teško da Steph može do top 3 PG ikad.Epidaurus je napisao/la: Moja top 10 PG lista ikad:
1. Magic
2. Big O
3. Zeke
4. Stockton
5. Steph
6. Kidd
7. Fraizer
8. CP3
9. Nash
10. Parker
Btw lista je po tome koga smatram najboljim igracima, ne sta su ostvarili u karijeri. Steph ce vjerovatno napredovati do kraja karijere do 3. mjesta (ako ovako nastavi jel). Kidd jeste po nekom all time poredjenju ispred jer ima vise postignuca al meni je Steph bolji igrac nego sto je Kidd ikad bio.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Ma nagurat ce Stepha tik iza Jordana
Nije nivo velikana pravih, overrated je, svati!
Sreca ima Westbrook, koji ce aBd kroz godinu/dvije biti najbolji igrac lige, pa ce to utisat. On je velikan in the making, ne ovaj softie
Nije nivo velikana pravih, overrated je, svati!
Sreca ima Westbrook, koji ce aBd kroz godinu/dvije biti najbolji igrac lige, pa ce to utisat. On je velikan in the making, ne ovaj softie
Wow je ono sto su Magic i Big O nekad radili i sto danas Steph radi te donekle Westbrook. Meni nijedna sezona Zekea nije nesto pretjerano posebno. Steph ako nastavi igrat ovako kako igra jos narednih 4-5 sezona (sto nije nesto nerealno jer covjek ne zavisi od fizikalija, cisti skill) i osvoji jos par titula (sto sa ovakvom ekipom definitivno nije nerealno) onda je on tu odmah nakon Magica i Big Oa. Zekea i Stocktona ce time definitivno preskocit. Uostalom, danasnji Steph mi je bolji igrac nego sto su Zeke i Stockton ikad bili.
Aleme prestani se brukat.
Prestani se ti brukat cuj top 5 vec AHAHA
A to za Zeke-a stvarno ono bas
A to za Zeke-a stvarno ono bas
- Kobe Bryant
- Kontakt:
Ja bih poziciju 1 ili PG podielio na "čiste playmaker-e" i na "scorerplaymakere" i playmakeri koji su defanzivni pa ass
prva skupina: (playmakers)
1. Magic Johnson
2. John Stockton
3. Jason Kidd
4. Steve Nash
5. Bob Cousy
6. Chris Paul
ova sliedeca dva su nesta izmedju:
7. Tim Hardaway
8. Kevin Johnosn
score playmakers:
1. Oscar Robetson
2. Jerry West
3. Isah Thomas
4. Stephen Curry
5. Walt Frazier
6. Nate Archilbald
7. Tony Parker
8. Russell Westbrook
defanzivni playmakers:
1. Gary Payton
2. Rajon Rondo
3. Dennis Johnson
Sve ukupno subjektivni poredak: (2016)
1. Magic Johnson
2. Oscar Robetson
3. Jerry West
4. John Stockton
5. Isah Thomas
6. Jason Kidd
7. Gary Payton
8. Stephen Curry (može doći do 3 mjesta ako nastavi ovako)
9. Walt Frazier
10. Steve Nash
11. Bob Cousy
12. Nate Archilbald
13. Chris Paul
14. Tim Hardaway
15. Kevin Johnosn
16. Tony Parker
17. Russell Westbrook (može doći do 6 mjesta ako osvji 2 prstena MVP i nastavi ovako)
18. Rajon Rondo
19. Dennis Johnson
20. Penny Hardaway
prva skupina: (playmakers)
1. Magic Johnson
2. John Stockton
3. Jason Kidd
4. Steve Nash
5. Bob Cousy
6. Chris Paul
ova sliedeca dva su nesta izmedju:
7. Tim Hardaway
8. Kevin Johnosn
score playmakers:
1. Oscar Robetson
2. Jerry West
3. Isah Thomas
4. Stephen Curry
5. Walt Frazier
6. Nate Archilbald
7. Tony Parker
8. Russell Westbrook
defanzivni playmakers:
1. Gary Payton
2. Rajon Rondo
3. Dennis Johnson
Sve ukupno subjektivni poredak: (2016)
1. Magic Johnson
2. Oscar Robetson
3. Jerry West
4. John Stockton
5. Isah Thomas
6. Jason Kidd
7. Gary Payton
8. Stephen Curry (može doći do 3 mjesta ako nastavi ovako)
9. Walt Frazier
10. Steve Nash
11. Bob Cousy
12. Nate Archilbald
13. Chris Paul
14. Tim Hardaway
15. Kevin Johnosn
16. Tony Parker
17. Russell Westbrook (može doći do 6 mjesta ako osvji 2 prstena MVP i nastavi ovako)
18. Rajon Rondo
19. Dennis Johnson
20. Penny Hardaway
Zadnja izmjena: Kobe Bryant, dana/u 15 jun 2016, 12:31, ukupno mijenjano 1 put.
Individualni kvalitet, prezentacije u primeu. U tome je top 5 definitivno. Procitaj sta pise. Osim ako ne mislis da je neko od ovih sto su iza Stepha na mojoj listi imali bolje partije od ovoga sto on prezentuje. Ja koliko znam, ravno 0 (slovima 0) igraca koje sam stavio iza Stepha ima priblizno kvalitetnu sezonu kakvu je Steph imao ove godine. Jedino CP3 ali on nikad nije u PO prezentovao nesto aman.
Pardon Paytona sam zaboravio na svojoj listi, znao sam da mi neko fali. Payton umjesto Parkera u top 10.
Pardon Paytona sam zaboravio na svojoj listi, znao sam da mi neko fali. Payton umjesto Parkera u top 10.
Ovo je vjerovatno najveća glupost koju sam pročitao u 7 godina na forumu.Epidaurus je napisao/la:Uostalom, danasnji Steph mi je bolji igrac nego sto su Zeke i Stockton ikad bili.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
30 poena, 7 asista, 6 skokova uz najvecu efikasnost ono ikad vidjenu i to ubjedljivo. Vodja i najbolji igrac tima koji je oborio Jordanove Bullse. Uticaj na napad takav da ga ganjas po citavom terenu. Individualna sezona po svim statistickim parametrima u rangu Jordanovih ili LeBronovih (koji su statisticki vrh vrhova). Sad ti meni navedi argument po kojima ovo sto je Steph prezentovao losije od necega sto su ta dvojica prezentovali ili da je bar u rangu s ovim Stephovim i ja se odmah odjavljujem s foruma. Ja sam se od tebe nacitao gluposti za 3 zivota i sve je kulminiralo s onim Wessovim playmakingom.Kawhi je napisao/la:Ovo je vjerovatno najveća glupost koju sam pročitao u 7 godina na forumu.Epidaurus je napisao/la:Uostalom, danasnji Steph mi je bolji igrac nego sto su Zeke i Stockton ikad bili.
Pa ne znaci nakon jedne sezone da je bolji od Zeke-a, decko you're reaching big time.Epidaurus je napisao/la:Individualni kvalitet, prezentacije u primeu. U tome je top 5 definitivno. Procitaj sta pise. Osim ako ne mislis da je neko od ovih sto su iza Stepha na mojoj listi imali bolje partije od ovoga sto on prezentuje. Ja koliko znam, ravno 0 (slovima 0) igraca koje sam stavio iza Stepha ima priblizno kvalitetnu sezonu kakvu je Steph imao ove godine. Jedino CP3 ali on nikad nije u PO prezentovao nesto aman.
Zeke je imo itekako prejake partije da ne spominjemo playoff a nikako ne smijemo spomenut finala. Jedan je na jednoj nozi igro cijelo poluvrijeme cini mi se, clanak k'o krompir i opet bio efektan tj. faktor, drugom smeta playoff odbrana tj. povridjen je
A i za Stocktona
- adriano_leite
- Kontakt:
@Epi, kazes Zeke nema wow sezone, a Magic Big O i Steph imaju i donekle Westbrook, a na listi ti Parker od kojeg Westbrook ima sigurno 3 sezone bolje individualno. Ako je wow sto radi Westbrook, sto ga nema u top 10 a ima Parker koji nije imao sezone kao Zeke, a za Zekea kazes nema wow sezona? Dakle Zeke nema wow sezone, Curry ima, Westbrook ima, Parker je tu a ima losije sezone od svih? To jer je Westbrook konkurencija Stephu ili jer gledas vise sezona na dobrom nivou?
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Ti meni argumentovano brojevima, statistikama i slicnim opipljivim dokazima dokazi da su Stockton i Thomas imali bolju sezonu od ove Stephove i ja se odjavljujem s foruma. Ja ne pusim vase price Isiah ovo, Stockton ono, ovaj ovo onaj ono. Samo lijepo fino dokazi. Ja za Stephove prezentacije imam argumente i nije nikakav problem iste napisati. Npr Stephov proslogodisnji PO gdje je imao 28-5-5 uz efikasnost koja je nedosanjani san za Zekea npr je los PO po vasim mentalnim sklopovima. Ovogodisnji gdje ima 25-6-6 uz opet odlicnu efikasnost je opet los PO. Ja se slazem da je los za standarde koje je postavio u RS al u nekom historijskom okviru njegov PO je sasvim sasvim dobar.alemsa je napisao/la:Pa ne znaci nakon jedne sezone da je bolji od Zeke-a, decko you're reaching big time.Epidaurus je napisao/la:Individualni kvalitet, prezentacije u primeu. U tome je top 5 definitivno. Procitaj sta pise. Osim ako ne mislis da je neko od ovih sto su iza Stepha na mojoj listi imali bolje partije od ovoga sto on prezentuje. Ja koliko znam, ravno 0 (slovima 0) igraca koje sam stavio iza Stepha ima priblizno kvalitetnu sezonu kakvu je Steph imao ove godine. Jedino CP3 ali on nikad nije u PO prezentovao nesto aman.
Zeke je imo itekako prejake partije da ne spominjemo playoff a nikako ne smijemo spomenut finala. Jedan je na jednoj nozi igro cijelo poluvrijeme cini mi se, clanak k'o krompir i opet bio efektan tj. faktor, drugom smeta playoff odbrana tj. povridjen je
A i za Stocktonamoj brate zaljubljen si, farsa/fatomorgana vidjet ces
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.