A ispred prime Iversona?Clutch je napisao/la:Uzeo bi prime Stepha ispred Stocktona i Zekea bez problema. Svekupno nije veci igrac od njih (barem ne zasad).
NBA chat/svastara/prepucavanja
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
- adriano_leite
- Kontakt:
Re: Svaštara
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
E jbg gdje me to pitas. Samo Magic ispred prime Iversona.adriano_leite je napisao/la:A ispred prime Iversona?Clutch je napisao/la:Uzeo bi prime Stepha ispred Stocktona i Zekea bez problema. Svekupno nije veci igrac od njih (barem ne zasad).
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
- adriano_leite
- Kontakt:
Pa morao sam te pitati, jer sam se zabrinuo da mislis da je Curry jaci nego prime Iverson, ali drago mi je da nije takoClutch je napisao/la:E jbg gdje me to pitas. Samo Magic ispred prime Iversona.adriano_leite je napisao/la:A ispred prime Iversona?Clutch je napisao/la:Uzeo bi prime Stepha ispred Stocktona i Zekea bez problema. Svekupno nije veci igrac od njih (barem ne zasad).
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
http://ispodobruca.com/?p=7387#comments
Veoma lijepo secirana AIeva karijera i TMacova karijera. Iversonova velicina je vecim dijelom zbog toga sto je bio simbol citave jedne generacije i sto je imao srce vece od bilo kojeg igraca. Medjutim, kad za Aia uzmemo ono sto se na kraju najvise gleda (brojevi), onda vidimo da AI ipak nije taj super igrac. Vrhunski volume scorer, igrac s najvecim srcem ikad valjda, mudonja, pravi predstavnik jednog citavog pokreta, u jednom dijelu veci od igre (kao simbol nekog bunta, nikako nekom mega kosarkasa) i po meni overrated. Ovo govorim kao neko ko je obozavao AIa u danima kad sam pocinjao pratit kosarku.
Veoma lijepo secirana AIeva karijera i TMacova karijera. Iversonova velicina je vecim dijelom zbog toga sto je bio simbol citave jedne generacije i sto je imao srce vece od bilo kojeg igraca. Medjutim, kad za Aia uzmemo ono sto se na kraju najvise gleda (brojevi), onda vidimo da AI ipak nije taj super igrac. Vrhunski volume scorer, igrac s najvecim srcem ikad valjda, mudonja, pravi predstavnik jednog citavog pokreta, u jednom dijelu veci od igre (kao simbol nekog bunta, nikako nekom mega kosarkasa) i po meni overrated. Ovo govorim kao neko ko je obozavao AIa u danima kad sam pocinjao pratit kosarku.
Steph u onim Sixersima nista efikasniji ne bi bio, jer bi oci na njega bile usmjerene ko sto su usmjerene bile na Allena. Vidis koliko ekipa izvlaci i kad Steph odigra lose, Iverson je imo karinu da ga izvuce (ofanzivno). Da nije moro igrat napad 1 na 5 stalno pito bi te ja jel efikasan.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Znaci overrated je zadnja rijec na ovom svijetu koju bih stavio u istu recenicu sa Iversonom.
To se slazem apsolutno i mislim da Steph nikako ne bi bio ovako dobar u onim Sixersima jer nema taj AIev mentalitet. AI je simbol jedne citave ere al mislim da je ko igrac precijenjen i "samo" volume-scorer u kojem god sistemu da je igro. Samo, on je najbolji volume scorer kojeg je igra ikad imala i kojeg ce vjerovatno ikad imat. Ja iskreno ne cijenim nesto takve volume scorere i ne smatram ih nesto aman igracima.
Kako ne cijenis, pa sta je Steph nego volume scorer
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
- adriano_leite
- Kontakt:
Po tebi je on overrated, po meni je Bryant overrated, po nekom trecem je Curry overrated, stvar izbora. Brojke i formule ne mogu docarati neciju karijeru u potpunosti. Za razliku od drugih igraca, Iverson nije imao kvalitetne saigrace i bukvalno je u 90% napada morao sam da igra. Ti si neko ko voli efikasnost, pa odatle velicas Currya, ali ni Kobe nije efikasan, pa ti je on vrh. Meni licno vise ide na zivce Bryantova neefikasnost nego Iversonova. Kobe je imao sto puta bolje saigrace i opet je bio neefikasan, dok je s druge strane Iverson morao da igra sam, ali bukvalno je morao da igra sam i odatle neefikasnost. Uz to mi je i Iverson definitivno bolji igrac od Kobea, ali nije imao njegovu srecu da ima takve saigrace koji cu uzeti par titula za njega (citaj Shaq).
Dakle, brojke nisu apsolutno sve. AI je vjerovatno najdominantniji niski igrac ikad i tesko ce se vise takav pojaviti. Curry u tome nije ni blizu, ali znaci ni blizu, bez obzira kakve brojke ima, kakve procente ima, onakvu sposobnost napadanja obruca, brzinu, eleganciju, srce itd. ne moze ponistiti nikakva brojka. Covjek je igrao povrijedjen i uvijek je igrao sa svojih 120%. Curry odigra lose i brani ga se, povrijedjen. Vise je Curry overrated ako ga se postavlja vec sad na all time liste. AI je kosarka, sve u jednom covjeku i pozitivno i negativno, apsolutno sve.
Dakle, brojke nisu apsolutno sve. AI je vjerovatno najdominantniji niski igrac ikad i tesko ce se vise takav pojaviti. Curry u tome nije ni blizu, ali znaci ni blizu, bez obzira kakve brojke ima, kakve procente ima, onakvu sposobnost napadanja obruca, brzinu, eleganciju, srce itd. ne moze ponistiti nikakva brojka. Covjek je igrao povrijedjen i uvijek je igrao sa svojih 120%. Curry odigra lose i brani ga se, povrijedjen. Vise je Curry overrated ako ga se postavlja vec sad na all time liste. AI je kosarka, sve u jednom covjeku i pozitivno i negativno, apsolutno sve.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Meni su volume scoreri igraci koji trpaju puno poena ali uz losu efikasnost i ogromnu potrosnju. Iversonu je TS% (najbolji pokazatelj efikasnosti jednog igraca) bio u najboljim sezonama oko 50ak posto dok je Stephov TS% npr preko 65%. AI je slika i prilika volume scorera i to najboljeg volume scorera ikad. AI je kroz karijeru citavu imao usage preko 30%, u najboljim danima preko 35% cak.
Stavit uopce Iversona i Kobea u istu recenicu je meni nezamislivo i smijesno. Cak i da su kojim cudom isti u napadu (a nisu) Kobe je za 3 klase bolji defanzivac.
Stavit uopce Iversona i Kobea u istu recenicu je meni nezamislivo i smijesno. Cak i da su kojim cudom isti u napadu (a nisu) Kobe je za 3 klase bolji defanzivac.
Pa sad sam ti objasnio problem s njegovim procentima. Kazes da shvatas i da se slazes s tim i onda mu sad opet zamjeras za procente.
Ekipa s kojom je igrao finale NBA. Znaci svaki njegov tezak sut je bio bolja opcija od toga da das nekom od njih da rijesava, osim ako su ostavljeni sami na sutu. Bukvalno. Ne zezaj epi.
Zadnja izmjena: Clutch, dana/u 15 jun 2016, 17:34, ukupno mijenjano 1 put.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
- adriano_leite
- Kontakt:
Pa znas sto ti je nezamislivo i smijesno? Jer gotivis Kobea vise od ikog, navijas za LAL, tj. navijao si za Kobea pa si poceo navijati za LAL. Tako se to krece i to je sasvim normalno. Nema ti veceg od njega, onako nevoljno prihvatis da je Jordan veci i to je to. Ne znam kakav si glede Magica, ali meni je Magic veci od Kobea. S druge strane, isto ti je Curry drag pa govoris kako neko ne moze s njim u istu recenicu.Epidaurus je napisao/la:Meni su volume scoreri igraci koji trpaju puno poena ali uz losu efikasnost i ogromnu potrosnju. Iversonu je TS% (najbolji pokazatelj efikasnosti jednog igraca) bio u najboljim sezonama oko 50ak posto dok je Stephov TS% npr preko 65%. AI je slika i prilika volume scorera i to najboljeg volume scorera ikad. AI je kroz karijeru citavu imao usage preko 30%, u najboljim danima preko 35% cak.
Evo sad ubjedjujes kako je Curry bolji od Iversona sto je smijesno reci pa i da su procenti Iversona 20% a ne kroz karijeru 43%. Tricu sutirao 31% i nije neki bio suter za 3 poena, pa ih nije puno ni uzimao, manje od 4 po mecu. Slobodna bacanja 78%. TS% mu je malo ispod 52%, Kobe ima manje od 55% a govoris kao da je u pitanju razlika od 10 posto, a ne cca 3%. Razlika u PER je 2, Iverson 20.9 a Kobe 22,9 plus je Iverson zadnje 3 godine imao probelme s timovima pa su mu i brojke i sve ostalo opadale, dok je Kobe imao jednu sezonu unistenu povredom.
Glede Curry vs Iverson, dovoljno je samo ova tri podatka staviti:
OWS 53.2 - 60.9
DWS 18.4 - 38.1
WS 71.6 - 99.0
I sto je jos zanimljivo, sad kazes bolji Kobe od Iversona defanzivno 3 puta. Ako je ta razlika izmedju Kobea i Iversona defanzivno, onda je razlika izmedju Kidda i Currya defanzivno nekih 7 do 10 puta.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Vecini igraca ce biti losiji % kad su cijeli napad ekipe, kao sto je AI bio u Philly, pa sam Larry Brown je rekao da ga je tjero da uzima 30-40 suteva jer to je jedini nacin da imaju sansu da uzmu. Drugacije je igrat kad je cijela odbrana fokusirana u zaustavljanu tebe, to je i TMac osjetio u onoj drugoj sezoni u Orlandu, kad je bas moro igrat sam pa su mu vecina % pali kao i PPG, 30% asistiranih koseva imao likEpidaurus je napisao/la:http://ispodobruca.com/?p=7387#comments
Opet si nadrobio kamaru gluposti u post.adriano_leite je napisao/la: Pa znas sto ti je nezamislivo i smijesno? Jer gotivis Kobea vise od ikog, navijas za LAL, tj. navijao si za Kobea pa si poceo navijati za LAL. Tako se to krece i to je sasvim normalno. Nema ti veceg od njega, onako nevoljno prihvatis da je Jordan veci i to je to. Ne znam kakav si glede Magica, ali meni je Magic veci od Kobea. S druge strane, isto ti je Curry drag pa govoris kako neko ne moze s njim u istu recenicu.
Evo sad ubjedjujes kako je Curry bolji od Iversona sto je smijesno reci pa i da su procenti Iversona 20% a ne kroz karijeru 43%. Tricu sutirao 31% i nije neki bio suter za 3 poena, pa ih nije puno ni uzimao, manje od 4 po mecu. Slobodna bacanja 78%. TS% mu je malo ispod 52%, Kobe ima manje od 55% a govoris kao da je u pitanju razlika od 10 posto, a ne cca 3%. Razlika u PER je 2, Iverson 20.9 a Kobe 22,9 plus je Iverson zadnje 3 godine imao probelme s timovima pa su mu i brojke i sve ostalo opadale, dok je Kobe imao jednu sezonu unistenu povredom.
Glede Curry vs Iverson, dovoljno je samo ova tri podatka staviti:
OWS 53.2 - 60.9
DWS 18.4 - 38.1
WS 71.6 - 99.0
I sto je jos zanimljivo, sad kazes bolji Kobe od Iversona defanzivno 3 puta. Ako je ta razlika izmedju Kobea i Iversona defanzivno, onda je razlika izmedju Kidda i Currya defanzivno nekih 7 do 10 puta.
1. nigje nisam napisao da je Curry bolji od AIja
2. Kobea i Iversona samo ti mozes poredit da bi meni kontrirao na neki nacin, a ustvari svi koji se ista razumiju ce Kobea stavit u top 10 ili oko toga, a Iversona ni u top 20 ikad
3. Nije mi samo MJ veci od Kobea. Ima bar 5-6 igraca koje smatram vecim od njega i jos bar 3-4 s kojimje bara bara
4. Kobeov overall uticaj i Iversonov se ne mogu poredit uopce. Jedan elitni atleta koji je mogao svakog igrac a ugasit i strpat mu 30, a drugi niblizu odbranu nije mogao igrat
5. Kobeove zadnje 3 sezone su unistene povredama, edukuj se i ne bulazni
6. Prodji me se s poredjenjem Kidda i Currya, shavati da mi je Curry bolji i ne zelim s tobom o tome dalje raspravljat
Bravo, poredis ukupan broj WS igracu kome je karijera trajala 16 godina s onim kojem traje tek 7 godina i to je jos jednu sezonu skoro citavu presjedio zbog povreda, samog sebe si nadmasio
- adriano_leite
- Kontakt:
Pa tebi su to gluposti posto smatras da si najpametniji. Jucer si stavio Currya ispred Kidda na all time listu, danas si vec rekao da je bolji igrac ali da na all time listi nije ispred Kidda. Na moje pitanje Clutchu je li mu Curry bolji od Iversona, ti lijepis tekst svog idola Geea koji te naucio o kosarci kako bi pokazao da je Iverson overrated. O cemu pricamo ovdje i o kakvim glupostima?
Vezano za Kobe vs Iverson, Iverson je sam igrao u Philly, Kobe je imao vazda ekstra saigrace osim 2 sezone. Shaq mu pola titula donio. Izuzetno respektujem Kobea, ali je za mene on overrated (zbog jacine saigraca) dok je Iverson underrated.
Za ukupne brojke, da, jedan igra 7 sezona, drugi je igrao 16, pogledaj razliku koliko pure jos mora da Curry pojede da stigne Iversona na neke all time liste? Ti jednog cijenis, jednog ne, vise ne znas ni ti sta zelis da kazes, ko je od koga bolji.
Vezano za Kobe vs Iverson, Iverson je sam igrao u Philly, Kobe je imao vazda ekstra saigrace osim 2 sezone. Shaq mu pola titula donio. Izuzetno respektujem Kobea, ali je za mene on overrated (zbog jacine saigraca) dok je Iverson underrated.
Za ukupne brojke, da, jedan igra 7 sezona, drugi je igrao 16, pogledaj razliku koliko pure jos mora da Curry pojede da stigne Iversona na neke all time liste? Ti jednog cijenis, jednog ne, vise ne znas ni ti sta zelis da kazes, ko je od koga bolji.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
E vala i ti adriano kad počneš lupat, baš lupaš.
OK, tebi je draži Iverson i to poštujem. Ali govoriti da je Kobe overrated je presmiješno. Dobro, tebi možda nije kao nama navijačima odmah uz Jordana kao najveći ikad, ali bulaznosti da je Magic veći igrač(i sam Magic je nekoliko puta potvrdio da je Kobe najveći Laker ikad, samim tim veći i od njeg) ili da je vazda imao extra saigrače je glupost.
"Shaq mu pola titula donio" sad si me baš doveo u dilemu za tvoje poznavanje košarke...
OK, tebi je draži Iverson i to poštujem. Ali govoriti da je Kobe overrated je presmiješno. Dobro, tebi možda nije kao nama navijačima odmah uz Jordana kao najveći ikad, ali bulaznosti da je Magic veći igrač(i sam Magic je nekoliko puta potvrdio da je Kobe najveći Laker ikad, samim tim veći i od njeg) ili da je vazda imao extra saigrače je glupost.
"Shaq mu pola titula donio" sad si me baš doveo u dilemu za tvoje poznavanje košarke...
Da te volim duša zna, draga moja BiH
Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!
Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!
Ne, stvarno bilo kakav pokusaj rasprave s tobom je najobicnije gubljenje vremena. Ja sam napisao da smatram da je Iverson overrated u smislu nekog megaigraca te postavio taj tekst. Ti si iz toga svojom cudesnom logikom zakljucio da sam time rekao da je Steph bolji igrac. Svaka ti cast na tome. Evo ja sad otvoreno kazem da svako kome je Iverson veci, bolji il sta vec igrac od Kobea nema blagog pojma o kosraci. I za kraj opet tvoja omiljena postapalica o Geeju. Evo sad ti zadnji put lijepo kazem, prestani me citirat uopce na forumu, obracat mi se,bilo sta jer smatram da je raprava s tobom jednaka udaraju glavom od zid. Ne smatram da sam najpametniji al smatram da definitivno bolje kontam ovaj sport od tebe. Shvati to kako godzelis, svejednomi je apsolutno. Lijep pozdrav i potrudi se izbjegavati me u sirokom luku.
Onda Kobe lagano ispada iz te liste.Epidaurus je napisao/la:Steph je u 2 sezone pokazao nivo o kakvom je Kidd mogao samo sanjati. Stephove sezone prije 2 odnosno 3 godine su bolje ili u rangu Kiddovih najboljih. Steph je poprilicno bolji igrac od Kidda i meni ce drugom titulom sa svim onim rekordima koje ima i 2 MVPa te jednom od najboljih individualnih sezona ikad biti ispred Kidda i po pitanju karijere. Kada neki igrac igra na ovakvom nivou na kojem je Steph odradio zadnje 2 sezone onda bas i ne mora igrati tako 10 godina da bi bio proglasen top 5 ikad na svojoj poziciji. Ja kazem da ako Steph odradi jos 4 ovakve sezone (znaci sezone kakve su igrali samo nekoliko igraca u historiji igre i ispred kojih su samo jedna LeBronova, jedna Wiltova i jedna Jordanova, statisticki gledano) onda ce biti za puno puuno vise domete od top 5 ikad na svojoj poziciji. Evo nek Steph osvoji ove godine drugu titulu, i u te naredne 4 godine koje odradi vrhunski dobije jos 2 MVPa i osvoji jos 2 titule. Recimo naravno. Koji je onda on na ukupnoj listi najboljih igraca ikad ? Meni je bez sumnje top 10.
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
Corruptio optimi cuiusque pessima.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
- adriano_leite
- Kontakt:
Pa Magic kaze to za Kobea, a Kobe kaze to za Magica, pa sta sad? Jedan od njih nema pojma? Bryant mi jest overrated jer bi imao puno slabije rezultate da mu nije dosao Shaq koji je u tom momentu bio nezaustavljiv pod obrucem. Znam da je gatanje, ali kad sebi drugi daju za pravo da gataju, onda i ja tako sebi dam za pravo da gatam.kokuz je napisao/la:E vala i ti adriano kad počneš lupat, baš lupaš.
Sto se tice titula, 2 titule Shaq je sigurno donio, jedna je bara bara (2001). Kobe ima 5 titula, koliko je pola od toga?
I sto se tice Magica, meni je on blizu savrsenstva kad je u pitanju ovaj sport. Bolji mi je i od LeBrona, a LeBron je vecini ljudi bolji od Kobea, meni licno nije (zbog titula), ali recimo od Kobea je bolji Bird, meni je Magic bolji od Birda. Jednostavno Magic mi je nesto odmah iza Jordana (steta sto nije mogao odigrati vise sezona).
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Ovo je ako se ne varam kroz cijelu karijeru. Realno, prestici ce ga za 2 sezone kad su u pitanju win shares.adriano_leite je napisao/la: Glede Curry vs Iverson, dovoljno je samo ova tri podatka staviti:
OWS 53.2 - 60.9
DWS 18.4 - 38.1
WS 71.6 - 99.0
Imao je Iverson veliko srce, ali ima ga i Westbrook.
Remember, remember the 5th of November.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.