Rekonstrukcija stadiona u BiH

brigsiroki
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la brigsiroki » 11 jun 2016, 20:49

Android je napisao/la:Ako me sjecanje dobro sluzi, nema kod njih prostora oko ostalih tribina pa moraju ovako...
taman gledan preko google maps i ima prostora ali mislim da je tu okolo njega sve privatno zemljište

[/video]

ima na 2:20 vidi se malo stadion :think:

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 12 jun 2016, 00:24

Signore je napisao/la:'Rekonstrukcija stadiona se za ovaj stupanj natjecanja nameće kao nužnost. Kapacitet našeg stadiona je oko tisuću mjesta, a iz Saveza smo upozoreni da je, uz 1.000 sjedećih, potrebno imati i bar 1.000 stajaćih mjesta.
:urnebes:

Kakav smijeh su ova pravila, UR-NE-BES! :urnebes: Prosjek gledanosti prve lige je debelo ispod 500, Čapljine valjda 10 puta manje, ali moraju imati 2000 mjesta. :urnebes: Daj ti 2000 mjesta, terene, uvjete za škole nogometa, svlačionice, ambulante ko yebe.

Projekt u Čapljini dosta zanimljiv zbog ove engleske tribine iza gola. Nadam se da će biti nešto od toga, mada su spomenute četiri tisuće mjesta šizofrenija.

Inače, evo slika pola Troglavovog stadiona iz zraka - sniman je dronom, cijeli, 10-ak minuta je bila kamera gore (utakmica s Neumom, pretprošla srijeda), ne znam zašto je objavljeno samo ovo:
slika

-gore se vidi trenutni pomoćni teren, manjih dimenzija nego je standardni
-u građevini desno, s crvenim krovom, su svlačionice, ured, kafić, teretana
-fino se vidi rekonstruirani dio tribine, a u dnu stari, koji još nije gotov.
-iza tribine je široki prolaz, a onda tamo desno, gdje su auti, je prostor na kojem je trebao biti veliki umjetni teren pravih dimenzija.

Sad kad ovako gledam, udaljenost od tribine do terena je ogromna, a u stvarnosti djeluje dosta bliže, pogotovo sad kad su tribine više.

@Signore, vidiš kako tribina ide daleko iza gola? Tako je i na drugoj strani, malo kraće. Tako da u čak i četiri reda može stati 1000 sjedalica. :thumbup: I ovaj plato što sam spominjao, pogledaj smeđu plohu iza ljudi u zadnjem redu, široka je barem tri metra.

Usput, ako ikog zanima, evo i promotivni video Općine Livno. Promocija nikad ne škodi. :D
Hayley <3

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 13 jun 2016, 18:12

slika

Na istom mjestu se zida zid gdje je i prije bio... ne shvatam ih stvarno
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 15 jun 2016, 14:31

slika
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

cikazubo

Post Postao/la cikazubo » 15 jun 2016, 14:35

sajo10 je napisao/la:slika
Fino fino, sve se ocistilo, doslo se do nulte faze, sad pretposavljam ide na red temelj, nakon toga slaganje tribine, kako sam cuo tribina je vec gotova i spremna za postavljanje, zato su izasli sa saopstenjem da ce u septembru vec bit zavrsena prva faza kapaciteta od 2850..

grad-na-rijeci-sani
Kontakt:

Post Postao/la grad-na-rijeci-sani » 15 jun 2016, 14:42

Koliko ce ta tribina znaciti na TV prenosima.

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 15 jun 2016, 14:45

Vidjetcemo u septembru kada mlada reprezentacija bude igrala meceve sa Norveskom i Svicarskom. :)
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

nellic07
Kontakt:

Post Postao/la nellic07 » 15 jun 2016, 18:28

Ovo za Krupu me raduje.Iako je stadion s malim brojem sjedećih mjesta,natkriven je i ima lijep travnjak.Tribina jako lijepa i uredna !Vjerovatno će brzo izgradit još jednu tribinu s 1 000 sjedećih mjesta.Više i ne treba,ionako nema raje na utakmicama.Šteta za Jajce što nije izgradilo ovako nešto.

http://****/krupa-dobila-licencu-z ... -stadionu/

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 15 jun 2016, 18:52

nellic07 je napisao/la:Ovo za Krupu me raduje.Iako je stadion s malim brojem sjedećih mjesta,natkriven je i ima lijep travnjak.Tribina jako lijepa i uredna !Vjerovatno će brzo izgradit još jednu tribinu s 1 000 sjedećih mjesta.Više i ne treba,ionako nema raje na utakmicama.Šteta za Jajce što nije izgradilo ovako nešto.

http://****/krupa-dobila-licencu-za-igranje-utakmica-na-svom-stadionu/
Nije mi jasno kako su dobili licencu a jos tribinu nisu napravili tu neku montaznu.
Zar nije uslov 3000 minimum.
U svako slucaju dobro je bolje da igraju na svom stadionu pa makar kapacitet bio 500 nego na vembliju.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

nellic07
Kontakt:

Post Postao/la nellic07 » 15 jun 2016, 19:13

AVNOJ je napisao/la:
nellic07 je napisao/la:Ovo za Krupu me raduje.Iako je stadion s malim brojem sjedećih mjesta,natkriven je i ima lijep travnjak.Tribina jako lijepa i uredna !Vjerovatno će brzo izgradit još jednu tribinu s 1 000 sjedećih mjesta.Više i ne treba,ionako nema raje na utakmicama.Šteta za Jajce što nije izgradilo ovako nešto.

http://****/krupa-dobila-licencu-za-igranje-utakmica-na-svom-stadionu/
Nije mi jasno kako su dobili licencu a jos tribinu nisu napravili tu neku montaznu.
Zar nije uslov 3000 minimum.
U svako slucaju dobro je bolje da igraju na svom stadionu pa makar kapacitet bio 500 nego na vembliju.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Neka su dobili licencu.Dobili su jer im Banja Luka na dozvoljava da igraju kod njih,Prijedor im da ali stadion u Prijedoru je oranica,džaba i tribine kad je njiva travnjak,tako da ne bi mogli biti domaćini nigdje.Krupa ima fin travnjak,tribine male ali uredne,napravit će još to malo što treba.

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 15 jun 2016, 19:18

cikazubo je napisao/la:
Fino fino, sve se ocistilo, doslo se do nulte faze, sad pretposavljam ide na red temelj, nakon toga slaganje tribine, kako sam cuo tribina je vec gotova i spremna za postavljanje, zato su izasli sa saopstenjem da ce u septembru vec bit zavrsena prva faza kapaciteta od 2850..
Interesuje me kako ce izgledati ta gradnja istoka, tj. kako ce se uklapati "dvoetazni" istok sa postojecim sjeverom? Zar ne bi bilo logicno nastaviti graditi dalje po istom principu kako je napravljen sjever, znaci samo nastaviti po istom sablonu sjevera...

cikazubo

Post Postao/la cikazubo » 15 jun 2016, 19:54

Vaya je napisao/la:
cikazubo je napisao/la:
Interesuje me kako ce izgledati ta gradnja istoka, tj. kako ce se uklapati "dvoetazni" istok sa postojecim sjeverom? Zar ne bi bilo logicno nastaviti graditi dalje po istom principu kako je napravljen sjever, znaci samo nastaviti po istom sablonu sjevera...
Planira se na 2 sprata istog kapaciteta tj 2850 ( ukupno 5700 ), AnelZ ce ti najbolje objasniti te sitnice kako i zasto na dva sprata, sa sjeverom to nema veze jer ce se "zdenke" po projeektu rusiti..
http://static.klix.ba/media/images/vije ... 7.8_xl.jpg
Eto na toj slici se vidi, samo sto je po toj slici gornji sprat manji od donjeg, medjutim ipak ce se odstupiti po tom pitanju od idejnog projekta pa ce spratovi biti istog kapaciteta..

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 15 jun 2016, 20:20

Znaci uglovi (kako ti kazes "zdenke") sa sjevera ce se rezati? Ne znam sta da kazem na to, moglo se po mom misljenju samo nastaviti postojeci sablon i dobio bi se extra stadion... Ma da, ovo projekat isto nije los... Bitno je samo da se nastavi raditi i da ne stoji...

High

Post Postao/la High » 15 jun 2016, 20:23

Kako će izgledati istočna tribina na Grbavici? Ima li neka fotografija?
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

KapitenK
Kontakt:

Post Postao/la KapitenK » 15 jun 2016, 20:40

High je napisao/la:Kako će izgledati istočna tribina na Grbavici? Ima li neka fotografija?
slika

Prva faza

High

Post Postao/la High » 15 jun 2016, 20:41

KapitenK je napisao/la:
High je napisao/la:Kako će izgledati istočna tribina na Grbavici? Ima li neka fotografija?
slika

Prva faza
:thumbup:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

brigsiroki
Kontakt:

Post Postao/la brigsiroki » 15 jun 2016, 21:04

cikazubo je napisao/la:
čekaj pa hoće li tribina biti od betona ili montažna :?:

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 15 jun 2016, 22:00

Valjda je riječ o betonskim elementima, ova šema http://www.eborconcrete.co.uk/images/ba ... unds-9.jpg :D U tvornici se izliju elementi po nacrtima, srede se temelji i nosači, a onda samo slažeš.
Hayley <3

brigsiroki
Kontakt:

Post Postao/la brigsiroki » 15 jun 2016, 22:09

badblueboylivno je napisao/la:Valjda je riječ o betonskim elementima, ova šema http://www.eborconcrete.co.uk/images/ba ... unds-9.jpg :D U tvornici se izliju elementi po nacrtima, srede se temelji i nosači, a onda samo slažeš.
može biti,tako je i rijeka napravila na rujevici pa čak i poljud se tako pravio

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 16 jun 2016, 05:27

Vaya je napisao/la:
cikazubo je napisao/la: Planira se na 2 sprata istog kapaciteta tj 2850 ( ukupno 5700 ), AnelZ ce ti najbolje objasniti te sitnice kako i zasto na dva sprata, sa sjeverom to nema veze jer ce se "zdenke" po projeektu rusiti..
http://static.klix.ba/media/images/vije ... 7.8_xl.jpg
Eto na toj slici se vidi, samo sto je po toj slici gornji sprat manji od donjeg, medjutim ipak ce se odstupiti po tom pitanju od idejnog projekta pa ce spratovi biti istog kapaciteta..
Znaci uglovi (kako ti kazes "zdenke") sa sjevera ce se rezati? Ne znam sta da kazem na to, moglo se po mom misljenju samo nastaviti postojeci sablon i dobio bi se extra stadion... Ma da, ovo projekat isto nije los... Bitno je samo da se nastavi raditi i da ne stoji...
Ma ni AnelZ vise nije siguran kako ce to zapravo ici gradnja istoka i opcenito stadiona. Moje pretpostavke su se sve zasnivale na izjavi kluba da ce se koristiti idejni projekat od I.D.E.A. ali vidimo vec neka odstupanja. Vjerujem da ce na kraju to izgledati vecinom kao na idejnom projektu, no precizni odgovori nisu moguci. Za jug se sada proteze prica da ce se graditi u jednom komadu sto za mene nije najbolje rjesenje (evo presjek tribine kada bi isao kao na idejnom projektu na dva sprata pa mozes zamisliti kako bi izgledao kao jedan sprat: https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=57810B9F). Druga je stvar rasprava oko toga sta je bolje: tribina na spratove ili iz jednog komada.

@Vaya - jedan od razloga zasto su tribine predvidjene da budu na spratove jeste kako bi se navijaci koncentrisali jer na manjim utakmicama gornji spratovi uopste nece biti u prodaji sto dodatno dovodi do manje cijene odrzavanja. Tribine na spratove omogucavaju bolji pogled na teren jer si blizi istom nego zadnji redovi tribina iz jednog komada. Pored toga tribine na spratove zahtjevaju manje prostora za izgradnju sto je isto veoma bitna stavka na Grbavici, pogotovo kod juzne tribine (ni zapad nije bolji zbog pomocnog terena) i da se iste grade bez spratova njihov ukupni kapacitet bi bio manji nego sto se sada planira ili bi bile mnogo strmije sto takodjer nije idealno rjesenje. Takodjer, na takvim tribinama mozes lakse izvrsiti sektorizaciju i samim time imati vise kategorija ulaznica i kontrolu navijaca, a na glavnoj (kod nas zapadnoj) tribini imas nekako prirodno mjesto za VIP mjesta i loze, ali i za medija.

Sto se tice "rezanja" zdenki, to je plan prvenstveno zbog sigurnosti ali i dobijanja dodatnih prostorija za boxove, TV studija i sl.

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=577A685E

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.