NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

adriano_leite
Kontakt:

Re: Svaštara

Post Postao/la adriano_leite » 15 jun 2016, 18:05

Jeftha je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la: Glede Curry vs Iverson, dovoljno je samo ova tri podatka staviti:

OWS 53.2 - 60.9
DWS 18.4 - 38.1
WS 71.6 - 99.0
Ovo je ako se ne varam kroz cijelu karijeru. Realno, prestici ce ga za 2 sezone kad su u pitanju win shares.
Imao je Iverson veliko srce, ali ima ga i Westbrook. :kafa:
Kad pretekne, tad ga je pretekao, dok ne pretekne, Iverson je bolji. Tako ja gledam na te stvari. Kada se porede ovi igraci koji su trenutno u ligi sa igracima koji su van lige. Iz tog razloga mi je Curry losiji i od Stocktona i Kidda i Zekea, sto ne znaci da nece jednog dana biti bolji. To je sva mudrost po pitanju famoznih listi. Jedan je zavrsio svoje, treba cekati da i ovaj drugi zavrsi ili ga pretekne po necemu.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 15 jun 2016, 18:16

adriano_leite je napisao/la:
Jeftha je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la: Glede Curry vs Iverson, dovoljno je samo ova tri podatka staviti:

OWS 53.2 - 60.9
DWS 18.4 - 38.1
WS 71.6 - 99.0
Ovo je ako se ne varam kroz cijelu karijeru. Realno, prestici ce ga za 2 sezone kad su u pitanju win shares.
Imao je Iverson veliko srce, ali ima ga i Westbrook. :kafa:
Kad pretekne, tad ga je pretekao, dok ne pretekne, Iverson je bolji. Tako ja gledam na te stvari. Kada se porede ovi igraci koji su trenutno u ligi sa igracima koji su van lige. Iz tog razloga mi je Curry losiji i od Stocktona i Kidda i Zekea, sto ne znaci da nece jednog dana biti bolji. To je sva mudrost po pitanju famoznih listi. Jedan je zavrsio svoje, treba cekati da i ovaj drugi zavrsi ili ga pretekne po necemu.
Pa naravno. Tek kad zavrse karijeru, mogu se svrstavati na te neke liste. Ali uvijek postoje neki igraci kao sto je Lebron James za koje vec sad znas da ce biti u TOP 10. Na njemu je na kojoj ce poziciji na kraju zavrsiti.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

Corruptio optimi cuiusque pessima.

Torres_9
Kontakt:

Svaštara

Post Postao/la Torres_9 » 15 jun 2016, 18:20

steph ce po indvidualnim nagradama i titulama buducim prestici jamesa a ovdje ga porede s kiddom haha

nego jel i vama klay najbolja 2ica lige ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 15 jun 2016, 19:25

adriano_leite je napisao/la: Pa Magic kaze to za Kobea, a Kobe kaze to za Magica, pa sta sad? Jedan od njih nema pojma? Bryant mi jest overrated jer bi imao puno slabije rezultate da mu nije dosao Shaq koji je u tom momentu bio nezaustavljiv pod obrucem. Znam da je gatanje, ali kad sebi drugi daju za pravo da gataju, onda i ja tako sebi dam za pravo da gatam.

Sto se tice titula, 2 titule Shaq je sigurno donio, jedna je bara bara (2001). Kobe ima 5 titula, koliko je pola od toga? :D

I sto se tice Magica, meni je on blizu savrsenstva kad je u pitanju ovaj sport. Bolji mi je i od LeBrona, a LeBron je vecini ljudi bolji od Kobea, meni licno nije (zbog titula), ali recimo od Kobea je bolji Bird, meni je Magic bolji od Birda. Jednostavno Magic mi je nesto odmah iza Jordana (steta sto nije mogao odigrati vise sezona).
slika
http://bleacherreport.com/articles/1983 ... s-dont-lie

toliko puta prežvakana tema, da ja stvarno nemam snage za raspravljati, to je to od mene na tu temu.
fazon je da kobe ne bi osvojio nijedan od ta 3, da nije bilo shaqa, nit bi isto tako shaq osvojio ijedan da nije bilo kobea. prejednostavno.

što se tiče magica i kobea, po meni iskreno nema dileme... kobe>magic.. dakle više vjerujem magicovoj izjavi, a i isti je sam nekoliko puta ponovio. kobeova je mislim bila iz čiste kurtoazije. doduše, tebi je magic draži i bolji i to poštujem.
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 15 jun 2016, 19:31

Torres_9 je napisao/la:steph ce po indvidualnim nagradama i titulama buducim prestici jamesa a ovdje ga porede s kiddom haha

nego jel i vama klay najbolja 2ica lige ?

I ako ga prestigne ne znaci da je bolji igrac.. cisto da to razjasnimo.

Klay je tu negdje, top 3. Sve zavisi od ukusa.. Imas Klaya koji je vrhunski timski igrac, pegla u oba pravca.. a npr. sa druge strane Hardena koji je ludi scorer i igrac koji moze sam vuci ekipu.

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 15 jun 2016, 20:09

Thompson je u top 3, sada to zavisi imas njeg,jimmya i hardena, zavisi kome sta pase, ali logicno je da nije prvi jer je to Harden.
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 15 jun 2016, 20:27

kokuz je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la: Pa Magic kaze to za Kobea, a Kobe kaze to za Magica, pa sta sad? Jedan od njih nema pojma? Bryant mi jest overrated jer bi imao puno slabije rezultate da mu nije dosao Shaq koji je u tom momentu bio nezaustavljiv pod obrucem. Znam da je gatanje, ali kad sebi drugi daju za pravo da gataju, onda i ja tako sebi dam za pravo da gatam.

Sto se tice titula, 2 titule Shaq je sigurno donio, jedna je bara bara (2001). Kobe ima 5 titula, koliko je pola od toga? :D

I sto se tice Magica, meni je on blizu savrsenstva kad je u pitanju ovaj sport. Bolji mi je i od LeBrona, a LeBron je vecini ljudi bolji od Kobea, meni licno nije (zbog titula), ali recimo od Kobea je bolji Bird, meni je Magic bolji od Birda. Jednostavno Magic mi je nesto odmah iza Jordana (steta sto nije mogao odigrati vise sezona).
slika
http://bleacherreport.com/articles/1983 ... s-dont-lie

toliko puta prežvakana tema, da ja stvarno nemam snage za raspravljati, to je to od mene na tu temu.
fazon je da kobe ne bi osvojio nijedan od ta 3, da nije bilo shaqa, nit bi isto tako shaq osvojio ijedan da nije bilo kobea. prejednostavno.

što se tiče magica i kobea, po meni iskreno nema dileme... kobe>magic.. dakle više vjerujem magicovoj izjavi, a i isti je sam nekoliko puta ponovio. kobeova je mislim bila iz čiste kurtoazije. doduše, tebi je magic draži i bolji i to poštujem.
Ma realno, sve je to stvar ukusa i od osobe do osobe. Me mozemo se lagati da ce neko nekom misljenje promijeniti.

Nije meni nesto Magic drag bio kao sto mi je recimo Stockton bio drag ili Malone ili AI, nego jednostavno mi je fascinantno sve oko njega. Rivalstvo sa Birdom, pa izbivanje s parketa pa povratak, pa naravno nevjerovatan kvalitet i pozicija koju je igrao s onom visinom. Jednostavno nesto nevidjeno u ligi.

Za dvojac Kobe Shaq, normalno da su jedan drugom pomogli, samo cesto Kobe kupi sve zasluge kao da Shaq nije ni igrao u Lakersima jer je Kobe ostao a Shaq otisao. Mnogi vide zbog toga Kobea u top 10 a Shaqa ne. Meni je Shaq defintiivno u top 10 prije Kobea. Opet kazem to je individualno sve i moze i ovako i onako.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

filip13

Post Postao/la filip13 » 15 jun 2016, 22:20

Kobe Bryant je napisao/la:Ja bih poziciju 1 ili PG podielio na "čiste playmaker-e" i na "scorerplaymakere" i playmakeri koji su defanzivni pa ass

prva skupina: (playmakers)

1. Magic Johnson
2. John Stockton
3. Jason Kidd
4. Steve Nash
5. Bob Cousy
6. Chris Paul
ova sliedeca dva su nesta izmedju:
7. Tim Hardaway
8. Kevin Johnosn

score playmakers:

1. Oscar Robetson
2. Jerry West
3. Isah Thomas
4. Stephen Curry
5. Walt Frazier
6. Nate Archilbald
7. Tony Parker
8. Russell Westbrook

defanzivni playmakers:

1. Gary Payton
2. Rajon Rondo
3. Dennis Johnson

Sve ukupno subjektivni poredak: (2016)

1. Magic Johnson
2. Oscar Robetson
3. Jerry West
4. John Stockton
5. Isah Thomas
6. Jason Kidd
7. Gary Payton
8. Stephen Curry (može doći do 3 mjesta ako nastavi ovako)
9. Walt Frazier
10. Steve Nash
11. Bob Cousy
12. Nate Archilbald
13. Chris Paul
14. Tim Hardaway
15. Kevin Johnosn
16. Tony Parker
17. Russell Westbrook (može doći do 6 mjesta ako osvji 2 prstena MVP i nastavi ovako)
18. Rajon Rondo
19. Dennis Johnson
20. Penny Hardaway

kako bi podijelio bekove šutere?,ima li i kod njih nekih kategorija kao što si podijelio playmakere?

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 15 jun 2016, 23:24

Pa @kokuze ne bi ni Jordan bez Pippena osvojio titulu, niti Pippen bez Jordana, ali zna se ko je bio babo te ekipe. Tako je isto za Kobea i Shaqa. Shaq 2MVP regularne sezone 3 puta MVP finala u tim godinama titula. Imao je i Kobe ogromnu pomoć u Gasolu u one kasnije dvije titule, ali tu Paua niko ne spominje iako mi je on i bliži Kobaji nego Kobaja Shaqu u three peatu.

@Epi previše posmatraš košarku kroz napredne brojeve. Steph igra u apsolutno savršenom sistemu za njega i logično da će biti efikasniji od svakog. AI je par puta bolji košarkaš od Stepha, a Zeke je također dosta bolji.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 15 jun 2016, 23:43

Samo je Steph u zivotu igrao u savrsenom sistemu za njega i samo je za njega sasvim logicno da ostvaruje historijske brojeve, a ostali jadni su se mucili da nesto naprave i bili sputavani na sve moguce i nemoguce nacine. Daj majke ti postedi me te price. Nemas nijedan jedini argument da je Isiah s vrhunca prezentovao nesto priblizno dobro ko ovo sto Steph danas radi. Tacno 0.

Jel Steph mora otic u Sixerse i njih uvest bar u finale istoka da bi pokazao da je ustvari vrhunski igrac ? Znaci covjek nas je navikao na takav nivo kosarke da se njegovih 25-6-6 u PO uz standardno vrhunsku efikasnost (TS preko 60%) smatra losim. Ti si to cak uspio proglasiti i "najlosijom predstavom nekog MVPa u historiji".

Meni ne mozes prodat pricu taj i taj je bolji od Stepha jer je jednostavno bolji, a ovamo nijedan jedini argument nemas da dokazes to. Haj ja bi razumio da su bara bara u tim statistickim podacima al Steph u ove dvije zadnje sezone koje su mu najbolje u karijeri ima prednost u odnosu na Zekea u apsolutn svakoj bitnoj kategoriji osim u AST%.

Ako imas kakav argument po cemu je to tacno Zeke na vrhuncu ili bilo kojem dijelu karijere odigrao nesto bolje od ovoga sto je Steph prezentovao ove dvije MVP sezone slobodno postavi al ja sumnjam da ces ista naci.

PaskalHens
Kontakt:

Post Postao/la PaskalHens » 16 jun 2016, 01:17

adriano_leite je napisao/la:Po tebi je on overrated, po meni je Bryant overrated, po nekom trecem je Curry overrated, stvar izbora. Brojke i formule ne mogu docarati neciju karijeru u potpunosti. Za razliku od drugih igraca, Iverson nije imao kvalitetne saigrace i bukvalno je u 90% napada morao sam da igra. Ti si neko ko voli efikasnost, pa odatle velicas Currya, ali ni Kobe nije efikasan, pa ti je on vrh. Meni licno vise ide na zivce Bryantova neefikasnost nego Iversonova. Kobe je imao sto puta bolje saigrace i opet je bio neefikasan, dok je s druge strane Iverson morao da igra sam, ali bukvalno je morao da igra sam i odatle neefikasnost. Uz to mi je i Iverson definitivno bolji igrac od Kobea, ali nije imao njegovu srecu da ima takve saigrace koji cu uzeti par titula za njega (citaj Shaq).

Dakle, brojke nisu apsolutno sve. AI je vjerovatno najdominantniji niski igrac ikad i tesko ce se vise takav pojaviti. Curry u tome nije ni blizu, ali znaci ni blizu, bez obzira kakve brojke ima, kakve procente ima, onakvu sposobnost napadanja obruca, brzinu, eleganciju, srce itd. ne moze ponistiti nikakva brojka. Covjek je igrao povrijedjen i uvijek je igrao sa svojih 120%. Curry odigra lose i brani ga se, povrijedjen. Vise je Curry overrated ako ga se postavlja vec sad na all time liste. AI je kosarka, sve u jednom covjeku i pozitivno i negativno, apsolutno sve.
:lol: :lol: :lol:

Ovaj dečko od 18 godina, 20 maksimalno spominje kako je Kobe imao bolju pomoć u gasolu, nego shaq u kobiju, joj **** ti demokratiju i mogućnost interneta. Reci mami da ti više ne plaća kablovsku i internet.

P.S. Zanimljivo kako se Stephu samo podmeće taj odličan sistem, organizacija i to, a kad to kažeš za duncana i spurse onda je priča kako je Duncan sistem itd. Ako je Duncan sistem, onda je i Steph.
Viva la France, as they say in Rome.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 16 jun 2016, 01:29

PaskalHens je napisao/la: :lol: :lol: :lol:

Ovaj dečko od 18 godina, 20 maksimalno spominje kako je Kobe imao bolju pomoć u gasolu, nego shaq u kobiju, joj **** ti demokratiju i mogućnost interneta. Reci mami da ti više ne plaća kablovsku i internet.

P.S. Zanimljivo kako se Stephu samo podmeće taj odličan sistem, organizacija i to, a kad to kažeš za duncana i spurse onda je priča kako je Duncan sistem itd. Ako je Duncan sistem, onda je i Steph.
Duncan kad je bio faca, kad je uzimo MVP on je na ledjima nosio Spurse, igro po 43 minute u prosjeku, u finalu imao 25 poena ,17 skokova i 5 blockova prosjek. Najvise poena u finalu, najvise skokova, najveci USG%, najveci WS itd. Duncan je svoje dokazo, dok ovaj prodaje pive za Ramazan, nije ga stid

PaskalHens
Kontakt:

Post Postao/la PaskalHens » 16 jun 2016, 01:31

Nemoj majke ti, izrigat ću se.
Viva la France, as they say in Rome.

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 16 jun 2016, 01:37

s 22,5 poena u prosjeku prodaje pive s bog zna koliko posto spremnosti igra, mozda 70%

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 16 jun 2016, 01:38

Torres_9 je napisao/la:s 22,5 poena u prosjeku prodaje pive s bog zna koliko posto spremnosti igra, mozda 70%

1-5

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 16 jun 2016, 01:45

alemsa je napisao/la:
Torres_9 je napisao/la:s 22,5 poena u prosjeku prodaje pive s bog zna koliko posto spremnosti igra, mozda 70%

1-5
ili odigrao je 2,5 trecine dobro u finalu hahah

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 16 jun 2016, 01:47

Torres_9 je napisao/la:
alemsa je napisao/la:

1-5

kuknjava :)

mojne da ti je vokri, samo cinjenice :)

JoseeMourinho
Kontakt:

Re: RE: Re: Svaštara

Post Postao/la JoseeMourinho » 16 jun 2016, 01:53

PaskalHens je napisao/la:
Ili Parker nevažno onda taj sistem nije argument, ali eto navikli smo od rasprave do rasprave sve zavisi i prica se okreće ;)

Torres_9
Kontakt:

Svaštara

Post Postao/la Torres_9 » 16 jun 2016, 01:53

alemsa je napisao/la:
Torres_9 je napisao/la:
alemsa je napisao/la: 1-5

kuknjava :)

mojne da ti je vokri, samo cinjenice :)
vokri hmm , cinjenica je npr kari prosle godine u finalu bio na prosjeku od 26 pts, 6,3 ass i 1,8 stl pa je receno da je bio 'los' u finalu.
Ove godine se ide i dalje od toga, da je najgori mvp ikad s prosjekom oko 24pts u plejofu hmm

a da odigrao je u plejofu jednu tekmu s 100% protiv hou gdje za 20 min strpao 24pts,doduse rakete nisu nikakvo mjerilo pa njih bi i sasa vasiljevic zatrpao

Zadnja izmjena: Torres_9, dana/u 16 jun 2016, 01:56, ukupno mijenjano 1 put.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 16 jun 2016, 01:56

Torres_9 je napisao/la: vokri hmm , cinjenica je npr kari prosle godine u finalu bio na prosjeku od 26 pts, 6,3 ass i 1,8 stl pa je receno da je bio 'los' u finalu.
Ove godine se ide i dalje od toga, da je najgori mvp ikad s prosjekom oko 24pts u plejofu hmmm

Ne znam koliko se sjecam Iggy bi MVP finala :kafa: mora da je Steph doktorski odigro

Duncan u prva 3 finala 3 od 3, gdje ce bolan Bruce Bowen uzet pored MVP Duncana halooo

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: alemsa i 6 gostiju.