BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: BV Borussia Dortmund
Za razliku od prošlih slučajeva mislim da kod kitarijana uprava ne snosi nikakvu odgovornost - obično se produljuje 2 godine prije isteka a tada je on bio u debeloj banani i na transfer listi i tek je prošle sezone proigrao. Sad je nezahvalna situacija, ali ko je mogao znati da će on uopće ostvarit svoj potencijal pa mu prije godinu dana dati novi ugovor. Po meni najbolje rješenje bi bilo ponuditi mu 10 milki godišnje i klauzulu 60+ za pešest najvećih klubova.
Što se tiče zahtjeva oko Tuchela lijepo mu objasnit da klub mora dugoročno planirat svoj roster i da nije izvedivo, te mu prijateljski ukazat na prednosti ostanka u klubu - izvrstan trener, kvalitetan kadar, okruženje u koje se adaptirao i igrački i privatno, jer u dubini duše on vjerojatno zna da je kompleksaš i da bi u nekom velikom klubu izgorio (što mu se naravno ne smije direktno reć nego mu dati da sam nasluti). Ako je pametan ostaće.
Iz toga da se sprema novi ugovor Weiglu da se iščitati da je uprava ipak možda nešto naučila na svojim greškama.
Što se tiče zahtjeva oko Tuchela lijepo mu objasnit da klub mora dugoročno planirat svoj roster i da nije izvedivo, te mu prijateljski ukazat na prednosti ostanka u klubu - izvrstan trener, kvalitetan kadar, okruženje u koje se adaptirao i igrački i privatno, jer u dubini duše on vjerojatno zna da je kompleksaš i da bi u nekom velikom klubu izgorio (što mu se naravno ne smije direktno reć nego mu dati da sam nasluti). Ako je pametan ostaće.
Iz toga da se sprema novi ugovor Weiglu da se iščitati da je uprava ipak možda nešto naučila na svojim greškama.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Naravno da grijesim, samo po logici ovih gore genijalaca ispade da je uprava bavaraca najgora...Omerbavarac je napisao/la:Grijesis.kraljttbvb je napisao/la:Po ovoj vasoj logici bajernova uprava je ubjedljivo najgora, ne u Bl, nego na svijetu. Ljudi ne znaju sta ce od para, a dvojica svjetskih prvaka im odu za sicu u real, odnosno mancester. Plus sto ne mogu uzeti LP, vazda drugi. Treba im svima otkaze dati kad sa tolikom lovom i beton igrackim kadrom ne mogu osvojiti klempu...
Bayern izgubljene igrace nadoknadjuje sa igracima iste ili vece kvalitete takp da se ti odlasci i ne osjete.
Sto se tice LP-a, pa ne moze se stalno ista uzimati, skoro je bila 2013-a.![]()
Kad pogledas kakvim je igrace dovodio Watzke kao zamjene za one sto su otisli bude ti jasno da je znao postupiti amaterski jer navijaci traze provjerena imena kada vec dodjes do te razine na kojoj se BvB nalazi iako ja generalno smatram da se radi o dobroj upravi jer su doveli Dortmund na zelenu granu..
Uprava BVB-a se krpi kako zna i umije. Pokusavaju biti konkurentni, a da se previse ne izlazu riziku. Jednom se opeklo, pa sada i na hladno pusu. S druge strane sve i da hoce da idu u neki veliki rizik, ne smiju se zaduzivati, jer je takav zakon kod svaba. Nema trositi ne zaradjeno. Zato BVB i kupuje nasigurno, mlade i talentovane, koji ako se pokazu dobro i jeste, ako flopiraju, mali je gubitak.
Pokusalo se sa Cirom, doveli igraca za veliku lovu, a on se nije pokazao i ekspresno ga se rijesili. Ja bih ovdje dodao i Mikija, koji iako je velika radilica i stalno trci od gola do gola, pomaze odbrani i fakat je svestran, u velikim utakmicama redovno podbaci. Zadnja sezona moze proci, ali prve dvije lik sto je dobro igrao, igrao je protiv ovih malih klubova. Cim bi zapelo, Mikija ni na mapi.
S druge strane skauting sluzba je fakat beton (zadnji primjer Weigl) i zasto to ne iskoristiti. Kad se sve sabere i oduzme, ispade da je ovaj put ipak sigurniji i ispravniji.
Cini se da se niko ne buni protiv uprave, samo ovi genijalci na ss.ba forumu. Ne mogu skontati da nije isto trositi krvavo zaradjenu lovu i trositi ko bajern - zafali para, odma adidas kupi 10% dionica za 100-200 miliona
Zato i ne moze BVB biti konkurentan bajernu, jer svi njih podrzavaju, cini se pravi drzavni projekat
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Nije tema i ne zelim uopste da raspravljam o ovoj tacki, ali izjaviti ovakve stvari je zaista vam svake pameti.kraljttbvb je napisao/la: Cini se da se niko ne buni protiv uprave, samo ovi genijalci na ss.ba forumu. Ne mogu skontati da nije isto trositi krvavo zaradjenu lovu i trositi ko bajern - zafali para, odma adidas kupi 10% dionica za 100-200 miliona![]()
Zato i ne moze BVB biti konkurentan bajernu, jer svi njih podrzavaju, cini se pravi drzavni projekat
Dortmund nikad nece biti konkurent Bayernu sve dok na ovakav gubi najbolje igrace.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Imamo problem kao i svi drugi klubovi...odlaze nam igraci u vece,bogatije klubove.Problem koji se nikad nije niti ce se rijesiti...ne u Dortmundu nego bilo gdje drugo. Mozda je otislo pola ekipe ali osim Hummelsa ne vidim veliki problem...mnogo je potrebniji Dortmund Gundoganu i Mikiju nego obratno.Imali smo mi mnogo boljih igraca zadnjih godina pa ni jednom nije otisao vise od jednog igraca.opel je napisao/la:onda mi ovdje raspravljamo o problemu kojeg ustvari i nema, p
KayserSose je napisao/la: Boga ti draga daj se prestani brukati.
P.S. Sretan rodjendan velikom Kloppu.
ledar je napisao/la:Za razliku od prošlih slučajeva mislim da kod kitarijana uprava ne snosi nikakvu odgovornost - obično se produljuje 2 godine prije isteka a tada je on bio u debeloj banani i na transfer listi i tek je prošle sezone proigrao. Sad je nezahvalna situacija, ali ko je mogao znati da će on uopće ostvarit svoj potencijal pa mu prije godinu dana dati novi ugovor. Po meni najbolje rješenje bi bilo ponuditi mu 10 milki godišnje i klauzulu 60+ za pešest najvećih klubova.
Jedino sto mislim da je nemoguce je pregovarati sa Raiolom...ove uslove koje je on postavio su samo iz razloga sto je znao da ce BvB odbiti.Covjek jednostavno zeli taj transfer,iz njemu poznatih razloga...
P.S.Znaci i Guerreiro zvanicno u Dortmundu...sramota,nije placen ni 30 milona
-
KayserSose
- Kontakt:
Uprava nesposobna a dovela Dummelsa, Kagawu, Kubu, Levata, Gunda, Reusa, Weigla, Aubu, Mikija... Po forumskim "strucnjacima" si nesposoban ako prepoznas i kupis klasu za manje pare jer nisi potrosio dovoljno para da bi zadovoljio forumske probirljivce. 
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze
samo vi tu mrdajte za mikitarijana,uvjeren sam da ili odlazi za 35 milja ili produžuje ugovor inače bi uprava stvarno bila luda...niko ne spominje guerreira koji je doveden za 12 milunja,momak od 22 godine tražilo ga pola engleza koji neznaju diće s parama i troše šakom i kapom,to sad niko ne spominje,istina nama nisu problem dolazni transferi nego odlazni ali svejedno mislim da dosadašnji transferni posao nije loš,ostaje za vidjet šta će bit s aubom i mikijem al nemože bit ni jedno ni drugo preloše (u slučaju aube),mislim da ćemo se riješiti još subotića i možda leitnera i dovest jedno dobro i jedno bomba pojačanje..no živi bili pa naravno i vidili
-
jamesrodriguez
- Kontakt:
Kako dobro kupujemo , pokazuju i rezultati zadnje dvije titule bundeske uzeli prije 4.godine i kupKayserSose je napisao/la:Uprava nesposobna a dovela Dummelsa, Kagawu, Kubu, Levata, Gunda, Reusa, Weigla, Aubu, Mikija... Po forumskim "strucnjacima" si nesposoban ako prepoznas i kupis klasu za manje pare jer nisi potrosio dovoljno para da bi zadovoljio forumske probirljivce.
Vazda bayi gledamo u ledja , primjer prosle godine ljudi kupise Costu i Vidala za oko 65-70€ , ove godine kupise Hummia i Sanchesa za 70-75€ , a mi smo vec istresli oko 65 € na par balavaca.... jednog ne dokazanag stopera... Rodea koji je odjednom postao bvb-ovac od malih nogu
A isti kao slobodan igrac otisao u bayu , skoro smo napravili drugi tim bvb-a koliko smo aktivni na transfermarkt , a tu ne stajemo sad se spominje napadac Lucas Perez iz Deportivo La Coruna .
Znaci mozemo zaboraviti zvjerke , poput Yarmolenka , Draxlera pa i izdajice Gotzea , bitno je da smo mi pokupovali turskog mesia , spanskog mesia , francuskog mesia..itd..
Znaju Watzke i Zorc posao hallal im cufta
Ne izgleda ovo lose bice zanimljiva sljedeca sezona.

- kraljttbvb
- Kontakt:
Pricajte sta hocete, ali ovaj Portugalac zna odigrati i dupli pas, protrcati iza igraca, ubaciti u 16..., za razliku od Smelea. Nekakav mi dobar izgleda, cini se da ce biti nesto od njega 
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- Desperado09
- Kontakt:
Ima sve što Schmelle nema. Rješenje nadje u sekundi. Bas zna igrati lopte. Brzina, kretanje, pregled igre, centarsutevi itd. Možda samo da je malo fizički jači.
neznam kome je dovođenje guerreira za 12 miljona bezveze transfer taj se malo mora zapitati prati li moderan nogomet,nebi ga tražili barca i liverpool bzvz..pa lik je bek verzija albe i alvesa,prodoran brz dribling može pokriti lijevog veznog krilo u raličitim formacijama i najvažnije od svega za napad šut ubojit,slično ko alaba amo reć(nije ta razina još ali po predispozicijama,da se bayernovci ne nađu uvrijeđeni odma)...mislim da je on naš novi izvođač slobodnjaka u dosta navrata on ili reus,jer nismo zabili iz slobonog nego 1 put ili nijedan u zadnje 2 kalendarske godine od lewinog gola u berlinu herthi i njegovog zadnjeg nastupa u bundesu za bvb..ugl tuchelova nova igračka,ako je od gintera uspio napravit desnog beka i nez zašto ga je mijenjao opće s piščekom do kraja,šta će tek s njim,iako ej schmelle imao odličnu bounce back sezonu i dobio je produljenje ugovora ali valjda ej spreman i na ulogu zamjene i kup igre,jer igrač će bit bingo
-
KayserSose
- Kontakt:
Lik je obrambeno rang ispod Ricarda Rodrigueza. U 3-5-2 bi mogao biti korisniji od Schmellea ali strah me i pomisliti sta bi mu mogli raditi Robben, Costa i takvi. Meni se ne svidja ni sto je portugalski cigo. Jos nam samo fali jedan Digic. 
Spreman sam i za okladu da ce Schmelle biti prvi LB.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Vjerovatno ce ga i koristiti protiv timova koji se brane, da imas ofanzivno opciju vise. Kad se bude branilo i igralo na kontre, imas tenka Smelea da igra beka...
Neka cigica, treba malo da prosipaju svoj firaunluk, dosta vise i svapskog gospodstva i postenja
Neka cigica, treba malo da prosipaju svoj firaunluk, dosta vise i svapskog gospodstva i postenja
Upravo to, ne vidim uopšte potrebu za kritikovanjem defanzivnih sposobnosti ovog momka, kad je on doveden za potpuno suprotnu ulogu.kraljttbvb je napisao/la:Vjerovatno ce ga i koristiti protiv timova koji se brane, da imas ofanzivno opciju vise. Kad se bude branilo i igralo na kontre, imas tenka Smelea da igra beka...
On je idealna zamjena sa Schmelzera protiv ekipa koje će igrati bunker protiv nas. Guerreiro će nam proširiti napadački arsenal i unijeti novu dimenziju igre koju Schmelle ne može pružiti...
Naravno, protiv jačih ekipa sa kojima ćemo se nadigravati (i gdje neće biti mnogo zaje.bancije
pa zar automatski ako je ako odličan ofenzivac znači da će bit loš defenzivac,mislim da će tokom sezone bit naš standardni starter i uz dužno poštovanje schmelleu na lanjskoj sezoni i borbenosti odanosti i svemu to bih i volio,baš top pojačanje za trenera kao tuchel,mlad brz borben i mislim da nije dosegao ni blizu potencijalKayserSose je napisao/la:Lik je obrambeno rang ispod Ricarda Rodrigueza. U 3-5-2 bi mogao biti korisniji od Schmellea ali strah me i pomisliti sta bi mu mogli raditi Robben, Costa i takvi. Meni se ne svidja ni sto je portugalski cigo. Jos nam samo fali jedan Digic.
-
KayserSose
- Kontakt:
Daj Boze da opravda sva ocekivanja. Meni ne djeluje bas siguran nazad, a kad Portugal naleti na nekoga jacega imati cemo jasniju sliku.Ousmane7 je napisao/la:pa zar automatski ako je ako odličan ofenzivac znači da će bit loš defenzivac,mislim da će tokom sezone bit naš standardni starter i uz dužno poštovanje schmelleu na lanjskoj sezoni i borbenosti odanosti i svemu to bih i volio,baš top pojačanje za trenera kao tuchel,mlad brz borben i mislim da nije dosegao ni blizu potencijalKayserSose je napisao/la:Lik je obrambeno rang ispod Ricarda Rodrigueza. U 3-5-2 bi mogao biti korisniji od Schmellea ali strah me i pomisliti sta bi mu mogli raditi Robben, Costa i takvi. Meni se ne svidja ni sto je portugalski cigo. Jos nam samo fali jedan Digic.
-
jamesrodriguez
- Kontakt:
Pa zasto smo ga onda uopce potpisali , momak obecava , mlad je ima i to potrebno iskustvo , borben je .
Gledao sam Portugal , i bio je jedan od najboljih na terenu u obe tekme , bar to nesto znaci i mislim da ce Schmele vise grijati klupu nego on.
A na kraju krajeva imamo mladog i veoma ambicioznog strucnjaka Tuchela koji ce to sve posloziti kako treba.
Gledao sam Portugal , i bio je jedan od najboljih na terenu u obe tekme , bar to nesto znaci i mislim da ce Schmele vise grijati klupu nego on.
A na kraju krajeva imamo mladog i veoma ambicioznog strucnjaka Tuchela koji ce to sve posloziti kako treba.
ne sumnjam da će posložit uvjeren san da je on prije svega bio njegova želja,nebi ga dovodio za klupu uostalom nije guerreiro glup i da odbije rang kluba barca ili premier ligaša za grijanje klupe šta vam je...najbolje ocijenjen u jučerašnjoj utakmici protiv austrije od strane portugalacajamesrodriguez je napisao/la:Pa zasto smo ga onda uopce potpisali , momak obecava , mlad je ima i to potrebno iskustvo , borben je .
-
KayserSose
- Kontakt:
Mor je strasan potencijal. Vidim po sazetku da je bio strasno aktivan sinoc. Nije novi Messi, ali uz malo srece moze postati barem novi Bale. Ali ako poleti u oblake bit ce novi Quaresma.
P.S. Veliki Kuba predvodio Poljake u setnji kroz skupinu.
P.S. Veliki Kuba predvodio Poljake u setnji kroz skupinu.
Ja čvrsto stojim iza toga da ćemo se zaj.ebat' ako pustimo Kubu (naravno ako mu odgovara da bude rezerva), ima još koristi od njega...KayserSose je napisao/la: P.S. Veliki Kuba predvodio Poljake u setnji kroz skupinu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.