Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

pinoglavi
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la pinoglavi » 18 jun 2016, 00:11

Adi_Zepce je napisao/la:Ante Budimir ima itekako mjesta u nasoj selekciji i bilo bi dobro da Mesa sto prije nesto uradi po tom pitanju. On je klasicni napadac, prava ona 9, bas kakvi su Dzeko i Djuric, pa u neku ruku i Vedo. S obzirom da je Dzekino i Vedino jos par godina dobro bi bilo osigurati kvalitetnog, a mladog napadaca, kakav je Budimir. On je prosle sezone bio sjajan- Zabiti 16 pogodaka u Italiji nije mala stvar ma o kojoj god ligi se radilo. Realno, ovaj transfer u Sampdoriu svrstava ga među 4-5 nasih napadaca, naravno ako zaigra za nasu repku. Recimo Dzeko, Ibisevic, Djuric, Budimir, nekim tim redim, s tim da se Hodzic i Kodro mogu koristiti i kao SS. Naravno tu je i Bajić, tako da bi selektor uvijek bio na slatkim mukama kada su u pitanju napadaci.
A vidi kad vagaš izmedju dvije reprezentacije nećeš pristati za jednu da sa klupe ili ni sa klupe čekaš da se Džeko i Vedo oproste. To mi je onako poenta, vjerujem da će Ante gledati gdje je njemu bolje, koliko mu je trenutno bolje kod nas ne znam. Ja sam još i malo subjektivan pa Djurića ne bi ni za Lewu mijenjao. Dodouše možemo mu obećati pozive i minute, pa dok sačeka i dobije papire odoše Džeko i Vedo :D
Nad tobom sunce najljepše sja

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 18 jun 2016, 13:15

pinoglavi je napisao/la:
Adi_Zepce je napisao/la:Ante Budimir ima itekako mjesta u nasoj selekciji i bilo bi dobro da Mesa sto prije nesto uradi po tom pitanju. On je klasicni napadac, prava ona 9, bas kakvi su Dzeko i Djuric, pa u neku ruku i Vedo. S obzirom da je Dzekino i Vedino jos par godina dobro bi bilo osigurati kvalitetnog, a mladog napadaca, kakav je Budimir. On je prosle sezone bio sjajan- Zabiti 16 pogodaka u Italiji nije mala stvar ma o kojoj god ligi se radilo. Realno, ovaj transfer u Sampdoriu svrstava ga među 4-5 nasih napadaca, naravno ako zaigra za nasu repku. Recimo Dzeko, Ibisevic, Djuric, Budimir, nekim tim redim, s tim da se Hodzic i Kodro mogu koristiti i kao SS. Naravno tu je i Bajić, tako da bi selektor uvijek bio na slatkim mukama kada su u pitanju napadaci.
A vidi kad vagaš izmedju dvije reprezentacije nećeš pristati za jednu da sa klupe ili ni sa klupe čekaš da se Džeko i Vedo oproste. To mi je onako poenta, vjerujem da će Ante gledati gdje je njemu bolje, koliko mu je trenutno bolje kod nas ne znam. Ja sam još i malo subjektivan pa Djurića ne bi ni za Lewu mijenjao. Dodouše možemo mu obećati pozive i minute, pa dok sačeka i dobije papire odoše Džeko i Vedo :D
Ma isto mu je i u Hrvatskoj, ako ne i gore. Oni najcesce igraju samo sa jednim klasicnim napadacem, a to je nedodirljivi Mandžo. Onda tu su ispred Budimira Kalinić, Kramarić, Ćop...Treba njemu navesti primjer Halilovića, da ne pogriješi kao on :beba:
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 18 jun 2016, 14:08

Nama uskoro odlazi Džeko (otići će i Ibišević ali prije svega Džeko) i pod hitno nam treba neko prelazno riješenje dok ne dobijemo novog napadača u nekom vrhunskom klubu. Jedina nada za sada je Armin Hodžić, drugog ne vidim. Dok on ne postigne svoj puni potencijal treba nam neko ko će igrati makar u osrednjim klubovima lige petice i zabijati.

Djurića, koliko god voljeli ili ne, njegova statisika u klubovima ne govori ništa u korist toga da bi on to mogao biti. Imamo Rikija, koji je odigrao dobru sezonu i nadam se da bi mogao uskoro u bolji klub. Kodrina statistika do sada isto ništa pretjerano ne obećava. Dakle, ostaju nam samo Bajić i Budimir, dok (/ako) Ara predje u bolji klub i bude dobar.

U ozbiljnim reprezentacijama Djurić i Kodro ne bi smjeli biti glavni napadači.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 18 jun 2016, 17:10

za napisano u prvom pasusu imas pravo, al' u drugom pasusu si napisao toliko gluposti, da je to strasno

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 18 jun 2016, 17:22

Djuriceva statistika iz Reprezentacije je znak da se na njeg treba ozbiljno racunati.

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 18 jun 2016, 20:18

I ja bas sad gledam na livescoru :D haman ode Osasuna u primeru
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!

Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!

nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..

Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 18 jun 2016, 20:19

Kodro ubica. U toku sezone neprimjetan, sada ih u Playoffu vodi u prvu ligu. Svaka cast :bih:

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 18 jun 2016, 20:24

samo da ostane u Osasuni i naredne sezone :bih:

slika
Don't believe the hype.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 18 jun 2016, 20:56

Ma nakon ova 2 gola bas je tesko da ce ga prodati. Cestitke Kodro :clap:

Ibizevic
Kontakt:

Post Postao/la Ibizevic » 18 jun 2016, 21:04

Interesantno je da ga trener uvijek brzo mijenja, rijetko koju utakmicu da je odigrao do kraja.

KEC
Kontakt:

Post Postao/la KEC » 18 jun 2016, 21:33

Koje ovaj Kodro jel igro za nasu mladu repku jel sta u rodu sa mehom
Bolje imat jedan nov BMW nego dva polovna Golfa 2

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 18 jun 2016, 21:40

Gluposti su izjave da imamo vecu konkurenciju u napadu od rvata. Mandzo i Dzeko su sigurni starteri i na jednoj i drugoj strani. Dok mi od ostalih imamo Vedu, Milana koji je solidan u Seriji B, Hodzica koji igra u Dinamu ali nije medju glavnim kotacima, Bajica u Turskoj...
Hrvati imaju Kalinica sa jako dobrom sezonom u Fiorentini, Kramarica koji je klasa za Hodzica i Bajica npr, Duje Cop - standardan u Malagi je takodjer klasa za sve nase napadaca osim Dzeke (sa Vedom bare bare), zatim Pjaca koji je u Dinamu bitnija karika od Hodzica, pa i Jelavic koji sigurno nije losiji od Djurica.

Cinjenica da dosta cesce igramo sa dva napadac takodjer dolazi kao olaksica za nove napadace. Budmir i Kodro su igraci koje svakako treba isprobati. Hodzic, Bajic i Djuric su prosperitetni igraci, nisu jos sirovi i dokazani kvalitet na koji se mozemo sa sigurnoscu osloniti.

@KEC

Rodjeni spanjolac, Meho mu babo, nije jos igrao ni za jednu mladu reprezentaciju

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 18 jun 2016, 21:58

KEC je napisao/la:Koje ovaj Kodro jel igro za nasu mladu repku jel sta u rodu sa mehom
Sin od Mehe Kodre, nije nikada igrao za nas, nije igrao ni za Spaniju tako da bez problema moze zaigrati za nas, ne mora mijenjati sportsko drzavljanstvo. Meša je skoro izjavio da ga prati, tako da bi se mozda uskoro i mogao naci na nekom spisku.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 18 jun 2016, 22:01

Pivopija je napisao/la:
KEC je napisao/la:Koje ovaj Kodro jel igro za nasu mladu repku jel sta u rodu sa mehom
Sin od Mehe Kodre, nije nikada igrao za nas, nije igrao ni za Spaniju tako da bez problema moze zaigrati za nas, ne mora mijenjati sportsko drzavljanstvo. Meša je skoro izjavio da ga prati, tako da bi se mozda uskoro i mogao naci na nekom spisku.
Ako ništa lijepo je znati kada spominjemo nekog igrača da je on odavno na radaru Meše. Stvarno odlično radi po ovom pitanju.

Mouse
Kontakt:

Post Postao/la Mouse » 18 jun 2016, 22:04

Pa mora ga pratit kad mu je sin

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 18 jun 2016, 22:51

L_blancos je napisao/la:Gluposti su izjave da imamo vecu konkurenciju u napadu od rvata. Mandzo i Dzeko su sigurni starteri i na jednoj i drugoj strani. Dok mi od ostalih imamo Vedu, Milana koji je solidan u Seriji B, Hodzica koji igra u Dinamu ali nije medju glavnim kotacima, Bajica u Turskoj...
Hrvati imaju Kalinica sa jako dobrom sezonom u Fiorentini, Kramarica koji je klasa za Hodzica i Bajica npr, Duje Cop - standardan u Malagi je takodjer klasa za sve nase napadaca osim Dzeke (sa Vedom bare bare), zatim Pjaca koji je u Dinamu bitnija karika od Hodzica, pa i Jelavic koji sigurno nije losiji od Djurica.

Cinjenica da dosta cesce igramo sa dva napadac takodjer dolazi kao olaksica za nove napadace. Budmir i Kodro su igraci koje svakako treba isprobati. Hodzic, Bajic i Djuric su prosperitetni igraci, nisu jos sirovi i dokazani kvalitet na koji se mozemo sa sigurnoscu osloniti.

@KEC

Rodjeni spanjolac, Meho mu babo, nije jos igrao ni za jednu mladu reprezentaciju

Jelavic je otisao u Kinu, a oprostio se od reprezentcije ima vise od godinu dana. Pjaca je krilni napadac. Kalinic nema dobru sezonu, nego polusezonu, ranije igrao u Ukrajini i prosjecno davao 9-10 golova po sezoni, Vedo je daleko bolji igrac, dok je Cop slabiji od Kalinica. Kramaric ima potencijala, ali se nije naigrao u zadnjih godinu dana. Mandzukic je teski levat, karijeru napravio na osnovu trke i borbenosti, kako ulazi u igracke godine ti atributi mu slabe, pa se sad samo valja po terenu, simulira i raspravlja sa sudijama.

Trenutno ne bi ni kod nas ni kod njih bio izbor za prva 2-3 napadaca. Gdje bi prije zaigrao zavisi od njegovih igara u klubu, ali tesko da bi izbacio kod nas Dzeku, dok hrvati nemaju golgetera tog kalibra, zapravo oni uopste nemaju golgetera, sto prije zamijene Mandzu bolje ce proci. Mislim da ima jedake sanse za igru u obje reprezentacije, ali bi za nas morao mijenjati sportsko drzavljanstvo, sto mu daje bolje sanse za Hrvatsku.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 18 jun 2016, 23:04

Ako napišeš da bi trenutno imao prije mjesta u Hrvatskoj nego kod nas prevedu sebi da si napisao da smo bolja reprezentacija od Hrvatske tako da to ne vrijedi pisati.

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 18 jun 2016, 23:12

Realno,ni mi kao mi susjedi nemamo vise top.napadaca...
Nekad smo ga imali.u Dzeki al.vec odavno ga vise nemamo...
Hr je dosta kvalitetnija na svim pozicijjama,teska srca valja priznat :)
Kodro je potencijal ,vidjet cemo..

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 18 jun 2016, 23:14

Trebalo bi jedan topic otvoriti BiH vs Hrvatska, pa se tamo ispucajte.

Sto se tice Kenana Kodre, cudila me je izjava Bazdarevica tamo prije par mjeseci da ga uopste prati, jer skoro pa nista nije napravio u Osasuni, tu i tamo zabije poneki gol, ovo sada sto je odradio je ogromno. Vidjecemo kako ce ici dalje, hoce li i u Primeri dobijati priliku, sigurno da ga cini kandidatom za reprezentaciju, od viska glava ne boli.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: boatenkk i 7 gostiju.