1/8 - Njemačka-Engleska

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko prolazi?

Njemacka
86
59%
Engleska
60
41%

Ukupno glasova: 146

Chologol
Kontakt:

Re: 1/8 - Njemačka-Engleska

Post Postao/la Chologol » 24 jun 2010, 21:14

"Nogomet je igra u kojoj uvijek pobjedjuje Njemacka", zadnji put je pobjedila 1990. :roll:

98-me, kobna Hrvatska sa 3 gola
2000, zadnji u grupi
2002, izgubili od Brazila
2004, ispali u grupi
2006, kobna Italija
2008, Spanija ih sjebala

I nogomet na kraju igra u kojoj uvijek pobjedjuje Njemacka. Evo sad cu ja izmislit jednu novu "Nogomet je igra u kojoj uvijek gubi Njemacka", ovo dobro zapamtite, bas kao sto ste zapamtili i onu Linakerovu, sta je to njegov zivot vrijedniji od mog, ili sto je on veci covjek od mene? :mrgreen:
Rey de la furia española...

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 24 jun 2010, 21:20

Englezi su jaci,odnosno imaju bolje igrace,ali s Njemackom nikad ne znas.Moglo bi ovdje biti svega.Valjda ce biti najvise golova :D
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 24 jun 2010, 22:19

Chologol je napisao/la:"Nogomet je igra u kojoj uvijek pobjedjuje Njemacka", zadnji put je pobjedila 1990. :roll:

2002, izgubili od Brazila (u finalu SP-a)
2006, kobna Italija (u polufinalu SP-a)
2008, Spanija ih sjebala (u finalu EP-a)
Zadnji put je osvojila SP 1990. 96 jos i EP.
Samo da podvucem u kojoj fazi takmicenja je Njemacka izletila. Ne treba sve bukvalno shvacati, mislim da se misli sa tom recenicom, da iako u igri sve dobro tece i ako je pobjeda protiv Nijemaca vec nesto kao sigurna, odjedanput se sve zna preokrenuti i to je cega se svi boje. Na zadnjem EP su se svi bojali Turaka i golova u zadnjim minutama, no Elf im je pokazala kako se to pravo radi. ;)
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Chologol
Kontakt:

Post Postao/la Chologol » 24 jun 2010, 22:24

Principatus je napisao/la: Zadnji put je osvojila SP 1990. 96 jos i EP.
Samo da podvucem u kojoj fazi takmicenja je Njemacka izletila. Ne treba sve bukvalno shvacati, mislim da se misli sa tom recenicom, da iako u igri sve dobro tece i ako je pobjeda protiv Nijemaca vec nesto kao sigurna, odjedanput se sve zna preokrenuti i to je cega se svi boje. Na zadnjem EP su se svi bojali Turaka i golova u zadnjim minutama, no Elf im je pokazala kako se to pravo radi. ;)
Dobro, znam, al mogo je bar malo ukljucit ono malo mozga sto ima pred izgovorom tih rijeci :mrgreen:

[youtube][/youtube]

Skidam kapu i kljanjam mu se!

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 24 jun 2010, 22:50

Možda je i bolje za Engleze da do sada nisu nešto veliko pokazali na SP-u, svi ih podcjenjuju
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Emir_ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir_ZENICA » 24 jun 2010, 22:53

Navijam za Njemacku,Englesku i Srbiju..

Srbija ispala,a sad igraju Njemacka i Engleska..pa sta je ovo svi moji ispadaju :mrgreen:

Ali ipak Njemacka :lol:
A C A B !

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 24 jun 2010, 23:47

Neslazem se sa ovom Linekerovom recenicom. Trebao je dodati da na kraju Njemacka pobjedjuje zasluzeno 8-)

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 24 jun 2010, 23:54

Chologol je napisao/la:"Nogomet je igra u kojoj uvijek pobjedjuje Njemacka", zadnji put je pobjedila 1990. :roll:

2000, zadnji u grupi
2004, ispali u grupi
2006, kobna Italija
2008, Spanija ih sjebala

I nogomet na kraju igra u kojoj uvijek pobjedjuje Njemacka. Evo sad cu ja izmislit jednu novu "Nogomet je igra u kojoj uvijek gubi Njemacka", ovo dobro zapamtite, bas kao sto ste zapamtili i onu Linakerovu, sta je to njegov zivot vrijedniji od mog, ili sto je on veci covjek od mene? :mrgreen:
ovi zlobnici vazda samo broje od 1998. :lol:

sto ne gledas gdje su tzv "velike" reprezentacije stizale? svako prvenstvo neka velika reprezentacija podbaci, a samo njemacka konzekventno prolazi skupine (osim 2000 i 2004) i uvijek daleko doguraju.

znam da ne volis nijemce, i ako vec blatis njemacke uspjese onda sta bi trebao da radis s drugim reprezentacijama :roll:

uostalom, njemacka je najuspjesnija evropska selekcija (3 puta svjetski i 3 puta evropski prvak) + jos 7 finala i + jos 5 polufinala... nijedna reprezentacija nema takav ucinak... ;)

malo sam te prosli put iskritikovao, ali znam da si dobar momak, samo ti fali postovanja prema najuspjesnijoj evropskoj selekciji... 8-)
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

Chologol
Kontakt:

Post Postao/la Chologol » 25 jun 2010, 00:05

tm84 je napisao/la:

2000, zadnji u grupi
2004, ispali u grupi
2006, kobna Italija
2008, Spanija ih sjebala

ovi zlobnici vazda samo broje od 1998. :lol:

sto ne gledas gdje su tzv "velike" reprezentacije stizale? svako prvenstvo neka velika reprezentacija podbaci, a samo njemacka konzekventno prolazi skupine (osim 2000 i 2004) i uvijek daleko doguraju.

znam da ne volis nijemce, i ako vec blatis njemacke uspjese onda sta bi trebao da radis s drugim reprezentacijama :roll:

uostalom, njemacka je najuspjesnija evropska selekcija (3 puta svjetski i 3 puta evropski prvak) + jos 7 finala i + jos 5 polufinala... nijedna reprezentacija nema takav ucinak... ;)

malo sam te prosli put iskritikovao, ali znam da si dobar momak, samo ti fali postovanja prema najuspjesnijoj evropskoj selekciji... 8-)
Italiji? :roll:

Ne blatim ja nikakve njemacke uspijehe, nego samo govorim da nogomet nije igra u kojoj uvijek pobjedjuje Njemacka, poptuno glupa konstatacija (pokusaj to shvatiti u sirem smislu rijeci).

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 25 jun 2010, 00:13

2000, zadnji u grupi
2004, ispali u grupi
2006, kobna Italija
2008, Spanija ih sjebala

Opet lupaš gluposti pa ces se opet vaditi tipa "bio sam brz ,sad se naknadno sjetih " i slicne price ;)

Na EP 1996 u sred Londona i na sred Wembleya ,Njemci su izbacili domacine engleze u polufinalu i tako im trajno nabili komplekse (ne treba ni pominjati da su ih ti isti njemci izbacili na isti nacin u polufinalu i na SP 1990)

Malo se moraš edukovati prije nego što pocnes komentarisati izjave velikog Linekera...covjek je samo realan i trenutku ocaja je izrekao tu bolnu istinu.
Evo i video tih događaja i vidjeces da su svaki put na kraju Englezi plakali ko curice , hladnokrvni Njemci lagano odlazili u finale bez puno slavlja i pompe:

EP 1996
[youtube][/youtube]

SP 1990
[youtube][/youtube]
Zadnja izmjena: drop, dana/u 25 jun 2010, 00:16, ukupno mijenjano 1 put.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

Chologol
Kontakt:

Post Postao/la Chologol » 25 jun 2010, 00:15

Uzmi u obzir da je to rekao ko li drugi neko Englez :roll:

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 25 jun 2010, 00:19

Chologol je napisao/la:Uzmi u obzir da je to rekao ko li drugi neko Englez :roll:
Slušaj me šta ti pricam...oba puta su ih Njemci izbacili u polufinalu, i oba ta puta su uzeli trofeje (1990 su izbacili engleze u polufinalu i uzeli titulu prvka svijeta, a 1996 u sred Londona su ih pobjedili i od njihove kraljice primili trofej prvaka Evrope o kojem su englezi sanjali )...to se strucno naziva nabijanje kompleksa.
Lineker je samo bolnu istinu pljunuo svojim englezima u lice (jer je sam bio ucesnik na SP) i svaka mu cast na tome.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

Chologol
Kontakt:

Post Postao/la Chologol » 25 jun 2010, 00:20

drop je napisao/la:
Chologol je napisao/la:Uzmi u obzir da je to rekao ko li drugi neko Englez :roll:
Slušaj me šta ti pricam...oba puta su ih Njemci izbacili u polufinalu, i oba ta puta su uzeli trofeje (1990 su izbacili engleze u polufinalu i uzeli titulu prvka svijeta, a 1996 u sred Londona su ih pobjedili i od njihove kraljice primili trofej prvaka Evrope o kojem su englezi sanjali )...to se strucno naziva nabijanje kompleksa.
Lineker je samo bolnu istinu pljunuo svojim englezima u lice (jer je sam bio ucesnik na SP) i svaka mu cast na tome.
**** kosti, ti ocito ne vidis sta ja pisem.

Zasto to nije rekao neki Brazilac od kojih Svabe imaju komplekse ili Talijan?

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 25 jun 2010, 00:22

Chologol je napisao/la:
drop je napisao/la:
**** kosti, ti ocito ne vidis sta ja pisem.

Zasto to nije rekao neki Brazilac od kojih Svabe imaju komplekse ili Talijan?
Zato što se oni (talijani ili brazilci ili neki drugi) ne qurce da su najveca fudbalska nacija, da su kolijevka fudbala bla bla bla...i tako ti mitovi na kojima englezi (ko fol gordi albion :lol: ) i dan danas žive.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 25 jun 2010, 00:23

Italija mozda ima jedan naslov vise sto se tice SP-a, ali je Njemacka najuspijesnija Evropska selekcija. Imaju tri titule prvaka Svijeta, imaju jos cetiri finala koja su izgubili, imaju tri titule prvaka Evrope, i jos tri finala koja su izgubili, jos ako na to dodamo da su reprezentacija s najvise polufinala na SP, od 17 nastupa, cetiri puta je samo bio kraj 1/4 finalu. Sto se Evropskog prvenstva tice nisu ucestvovali na tri, samo na tri su ispali u prvom krugu, a na ostalih sedam su bili medju cetiri najbolje reprezentacije. Cak i po zvanicnom broju bodova FIFA-e se nalaze odmah iza Brazila. Brazil je osvojio 206 bodova, a Njemacka 184.

Link za tabelu: http://www.planetworldcup.com/NATIONS/maraton.html

Brojke i statistike govore da je Njemacka najuspjesnija i samim tim najaca fudbalska nacija u Evropi.
Zadnja izmjena: amerosm, dana/u 25 jun 2010, 00:27, ukupno mijenjano 1 put.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 25 jun 2010, 00:24

Chologol je napisao/la: Italiji? :roll:

Ne blatim ja nikakve njemacke uspijehe, nego samo govorim da nogomet nije igra u kojoj uvijek pobjedjuje Njemacka, poptuno glupa konstatacija (pokusaj to shvatiti u sirem smislu rijeci).
italija (4 puta svjetski 1 put evropski prvak) + 3 finala + 4 polufinala 4-3-4 = 4/7/11
njemacka (3 puta svjetski 3 puta evropski prvak) + 7 finala + 5 polufinala 6-7-5 = 6/13/18

matematika je to samo... prebroj ko je uspjesniji... ;)

a kako neko moze shvatiti linekerovu izreku doslovno?! pa ni ja ne shvatam to tako... ali cinjenica je da nijemci do zadnje sekunde igraju taman da gube 2 razlike... i cesto se izvade u takvoj situaciji... nista novo...

ali vidjecemo... napisao sam ranije da engleska ima kompleks od njemacke + sto ne znaju da izvode penale (pogotove ne protiv njemaca)
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

Borkan
Kontakt:

Post Postao/la Borkan » 25 jun 2010, 00:27

DEUTSCHLAND

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 25 jun 2010, 00:29

smjesno je citati temu gdje se neki pojedinci toliko pale, pa rekao bih covjek da je ovo nekakav njemacki forum! kad gle' cuda sportsport.ba :roll: :lol:

Borkan
Kontakt:

Post Postao/la Borkan » 25 jun 2010, 00:31

steve-o je napisao/la:smjesno je citati temu gdje se neki pojedinci toliko pale, pa rekao bih covjek da je ovo nekakav njemacki forum! kad gle' cuda sportsport.ba :roll: :lol:
nije ni australski pa se ne zalis.

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 25 jun 2010, 00:35

ne pale se toliko australci ko' vi svabe ocigledno^^ ;)

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.